Здравей Гост

Архетипът на Бащата в астрологията

• 73 Отговора
  • 8135 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Архетипът на Бащата в астрологията
« Отговор #20 -: Август 10, 2011, 07:58:11 am »
А кой сигнификатор (фактор) според теб показва каква е в действителност или няма такъв? Ако няма дуалност, защо представата, заложена в хороскопа на детето, не отговаря на реалността?
Точно такъв случай имах предвид и аз - две сестри с една и съща майка, представата за нея при двете е различна, но твърде различно е било и отношението на майката към двете момичета още в ранното им детство.

Лили...,разбира се , че си права...и става дума за луната....

ЛУНА=МАЙКА...,БАЩАТА НЯМА СИГНИФИКАТОР....,ЗАЩОТО БАЩИТЕ СА МНОГО-МАЙКАТА Е ЕДНА! ;D ;)

Луна- близнаци
Луна-водолей
Луна-дева
Луна-рак
Луна -телец

Отношението ми е еднакво към всичките...,но аз съм луната в тяхната карта...и интересното е , че те имат събитията отразени по безспорен начин.....във всеки един период.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kris

• 2298
  • (:
Re: Архетипът на Бащата в астрологията
« Отговор #21 -: Август 10, 2011, 10:24:18 pm »
Слънцето е семейно ориентирано, понеже енергията, която дава, я дава с чувство на жертвоготовност.
Бащата, ако е жертването на Слънцето, то това е достойно жертване, където бащата жертва собственото си щастие, за да предостави на семейството, също както Слънцето в небето.. на драго сърце ни дава цялата тази енергия и така всичко може да живее и процъфтява..

Ако е друга жертва.. Както и преди съм споменавал Слънцето и Сатурн са доста сходни ..
Сатурн не е особено щастлив относно жертването, той се чувства натиснат надолу, унижен.. това е друга форма на жертване, но Сатурн е твърдо решен да продължи да го прави, защото иска да избегне срама и трудностите, смущението, или просто го е страх, ако не продължи да го прави, може да няма пари и да умре.

Слънцето и Сатурн са две планети, които имат доста оношение за жертването, задълженията, но поради различни причини..
Слънцето се чувства добре, когато предоставя(*безусловното предоставяне е достойна цел) на семейството(затова то е естествн сигнафикатор за баща). Със силно Слънце в картата хората често го показват това, ще бъдат в хармония с това слънчево жертване, много често се забелязва жени със силно слънце, които са прекрасни майки, защото се виждат слънчевите принципи на саможертва, енергия, достойнство, и когато се поставят на жена, то по този начин я правят майка.
Както силната Луна за баща, може да бъде много добра, понеже той ще се грижи като майка.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 11:50:58 pm от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 10, 2011, 11:05:01 pm »
...много често се забелязва жени със силно слънце, които са прекрасни майки, защото се виждат слънчевите принципи на саможертва, енергия, достойнство, и когато се поставят на жена, то по този начин я правят майка.
Както силната Луна за баща, може да бъде много добра, понеже той ще се грижи като майка.

Мхм, не се бях сетила да го разгледам в такава перспектива, но си прав, има резон да е така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 11, 2011, 02:24:11 pm »
И при мен знакът на Луната не описва майката, а по-скоро дава информация за качествата на друга жена, която бе неин заместник и се грижеше за мен (баба ми), нито съответства на моята представа за майка ми (Луна в Рак). По-скоро тя беше всичко, което Луна в Рак НЕ е.

Цитат
За това съм склонна да поддържам твърдението ,че Луната в натала показва отношението
майка/дете ,а не каква е тя всъщност ...също и от мои наблюдения.

И при индийците Луната е сигнификтор на майчинството и майката, но наред с това тя е основен фактор, описващ характера, ума и съдбата на родения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #24 -: Август 11, 2011, 03:26:02 pm »
Пример за това което Крис казва.
 Луна на бащата в Овен, съвпад със Сатурн, Сатурн на бащата прави  точен съвпад със градуса на Сатурн на детето, Луна на детето в Риби. Луната на бащта е добе аспектирана.

Бащата е жертвал собственото си щастие /представата на детето е такава/.
Бащата е бил и  майка и баща, авторитет,много строг и много грижовен. :blink:

Бащата има тригон Венера/ Луна и СЛВ  и Слънце в Стрелец.
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 11, 2011, 03:49:16 pm »
Кой тогава е сигнификаторът, описващ същността и характера на майката (бащата) в хороскопа на детето? Има ли такъв? Изглежда, че такъв не съществува.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Август 11, 2011, 04:34:37 pm »
Кой тогава е сигнификаторът, описващ същността и характера на майката (бащата) в хороскопа на детето? Има ли такъв? Изглежда, че такъв не съществува.

Всяка планета свързана с домовете 4-10ти може да бъде сигнификатор...Всичко е строго индивидуално...За мен бащата няма сигнификатор..., а само майката....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #27 -: Август 11, 2011, 04:51:46 pm »
Как е възможно един и същи човек да бъде представен по различен начин в картите на неговите деца? И на какво се дължат тези разлики?  :-\

Дали това не е индикатор за междуличностните им отношения, какъв е родителят за съответното дете и каква специфична роля има в живота му?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 11, 2011, 05:14:26 pm »
Как е възможно един и същи човек да бъде представен по различен начин в картите на неговите деца? И на какво се дължат тези разлики?  :-\

Дали това не е индикатор за междуличностните им отношения, какъв е родителят за съответното дете и каква специфична роля има в живота му?

Дотук стигаме до този извод.
От който следва друг извод - няма универсален сигнификатор, всичко е относително.  :lol: (???)
Ако Луната описва представата на детето за майката (и отношенията с нея), а не самата майка, тогава отново опираме до идеята за дуалността - представата не отговаря на същността, но определя опита, който ни е предначертано да изживеем по аналогиите на тази планета, започвайки още от най-ранното ни детство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #29 -: Август 11, 2011, 05:26:38 pm »
Това едва ли би трябвало да ни изненадва - така е конструиран този ни свят.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #30 -: Август 11, 2011, 08:19:47 pm »
Ето каква беше фийзономията ми докато ви чета. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 11, 2011, 08:34:34 pm »
Приличаш на Лео (дъртия ми котарак), също като него гледаш страшно.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #32 -: Август 11, 2011, 08:36:48 pm »
Приличаш на Лео (дъртия ми котарак), също като него гледаш страшно.  ;D

Може би защото е същият. Видя ли в Дърдорилня?

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #33 -: Август 12, 2011, 11:57:10 pm »
това означава ли, че неаспектирано слънце в Д12 и сатурн в Д4 не е задължително да даде отсъствие на бащата от живота на детето, всичко което изчетох само към това сочи..

Дотук стигаме до този извод.
От който следва друг извод - няма универсален сигнификатор, всичко е относително.  :lol: (???)
Ако Луната описва представата на детето за майката (и отношенията с нея), а не самата майка, тогава отново опираме до идеята за дуалността - представата не отговаря на същността, но определя опита, който ни е предначертано да изживеем по аналогиите на тази планета, започвайки още от най-ранното ни детство.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Август 13, 2011, 01:40:06 am »
Липсата на родител, т.е. неприсъствието му в живота на детето е обстоятелство, за което трябва да има указания в хороскопа, а по-горе коментирахме дали сигнификаторите дават достоверна информация за характера, темперамента и душевността на съответния родител.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Август 13, 2011, 03:32:35 am »
Няма липса на родител...в онзи смисъл...,защото за да има дете е нужен сперматоизод...принадлежащ на мъжа или на бащата...
Според мен има присъствие винаги и то може да не е физическо...Гените имат точно тази роля...Проекция на предците е факт има я в определени домове...,въпроса е как да разпознаем бащата и какъв е той?
В този ред...дайте карти и да пробваме...иначе само философия... ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #36 -: Август 13, 2011, 10:05:39 am »
Ето една карта. Тя е на Чарли Чаплин, който остава без баща преди да навърши 3 години. Майка му е била в приют за психичноболни. С брат си израстват в приют.

Ето линк към картата за по-лесно:

http://store.picbg.net/pubpic/E5/41/7f33eb7ee12be541.gif

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #37 -: Август 13, 2011, 10:07:01 am »
Чарлс Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 година в Лондон, ,а родителите му са певци и актьори от мюзик хола. Те се разделят преди той да навърши три години. Баща му, Чарлс Чаплин старши, е алкохолик и не общува много със сина си, макар че Чарли Чаплин и неговия полубрат Сид живеят известно време с него и любовницата му Луиз, по време на един от престоите на майка им в приют за психично болни. Чарлс Чаплин старши умира през 1901 година от цироза.

След разделянето на родителите си двете деца живеят с майка си в различни части на Лондон. Майката, Хана Чаплин, произлиза по майчина линия от голям цигански род. Самият той по-късно говори с гордост за този факт, макар че в същото време го определя и като „скелета в семейния гардероб“.

Поради проблеми с гърлото, през 1894 година Хана Чаплин е принудена да прекрати кариерата си на певица, а малко по-късно отново постъпва в приюта за психично болни. Сид и Чарли попадат в интернат за сираци и изоставени деца и от ранна възраст започват да участват в различни мюзик хол представления. Тези години на крайна бедност оказват голямо влияние върху по-късното творчество на Чарли Чаплин. По време на преброяването от 1901 година Чарли Чаплин е единадесетгодишен и живее с група танцьори, ръководена от Уилям Джаксън.

През 1921 година, след като постигат успех в Съединените щати, Сид и Чарли Чаплин отвеждат майка си в Холивуд, където тя умира през 1928 година. През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава.

Чаплин е женен 4 пъти, и има 11 деца.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B8_%D0%A7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #38 -: Август 13, 2011, 10:09:12 am »
Уран управител на 4-ти дом сигурно дава това, че:

"През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава."

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Август 13, 2011, 01:08:51 pm »
Уран управител на 4-ти дом сигурно дава това, че:

"През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава."

Хело , какво да търсим в тази карта? чаплин като баща или На чаплин баща му.... ;D ;D