Здравей Гост

За звездните схеми

• 202 Отговора
  • 29304 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: За звездните схеми
« Отговор #140 -: Септември 06, 2011, 10:38:14 pm »
Подчертаното е от записките на Пиер Дако, а не на Фройд.

Цитат
Що е Анима?

Буквално терминът означава „душа". И все пак? Класическата психология определя
Анимата като „женската" част на мъжа или като „жената в мъжа". Това е несполучлива
дефиниция, която много мъже биха отхвърлили, без да се замислят. Тя има лек привкус на
„фемини-зация" - нещо, което, както е известно, мъжете не понасят. Но биха сгрешили, ако
се откажат от идеята за Анимата заради едно недоразумение; ще разберем защо.
Да кажем no-скоро, че Анимата е „женският полюс" на мъжа. Което няма нищо общо със
слабостта, напротив! Женски полюс? Можем да направим сравнение с парната машина.
Женският полюс е котелът и нагнетената в него пара. „Мъжкият" полюс е турбината. Ясно
е, че без капацитета на котела и силата на съдържанието му от турбината нямаше да има
никаква полза, също как-
то водноелектрическата централа не би се задвижила без захранващото я езеро.
Така и при мъжа, който не притежава добре структурирана Анима и не използва
потенциала й, интелектът и разумът биха могли да се оприличат на изсъхнал плод.
Блестящ на вид плод, но изсъхнал.
Анимата, това е вътрешният потенциал. Тя съществува още в детството и всичко по-
нататък зависи от развитието й. В нея е съсредоточена цялата съвкупност от усещания.
Тя е радарът на мъжа. Чрез Анимата си мъжът възприема живота положително или
отрицателно (отрицателната нагласа често е несъзнавана).
Не само това. Именно чрез своята Анима мъжът се изгражда или разрушава, като в
девет случая от десет той не знае това. Или no-скоро не е наясно с причината му.
Предлагам ви сега първо да хапнете от черния хляб, после от белия. Ще разгледаме
мъжа с отрицателна Анима.
Мъжът с отрицателна Анима
Да се върнем към сравнението с парната машина. Да си представим, че котелът е
пробит. Или че налягането на парата не е достатъчно. Или че се променя непрекъснато.
Или че трансмисията не е в ред.
Ще забележим, че турбината се върти неравномерно. Ту спира, ту тръгва. Приплъзва.
„Капризничи".
Ето това е мъжът с отрицателна Анима. Ще видим защо е такъв. Ако го
понаблюдаваме, ще установим, че често мени настроенията си. Вътрешният му „котел"
59
не е синхронизиран. Виждаме още, че е капризен като разсърдено дете. Всичко това
понякога е прикрито с неотстъпчивост в поведението, чийто преувеличено мъжествен
характер заблуждава и него, и другите. Човекът е раздразнителен, груб, отмъстителен...
и лесно се просълзява. Тираничен е към жена. си и децата си, но бързо
става подозрително нежен. Не се доверява на нищо и на никого. Нерядко е отличен
бизнесмен благодарение на придобитата склонност да „извозва" другите, склонност,
която не е нищо друго освен проекция на собствения му страх да не бъде „извозен".
Този вид мъж е чаровник, но не е очарователен. Той се държи като жена в лошия
смисъл на думата, все под прикритието на псевдомъжествено поведение. Често е от
параноичен тип. Заклет враг е на жените, толкова се бои от тях; но обича да ги „омай-
ва", като се прави на кавалер. Търси лесните жени (които не го плашат толкова) > но си
плюе на петите, щом срещне хубава и изявена жена.
Накратко, котелът е повреден. Мъжът е загубил връзката със силите на живота и
любовта.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #141 -: Септември 06, 2011, 10:38:35 pm »
Няма нищо лошо в това да се цитира, ама ако това е единственият ти начин на общуване, тогава има проблем.

Влизам, пляскам цитати от Ошо, Фройд и братята Анимус и Анима и се омитам.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Септември 06, 2011, 10:39:50 pm »
А като те прелъстяват, събитията, които следват положителни ли са за теб или отрицатели?

В повечето случаи са положителни, дори насилието в сънищата не се възприема като изцяло отрицателно.
Не сънувам негативни сънища, свързани с мъже, а и по принцип мъже рядко сънувам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #143 -: Септември 06, 2011, 10:41:55 pm »
а и по принцип мъже рядко сънувам.  :blink:

Е те сега ще ти покажат откъде изгрява слънцето, аз затова не си признах.
 :29:

*

Divna

• 2478
« Отговор #144 -: Септември 06, 2011, 10:42:05 pm »

Не случайно споменавам Фройд. Прочела съм много психологични книги, Хело! Всичко което ми цитираш тука, ми е минало през ръцете под една или друга форма. така че няма нужда да ме убеждаваш в теориите на другите. казвам на "другите", защото това не са твои теории, извлечени от личен опит, а прочетено и асимилирано от книгите. Една от теориите на Фройд е за "Ерос и Танатос". В някоя от книгите си той свързваше страхът на мъжа от жената със смъртта - "страх да не бъде погълнат от утробата"- Аз не споделям това мнение.

За пореден път се убеждавам, че Фройд не е бил напълно с всичкия си и с право не ме кефи  ;D .

В този сайт, виждам че често се упреква Фройд. Това е автор, който не се чете лесно и ако не сте специалисти (психоаналитици, психотерапевти ...) и не можете да вникнете в дълбочината на неговите прозрения, моят съвет е да не го нападате. Той е бащата на психоаналитиката и световните светила в тази област и до ден днешен продължават да го наричат "Татко Фройд" и да му благодарят за ценните открития, в областа на психоанализата които е направил.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #145 -: Септември 06, 2011, 10:42:39 pm »

дори насилието в сънищата не се възприема като изцяло отрицателно.

:o

Дай пример, ако искаш.

*

kaily

• 5145
« Отговор #146 -: Септември 06, 2011, 10:44:45 pm »
Не си падам по Фройд, смятам, че е ниско ниво на познание, независимо дали го разбирам или не. Не е възможно светът да се крепи на втора чакра, а Фройд отвъд нея не е прогледнал.
Така че от мен лека нощ, отивам да сънувам мокри сънища за духовни вибратори.  :haha:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Септември 06, 2011, 10:45:27 pm »
Мисля, че познавам поне двама мъже с негативна Анима, както е описана по-горе, по един или друг начин и двамата ми бяха близки. Зад привидната им мъжественост се криеше много инфантилно поведение. Единият има Луна в квадрат със Сатурн, а другият е с Луна в опозиция със Сатурн, при двамата Венера е в опозиция с Плутон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #148 -: Септември 06, 2011, 10:45:46 pm »
Не си падам по Фройд, смятам, че е ниско ниво на познание, независимо дали го разбирам или не. Не е възможно светът да се крепи на втора чакра, а Фройд отвъд нея не е прогледнал.
Така че от мен лека нощ, отивам да сънувам мокри сънища за духовни вибратори.  :haha:

По-скоро сънуваш цитати от Ошо и Лайтман.

;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Септември 06, 2011, 10:55:49 pm »

дори насилието в сънищата не се възприема като изцяло отрицателно.

:o

Дай пример, ако искаш.

Никога не съм сънувала физическа (нямам предвид сексуална) агресия от мъж, т.е. да има бой, болка, крясъци, ярост и др. подобни.

Веднъж имах много символичен сън, свързан с един мъж от реалния живот. Сънувах непознат мъж, но в главата доста приличаше на истинския. Бях преследвана от него, но му позволих да ме настигне, последва... пиу пиу, сигурно се сещате какво  :-[... Накрая си спомням, че държах откъснатата му глава в ръцете си. Впоследствие така се развиха събитията и с истинския мъж, падна ми в ръцете, но този сън не е отскоро. :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #150 -: Септември 06, 2011, 10:59:38 pm »

Накрая си спомням, че държах откъснатата му глава в ръцете си. Впоследствие така се развиха събитията и с истинския мъж, падна ми в ръцете, но този сън не е отскоро. :blink:

Да не се шегуваш?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #151 -: Септември 06, 2011, 11:02:58 pm »

Накрая си спомням, че държах откъснатата му глава в ръцете си. Впоследствие така се развиха събитията и с истинския мъж, падна ми в ръцете, но този сън не е отскоро. :blink:

Да не се шегуваш?

едва ли го е убила  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #152 -: Септември 06, 2011, 11:04:27 pm »
Чакай и аз да цитирам.  ;D

И аз от Пиер Дако, щото ми е на компютъра и само ще копи пействам.

Жената с положителен Анимус
Това е самостоятелната, съзидателна жена, способна да мисли със собствената си глава и да действа спокойно и целенасочено. Котелът, парата, трансмисията и турбината са в добро състояние! Такава жена се осъществява в социално отношение, без да проявява агресивност или прекалени претенции. Притежава високо развита духовност и е възприемчива към големите идеи. Анимусът й не е копие на мъжа, а нейно лично притежание. Да добавяме ли, че търпимостта й е дълбоко присъща?

Това последното изречение ме подсеща за Вещичка, която е борец за пълна свобода на хората, включително от подтисничеството на рептилоидните извънземни, но проявява нетърпимост към тези, които имат различно мнение от нейното и си позволяват дори малко да се усъмнят в нейните писания за извънземните и останалото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Септември 06, 2011, 11:05:06 pm »
Да не се шегуваш?

Не, не се шегувам.
Но не присъстваше елемент на агресия, т.е. да сънувам как му откъсвам главата.
Просто в един момент тя сама се озова в ръцете ми, откъсната.
Сънят беше символичен и се сбъдна впоследствие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #154 -: Септември 06, 2011, 11:10:17 pm »
Това последното изречение ме подсеща за Вещичка, която е борец за пълна свобода на хората, включително от подтисничеството на рептилоидните извънземни, но проявява нетърпимост към тези, които имат различно мнение от нейното и си позволяват дори малко да се усъмнят в нейните писания за извънземните и останалото.

пак не си била в час, ама айде на теб ти е простено  ;D

проявявам единствено нетърпимост към слабоумие и недопускане. към всичко останало проявявам слонска търпимост, но това не означава, че ще позволя да ми играят пачанга на главата  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #155 -: Септември 06, 2011, 11:14:31 pm »
боли ме куро на кого и какво разкриваш  :rolf:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #156 -: Септември 06, 2011, 11:16:46 pm »

Цял живот ще си останеш в илюзии! Аз поне разкривам, а ти само потулваш иситната, за да я скриеш от себе си, защото истината ще е болезнена.

Това, че си затънала в гледане на филми (Нептун) за извънземни, сънища (Нептун) с извънземни и видения (Нептун) с извънземни, е защото така си отклоняваш вниманието от истината за теб самата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #157 -: Септември 06, 2011, 11:22:37 pm »

Цял живот ще си останеш в илюзии! Аз поне разкривам, а ти само потулваш иситната, за да я скриеш от себе си, защото истината ще е болезнена.

Това, че си затънала в гледане на филми (Нептун) за извънземни, сънища (Нептун) с извънземни и видения (Нептун) с извънземни, е защото така си отклоняваш вниманието от истината за теб самата.

дааааааааааааааааа, толкоз съм грозна, че не ща да се поглеждам и затова все зяпам настрани  :yahoo:  :haha: :rolf: :haha: :rolf: :haha: :rolf: :haha: :rolf: :yahoo:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Септември 06, 2011, 11:30:49 pm »

По-скоро сънуваш цитати от Ошо и Лайтман.

Не бе, братята Сульо и Пульо и тяхната високочестотна енергийна клизма. Адронният колайдър е разработен на същия принцип, ако не знаете.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #159 -: Септември 07, 2011, 12:13:56 am »
За пореден път се убеждавам, че Фройд не е бил напълно с всичкия си и с право не ме кефи  ;D .

Още като студентка, когато трябваше да пиша реферат по психология, попаднах на записките му, в които обясняваше подсъзнателния мотив да се прави анален секс.  ;D Болен мозък е и той, но и психоанализата нали се занимава с такива.

Никога няма да му "простя" това, че нарича жените мазохистки, само защото жената трябва да бъде прониквана. А какво да кажем за милионите хомосексуалисти мъже. Даже в древна Гърция са се женили помежду си и любовта между мъже се е считала за висша форма на любов, а жената е била само за възпроизводство. Фройд съвсем умишлено премълчава този факт от историята на човечеството. И той е бил бурмичка от тогавашния социум, в който жената е била в сянката на мъжа.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥