Здравей Гост

Кога ще отслабна - теория и практика

• 33 Отговора
  • 3618 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Такааааааа, нека се посмеем за малко.
От едно известно време се опитвам несериозно да сваля някое и друго килце. С оглед предстоящото посещение на източната част на страната ни  ;D. Уточнявам, че съм леко закръглена, не съм дебела, но и да бях, пак съм хубава  ;D ;D ;D
Значи, в радикса имам - Юпитер в съвпад със СЛВ, както и Венера в Телец - два аспекта за проблеми с килограмите.
Понастоящем тр. Сатурн ми е в 12 дом, тръгна директно, ама около АЦто пак ще повръща напред-назад... абе, чакам да влезе в 1ви, та да сваля.
Дупитер ми се махна от Слънцето зимата, та спрях да се надувам, мина и през Луната, сега вече всичко е наред.
Ясно за планетите, които разширяват, дайте да говорим за аспектите, които ще ни помогнат да влезем във ФОРМАААА.

Най много свалих при транзит на Дупитер в долната част на картата ми. Това съм парвила и преди 15години  ;D А вие?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
Re:Кога ще отслабна - теория и практика
« Отговор #1 -: Юли 12, 2011, 02:48:09 am »

Значи, в радикса имам - Юпитер в съвпад със СЛВ, както и Венера в Телец - два аспекта за проблеми с килограмите.

И аз имам Венера в Телец в тригон с Юпитер и в съвпад със Слънце. Обаче Венера ми е и в опозиция на Сатурн в 1-ви дом.

Обаче не съм дебела. Тежа 52-53 кг.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2 -: Юли 12, 2011, 02:52:18 am »
При мен Венера е в тригон със Сатурн, може пък това да ме спира  ;D ама както и да си го погледна, все си е на трон... и то в 7 дом, добре, че не е във 2. Слава Богу, нямам аспект на Юпитер със Слънцето, но пък ми тригонира Луната.
От друга страна, чела съм, че напергнатите аспекти със светилата водят до килограми. Но пък темата не е за качването, а за свалянето, аз се отплеснах  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #3 -: Юли 12, 2011, 03:25:10 am »

Дупитер

това умишлено ли е?  :08: кефи ме :))))))

не знам, с малката качих много 30+ но и почти толкова бързо ги свалих, не мога да кажа, че съм слаба, по-скоро спортен тип - имам си от всичко  :P все пак Венера ми упр. асц. - Венера не обича рахитичното. Сега съм около 60, но съм си висока около 172-3 така, че мисля е добре и надолу не би било уместно (нали така е формулата ръст - 110 за жени?)
моят сатриани също е в 12-ти, но Юпитер е над хоризонта  :rolleyes: по натал и двамата са около асц. (дупитер е в съседен знак обаче), преди имах склонност да си похапва, но сега някак си го контролирам апетита за сметка на качеството - на шоколад най-полезния зеленчук, не отказвам :mellow: но пък съм способна с дни само на вода да си карам....  :rolleyes:

защо шоколада е най-полезния зеленчук ли?
1. прави се от захар - а захарта се прави от тръстика
2. млякото - кравата го дава, а тя яде трева и зеленчуци
3. какаото - ами то е храст, растение
4. яйцата са като при кравата - кокошките всичко папкат  :85:

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Юли 12, 2011, 03:31:45 am »
а, аз толкова бих искала Юпитер да е в аспект със светилата ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Юли 12, 2011, 03:32:12 am »
Дупитер е запазена марка на Стреличка.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Юли 12, 2011, 04:18:52 am »
да, Дупитер го бях прочела някъде и ми хареса  ;D и моят АЦ е с Венера.
Сатурн ли само ще спомогне за килограмите?  :-\ дали пък да не погледнем и прогресиите? Моят пр Юпитер се приближава застрашително към наталния СЛВ  :angry: но пък сега имам един соларен Сатурн на 2гр над АЦто...  :-\

А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Юли 12, 2011, 04:20:57 am »
При мен определящ е не Сатурн, а Уран, ако говорим за транзити, но май не само.. :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Юли 12, 2011, 04:40:53 am »
При транзит на Дупитер през асц и кавалкадата из първи дом , свалих трайно 20 кг...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #9 -: Юли 12, 2011, 05:45:49 am »
Дупитер и Фенера не ме касаят. Аз съм на водна диета: ям всичко освен вода (нея я пия). И пак съм скакауец. Килограмите ми само варират леко + и - около тези, с които съм завършил техникума, като плюсът понякога се оказва два кръстосани минуса. Даже абитуриентският костюм още ми става. :)
« Последна редакция: Юли 12, 2011, 05:58:36 am от Kelvin »

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #10 -: Юли 12, 2011, 06:41:39 am »
Аз съм на водна диета: ям всичко освен вода (нея я пия). И пак съм скакауец. Килограмите ми само варират леко + и - около тези, с които съм завършил техникума, като плюсът понякога се оказва два кръстосани минуса. Даже абитуриентският костюм още ми става. :)

остава да кажеш, че имаш и слънце във винолей.. ;D ;D ;D

Yaya, пробвала ли си лунните диети? т.е. те да папкаш и не папкаш според фазите на луната?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Юли 12, 2011, 04:02:07 pm »
не, Fairy, не съм ги пробвала. Нещо на вода и сокове не ми се издържа... В момента съм на плодове - диня, а за обяд домати със сирене. Лошото е, че нямам никакво време да спортувам и затова разчитам само на храната. Обаче организмът ми не реагира, защото аз по принцип си ям салати и по-лека храна и здравословна, рядко прегрешавам със сладкото(което, като АЦ Везни, много обичам, но не му се давам).
И защо АЦ Везни да обича закръгленостите? Везни е знакът на хармонията и равновесието, не би следвало да предразполага към прекаляване. При мен аспектът е Венера в Телец - ;D може по цял ден да не ям понякога или да хапна мъничко, но има и дни, в които не спирам да чопля и дъвча (семки  ;D )

Но съм забелязала, че имам моменти, в които свалям много бързо, и такива, в които е невъзможно, както напоследък... Та се зачудих в небесно изражение как стоят нещата  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #12 -: Юли 12, 2011, 04:13:58 pm »
Yaya, пробвай с детоксикацията на д-р Михайлов, която се прави по пълнолуние, моят асцендент също е Везни и имам проблеми с килограмите, но ти гарантирам, че това наистина помага :)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578009.0
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #13 -: Юли 12, 2011, 04:55:17 pm »
 ;D може би от Сатурн на асц., от салата се отказвам, но от шоколад НЕ

питаха ме след раждането и малко след като спряхме опитите да я кърмя ме питаха как така отслабнах толкова 30 кила не е шега работа  :-[ ( в най-добия случай бебето с води и т.н. да тежи 10кг!!!! илюзорно казано, другото е д-то). все се шегувах ами с шоколад! - реално се оказа поне за мен добра "диета", все пак лишаването от солидно ядене си има отражения, а шоколада освен друго дава енергия :)

както и да е

на принципа съм от всичко по-малко! гладен ли си сложи нещо - сега е лято ябълка (не тя разяжда повече), диня, черешки, течни плодове, кашкавал, сирене
солети, теста, салами - забранени - по-малко сол!!! в храната, никога алкохол с мезе (бира с картофи, забранена комбинация)! защо ли солта, алкохола и газирани напитки задържат течности и забавят метаболизма ;) 

друго?
идеята е да не се изпитва глад и усещане, че нещо ти е взето.
понякога мисълта, че забранената храна е правена един къде си, че са я лазили гадни буболечки, че ся пипали мургавелци които не си измиват ръчичките след wc... действа :)

и да винаги ставай леко гладна от масата, никога не преяждай - така коремчо се разширява

не си брой калорийте неее така не става - сама знаеш кое е "дебело" и кое не - ако прекалиш един ден, на другия направи компромис

ами това е :) май

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Юли 12, 2011, 06:49:05 pm »
И аз отслабнах много след раждането, а бях качила 13 кг.
Мен пък все ме тегли към аспрологичните аспекти на темата  ;D
Сатурн на АЦ какво дава - дали външен вид по Козирог - едър, жилест и висок, или е ограничаващ първи дом и външния вид и може да даде нисък ръст?

А Шопенхауер

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #15 -: Юли 12, 2011, 06:55:30 pm »
При мен - АЦ Дева (най-вероятно, родом съм в последния градус на знака, в един 15-минутен период, в който АЦ сменя знак) с Мерк в Козирог. От там ще да ми иде деликатната, слаба структура.

*

holanda

« Отговор #16 -: Юли 12, 2011, 06:58:36 pm »
Сатурн на АЦ какво дава - дали външен вид по Козирог - едър, жилест и висок, или е ограничаващ първи дом и външния вид и може да даде нисък ръст?

може би ще влияе на излъчването-строго,изпитателно..
както и на първозабелязващите се реакции..-отговорност,сериозни разговори,редки усмивки,липса на чувство за хумор
а като черти,може да даде изсечено лице,големи бели зъби,слабо телосложение,повече клонящо към високо .

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #17 -: Юли 12, 2011, 07:39:52 pm »
високо за жена да, но не небостъргач :)
слабо хъмм все пак има и плутон и юпитер в първи, кльощаво в никакъв случай
не смятам, че е изсечено лице, по-скоро тип икона,
редки усмивки и чувство за хумор :) къде без тях

но пък Венера и Сатурн са във взаимна рецепция, може да се е получил един миш-маш 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Юли 12, 2011, 11:20:55 pm »
Но съм забелязала, че имам моменти, в които свалям много бързо, и такива, в които е невъзможно, както напоследък... Та се зачудих в небесно изражение как стоят нещата  ;D

Приеми, че планетите си те харесват сега такава. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Юли 13, 2011, 01:00:06 am »
А, сигурно, каквато ме харесват... Абе, 3-4кг са, все ще ги преборя, само воля да има.

Какво определя липсата на проблеми с теглото? Кое е предпоставка за редуциране е промяна във външния вид?

А Шопенхауер