Дотук съм имала три по-сериозни синастрии с партньорски планети в съвпад с възлите ми - един партньор с Луна в съвпад с моя СЛВ, един с ЮЛВ/Венера/Меркурий в съвпад с моето Слънце и един по-специален случай, но по ведическата - неговите Венера и Марс попадат в знака и накшатрата на моя Кету, а моята Венера е в знака и накшатрата на неговия Кету. И трите връзки си имат своите проблематични моменти, не са лесни отношенията по възлите, независимо дали са по СЛВ или ЮЛВ. Но от личен опит мога да кажа, че привличането по ЮЛВ понякога може да бъде неудържимо, просто не можеш да си обясниш с какво те е завладял този човек. А ако аспектът е огледален, усещането би трябвало да е взаимно. Такава опитност по СЛВ нямам, с изключение на една претенциозна мъжка Луна

- не беше читава връзка от самото начало, но се проточи няколко години, доста кръвчица ми изпи.
Всъщност и Слънцето на бившия попадаше в знака и накшатрата на моя Кету - Ашвини, а моята Луна, пак по сидерал, е в знака на неговия Раху. По западната система са в съседни знаци и на пръв поглед няма взаимодействие, но на практика не е така.