Здравей Гост

Проучване

• 69 Отговора
  • 6750 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Проучване
« Отговор #40 -: Септември 07, 2011, 10:59:57 am »
Жан Спилър пише в книгата си,че при съвпад на ЮЛВ с планета на другия,човекът с възела след време губи интереса си.Имах връзка с моя Венера негов ЮЛВ и негова Венера с моя СЛВ.В началото беше много хубаво,но после наистина загубих интерес и прекъснах връзката.Той не искаше.Сигурно има замесени и други фактори,едва ли е само от това.

Ти ли си била с южния възел? Да не би Сатурн да е квадратирал Марса на бившия ти партньор?
Интересно ми е да ви видя синастрията.

« Отговор #41 -: Септември 07, 2011, 11:21:22 am »
Негов ЮЛВ с моя Венера.И моя СЛВ с негова Венера.
Не,между Марсовете и Сатурните нямахме аспекти.Негов Марс съвпад мой Юпитер.Дали може да е от това,че тогава Сатурн по транзит преминаваше върху моя Марс?
Извини ме Divna,но засега бих искала да се въздържа да пускам данните.
Коригирам се,че нещо ги обърках.Жан Спилър казва,че ЮЛВ губи интереса.А при мен стана друго.Аз съм с Венерата,той с ЮЛВ.Аз загубих интереса.
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 11:27:53 am от нула »

*

Divna

• 2478
« Отговор #42 -: Септември 07, 2011, 11:29:42 am »
най-сексуалният орган на мъжа е умът и ако прояви малко състрадание и галантни обноски, направо съм паднала.
Умът е най-сексуалният орган на жената,а не на мъжа.
"Бил е несъмнено умен човек онзи, който е казал, че щастливото съпружество е възможно само между сляпа жена и глух мъж.
 Мишел дьо Монтен"

Това доказва извечната правда,че жените обичат с ушите си,а мъжете с очите си.

;D Изглежда не е толкова просто и не винаги е точно така. Сега се сещам, че имаше една приказка, в която един цар желаеше да омъжи двете си дъщери, но имаше големи проблеми в избора, тъй като едната беше много красива, но и много устата и мъжете бягаха от нея, като дявол от тамян, а другата много грозна, но с добро сърце, което за съжаление мъжете не оценяваха. Накрая, за красивата си дъщеря, бащата избира глух мъж, а за грозната сляп.   :blink:
Изводът е, че всеки проблем може да се разреши.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #43 -: Септември 07, 2011, 11:44:48 am »
Негов ЮЛВ с моя Венера.И моя СЛВ с негова Венера.
Не,между Марсовете и Сатурните нямахме аспекти.Негов Марс съвпад мой Юпитер.Дали може да е от това,че тогава Сатурн по транзит преминаваше върху моя Марс?
Извини ме Divna,но засега бих искала да се въздържа да пускам данните.
Коригирам се,че нещо ги обърках.Жан Спилър казва,че ЮЛВ губи интереса.А при мен стана друго.Аз съм с Венерата,той с ЮЛВ.Аз загубих интереса.

Ако Марс е управител на 5 или 7 дом или тази планета е в един от тези домове, тогава е възможно, но за това би трябвало да има предпоставки в радикса ти.
Ти ли си тая, която по-често предприема първа разделите с партньорите си?

Няма проблеми за данните. Това за теб е минала история и не е важно в момента. Помолих да видя синастрията, за да изследвам за себе си дадените предпоставки за евентуална бъдеща раздяла, както се е случило при вас.

В книгите наистина може да се прочете какво ли не.  :blink: Литературата дава общи сведения и насоки, но всяка карта е строго индивидуална и не за всяка карта важът астрологичните книжни писания. Опитвай се винаги да си правиш своите заключения, на базата на прочетеното и изследваното от теб самата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Септември 07, 2011, 11:54:44 am »
най-сексуалният орган на мъжа е умът и ако прояви малко състрадание и галантни обноски, направо съм паднала.
"Бил е несъмнено умен човек онзи, който е казал, че щастливото съпружество е възможно само между сляпа жена и глух мъж.
 Мишел дьо Монтен"

Нуличке, ти вероятно изхождаш от себе си и от своите собствени предпочитания. Аз съм с Луна и Слънце във Водолей. Мене може да ме спечели само умен мъж.

Личните ми наблюдения показват, че въздушните (луни) обичат с ушите си, като първенството е на Луна в Близнаци - тя е лесно внушаема, думите за не я са сила, могат както да я въздигнат, така и да я сринат. Лесно се повлияват от комплименти.

Земните не можеш да ги спечелиш нито с приказки, нито с визия. "Ръка да пипне" е техния девиз. Впечатляват се от реални жестове. те обичат "формата" и материалните неща, но много лесно могат да се отдръпнат от неща, които изглеждат фалшиви.

Огнените обичат атрактивността -хубавата визия, това което радва окото. Не вярват на приказки. На тях им трябва чуждата енергия. Те възприемат човека цялостно, а не отделни детайли. Ако отсрещният им хареса, са готови да споделят своята енергия с него.

Водните се привличат от емпатията.

Така или иначе, независимо от естеството на елементите, всичко се ражда първо на физическо / инстинктивно ниво, но умът може да бъде приятел или враг за бъдещото развитие на една връзка. Само си представи колко много "ако" пресмятаме в главата си. А пък сексуалността на мъжа е пряко зависима от това колко печели и способен ли е да осигурява семейство. Ако тази тревожност не щъкаше постоянно в умовете на мъжете, вероятно щеше да има значително по-щастливи семейства.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Септември 07, 2011, 12:02:39 pm »

Да не би Сатурн да е квадратирал Марса на бившия ти партньор?

Дивна, двама мои приятели, които са съпрузи и очакват дете, имат този аспект двойно подчертан в синастрията си. Преди 1 година сключиха брак, а се познават от година и половина. Аз съм имала обърнат съвпад - двойно подчертан в знаци, обазуващи куинсконс. Много дразнещ аспект. Връзката не беше от най-лесните. А сексуалността - макар и интензивна не беше удовлетворяваща. Бяха необходими постоянни компромиси. Трудно можеше и двамата да бъдем доволни едновременно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #46 -: Септември 07, 2011, 12:05:53 pm »
 Мишел дьо Монтен"

и аз споделям мнението на Стела. едим мъж ако е тъп като гъбено семе, ако ще и милиарди да има и да е супер красавец ми е все тая  ;D  мъжът трябва да има блестящ интелект и ум като бръснач иначе за чеп за зеле не става  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #47 -: Септември 07, 2011, 12:10:55 pm »
Това за емпатията го пътвърждавам!
Това с блестящия интелект е доста радко срещано. Пък и е въпрос на разбиране.

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Септември 07, 2011, 02:01:00 pm »
Това за емпатията го пътвърждавам!
Това с блестящия интелект е доста радко срещано. Пък и е въпрос на разбиране.

Абе, важното е да го гледаш с отворена уста....Шегичка, разлигавих се!

*

Divna

• 2478
« Отговор #49 -: Септември 07, 2011, 02:25:17 pm »

Дивна, двама мои приятели, които са съпрузи и очакват дете, имат този аспект двойно подчертан в синастрията си. Преди 1 година сключиха брак, а се познават от година и половина. Аз съм имала обърнат съвпад - двойно подчертан в знаци, обазуващи куинсконс. Много дразнещ аспект. Връзката не беше от най-лесните. А сексуалността - макар и интензивна не беше удовлетворяваща. Бяха необходими постоянни компромиси. Трудно можеше и двамата да бъдем доволни едновременно.

Стела, аз не съм писала никъде, че това е аспект, който предотвратява брака.

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Септември 07, 2011, 05:25:36 pm »
Аз набързо погледнах днес петнайсетина хороскопа на 4-5 семейства. Само в един от случаите установих знака на Слънцето на бащата да съвпада със знака на Марс на съпруга на момичето.

Но обърнах внимание на друго – някоя важна аналогия на господаря на Слънцето на бащата се повтаря много силно в хороскопа на съпруга. Примерно, господар на Слънцето на бащата е Нептун. Нептун  в радикса на съпруга е в силно космично състояние и като съвпадение в аналогия се проявява категорично.  /чувствителен и нежен баща- същия е и съпруга/

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Септември 07, 2011, 06:24:47 pm »

Стела, аз не съм писала никъде, че това е аспект, който предотвратява брака.

А аз не твърдя, че си казала такова нещо. Просто ти споменавам, че познавам хора с такъв аспект, понеже останах с впечатлението, че те интересуват данните на такива хора (останалото са подробности, които можех и да ти спестя).
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 07:53:04 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Септември 07, 2011, 06:29:29 pm »
Аз набързо погледнах днес петнайсетина хороскопа на 4-5 семейства. Само в един от случаите установих знака на Слънцето на бащата да съвпада със знака на Марс на съпруга на момичето.

Но обърнах внимание на друго – някоя важна аналогия на господаря на Слънцето на бащата се повтаря много силно в хороскопа на съпруга. Примерно, господар на Слънцето на бащата е Нептун. Нептун  в радикса на съпруга е в силно космично състояние и като съвпадение в аналогия се проявява категорично.  /чувствителен и нежен баща- същия е и съпруга/

Друго важно нещо, което пък аз съм забелязала е това, че най-силния аспект на Слънцето поставя акцент върху характеристиките на търсения мъж. Например моето Слънце е в съвпад с Луна- баща ми и съпругът ми са с Луна в Рак, те.е аз търся по майчински грижовен мъж.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Септември 07, 2011, 06:33:08 pm »
Друго важно нещо, което пък аз съм забелязала е това, че най-силния аспект на Слънцето поставя акцент върху характеристиките на търсения мъж.

А ако Слънцето в женска карта има и плавни, и напрегнати аспекти, кой аспект трябва да е с предимство според теб?
При мен Слънцето има тригон със Сатурн, опозиция с Плутон, полусекстил с Марс и широк тригон с Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Септември 07, 2011, 06:35:00 pm »
Mъжът трябва да е много умен и умерено секси. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Септември 07, 2011, 06:38:09 pm »
Mъжът трябва да е много умен и умерено секси. ;D

:72: Малко по-умен от мен, но интелектите ни да се допълват за сметка на разликите в мисленето, които имаме с него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #56 -: Септември 07, 2011, 06:39:05 pm »
Аз пък не държа да епо-умен. Може наравно. Незнам защо, но сякаш по-умните мъже подценяват жените?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Септември 07, 2011, 06:57:07 pm »
За мен мъжът трябва да е по-прагматичен от мен, иначе просто не виждам как ще се справяме с материалните страни на живота, ако е със същото мислене като мен. Но същевременно да е достатъчно фин и душевен човек, емпатичен. Сигурно тук се обаждат тригоните на Слънцето със Сатурн и Нептун, както и знакът на наталния ми Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #58 -: Септември 07, 2011, 07:15:25 pm »
Аз пък не държа да епо-умен. Може наравно. Незнам защо, но сякаш по-умните мъже подценяват жените?

Твоят баща подценявал ли те е? Намеквал ли ти е, че си глупава?

*

Uran

• 6041
« Отговор #59 -: Септември 07, 2011, 07:19:31 pm »
Tрябва да има наистина допълване, а и общи интереси. Не бих могла да живея с мъж с когото нямам какво да си кажа. Преди 1000години гледах какво слушат, четат и гледат. ;D