Здравей Гост

Транзитен Сатурн в съвпад с рожден Плутон

• 56 Отговора
  • 15254 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Можете ли да си спомните какво ви сее случило, когато транзитният Сатурн е съвпаднал с вашия Плутон?

На мен ми предстои тази година да ми съвпадне с асценеднта и с Плутон на асценеднта.

Разкажете какви мисли, чувства и събития са ви въздействали тогава.

*

Divna

• 2478
Re: Транзитен Сатурн в съвпад с рожден Плутон
« Отговор #1 -: Август 25, 2011, 04:01:06 pm »
Можете ли да си спомните какво ви сее случило, когато транзитният Сатурн е съвпаднал с вашия Плутон?

На мен ми предстои тази година да ми съвпадне с асценеднта и с Плутон на асценеднта.

Разкажете какви мисли, чувства и събития са ви въздействали тогава.

На мен ми извадиха един мъдрец, който го пазех като реликва.  ;D Бях ужасена да не ми се развали подредбата на зъбите и да ми се загрози усмивката.  :P Маняк съм на тема устна кухина.

ПП: Да поясня само, че нат. Плутон ми е в точен съвпад с нат. Слънце, както и нат. Плутон ми е управител на Асц.  :blink:

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #2 -: Август 25, 2011, 04:39:13 pm »
При мен Сатурн едновременно беше в съвпад с Плутон в първи дом и квадрат към себе си към 10 дом. Управлява 5-ия ми дом, а Плутон управлява трети дом. Бях бременна, почина баща ми и ми се отлепи плацентата, така че родих по спешност секцио  :blink: Само да добавя, че транзитен Плутон беше в квадрат към себе си, освен съвпадът на Сатурн върху него  :blink:
« Последна редакция: Август 25, 2011, 05:14:11 pm от andrea »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Август 25, 2011, 04:54:03 pm »
скоро беше върху Плутон - ми нищо не се е случило, освен че започнах една временна работа в политиката  ;D ;D ;D 

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Август 25, 2011, 05:01:48 pm »
Преминаването на Сатурн през Плутон не свързвам с някое конкретно събитие, а по-скоро с процес при мен.
Първото преминаване беше най-неприятно, имах чувството сякаш цялата чернилка на света се е изляла върху мен, трудно ми беше де приема някои нежелани от мен дадености, но видях, че и да ритам срещу ръжена няма смисъл, ако моментът за кардинална промяна не е узрял.
Второто преминаване на Сатурн през същата точка въобще не усетих и не го свързвам с нищо конкретно.
По същия начин стоят нещата и с текущата в момента опозиция на Плутон към Луната в радикса - не я свързвам с нищо конкретно, няма събития по време на точния аспект, но върви един бавен процес на вътрешна промяна и изчистване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #5 -: Август 25, 2011, 05:04:32 pm »
На мен също съвсем скоро ми бяха в съвпад в трети дом. И на мен  нищо не ми се случи, което мога да го отчета на този съвпад.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Август 25, 2011, 08:38:02 pm »

В момента транзитния Сатурн ми е в съвпад с наталния Плутон в 12ти. Divna, какво съвпадение, от около седмица един от мъдреците ми се опитва да излезе безуспешно, в следствие на което съм с подуто лице и чакаме да спадне отока, за да се извади зъба! Търпя го от години и вече най-накрая се престрашавам да го махна!

И аз като теб и Divna от години се чудя дали да махна един мъдрец, който ми избутва зъбите. Тъкмо наскоро реших и сега пак се колебая, защото е здрав. Може да е защото транзитният Сатурн в 12-ти дом ми е в крадратура с Луната. Дали ще се реша сега или когато транзитният Сатурн ми съвпадне с Плутон.  :P

« Отговор #7 -: Август 25, 2011, 10:38:58 pm »
Сатурн върху нат. плутон нищо, много работа, отговорности. Но това може да е и от преминаването на сатурн в първи дом, което при мен също съвпадна.
Събитието е когато сатурн преминава през асцендента. При мен беше загуба на близък човек - авторитет. Но също и се отпушиха неща, които нямаше изгледи да се раздвижат докато сатурн беше в 12 дом. Почти във всяка област от живота се дава възможност да започнеш с нещо ново.
При мен тр. сатурн направи квадрат с нат. сатурн при преминаването си през асц, малко преди това опозиция със слънце, Уран беше в квадват с нат. сатурн, преди това премина през слънцето. Плутон по същия начин. Не е сигурно кой аспект е повлиял най-много.  ;)
И лунните възли бяха в тия квадрати.
« Последна редакция: Август 25, 2011, 10:55:43 pm от Lora »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 25, 2011, 10:46:47 pm »
Почти във всяка област от живота се дава възможност да започнеш с нещо ново.

При преминаване на Сатурн през ъглите в хороскопа е така, не само през АС.  :blink:
Всички повратни точки в живота ми бяха белязани от сатурнов транзит през някой от ъглите... Наблюдавам този ефект при повечето хора, не е само субективно изживян опит.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #9 -: Август 25, 2011, 11:00:51 pm »

При преминаване на Сатурн през ъглите в хороскопа е така, не само през АС.  :blink:
Всички повратни точки в живота ми бяха белязани от сатурнов транзит през някой от ъглите... Наблюдавам този ефект при повечето хора, не е само субективно изживян опит.

И на мен промените в живота ми се отбелязват от транзитите на Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Август 25, 2011, 11:05:42 pm »
Ще видя каква ще е развръзката, когато мине в съвпад със Северния ми възел, дано да "отпуши" и при мен нещата.
Засега има само безплодни напъни за промяна, но обстоятелствата по никакъв начин не позволяват тя да се случи още сега, ще си остана само с вътрешната трансформация, която тече към този момент.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Август 25, 2011, 11:06:40 pm »
Сатурн ми прави точен съвпад с АС през декември. Каквото и да ми донесе това, го чакам с огромно нетърпение, защото транзитен Сатурн в 12-ти си беше и все още е мъчение-абсолютен застой във всички сфери, от месеци буквално се чувствам като в затвор и във физически и психически аспект. Никакво развитие, само пречки, проблеми и връщане назад:( Направо се изморих и изтощих от този Сатурн в 12-ти...дано като премине в 1ви, нещата се  "отпушат" малко!!!

А какви аспекти прави транзита му през 12-ти....? Кои управители на кардиналните домове са засегнати?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #12 -: Август 25, 2011, 11:09:41 pm »

Е, почти не остана време, но искрено се надявам да не те опровергая (да пренебрегнем изключенията :blink:)
Сатурн си е Сатурн, но не при всеки случай, както и Юпитер като антисна символично-пресечна-точка

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 25, 2011, 11:15:05 pm »
Време за изпълнение на присъди е този аспект...А къде ще бъдат изпълнени зависи от дома който управлява Плутон...
В повечето случай , Плутон като управител на кардиналните оси е с повече динамика транзита....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #14 -: Август 25, 2011, 11:42:19 pm »
В 12 дом Сатурн би трябвало да калява душата за ново начало в 1ви дом. Демек, започва да не ти пука за много неща.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Август 25, 2011, 11:51:23 pm »
Преминавайки през 12ти, Сатурн ми прави квинконкс с натално Слънце в 7ми (упр. на 10ти), опозиция с натални Луна и Меркурий в 6ти, тригон с Венера (упр. на АС в натален 8ми), секстил с Марс (упр. на 7ми в натален 10ти) и полусекстил с Уран (упр. на 4ти в 1ви натален). За малко да забравя, в момента е и в съвпад с натален Плутон в 12ти, аспекта който дискутирахме тук.

След близо 10 години напредък в работа, обучение и като цяло период на значително израстване, загубих всичко и се върнах много назад, попадайки в ситуация на тотален застой:( Всичките ми опити за някакво подобрение, дори и незначително, са блокирани.

Куинконса е причина според мен , както и дома , който е слънцето....7-ми...Проблеми със съпруг, приятел, открити врагове, съдилища....Сатурн , колкото е по-скрит толкова по-добре...Мисля , че 12-ти дом е един добър дом за транзита му.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Август 26, 2011, 01:08:51 am »
Марая, благодаря за коментара!

Този транзит на Сатурн през 12ти, сякаш отбеляза краят на един цикъл в живота ми и съответно ми донесе много объркване, недоволство и принуда. Сякаш всичките ми страхове станаха реалност и беше неизбежно да им се противопоставя или да ги избегна по някакъв начин. Чувствам го като един много дълъг и бавен процес, който сякаш няма никога да свърши! Четох някъде, че по време  Сатурнов транзит ппез 12ти сме значително по-интроспективни в този момент в нашия живот и можем да се изолираме от другите (както се случи и при мен).

Иначе за аспекта на тр. Сатурн с натално Слънце, толкова си права Марая, за първи път в живота си имам проблеми със съда като институция, а приятелите си ги загубих, в смисъл, че принудително се наложи да се върна в БГ след 10 години в чужбина, а тук вече нямам никакви контакти и социалния ми живот на практика не съществува в момента:(

Транзитен куинконкс

Тук се случва  стресиращ процес с принуда да се придобият нови качества, които не са  свързани с предишен опит. Необходимо е приспособяване и помирение. Както при рождените, .......

« Последна редакция: Август 26, 2011, 01:16:31 am от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 26, 2011, 01:55:14 am »
Благодаря за линка и като цяло за насоката, която ми даде! Изобщо не бях обърнала внимание на този куинконкс на тр. Сатурн с натално Слънце, по-скоро смятах, че проблемите ми идват от опозицията към натална Луна!

Опозицията противопоставя , но когато става дума за  луна, това означава емоцията , която изпитваш...Тук можем да говорим за Лоши отношения с жени...,майки , сестри, дъщери.... ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 26, 2011, 02:47:12 am »
" ...но когато става дума за  луна, това означава емоцията , която изпитваш...Тук можем да говорим за Лоши отношения с жени...,майки , сестри, дъщери..."  Марая, изумена съм наистина как точно определяш действието на даден аспект, без дори да имаш картата пред себе си!

Отново си права и за Луната, толкова пререкания и проблеми с майка си не съм имала никога досега, напротив, винаги сме имали чудесни отношения, но през последните няколко месеца се появи една нервност и неразбирателство между нас, дори и за съвсем дребни неща! Имаше и много проблеми покрай работата и, както и със здравето и...

Благодаря ти още веднъж :blink:

Ще отмине...,по-важно при опозицията е да изкристализира онова , което следва да се промени...Опозицията е полярна...И двете имате проблеми...,но не правите нищо за решаването им...Всяка една от Вас е в капан...Нещо повече и Луната и Сатурн са свързани с кармата и са тежки по отношение на решаването на определени модели на поведение...След като имаме опозиция , значи имаме Луна в Овен..., а това е огнена луна , която пали от четвърт , импулсивна и действена...бърза...Майка ти те пали от раз.... ;D :wub:...,но ограничението и авторитета са част от основния проблем...Няма да се учудя дори , ако премълчаваш понякога..,но това остава в теб и в един момент ще отключи порой от скрити страсти....Така , че моя съвет е , да използваш първата квадратура на Марс/транзитен/ към Сатурн и да действаш..,като заявиш претенциите си и и покажеш , че вече си мъдро/Сатурн/ пораснало момиче превърнало се в жена/Луна/...Успех! ;) ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #19 -: Август 26, 2011, 09:42:41 am »
Време за изпълнение на присъди е този аспект...А къде ще бъдат изпълнени зависи от дома който управлява Плутон...
В повечето случай , Плутон като управител на кардиналните оси е с повече динамика транзита....

при мен плутон управлява ИЦ и 4-ти дом. вече е разходящ съвпада и събития не е имало.