Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29302 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: За звездните схеми
« Отговор #120 -: Септември 06, 2011, 09:45:29 pm »
Въпросът е ЗАЩО, а не как и ти не ми отговори? :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #121 -: Септември 06, 2011, 09:46:12 pm »
какво да кажа - ако го видя диването и поговоря с него, много повече неща мога да кажа отколкото така. не мога да тълкувам карта на човек със способности, докато не го видя и не го усетя на живо...

Да де, това ми беше мисълта - картата може да загатва някакви възможности, но е важен личният контакт, за да се потвърдят някои неща или да се отхвърлят. Картата може да показва голям потенциал, а на практика това да са нереализирани възможности, т.е. човекът да се окаже гола вода след запознаване на живо.

ами тъй си е  :blink:  много рядко се е случвало само по карта да позная, че някой има заложба за способности. пък и обикновено повечето хора не си ползват картите по предназначение  ;D  а пък така на жива среща може и да усетя или видя нещо у даденият човек... специфично си е. тука покрай Хело вече като видя телешки Мерк и бягам далеч от такива карти  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #122 -: Септември 06, 2011, 09:52:42 pm »
ОК, Хело, помниш. Какво ти носи тази информация? Защо хабиш файлове, а очевидно и енергия, за нея?

Сигурно няма за какво друго да ги хаби.  ;)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #123 -: Септември 06, 2011, 09:54:39 pm »
Защо от негативния Анимус? - тя ги приема за учители и духовни водачи. Може би по този начин "замества силното мъжко рамо, което и липсва". Да си поиграя и аз на психолог.

Майтап, майтап ама ме замисли.
С тия духовни учители замествам нуждата си от жив насъщен духовен водач, партньор и спътник.

Ако ми требеше силно мъжко рамо, щех да си зема вибратор.  :confuse3:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #124 -: Септември 06, 2011, 09:55:56 pm »
ОК, Хело, помниш. Какво ти носи тази информация? Защо хабиш файлове, а очевидно и енергия, за нея?

Сигурно няма за какво друго да ги хаби.  ;)

Не е като да ги хабиш, за да цитираш без прекъсване Ошо и Лайтман, без да приложиш дори едно свое мнение по въпроса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Септември 06, 2011, 09:57:16 pm »
Хело, а как се проявява негативната Анима, би ли го описала?
Да видим дали наблюденията ми се припокриват с твоята хипотеза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Септември 06, 2011, 09:58:44 pm »
Ако ми требеше силно мъжко рамо, щех да си зема вибратор.  :confuse3:

Те раменца си нямат, но понякога запълват някои липси.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #127 -: Септември 06, 2011, 09:59:24 pm »
Абе как помните толкова чуждо лично инфо?
Аз съм като тоалетно казанче-прочета и изхвърля.

Телците поВнят дъъъъъълго!

Помня и за попа и за това как Скарлет се беше регистрирала като Салатка Измилова и псуваше и за Марая и как се изпокара с тези, с които уж са и дружки и се познават не само от форума и изнесе лична информация.

А за себе си какво лошо си спомняш ? И ти не си Майка Тереза, раздаваща благодат. Все някого си обидила.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #128 -: Септември 06, 2011, 10:03:55 pm »

мъжете, които са агресивни към жените, всъщност се страхуват от тях. Основна причина е, че жените символизират смъртта и страхът на мъжете от смъртта се проектира върху жените. Но става несъзнателно.

Аз пък мислех, че жените символизират раждането.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Септември 06, 2011, 10:07:47 pm »
Тъй като аз нямам Анима, затова мога да взема материал по въпроса само от писанията на психоаналитиците. Мога да ти дам цитати по въпроса. А после можем да потърсим мъже, които да изследваме.  ;D Макар че едва ли е нужно.

Добре де, не би ли трябвало анимус и анима да има и при двата пола?
Според мен жените също могат да имат проблем със своята анима, не само с анимуса (не говоря само за би- и хомосексуални).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #130 -: Септември 06, 2011, 10:19:06 pm »

мъжете, които са агресивни към жените, всъщност се страхуват от тях. Основна причина е, че жените символизират смъртта и страхът на мъжете от смъртта се проектира върху жените. Но става несъзнателно.

Щом има раждане на Земята, има и смърт. Затова в Рая Адам и Ева били безсмъртни, а като били изгонени от Рая станали смъртни. Кой е причина за изгонването на хората от Рая и това да станат смъртни - жената. И в легендите на други народи също се разказва как жената случайно станала причина за това хората да бъдат смъртни.

Понеже жената докарва хората на този свят с раждането, а като се родят, след това ще умрат, може жената да се вини за това.

Хората са станали смъртни, защото са откъснали "ябълката на познанието". Този ,който вини жената за това, че се е родил трябва да е много елементарен. Нали Той е този, който посява семето. Фройд е живял в епоха, в която жената е била в подчинено социално положение. Оттогава са минали години. Хората вече не са дори толкова набожни и с промити мозъци за "божии" наказания.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Септември 06, 2011, 10:20:24 pm »
Добре, че не (ре)цитирам никого, значи нямам кой знае какъв проблем с негативния си анимус.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #132 -: Септември 06, 2011, 10:21:34 pm »
Добре, че не (ре)цитирам никого, значи нямам кой знае какъв проблем с негативния си анимус.  ;D

Да.

*

Stella

• 7765
« Отговор #133 -: Септември 06, 2011, 10:23:10 pm »
Необходимо е и жената да започне да изразява свое мнение, което може да е различно от това на родителите си, а не постоянно да цитира какво баща и е казвал и да приема думата му непременно като неоспорим закон и факт. После това се пренася и върху думите на съпруга или на изтъкнати мъже, които постоянно се цитират като безспорен факт, без никакво съмнение.

При мен не бащата, а фигурата на майката имаше по-силно влияние, но аз съм се разграничила отдавна от нея - още от тинейджърска възраст.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #134 -: Септември 06, 2011, 10:24:10 pm »

Няма нищо лошо в това да се цитира, ама ако това е единственият ти начин на общуване, тогава има проблем.

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Септември 06, 2011, 10:26:30 pm »

Хората са станали смъртни, защото са откъснали "ябълката на познанието". Този ,който вини жената за това, че се е родил трябва да е много елементарен. Нали Той е този, който посява семето. Фройд е живял в епоха, в която жената е била в подчинено социално положение. Оттогава са минали години. Хората вече не са дори толкова набожни и с промити мозъци за "божии" наказания.

Това няма нищо общо с Фройд и става при хората съвсем неосъзнато и то много преди Фройд да се е родил. В една индианска легенда също се казва, че богинята на любовта откъснала плод, който Върховният бог забранил да бъде късан, от него избликнала кръв и богинята била прогонена на Земята и постоянно плачела.
Откъсването на забранения плод символизира сексуалния акт, чрез който става зачеването, а после и раждането, вследствие на което се стига до смъртта.

Не случайно споменавам Фройд. Прочела съм много психологични книги, Хело! Всичко което ми цитираш тука, ми е минало през ръцете под една или друга форма. така че няма нужда да ме убеждаваш в теориите на другите. казвам на "другите", защото това не са твои теории, извлечени от личен опит, а прочетено и асимилирано от книгите. Една от теориите на Фройд е за "Ерос и Танатос". В някоя от книгите си той свързваше страхът на мъжа от жената със смъртта - "страх да не бъде погълнат от утробата"- Аз не споделям това мнение.

*

Divna

• 2478
« Отговор #136 -: Септември 06, 2011, 10:32:23 pm »

Щом има раждане на Земята, има и смърт. Затова в Рая Адам и Ева били безсмъртни, а като били изгонени от Рая станали смъртни. Кой е причина за изгонването на хората от Рая и това да станат смъртни - жената. И в легендите на други народи също се разказва как жената случайно станала причина за това хората да бъдат смъртни.

Понеже жената докарва хората на този свят с раждането, а като се родят, след това ще умрат, може жената да се вини за това.

Подчертаното е от записките на Пиер Дако, а не на Фройд.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Септември 06, 2011, 10:32:54 pm »
Мъжките образи в твоите сънища положителни ли са или заплашителни?  ;D

Не сънувам агресивни или заплашителни мъже, рядко се явяват такива образи в сънищата ми, почти никога.
По-скоро като положителни ги сънувам, понякога и като прелъстителни.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #138 -: Септември 06, 2011, 10:33:22 pm »

Не случайно споменавам Фройд. Прочела съм много психологични книги, Хело! Всичко което ми цитираш тука, ми е минало през ръцете под една или друга форма. така че няма нужда да ме убеждаваш в теориите на другите. казвам на "другите", защото това не са твои теории, извлечени от личен опит, а прочетено и асимилирано от книгите. Една от теориите на Фройд е за "Ерос и Танатос". В някоя от книгите си той свързваше страхът на мъжа от жената със смъртта - "страх да не бъде погълнат от утробата"- Аз не споделям това мнение.

За пореден път се убеждавам, че Фройд не е бил напълно с всичкия си и с право не ме кефи  ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Септември 06, 2011, 10:37:20 pm »
За пореден път се убеждавам, че Фройд не е бил напълно с всичкия си и с право не ме кефи  ;D .

Още като студентка, когато трябваше да пиша реферат по психология, попаднах на записките му, в които обясняваше подсъзнателния мотив да се прави анален секс.  ;D Болен мозък е и той, но и психоанализата нали се занимава с такива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.