Здравей Гост

Нещо от Вещичка/или за духовете/

• 53 Отговора
  • 6225 Прегледи
*

AH

• 2201
Нещо от Вещичка/или за духовете/
« -: Юли 05, 2011, 03:43:35 pm »
„защо вместо да приучите Аброуд да се обича такава каквато е, вие се опитвате точно обратното - да я направите еднаква с всички други?

Кайли, ти нали днес си тук и се опитваш да и помогнеш. ама утре може да се омъжиш и да изфирясаш например в Алпите и там да няма нет или някакъв друг проблем да те спре да и помагаш пак? а с този метод доколкото разбирам чистиш едно нещо, ма то друго идва и все нещо си оцапан...

не е ли по-добрият вариант е да се научиш да се обичаш такъв, какъвто си без да се съобразяваш с абстрактностите на обществото...
иначе моят метод като искам да разбера корена на нещо е с въпроса "ама защо?" и си го задавам след всеки отговор    има голям ефект ако решиш да си честен със себе си  „

Може би оня висш Дух, който се вселява в Кайли, КК, Ошо, Хъбард и пр. да провокира висшия Дух, който се вселява в Аброуд  да се изявява:)

Медитация, подходяща за висшия ни Дух:)
Релаксация в пашкул – малко, затворено, светло място със стени от фини, сребристи нишки.
Лека пролука в пашкула, от която прониква външна светлина, подканяща да се разшири отвора, да се подадат ръцете навън, а после Духът, като магическа пеперуда, полита да си общува с другите Духове:)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Нещо от Вещичка/или за духовете/
« Отговор #1 -: Юли 05, 2011, 04:19:35 pm »
от всичките си прочетени книги до сега едно нещо ми се е набило здраво в дебелата глава: колкото и да се опитваш да угодиш на общество, семейство, работодатели и прочее външни дразнители, то абсолютно никога няма да си по тяхна мяра скроен, защото у всеки един от нас е въплатена Единствена и Неповторима Индивидуалност - нашият Дух, който е част от Абсолюта и сам по себе си е Съвършен  :-[

ние не сме те и съответно никога няма да се харесваме на един или друг. въпросът тук е защо се опитваме изобщо да го правим, като най-правилният и най-лесният начин е просто да обичаме себе си такива каквито сме.

да, не сме съвършени, защото ако бяхме изобщо нямаше да се моткаме в това измерение, ама точно и затова трябва да се обичаме повечко за да можем един ден да станем съвършени в собствените си очи и да продължим напред през измеренията  :blink:  и тук изобщо не говоря за самовлюбването продиктувано от егото, а за онази обич произлизаща от Божественият Източник - Безусловната Любов...

и Кайли е права, че трябва да поизтупваме праха от прахолясалия ни Дух /заради пребиваването му тук в 3Д-то/ за го накараме да блесне под лъчите на Слънцето  ;)  и срещите ни с дадени хора са точно това, което ни трябва в даден момент. затова и не отричам който и да било метод, защото ни показва и другата гледна точка, но според мен докато не се научиш да обичаш себе си Безусловно никой метод няма да е толкова добър...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Юли 05, 2011, 05:33:20 pm »
Това е така ,и АН,и Вещичка ,че много е важно да се обичаме такива каквито сме и да задоволим първо собствените си потребности ,а после  тези ,които изисква от нас обществото -теоретично ,да.Но на практика,на много хора им е трудно да харесат"грозното патенце" в себе си(нямам предвид физическата красота :blink:) .Какво би провокирало тези хора ,да се "заобичат"? Дали различните методи,техники и т.н. успяват да събудят тази ни способност да "се заобичаме"? :blink: :blink:

нали това е целта на всичките ни прераждания - да се заобичаме такива, каквито сме и да приемаме случващото се такова, каквото е, като не се опитваме да го променим, а да променяме нашето отношение към него  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #3 -: Юли 05, 2011, 05:48:36 pm »
не знам Аброуд колко е научила от съседната тема на Кайли, но аз лично открих това което винаги съм търсела дори не мога да повярвам колко бил лесен отговорът ... явно методът има ефект  :rolleyes: (все пак и с една емотиконка не се намесих в темичката)

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Юли 05, 2011, 06:37:58 pm »
Правиме ли в случая разлика между „не се обичам“ и „не харесвам  еди какво си в живота си“?

Надали някой генерално не се обича такъв, какъвто е, но е в реда на нещата, да не харесва някой свой Аз, или пък конкретен аспект на някой от Азовете си:)

Процесингът изглежда, че  работи с преекспониране понякога:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #5 -: Юли 05, 2011, 06:47:25 pm »
Аз отговорих в другата тема...висш дух, низш дух, тинтири минтир...

просто въпрос на ЛИЧНА ХИГИЕНА

Като имаш кариес и идеш на зъболекар, той ти чегърта кариеса, маже с лекарства, чопка и чисти. И чак после ти слага пломба.
А тоя принцип на Вещичка е - имаш развалени зъби, научи се да се обичаш такава или иди на зъболекар да ти сложи коронка, че да изглеждаш хубаво - ама без да погледне преди това зъба и без да го изчегърта кариеса и излекува, квото трябва...

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Юли 05, 2011, 06:51:36 pm »
не знам Аброуд колко е научила от съседната тема на Кайли, но аз лично открих това което винаги съм търсела дори не мога да повярвам колко бил лесен отговорът ... явно методът има ефект  :rolleyes: (все пак и с една емотиконка не се намесих в темичката)

А да, това е другият ефект - процесингът е нещо много лесно, елементарно и просто. Толкова просто, че хората викат - абе я бегай оттука с тия детски щуротии. А се оказва, че точно те ни липсват и ние не го съзнаваме.
Процесингът свежда нещата буквално до цветните картинки от едно детско съзнание...умът усложнява, изучава, постулира, забърква...и колкото повече се оплита, толкова по-велик се има и толкова по-малко работа върши...

Хъбард има лаф, който съм запомнила - Толкова е просто, че чак боли....

Но то е толкова просто, че ние не можем да го видим, минаваме през него прозрачно като въздух, не го напипваме...трябва някой да посипе сажди отгоре му, че да стане забележимо за нас...

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #7 -: Юли 05, 2011, 07:03:53 pm »
така е, животът и ние самите сме толкова простички, (не в смисъла глупав)

Hm, открих моята си истина защото не намирам щастието във връзките си, клишето е ясно, първо трябва да се излекува болното зъбче - и да се види защо изобщо се е разболяло. За всяко нещо си има причина - тя най-често е в самите нас! Собствената ни сянка, нашия си демон, които волно или не го проектираме навсякъде и във всичко  ;D

наистина и аз се удивих колко простичко е! сигурно до вчера щях да кажа, че не искам да се омъжвам, днес не съм сигурна, че по същия начин ще тропна с крак :)

та по повод простичките неща се сетих за този виц:
"след 20 години проучвания американските астронавти все още не могат да намерят мастило, което да е устойчиво при условията на 0 гравитация, а учените от русия дадоха на астронавтите си да пишат с моливи...."

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #8 -: Юли 05, 2011, 07:10:45 pm »

наистина и аз се удивих колко простичко е! сигурно до вчера щях да кажа, че не искам да се омъжвам, днес не съм сигурна, че по същия начин ще тропна с крак :)

Така и не разбрах как си стигнала до това решение!
изведнъж, то не е решение - правилните въпроси дават правилни отговори :) аз си го зададох просто "какво очаквам от другите"

между другото харесва ми метода в съседната тема - не да бягаш или да заобикаляш болезнения проблем (обикновено те са именно такива), а да го хванеш и да го притиснеш до стената, за да не мърда :)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #9 -: Юли 05, 2011, 07:14:04 pm »
това, което аз нямам :) :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #10 -: Юли 05, 2011, 07:24:35 pm »
това, което аз нямам :) :rolleyes:

Искаш да ти дадат това, което ти искаш, но нямаш.

Като бях малка гледах един каубойски сериал и естествено, си представях, че аз съм героят, който преживява приключенията. Но в един момент си казах - не, не трябва да си прадставям, че аз съм той, защото аз не съм той. Спрях да се идентифицирам с него. И тогава се влюбих в главния герой.

всеки търси нещо, своята загубена частица, не е задължително да искаш! понякога трябва да получаваш нещо, което просто го нямаш! Искането е преходно - днес искам ябълка, утре портокал - и двете нямат значение.
материалните неща и повечето емоционални са само преходни, те се променят, минават от една фаза в друга. Всеки човек е различен. има хора, които търсят подобието си - но мисля, че се заблуждават, подобието само подчертава проблема.
до тук бих казала, че имам достатъчно опит в любовните си опити, но не си бях давала сметка защо винаги се стига до един и същи проблем (осветен под различен ъгъл), след който отношенията се разпадат - наивно е да се търси грешката отсреща. 

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #11 -: Юли 05, 2011, 07:28:14 pm »
"Не харесвам нещо в живота си", за мен не означава,че не се обичаме т.е сме се приели такива каквито сме,но винаги можем да попълним "дефицита" в онази област от живота си ,която не харесваме ,докато ако не започна 'да обичам себе си" как ще започна да "харесвам нещата  в живота си". :blink:
това, че не харесваш нещо в живота си не означава, че не се обичаш, точно обратното, не харесваш нещо и искаш да го направиш по-хубаво, по устойчиво, да го смениш с точното парченце, което ще направи картината по-пълна и цяла. Аз не харесвам космите по краката си - махам ги, това означава ли, че не се обичам? или че трябва да ходя с тях?  :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #12 -: Юли 05, 2011, 07:30:56 pm »

до тук бих казала, че имам достатъчно опит в любовните си опити, но не си бях давала сметка защо винаги се стига до един и същи проблем (осветен под различен ъгъл), след който отношенията се разпадат - наивно е да се търси грешката отсреща. 

И кой е този проблем, който винаги е изниквал?
проблема разочарование ;) и по точно идеята да търсиш отговора в следващата любов, без да си го решил, когато можеш. На мен конкретно винаги ми е липсвал Сатурн - да точно той, нека после е гокленов ;) (не го свързвай с баща) една липса, която по всевъзможни начини съм се опитвала да я открия, а тя просто ми боде очичките  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Юли 05, 2011, 07:43:50 pm »
Аз не харесвам космите по краката си - махам ги, това означава ли, че не се обичам? или че трябва да ходя с тях?  :rolleyes:

Да! Ето това е цялата простичка логика на процесинга! Браво!

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #14 -: Юли 05, 2011, 07:45:25 pm »
Аз не харесвам космите по краката си - махам ги, това означава ли, че не се обичам? или че трябва да ходя с тях?  :rolleyes:

Да! Ето това е цялата простичка логика на процесинга! Браво!

аз ти благодаря за прекрасната тема :) поне за мен е полезна и дошла изключително на време и на място..

bw казах ли, че Сатурновото вече работи  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #15 -: Юли 05, 2011, 08:07:57 pm »
Точно това имах предвид,Fairy.....че има разлика в това,"да не харесваме нещо в себе си" и правим постъпки за да го подобрим и това"да не се обичаме",въпреки че харесваме "нещо в себе си". :blink:
ох, днес съм пак витаещо в облаците, може би за това не съм те разбрала  ;D (харесва ми да си хвъркам хи-хи) http://www.youtube.com/watch?v=ToCn1dQlxDM&feature=related

не е лесно да се научим да се обичаме :) но това е съвсем друга тема :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Юли 05, 2011, 08:10:52 pm »
Те темите ги отвориха АН и аброуд.
Но всеки допринесе с нещо.

:confuse3:

Учим се на екипност, не на скандали...ето, ако АН реши да се покрие пак, най-екипно ще си вдигнем огромен скандал и ще я върнем обратно...само в екип!  :08:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Юли 05, 2011, 08:16:36 pm »
Няма значение кой отваря темите... ;D По-важно е да имат смисъл и да бъдат полезни....Защото многото философстване къща не храни... ;D аЗ ЛИЧНО СЪМ ИЗУМЕНА ОТ ЕФЕКТА НА ПРОЦЕСИНГА...,ЗАЩОТО Е С БЪРЗ ЕФЕКТ И ПРОСТИЧКИ ПРАВИЛА...и ДА..НИЩО НЕ Е ПО-ВАЖНО ОТ ТОВА ДА ХВАНЕШ БИКА ЗА РОГАТА И ДА ГО ПОСТАВИШ НА МЯСТО...защото ЗА ДА ОБИЧАШ НЕЩО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГО УВАЖАВАШ.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #18 -: Юли 05, 2011, 08:30:06 pm »
Въпросите "защо?" са чудесни, само че не намирате ли, че това е една спирала надолу, която все има край - достигаш до момент, в който не можеш да отговориш на поредния въпрос, а най-много да спекулираш. Започнеш ли с въпросите защо, неминуемо стигаш до Бога. А в това състояние, с егото (ЧСЗ или идеята за отделно и автономно съществуване), въобще не можеш да си представиш за какво иде реч. Вече писах в съседната тема за ужасеното его снощи. С процесинга не можеш да идеш над егото, мисля си?

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Юли 05, 2011, 09:04:30 pm »
Най-много проблеми по правило възникват точно при тия прилепнали постулати - те са късчета нелогичности, обвити в огромно количество логични мисли.
И когато го приклещиш човек, той в началото отговаря логично и бързо, когато задълбаеш с въпроси от типа ЗАЩО, той почва да цикли, щото малко като копне под повърхността и бликва нелогичността. И тогава той почва да се гърчи и  всячески да избягва отговорите.
Номерът е да го удържиш тогава да продължи да копа, докато сам не си види собствената нелогичност...