Здравей Гост

Слънцето в Рак

• 183 Отговора
  • 25485 Прегледи
*

AH

• 2201
Слънцето в Рак
« -: Юли 04, 2011, 03:38:30 pm »
Медитациите и сънищата докато Слънцето е в това зодиакално съзвездие  дават информация за индивидуалния начин  да разбираме и чувстваме;  разкриват областите, в които се проявяват силните емоции и егоизъм; свързани са с архетипа на жената.

Женските енергии са съзидателната сила на красотата, духа на живота, интуицията и взаимоотношенията. Осъзната работа с тия енергии  е предпоставка за хармоничната им изява.

Стимулирането на сънищната активност е възможно със сънищна мантра /предпочитани техники,  медитации/.
Тя може да включва:
-   Работа с кристали – кварц, оникс и друзите
-   „лунната“ музика
-   Ароматите – здравец

Ако не се помнят сънищата, съзидателното въображение преди заспиване може да ги замести, като връзка с подсъзнанието и работа с ин-енергиите по това време.
То пък може да включва  визуализация на разни символи преди заспиването  – знака на Нептун/ като планета, управляваща подсъзнанието и сънищата; „врата“ на сънищните светове; духовните тотеми и т.н.

*

abroad

• 2187
Re:Слънцето в Рак
« Отговор #1 -: Юли 04, 2011, 03:51:17 pm »
а, аз се чудех, дали пък Хело не ме предизвика снощи да сънувам и да ги запомня...неприятните сънища ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #2 -: Юли 04, 2011, 04:08:09 pm »
сънувах
 - катеря се на дърво (черешово) в първата къща, която съм живяла, после не помня защо му изсякох клоните, май се налагаше, стеблото остана здраво...
 - бяхме на концерт (или нещо такова) с племеницата (хубаво бяло бебе с пухкави бузи, спеше), майка ми и баща ми, помня само, че охрана обиколи цялата сграда, защото имаше огромна заплаха от отвличане на деца, дори неколцина бяха отвлечени. Взех бебето при мен, нямах доверие на родителите ми.

Хайде да те видя сега :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #3 -: Юли 04, 2011, 04:58:08 pm »
нямам никаква представа, като дете обичах да се катеря, колкото по-високо, толкова по-добре :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Юли 04, 2011, 05:05:20 pm »
налагаше се, трябваше да се спаси дървото
не ми беше много хубаво от това

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Юли 04, 2011, 05:09:21 pm »
не помня много - струва ми се ставаше дума за присаждане (ашладисване)

*

abroad

• 2187
« Отговор #6 -: Юли 04, 2011, 05:52:35 pm »
по-кратко тълкуване няма ли
взе да ми става отнесено
не знам коя част от мен - все си мисля, че контролирам отговора - тялото :blink:
а и АН ще ни скастри, че отвлякохме темата :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Юли 04, 2011, 06:09:28 pm »
по-кратко тълкуване няма ли
взе да ми става отнесено
не знам коя част от мен - все си мисля, че контролирам отговора - тялото :blink:
а и АН ще ни скастри, че отвлякохме темата :blink:

Напротив- темата я пуснах специално за вас двете, защото това, което изглежда, че се опитва да прави Нm е интересно, и въпреки способността и да се концентрира и да не се включва в провокации, като се е хванала с нещо, все пак е трудно. /предполага се, че тя се опитва да се настрои на чужди усещания/

Изглежда, че прилага някаква техника между Фройд/ с искането за асоциации/ и Юнг /с насочващите въпроси/
Нека да видим до какъв извод ще стигне.

*

abroad

• 2187
« Отговор #8 -: Юли 04, 2011, 06:38:00 pm »
да си призная това с асоциациите ми е много трудно
аз се опитвам действително да съм максимално откровена, което пред публика е още по-трудно :blink:, но явно сега е момент

това, което ми хрумва за клоните са ръцете :-\

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Юли 04, 2011, 06:40:43 pm »
-   „лунната“ музика

Като музикант, това специално ме интересува. Можеш ли да опишеш каква музика се вмества под това като характеристики, може би като стилове?

*

abroad

• 2187
« Отговор #10 -: Юли 04, 2011, 06:42:09 pm »
Но по принцип клоните на дървото се свързват и с мислите.

колебаех се между мисли и ръце

*

abroad

• 2187
« Отговор #11 -: Юли 04, 2011, 06:44:39 pm »
многото мисли са ми вредни, да
а съм склонна към такива

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юли 04, 2011, 06:50:30 pm »
-   „лунната“ музика

Като музикант, това специално ме интересува. Можеш ли да опишеш каква музика се вмества под това като характеристики, може би като стилове?

Кънтри и фолклорна да не е?

Приспивателните песнички, които майките и бабите са ни пяли, когато сме били още съвсем малки, вероятно също се свързват с Луната.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Юли 04, 2011, 06:52:07 pm »
1ви

а съня за бебето?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Юли 04, 2011, 06:56:01 pm »
Аз мисля, че всяка, която събужда емоции би била удачна. А иначе най-общо предполагам някоя нежна, сантиментална, прочувствена, такава да докосва душата.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Юли 04, 2011, 06:59:12 pm »
да си призная това с асоциациите ми е много трудно
аз се опитвам действително да съм максимално откровена, което пред публика е още по-трудно :blink:, но явно сега е момент

това, което ми хрумва за клоните са ръцете :-\

само пред себе си е достатъчно да си пределно откровена - и не се притеснявай- и един от въпросите и да стигне до където трябва, е достатъчно.  Не е речено, че за един ден ще намериш твоя отговор- сънуването тия 2-3 дни покрай точния тригон на Венера и Нептун е информативно.

*

AH

• 2201
« Отговор #16 -: Юли 04, 2011, 07:01:00 pm »
-   „лунната“ музика

Вивалди, примерно.
Коя, според теб е Марсова музика, или пък би я свързал с Плутон?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #17 -: Юли 04, 2011, 07:24:13 pm »
класическата музика лунна ли е?
от известно време ми е много любима и ми въздейства много силно....
тази седмица ходих на 2 симфонична концерта изживяването беше невероятно.....
изпълващо по едно време главата ми беше празна и все едно бях сама там...съзнанието ми беше и аз незнам какво, но беше невероятно..... :25: :25:

:sun: :mer: :mar: в  :ca:
 :sun: :opo: :nep:
 :nep: :sec: :moo: ( :soe: :plu: )
 :moo: ( :soe: :plu: ) :tri: :sun:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #18 -: Юли 04, 2011, 07:36:06 pm »
Изобщо, бароковата музика (в т.ч. Вивалди) е много "натурална" и чиста, освобождаваща и лековита за душата - тук може още Бах, Хендел, Телеман да намерят място. Един музикант, който беше гост в БНР преди време, сподели подобно мнение, като намира за хубаво понякога подобна музика да се пуска за фон в детски градини и училища - добра идея!

По отношение на въпроса ти - може би Вагнер. Неговата музика носи мощ и сила. Освен това, може да го разгледаме като трансформиращ композитор, понеже въвежда новости в музиката - в хармонията, оркестрацията, както и продължителната мелодия; при него започва разграждането на основите на тоналната система, използвана до тогава. Но към Марс също може да се отнесе и рока, мисля си.

А това към какво би го отнесла? Може би Нептун...? http://www.youtube.com/watch?v=DWSwjQBys74

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Юли 04, 2011, 07:41:45 pm »
Изобщо, бароковата музика (в т.ч. Вивалди) е много "натурална" и чиста, освобождаваща и лековита за душата - тук може още Бах, Хендел, Телеман да намерят място. Един музикант, който беше гост в БНР преди време, сподели подобно мнение, като намира за хубаво понякога подобна музика да се пуска за фон в детски градини и училища - добра идея!

По отношение на въпроса ти - може би Вагнер. Неговата музика носи мощ и сила. Освен това, може да го разгледаме като трансформиращ композитор, понеже въвежда новости в музиката - в хармонията, оркестрацията, както и продължителната мелодия; при него започва разграждането на основите на тоналната система, използвана до тогава. Но към Марс също може да се отнесе и рока, мисля си.

А това към какво би го отнесла? Може би Нептун...? http://www.youtube.com/watch?v=DWSwjQBys74

Уникално..., аз лично към Нептун... :blink:

Лунната музика би трябвало да е променлива , потапяща и изригваща...като самата луна...различна по пътя си... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците