Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29128 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: За звездните схеми
« Отговор #20 -: Септември 04, 2011, 02:06:04 am »
Звездната схема  :blink: е КОШНИЦА....
Понякога си мърморко.... :P ;D , обичаш и да критикуваш..... ;)
В общи линии намеква за силна индивидуалност, която търси своето призвание , внимание...Проявата на тази индивидуалност е задължителна според мен , за да получиш удовлетворение...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Септември 04, 2011, 02:11:29 am »
Да,обичам критиката,даже и себе си критикувам.Индивидуалността незнам къде да я проявя - за сага във връзката си ;D  Едно време когато свирех беше друго - сага съм жена на мъжа си

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Септември 04, 2011, 04:55:46 am »
Аз пък смятам, че незаетите сегменти от хороскопа се ползват като "отдушник".

Друго интересно за празните сегменти е, че те по-скоро символизират нови опитности и задачи за тоя живот – решаваме ги или чрез синастрични планети, или когато бавен транзит активира дома, знака или управителите им. Кармичното им значение е свързано по-скоро с това, че там за нас въпросите са решени правилно  и  можем да помагаме  на близки и партньори. В тоя смисъл може да гледаме на тях и като на „отдушник“.

А в контекста на темата за призванието, планетата, водеща за „ локомотива“ или пък „дръжка“ на „ведрото“ символизира опитност от предишен живот, която или е недоразвита, или е решавана неправилно. В тоя живот доброволно или доброзорно тя ще събира енергията и на другите планети и животът рано или късно ще ни доведе до нейните аналогии. Общият сигнификатор на призванието като опитност от предишен живот е Луната, персоналният- господаря на хороскопа, а друг частен сигнификатор може да е въпросната планета.

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Септември 04, 2011, 08:37:22 am »
Аз във въздушни знаци имам само СЛВ, Хирон и евентуално асцендент. Нямам въздух в картата си. Това как ще го тълкувате?

Отсъствието на планети  във въздушните знаци се свързва с някои проблеми при общуването.
Компенсацията може да дойде от натоварени домове на общуването, както и от въздушния асцендент в голяма степен.

Така или иначе, отсъствието на планета във въздушните знаци е акцент и трябва да се ползва- големи таланти са го ползвали, като са общували със света чрез творчеството си.
А някои хора с подобен акцент говорят с мъртвите или с извънземните:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Септември 04, 2011, 12:53:29 pm »
Забелязах, че при мен всички празни домове и знаци са заети от лични планети на близките ми, всъщност цялата рода и най-вече хората, сред които съм расла, имат Слънца, Луни, Марсове и Венери именно в знаците, които при мен са празни. По-скоро свръхподчертаването, т.е. ако някой близък с планетите си ми активира стелиума, евентуално би могло да даде някакъв проблем в общуването.

Със слабоподчертан въздух проблеми в общуването нямам, по-скоро много внимателно подбирам хората, с които общувам и трудно ги допускам преди да съм се убедила, че човекът наистина е свестен. Бързо създавам приятелства, но и рязко отсичам клона, на който седят, ако се убедя, че не са това, за което са се представяли.
Работата ми винаги е била свързана с много контакти и общуване, работила съм с всякакви хора. Настоящата ми професия също го предполага и е много важен начинът, по който ще подходиш спрямо всеки един човек.

Липсата на земя много по-силно се усеща при мен, в тази сфера полагам най-много усилия за създаване на статукво, но сякаш стъпвам по плаващи пясъци.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Септември 04, 2011, 01:24:59 pm »
Забелязах, че при мен всички празни домове и знаци са заети от лични планети на близките ми, всъщност цялата рода и най-вече хората, сред които съм расла, имат Слънца, Луни, Марсове и Венери именно в знаците, които при мен са празни. По-скоро свръхподчертаването, т.е. ако някой близък с планетите си ми активира стелиума, евентуално би могло да даде някакъв проблем в общуването.

Със слабоподчертан въздух проблеми в общуването нямам, по-скоро много внимателно подбирам хората, с които общувам и трудно ги допускам преди да съм се убедила, че човекът наистина е свестен. Бързо създавам приятелства, но и рязко отсичам клона, на който седят, ако се убедя, че не са това, за което са се представяли.
Работата ми винаги е била свързана с много контакти и общуване, работила съм с всякакви хора. Настоящата ми професия също го предполага и е много важен начинът, по който ще подходиш спрямо всеки един човек.

Липсата на земя много по-силно се усеща при мен, в тази сфера полагам най-много усилия за създаване на статукво, но сякаш стъпвам по плаващи пясъци.

Е, та ти си имаш Плутон и Възел, отделно в 3-ти и 7-ми дом си имаш планети- колко още искаш да е натоварен въздуха в хороскопа ти:)
И защо липса на земя:) – Юпитер не го харесваш?:)  вярно, че понякога нещата по него рухват като пясъчни кули:)– но МЦ и да не я харесваш като точка, не може да не я броиш:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Септември 04, 2011, 01:35:53 pm »
И защо липса на земя:) – Юпитер не го харесваш?:)  вярно, че понякога нещата по него рухват като пясъчни кули:)– но МЦ и да не я харесваш като точка, не може да не я броиш:)

Да ти кажа, АН, така го усещам вътрешно. А Юпитер в Телец го приемам за своеобразен синглетон и наистина така действа в картата ми, вкл. и в отношенческата сфера.
Иначе и трите земни дома са ми празни и липсата на акцент тук е доста осезаема. Например, в материалната сфера съм повече устремена към създаване на комфорт, отколкото към натрупване на ресурси. Трудно се справям с материалната страна на живота и често се случва да привличам по-прагматично ориентирани мъже - планети в земни знаци, ъглов Сатурн, Сатурн в твърд аспект със светило...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #27 -: Септември 04, 2011, 01:56:26 pm »
Като се оценява разпределението на елементите, не се ли гледа в кои знаци попадат планетите, а не домовете?  :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Септември 04, 2011, 01:58:00 pm »
често се случва да привличам по-прагматично ориентирани мъже - планети в земни знаци, ъглов Сатурн, Сатурн в твърд аспект със светило...

При мен е същото положение... :-\ Именно поради Юпитер -синглетон в картата...при това единствената планета във въздушен знак.... ;D...,макар , че картата ми си е доста прагматична и практична...има силен акцент на земя.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Септември 04, 2011, 02:05:33 pm »

Да ти кажа, АН, така го усещам вътрешно. А Юпитер в Телец го приемам за своеобразен синглетон и наистина така действа в картата ми, вкл. и в отношенческата сфера.
Иначе и трите земни дома са ми празни и липсата на акцент тук е доста осезаема. Например, в материалната сфера съм повече устремена към създаване на комфорт, отколкото към натрупване на ресурси. Трудно се справям с материалната страна на живота и често се случва да привличам по-прагматично ориентирани мъже - планети в земни знаци, ъглов Сатурн, Сатурн в твърд аспект със светило...

Вярно, и една планета да беше в земен знак, но да беше Меркурий или Сатурн, по-силно щеше да усещаш „земята“:) –  но всяка специфика си има плюсове и минуси.

Ако обаче приемем, че наистина така силно усещаш отсъствието на земя в радикса, мигар в действителност социалната ти реализация е неуспешна?

Не се ли справяш с работата и в обществото? – вярно, виртуалното общуване е доста специфична форма на общуване/като отчетем процентно за всички хора- от всякакви възрасти и социални слоеве/, но поне в тоя форум оставяш впечатление за хармонично общуване и вписване.

Ако все пак имаш що годе приемлива социална адаптация и реализация, то значи, че земята си се усеща като проявление в живота ти, а просто афинитетът към виртуално общуване идва от сравнително малкото планети във въздух, т.е. малка специфика в общуването.

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Септември 04, 2011, 02:06:54 pm »
Като се оценява разпределението на елементите, не се ли гледа в кои знаци попадат планетите, а не домовете?  :-\
гледаме и знаци и домове

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #31 -: Септември 04, 2011, 02:14:58 pm »
За домовете - гледам в кой знак попада куспидата на дома, нали?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Септември 04, 2011, 02:20:13 pm »

Ако обаче приемем, че наистина така силно усещаш отсъствието на земя в радикса, мигар в действителност социалната ти реализация е неуспешна?

Не се ли справяш с работата и в обществото? – вярно, виртуалното общуване е доста специфична форма на общуване/като отчетем процентно за всички хора- от всякакви възрасти и социални слоеве/, но поне в тоя форум оставяш впечатление за хармонично общуване и вписване.

Не бих определила социалната си реализация като напълно неуспешна, но и за особено успешна не я считам. Най-вече от гледна точка на професионалните възможности, именно тук непрекъснато ме преследва усещане за плаващи пясъци. С каквото и да се занимавам професионално, от мен се иска най-вече умение за бърза адаптация. За кариерен ръст и вграждане в някаква йерархия не може да става и дума, по-скоро работа за набавяне на необходимите материални ресурси. Но се радвам, че след сатурново завръщане поне успях да намеря призванието си в професията и сега мога да кажа, че върша срещу заплащане работа, която бих могла да върша с удоволствие и за без пари.  :blink:

От гледна точка на общуването се старая максимално да стесня кръга (Плутон в 11 дом  :-[), за да останат в него само онези, с които процесът на комуникация е двустранен, т.е. да не са с нагласа само в тяхна посока да върви енергийният поток. В това отношение много бързо усещам какъв е истинският мотив и чупя клона, на това се дължи и рязкото ми (и за някои познати необяснимо) отдръпване.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Септември 04, 2011, 02:40:07 pm »

Не бих определила социалната си реализация като напълно неуспешна, но и за особено успешна не я считам. Най-вече от гледна точка на професионалните възможности, именно тук непрекъснато ме преследва усещане за плаващи пясъци. С каквото и да се занимавам професионално, от мен се иска най-вече умение за бърза адаптация. За кариерен ръст и вграждане в някаква йерархия не може да става и дума, по-скоро работа за набавяне на необходимите материални ресурси. Но се радвам, че след сатурново завръщане поне успях да намеря призванието си в професията и сега мога да кажа, че върша срещу заплащане работа, която бих могла да върша с удоволствие и за без пари.  :blink:

От гледна точка на общуването се старая максимално да стесня кръга (Плутон в 11 дом  :-[), за да останат в него само онези, с които процесът на комуникация е двустранен, т.е. да не са с нагласа само в тяхна посока да върви енергийният поток. В това отношение много бързо усещам какъв е истинският мотив и чупя клона, на това се дължи и рязкото ми (и за някои познати необяснимо) отдръпване.

А, добре- защото иначе щеше да бъдеш наистина невероятно изключение.
Та дори хора със здравословни проблеми/физически или психически/ при МЦ в земя успяват да се социализират и адаптират в някакво общество, дори да е сравнително ограничено. /последния  месец имам някакво наблюдение върху деца с психически проблеми/

Но виж, върху спецификите в радикса работим, особено ако ги осъзнаваме – ако ние не ги използваме по благоприятен и приятен за нас начин, те все пак се проявяват, а тогава може и да не ни хареса проявлението им.
Ти мислиш ли, че имаш нещо за отработване по въпросните „отсъствия“/аз понеже не ги смятам за пълни отсъствия:)/?

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Септември 04, 2011, 02:41:47 pm »
За домовете - гледам в кой знак попада куспидата на дома, нали?

Аз не знам за какво точно питаш – правилото е следното – когато отчитаме присъствие или отсъствие на планети, освен планетите, броим СЛВ , асцендент и МЦ – т.е. общо 13 нещица:)
В темата намесихме и домове, вкл. върховете им, защото те могат да компенсират отсъствието на планети в определени знаци.
И всъщност как ги броиш- не ги ли брои програмата ти?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Септември 04, 2011, 02:45:26 pm »
Но виж, върху спецификите в радикса работим, особено ако ги осъзнаваме – ако ние не ги използваме по благоприятен и приятен за нас начин, те все пак се проявяват, а тогава може и да не ни хареса проявлението им.
Ти мислиш ли, че имаш нещо за отработване по въпросните „отсъствия“/аз понеже не ги смятам за пълни отсъствия:)/?

Всеки има нещо за "отработване" - при едни това става чрез индивидуална работа върху себе си, при други се реализира чрез взаимодействие с определени хора и повтарящи се ситуации.  :blink:

В крайна сметка реших, че достатъчно пъти съм си чупила главата на едно и също място  :ariess: и е време да приема "липсите", които са ми дадени, и да работя по тях.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #36 -: Септември 04, 2011, 02:53:22 pm »

Всеки има нещо за "отработване" - при едни това става чрез индивидуална работа върху себе си, при други се реализира чрез взаимодействие с определени хора и повтарящи се ситуации.  :blink:

В крайна сметка реших, че достатъчно пъти съм си чупила главата на едно и също място  :ariess: и е време да приема "липсите", които са ми дадени, и да работя по тях.

ако те устройва професионалната и социалната реализация, с Юпитер в Телец нещата с финансите да се оправят сами- и без това са досадни:) - значи нямаш проблем:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Септември 04, 2011, 04:40:12 pm »
E, като някой има елемент Земя това смята ли се за достатъчно условие за постигане на нещо по принцип ?
« Последна редакция: Септември 11, 2011, 06:30:05 pm от Asol »

*

Uran

• 6041
« Отговор #38 -: Септември 04, 2011, 04:51:32 pm »
Moже да се каже, че нямам земя, а и земните ми домове са празни (с изключение на един огнен Сатурн в 10 дом). Синастриите обаче не ми пълнят дупките, а се качулят по навалиците и става едно преекспониране на качества в една посока и тоталната им липса в друга.

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Септември 04, 2011, 05:32:45 pm »
Asol, имаш твърде много земя ли? Излиза, че ако тя е твърде много, то нещо друго е малко - от там- липсите се интерпретират:)