Здравей Гост

За разликата между Асцендента и Първи дом

• 69 Отговора
  • 9833 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Хороскопа започва от тук...
По първи дом човек избира ролята/те/ и маската/те/ с които се среща във външния свят...,като чрез тези маски и роли възприема и сам себе си....
Асцендента е филтъра на входа , чрез който преминава подсъзнанието за да материализира своите програми...От тук преминават възприятията ни , за да бъдат материализирани...
Планетите до 5 градуса под  и 10 градуса над АСЦ...са планети , които попадат в Гокленови зони и имат особено значение.
Управителя на АСЦ , както и неговите аспекти са тези които показват първите 10 мин. при запознанство...., а планетите в 1-ви дом и знака в първи дом ни дава информация за натива в следващите часове от запознанството ни....
В първи дом се съдържа информация за целия ни живот.
Ако разделим дома на 12 ще получим синтезирана информация за 12-те дома...Инфото от тези 12 дома в самия 1-ви дом дава мнооого допълнителни индикации дори и в предсказателната астрология...

Ето ВИ  ЕДИН ПРАКТИчЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ...

Разделете дома на 12 равни части...0*-2,5* е първи дом..,от 2,5*-5 е втори дом и така нататък до 12. Вижте в кой от символичните домове попада планета има ли такава , на кой дом от натала е управител , къде се намира.... споделете....
По-късно ще разкажа как се намира и събитийност.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: За разликата между Асцендента и Първи дом
« Отговор #1 -: Август 28, 2011, 08:01:32 pm »
Управителя на АСЦ , както и неговите аспекти са тези които показват първите 10 мин. при запознанство...., а планетите в 1-ви дом и знака в първи дом ни дава информация за натива в следващите часове от запознанството ни....

Имам същите наблюдения. Само ще добавя, че много често и изгряващите откъм 12 дом планети, ако се намират близо до АС, се усещат най-силно през първите секунди от запознанството. Влиянието на планета в средата или по към края на първи дом може да се усети по-късно, а може и трудно да се усети, ако тук има Кету или Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Август 28, 2011, 08:05:59 pm »

Имам същите наблюдения. Само ще добавя, че много често и изгряващите откъм 12 дом планети, ако се намират близо до АС, се усещат най-силно през първите секунди от запознанството. Влиянието на планета в средата или по към края на първи дом може да се усети по-късно, а може и трудно да се усети, ако тук има Кету или Нептун.

Забелязала съм , че най-чувствителните точки са в началото и края на дома...,както и в точната среда...
Нямам впечатления за планетите в 12-ти дом...,но в 10-ти -ДА!
Или по МЦ е най-видимото...,по АСЦ е маската и ролята... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 28, 2011, 08:11:17 pm »
Който си има планети в 10 дом... А който си няма, ще трябва да се ограничи с маската.  ;D

Мен като че ли първоначално по Уран ме възприемат, при първо четене. Влиянието на Нептун в първи дом по-късно се усеща, в процес на опознаване, вече след като се стигне до по-неформален и задушевен разговор. Често са ме определяли за изгряващ Водолей, но никога Риби. В 10 дом планети нямам, нито на МС, но се усеща силно влиянието на съвпада на У10 с Венера - в обществото и на работното място често ме възприемат по Венера, което не винаги носи позитиви, особено в отношенията с женската част от колектива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Август 28, 2011, 08:25:40 pm »
Асцендентът не може да е маска, а е лицето, което показваме пред света и начина, по който хората ни възприемат. Екстровертните знаци на асцендента са открити, прикритите са пасивните асценденти - интровертните.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 28, 2011, 08:37:16 pm »
Асцендентът не може да е маска, а е лицето, което показваме пред света и начина, по който хората ни възприемат. Екстровертните знаци на асцендента са открити, прикритите са пасивните асценденти - интровертните.

ASC е маска и роля..., чрез него влизаме в света...Същността и онова , което сме е целия хороскоп....

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #6 -: Август 28, 2011, 08:56:16 pm »
А който няма никакви планети в първи дом? И Нептун на 2 гр. отгоре?
И какво за 10 дом? Аз съм фрашкана с планети там.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Август 28, 2011, 09:02:44 pm »
А който няма никакви планети в първи дом? И Нептун на 2 гр. отгоре?
И какво за 10 дом? Аз съм фрашкана с планети там.

Имаш обаче управител на АСЦ , който има аспекти....Нептун от описанието е Гокленов...,а това означава , че е доста важен в картата ти...Планетите в 10-ти дом са най-видимите ...Качи си картата тук в темата, ще се опитам да опиша външния вид и да ти направя кратка астро-характеристика....

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Август 28, 2011, 09:13:39 pm »
Да ,определено Асц е маската ,която слагаме за пред хората и как искаме да ни виждат :blink:А относно планетите във връзка с АСЦ и МЦ -имам планета от към 12 дом на 2 градуса от АСЦ ,планета в 1 дом на 7 градуса от него и 3 планети в 10 дом ,като едната е на 4 градуса от МЦ,но хората при запознанство ме определят като човек ,зареждаш с енергия ,експанзивен и забавен-типично за АСЦ ми Стрелец...е понякога и респектиращо :P

Имах данните ти..,но ги затрих някъде без да искам... :-[...Коя е планетата в 12-ти в Гокленова зона? :rolleyes: Коя е планетата в 10-ти- тя също е Гокленова?
Къде е Юпитер и в какви аспекти е с в-ха на АСЦ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Август 28, 2011, 09:21:11 pm »
Нептун от към 12 дом ,Юпитер в 10 дом съвпад с Уран ,опозиция Слънце,секстил Нептун,съвпад ЮЛВ,Плутон на 4 градуса от МЦ,Марс в 1 дом на 7 градуса от АСЦ :blink:

Какво бих казала за външния ти вид...По-висока си , имаш високо чело , големи очи , добре изразен нос..Лицето е овално...Погледа е топъл и замечтан.Спортно елегантен стил на обличане...Игрив на моменти и зареян на моменти поглед...По-широк ханш....

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #10 -: Август 28, 2011, 09:49:08 pm »
Ето!

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Август 28, 2011, 09:50:47 pm »
Нептун от към 12 дом ,Юпитер в 10 дом съвпад с Уран ,опозиция Слънце,секстил Нептун,съвпад ЮЛВ,Плутон на 4 градуса от МЦ,Марс в 1 дом на 7 градуса от АСЦ :blink:

Какво бих казала за външния ти вид...По-висока си , имаш високо чело , големи очи , добре изразен нос..Лицето е овално...Погледа е топъл и замечтан.Спортно елегантен стил на обличане...Игрив на моменти и зареян на моменти поглед...По-широк ханш....

Направо ти отговарям ,кое е така и кое не,защото знам,че ти трябва като статистика ;)Да ,може да се каже че съм висока 1,70,челото ми е малко,очите са ми големи и за погледа и лицето е вярно,но ханша ми е тесен,стилът ми на обличане е според настроението от спортно елегантен  до фрапантен. ;)Противно на описанието за външния вид на АСЦ Стрелец при мен горната част на тялото е по-развита от долната ;D

Значи МЦ има отражение...Плутон е този които дава аномалии..,където и да се намира...И това ми дава основание да смятам , че е доста виден и явен в картата ти , не само защото защото е на високо...Приемам мъжката структура на тялото и по ЮПИТЕР и по Плутон...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 28, 2011, 10:03:46 pm »
Противно на описанието за външния вид на АСЦ Стрелец при мен горната част на тялото е по-развита от долната ;D

Имах такава позната - новолуние в Рак и АС в края на Стрелец.
Имаше много тесен ханш и слаби крака, но в бюста беше изключително надарена.  ;D Фигурата й ставаше по-тясна от кръста надолу, като при мъжете.
Братовчедка ми също е изгряващ Стрелец и няма широк ханш, тя е слаба, висока и абсолютно сплескана в бюста, няма нищо там. Тя има Марс в Козирог в първи дом, тялото й е по-скоро атлетично, не е женствено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 28, 2011, 10:14:37 pm »
Сега шегата настрана,винаги тежките планети намиращи се около АСЦ ,дават различно виждане от това какво показва самия знак на АСЦ и акцентиране на даден знак-стелиум в натала и за това е трудно да се определи външния вид .

Имаш предвид транссатурновите, нали?
Сатурнианците по-лесно се разпознават.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Август 28, 2011, 10:22:01 pm »
Ако разделим дома на 12 ще получим синтезирана информация за 12-те дома...Инфото от тези 12 дома в самия 1-ви дом дава мнооого допълнителни индикации дори и в предсказателната астрология...

Ето ВИ  ЕДИН ПРАКТИчЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ...

Разделете дома на 12 равни части...0*-2,5* е първи дом..,от 2,5*-5 е втори дом и така нататък до 12. Вижте в кой от символичните домове попада планета има ли такава , на кой дом от натала е управител , къде се намира.... споделете....
По-късно ще разкажа как се намира и събитийност.... :blink:

Аха, ето значи моята Луница се пада в 4ти символичен дом.  ;D И какво сега?  :-\ Падение е по знак и на трон по символичен дом. Съвсем ще се ошашави.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 28, 2011, 10:28:39 pm »
Ако първи дом заема повече от 30 градуса, деленето на по 2,5 гр. няма да е съвсем точно.
2,5 гр. х 12 части = 30 градуса

Тази схема по-скоро ще важи за равнодомна система.

Разстоянието от АС до куспидата на 2 дом се конвертира в зодиакална дължина и се дели на 12 части.
Всяка част се свързва със съответния дом в хороскопа, доколкото разбирам.

Тази схема съм срещала в една от книгите на астроложката Гита Мерджанова, беше доста отдавна.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #16 -: Август 28, 2011, 10:31:05 pm »
Аз съм асцендент везни. Имам Меркурий във везни, в съвпад с асц откъм 12ти дом. Венера е във везни в 1ви дом. Други
планети в 1 дом няма. В 10ти дом имам Юпитер в рак, в точен съвпад с МЦ.
Наблюденията ми са, че Меркурий макар и в съвпад с асц остава скрит за околните, Юпитер ми се струва, че също остава незабелязан.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 28, 2011, 10:31:59 pm »
Наблюденията ми са, че Меркурий макар и в съвпад с асц остава скрит за околните, Юпитер ми се струва, че също остава незабелязан.

По Венера ли те възприемат?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #18 -: Август 28, 2011, 10:40:14 pm »

По Венера ли те възприемат?

Да, макар че от време на време май ме възприемат и по Сатурн, което ми е много странно, понеже аспектите на Юпитер
спрямо асцендента и Мерк са по-точни от аспектите на Сатурн, а Юпито остава невидим.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 28, 2011, 10:42:01 pm »
Имам същите наблюдения за сатурнианците, стига влиянието да не е смесено, т.е. ако заедно със Сатурн в първи дом има и други планети.
Познавам няколко мъже със Сатурн в първи дом (без други планети!) - всички те са ниски или с ръст по-малко от средния, от 1.60 до 1.70 или малко повече.
Познавам и три жени със Сатурн в първи дом, в знака на АС или в следващия, те също не са високи, но тук ръстът е по-скоро среден, не чак толкова нисък - от 1.60 до 1.64.
В съчетание с друга планета Сатурн в първи дом може да даде и по-висок ръст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.