Здравей Гост

Слънцето в Рак

• 183 Отговора
  • 25537 Прегледи
*

AH

• 2201
Re:Слънцето в Рак
« Отговор #160 -: Юли 09, 2011, 07:06:45 pm »
  Да, АН, хубаво си го казала, за хората които го знаят...от опит. А опита се трупа с живот, който се живее, а не умува...Със срещи с хора, в които ти се отразяваш и те те отразяват....докато не станеш наблюдател и да наблюдаваш всичко и всички отстрани и винаги има какво още да научиш и разбереш. С умуване и четене, без практика - нищо не става....Казваш "мечка страх, мен не страх"  ;D и скачаш в дълбокото...приемам опитностите на препатилите и преживелите хора, осъзнатите - ако нещо не си го преживял няма как да го осъзнаеш, можеш да го разбереш, но не и осъзнаеш. Тогава всяка умна приказка от такъв човек е Мъдрост за мен....Видя ли че някой писец е имал беден на опитности живот, автоматично игнорирам като меродавно, квото е писал....така е и за всички техники и практики...
  В 5-ти клас четох "Мъдростта на вековете" - от тогава съм запомнила някои мисли, които след време съм осъзнала: "Най-тъмно е под лампата", както и "Никога за нищо не съжелявай"...

ами има хора, които обичат да умуват:)- така си им пише в хороскопа:) – ти по какви причини  отхвърли умуването като познавателен процес?:)

пък и писците, макар и без опитност и пратика, могат да бъдат полезни :) – когато ни дойде време нещо да осъзнаваме, дали ще е чрез неопитен писец , по наше виждане, или пък чрез някоя птичка, то все стигаме до осъзнаването- и това са приятните начини:)

ако гледаме на всеки човек или среща в живота ни, като на някакъв аспект от Аза ни, изчезва тая подялба на опитен- неопитен; добър-лош; грозен-красив и т.н.  Направо осъществяваме съвсем лесно телепатичния контакт, защото всъщност го правим  със себе си:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #161 -: Юли 09, 2011, 07:21:53 pm »
Без мистичното, без съзерцаването / умуването и без проявата на креативност (творчество) за мен животът е една банална игра.

Цитат
ако гледаме на всеки човек или среща в живота ни, като на някакъв аспект от Аза ни, изчезва тая подялба на опитен- неопитен; добър-лош; грозен-красив и т.н.  Направо осъществяваме съвсем лесно телепатичния контакт, защото всъщност го правим  със себе си:)

Подобно мисля. :)
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 07:27:45 pm от Kelvin »

« Отговор #162 -: Юли 09, 2011, 07:22:22 pm »

[/quote]

Хубавото, АН, за мен е че разбирам много от посланията, както и че нещо което е написано, носят и мисли, отвъд думите, които понякога улавям и разбирам. Виждам, го и при теб...Лошото е, че аз не мога да изразя нещата, които стават в главата ми разбираемо....Но нали за това са тези, които могат да пишат и е хубаво, че има и такива, които умуват  :blink:..........Излиза, че като отхвърлиш сравняването и съпоставянето, автоматично приемаш хората и себе си - такъв, какъвто си....и колко е лесно тогава да се живее и общува...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #163 -: Юли 09, 2011, 07:54:41 pm »
Ако Вселената праща податки от всевъзможни източници, че трябва да излезем от къщи, все в някой момент ще го направим- по-добре доброволно, отколкото- доброзорно:)
Същото се отнася и за принцовете:)

Ама кво стана верно с тия принцове? Задава ли се принц на хоризонта? Може и без бял кон, не съм капризна.  :confuse3:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #164 -: Юли 09, 2011, 08:04:53 pm »
Ако Вселената праща податки от всевъзможни източници, че трябва да излезем от къщи, все в някой момент ще го направим- по-добре доброволно, отколкото- доброзорно:)
Същото се отнася и за принцовете:)

Ама кво стана верно с тия принцове? Задава ли се принц на хоризонта? Може и без бял кон, не съм капризна.  :confuse3:

:haha:...,викаш и на магаре да е ...,ама принц да е.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #165 -: Юли 09, 2011, 08:10:29 pm »
За какво ти е да си с принц, за да си спринцовка ли? ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #166 -: Юли 09, 2011, 08:10:39 pm »
Впрочем, да ви отворя очите - сциентологията не е само процесинг и то на нивото, на което ви обяснявам тук.
По-интересната и част е един мост, по който се качват ОТ-тата - хората, които са изчистили трънчетата си.
Тоя мост имаше не помня колко нива 9, 18, по него ОТ постепенно се учи на всесилие и част от процеса е и телепатия, друга част е да влияеш и да вкарваш мисли в чужди тела.
Тая част от сциентологията е недостъпна за неизчистените, щото кой знае какво могат да направят със себе си и с останалите, ако станат всесилни с мръсно съзнание и подсъзнание...
Ето малка част от едно упражнение за напреднали

"ПОДУМАЙТЕ МЫСЛЬ - 'Я ПОЛЕВОЙ ЦВЕТОК'." "ХОРОШО."
"ПОДУМАЙТЕ МЫСЛЬ, ЧТО ВЫ СИДИТЕ НА СТУЛЕ." "ХОРОШО."
"ПРЕДСТАВЬТЕ, ЧТО ЭТА МЫСЛЬ НАХОДИТСЯ В ЭТОЙ ПЕПЕЛЬНИЦЕ." "ХОРОШО."
"ПРЕДСТАВЬТЕ, ЧТО ЭТА ПЕПЕЛЬНИЦА СОДЕРЖИТ ЭТУ МЫСЛЬ В ТОМ МАТЕРИАЛЕ, ИЗ КОТОРОГО ОНА СДЕЛАНА." "ХОРОШО."
"ТЕПЕРЬ ЗАСТАВЬТЕ ЭТУ ПЕПЕЛЬНИЦУ ДУМАТЬ, ЧТО ОНА ПЕПЕЛЬНИЦА." "ХОРОШО."

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #167 -: Юли 09, 2011, 08:19:00 pm »
А какво ти е личното впечатление и опит от тази част на сциентологията?

*

kaily

• 5145
« Отговор #168 -: Юли 09, 2011, 08:34:35 pm »
Преки наблюдения нямам, защото това са пазени тайни, за да стигнеш там, минават години. Техниките съм ги търсила из интернет...но и най-ниските нива, които ти се струват абсолютно детска игра и гледаш високомерно и си викаш - абе тия идиоти ли са или мен правят на идиот- и там извличаш огромно количество сила, само дето може би го осъзнаваш впоследствие...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #169 -: Юли 09, 2011, 08:37:32 pm »
Беше споменала, че има разположен един тест на сайта им? Попаднах на един, който прави впечатление с това, че искат твърде много лични данни.  :lol:

*

kaily

• 5145
« Отговор #170 -: Юли 09, 2011, 08:41:50 pm »
Не знам къде искат лични данни, за мен това е поредната измишльотина, аз съм правила процесинг на овертите директно там преди години и какво?
Обаче в оригиналния тест не искат лични данни, сега даже докато търсех моста, който постнах в другата тема, мернах теста и реших да си го направя да видя променила ли съм се, преди години бях правила и някъде пазех инфо...
http://www.saentologiya.com/

Само че предпочитам да ида на оригиналната страница, това е свободна зона, не знам...

*

abroad

• 2187
« Отговор #171 -: Юли 10, 2011, 12:00:08 am »

Защо страх?- тия практики правят живота интересен, цветен, богат, красив – стига човек да е здрав, може да работи какво да е, за да осигури физическото си съществуване и тогава разни детайли от кариерата почват да му се струват маловажни и безинтересни- там дава най-доброто от себе си в рамките на работното време, като гледа на това отново като духовна практика за концентрация. Същото се случва и във връзките му с другите хора и т.н.

Обаче тия практики костват енергия, а понякога трудно си я набавяме.

всъщност не говоря за съвпаденията
има хора, с които влизам в контакт (реален) и мога да им "чуя" мислите - в работна среда, по-скоро помага :blink:
в лична - по-скоро вреди и натоварва, всъщност и двата случая товари психиката
има ли техника, с която да се включва само когато решиш?

за енергията си права - аз затова продължавам да си рева за любов ;D
какви са другите алтернативни методи за набавянето и, ако не може да те развълнува достатъчно задълго изкуството, например :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #172 -: Юли 10, 2011, 01:23:40 am »
Енергията се дава свише, затова ревеш за любов, защото любовта е по-високо ниво от онова, на което се намираш. И ако пробиеш това ниво, оттам почва да тече надолу към теб.
В процесинга има една скала на тоновете и непосредствено над тон 4 - максималния, до който обикновено хората се докопват, на тон 5 или 6 беше естетиката. Защо някои хора се стремят към естетика и това са хора хармонични и т.н.? Щото те са на тон 4 и пробват нагоре към тон 5.
Хората злобни, завистливи, заядливи не се стремят към естетика, защото те се намират примерно на тон 1 и тон 5 им е невйобразимо далеч, те се стремят към тон 2, там има война.
Не помня в момента точно скалата, говоря примерно само.
Та ако си на тон 1, ще се стремиш към война, защото тя е по-висок тон от твоя и те зарежда. Ако си на тон 4, няма да се стремиш към война, защото тя е на по-нисък тон от твоя и ще те изтощи. Ще се стремиш към тон 5 - естетиката, за да се заредиш...

Обаче енергията се носи от светлината, ако успееш да почнеш да теглиш енергия от светлината, ще си независим от естетика, любов, война или каквото и да било, защото си се сдобил с непрекъснат, неизчерпаем и вездесъщ източник. Не говоря за слънчевата светлина, а за светлината, която стои зад всичко и във всичко.

*

abroad

• 2187
« Отговор #173 -: Юли 10, 2011, 01:27:37 am »
тя и слънчевата светлина е енергия
как се достига до източника на енергия - онази другата светлинната

*

AH

• 2201
« Отговор #174 -: Юли 10, 2011, 01:42:10 am »

Лошото е, че аз не мога да изразя нещата, които стават в главата ми разбираемо....

Ами ако човек реши да пише на първо място за себе си или заради себе си, излиза, че не е важно другите какво точно ще разберат или усетят. Вероятно, човек, който е на същата вълна, и с 5 думи ни разбира .
 Та нещата стават по-разбираеми точно като ги изпишем- за нас разбира се на първо място:)

А изписването на разни неща е магия:)

*

AH

• 2201
« Отговор #175 -: Юли 10, 2011, 01:45:45 am »
има ли техника, с която да се включва само когато решиш?

за енергията си права - аз затова продължавам да си рева за любов ;D
какви са другите алтернативни методи за набавянето и, ако не може да те развълнува достатъчно задълго изкуството, например :blink:

Явно заради това изследователите на тия способности подчертават, че задължително трябва да се правят разни упражнения – ритмично и психично дишане, паси, преглед /мислен/ на тялото и пр.,  но си мисля, че в основата трябва да е подходящата нагласа да се развиват и ползват  способностите. След  като се чувстваш дискомфортно, защо ще ти е да ги ползваш....

А за енергията предполагам, че в някои случаи направо трябва да положим усилия .
Преди седмица –две моя близка прави представяне на новата си книга. Последната година се извинявах и не приемах поканите за подобни културни мероприятия. Но се усещам длъжна да ходя, когато тя има такова събитие, независимо в какво настроение съм. И се оказа, че  официалната част много ми хареса и макар че не стигнах в усилията си да присъствам и на неофициалната, определено се прибрах в къщи страхотно заредена с  енергия . /може да е и от това, че прибирайки се,  донесох в къщи и цветята и, а те бяха почти колкото в един цветарски магазин:)/

Най-лесно се зареждаме с енергия от другите хора, така че трябва да се грижим за приятното общуване:)
Впрочем,  някои казват, че красотата ни зарежда с енергия, а любовта  ни я отнема:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #176 -: Юли 10, 2011, 01:46:34 am »
AH, как се отпушва опита на друг, който се опитва да се свърже с нас (може и да не е сред живите, а може и да е)? Има ли начин :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #177 -: Юли 10, 2011, 01:53:32 am »
Впрочем,  някои казват, че красотата ни зарежда с енергия, а любовта  ни я отнема:)

хм :thinking: (я, чакай да си призная веднага, че съм по-умуването ;D)
част от това с дишането съм го пробвала - действително върши работа (е, не винаги) :blink:
красота-любов-пари
мдам - същата равносметка
а какво ще кажеш по тоя повод за парите, освен теорията за силата?
тяхната роля все още остава неясно-популярна

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #178 -: Юли 10, 2011, 02:37:07 am »
AH, как се отпушва опита на друг, който се опитва да се свърже с нас (може и да не е сред живите, а може и да е)? Има ли начин :blink:

Въпроса е към АН..,но от опит мога да кажа...,че трудно става...Просто не всички вибрират на нашите честоти...И не е гаранция , че нашата карта може да *отключи* друга....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #179 -: Юли 10, 2011, 02:51:33 am »
тя и слънчевата светлина е енергия
как се достига до източника на енергия - онази другата светлинната
Като се стремиш към нея и като ... се чистиш  ;D
За да махеш камъните по пътя и, тогава тя тече свободно и стига до теб.

Цитат
Най-лесно се зареждаме с енергия от другите хора,
Това е груба грешка, енергията отгоре е чиста, енергията от другите хора е вече замърсена.
Всъщност единственият източник на енергия е Източникът. Като го поемат други хора, тази енергия превинама през тях и после излиза, замърсена с техните вибрации.
Освен това ние понеже сме неспособни да се храним директно с енергия, почваме да си крадем един друг енергията и всъщност целият бой на земята изначално е за енергия, а парите са само нейна форма. Научиш ли се да черпиш енергия директно отгоре, ставаш независим, не крадеш енергията на другите и освен това поемаш чиста енергия, а не замърсена.