Здравей Гост

Изгряващи външни планети

• 42 Отговора
  • 5545 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Изгряващи външни планети
« Отговор #20 -: Септември 07, 2011, 11:19:02 pm »
Не го знам. :-[

Да си се чувствала от малка отделена, изолирана, различна? Това се пита в темата.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #21 -: Септември 07, 2011, 11:20:26 pm »
А, това ли, сори май обърках темите. Ами неразбрана определено.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #22 -: Септември 07, 2011, 11:22:13 pm »
А, това ли, сори май обърках темите. Ами неразбрана определено.

А изолирана от другите, невъзможност или нежелание да се смесиш с другите и да си като тях?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Септември 07, 2011, 11:23:09 pm »
А изолирана от другите, невъзможност или нежелание да се смесиш с другите и да си като тях?

Това ме описва на 100%.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Септември 07, 2011, 11:26:23 pm »
Ето цитат от книгата на Ерин Съливан "Астрология на семейната динамика":

"На много дълбоко равнище, което е количествено и следователно без грешка, детето с изгряващи планети не е желано или е неудобно и е рожба на колектива, а не на семейството. Оттук идва и чувството за отделеност и изолация у подобни хора."

И повеже имам Плутон на асецнеднта, сега ще питам всички, които имат външни планети в съвпад с асцендента - Вие имали ли сте (а може би все още имате) като деца чувството за отделеност и изолация? Аз да! А вие?

Може би трябва за начинаещите да напиша, че външни планети са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Аз съм с Луна в съвпад с АЦ.

Информацията ти е полезна, но Луната не е външна планета.

Хело, мога да чета. Не се притеснявай за мен!  ;D

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #25 -: Септември 07, 2011, 11:32:58 pm »
По друго е, по-скоро е осъзнаване, че всеки е различен и че не можем да очакваме от другите  да постъпват като нас. Определено съм саможива и се изолирам от определен тип хора. Такива масови. Не нося модното, а това, което ми допада, не харесван всеобщия любимец, не смушам всеобщо харесваната музика. Имам си един мой свят. Да остана сама със себе си е много ценно за мен. И необходимо.

« Отговор #26 -: Септември 07, 2011, 11:40:46 pm »

"На много дълбоко равнище, което е количествено и следователно без грешка, детето с изгряващи планети не е желано или е неудобно и е рожба на колектива, а не на семейството. Оттук идва и чувството за отделеност и изолация у подобни хора."

И повеже имам Плутон на асецнеднта, сега ще питам всички, които имат външни планети в съвпад с асцендента - Вие имали ли сте (а може би все още имате) като деца чувството за отделеност и изолация? Аз да! А вие?

Може би трябва за начинаещите да напиша, че външни планети са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Ти пък, не изземвай функциите на Хело да си прецаква всички теми с неподходящо отношение към аудиторията, ТОЛКОВА типично по Плутон в 1 дом. ;D ;D :rolf: :confuse3:

« Отговор #27 -: Септември 07, 2011, 11:44:04 pm »
Хело, ти си за учителка на начален курс, ще им нареждаш на децата..... :P

*

Divna

• 2478
« Отговор #28 -: Септември 07, 2011, 11:50:09 pm »

Ти пък, не изземвай функциите на Хело да си прецаква всички теми с неподходящо отношение към аудиторията, ТОЛКОВА типично по Плутон в 1 дом. ;D ;D :rolf: :confuse3:

Всеки си прави своите си проучвания.  ;D Ерин Съливан, не говори само за тежкотоварните автомобили (тежките планети). 

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #29 -: Септември 08, 2011, 12:27:59 am »
Нептун ми е в съвпад с МЦ - винаги съм се чувствала различна, понякога неразбрана, изолирала съм се на моменти по свое желание...
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #30 -: Септември 08, 2011, 10:01:46 am »
сатурн съвпад с асц. откъм 12-ти дом.
усещане за самотност съм имала цял живот, като в гимназията вече стана усещане че не съм като другите, завиждах им за това колко се вълнуват само от едни обикновени неща, които на мен не ми доставяха никаква емоция....
не съм имала хобита, никога не е имало нещо което силно да ме развълнува и да ме накара да се привържа силно и да му отдавам внимание и усилия...като че ли всичко бях преживяла и съм отегчена от живота....

*

jr

• 1
« Отговор #31 -: Септември 08, 2011, 10:47:57 am »
предполагам, че когато има влияние на повече от една планети в първи и в дванадесети дом по-силно ще се прояви тази която е по-близо до асцендента. При мен на 6 градуса от асц е уран в 1 дом и плутон на 9 градуса от асц в 12 дом - аз все още не мога да преценя коя е по доминираща

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #32 -: Септември 08, 2011, 03:57:04 pm »
предполагам, че когато има влияние на повече от една планети в първи и в дванадесети дом по-силно ще се прояви тази която е по-близо до асцендента. При мен на 6 градуса от асц е уран в 1 дом и плутон на 9 градуса от асц в 12 дом - аз все още не мога да преценя коя е по доминираща

Отговаряш ли на описанието от началото на темата?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #33 -: Септември 09, 2011, 08:46:15 am »
Уран на 2 градуса от Асцендента в І-ви дом /знак - Скорпион/

Аспекти на Уран в наталната карта: квадрат Марс, квадрат Сатурн, куинконс Меркурий.

Влияние: особено усещане, че мога и ми е позволено да вземам решения самостоятелно; после малко се опъвах  ;D, когато трябваше да нося отговорността от взетите такива  :blink: ~ предполагам, че на по-мудното ми Слънце в Телец му идват в повече...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

elfidka

• 3129
« Отговор #34 -: Септември 09, 2011, 09:53:39 am »

Хубава тема е това.
Ще споделя моите наблюдения, забелязала съм тенденцията, че популярните личности имат за управител на асцедента лична планета , а не тежка.  Това е така по редица причини. Просто тежките планети са тежки за преработване и изява и следователно тези личности са по- трудно достъпни като държание и излъчване от околните или по- скоро е трудно на самите тях да бъдат лесно контактни и комуникативни. Трудно е на народа да усвои особеността на енергията при контакт и така тези хора остават един вид по-настрана, с доста по-ограничен обсег на контакти и фенове.
Докато другия вариант, поради лекотата на енергията която носят малките планети, тези хора са желани и търсени като присъствие, поради едно или друго изявено лично качество.
Това дава популярността - лично мнение с което не ангажирам никого.
Разбира се има и редица други фактори , като тежкари в 1 дом и т.н.....
Знаем ,че винаги има влияния от аспектите също, както и изключения...
« Последна редакция: Септември 09, 2011, 10:17:45 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Септември 09, 2011, 02:35:31 pm »
Ще споделя моите наблюдения, забелязала съм тенденцията, че популярните личности имат за управител на асцедента лична планета , а не тежка.  Това е така по редица причини. Просто тежките планети са тежки за преработване и изява и следователно тези личности са по- трудно достъпни като държание и излъчване от околните или по- скоро е трудно на самите тях да бъдат лесно контактни и комуникативни. Трудно е на народа да усвои особеността на енергията при контакт и така тези хора остават един вид по-настрана, с доста по-ограничен обсег на контакти и фенове.

Много точни наблюдения имаш.
Между другото, и аз забелязах, че сред популярните личности преобладават Асценденти, управлявани от лични планети, и като че ли на първо място в класацията се нареждат изгряващи Раци, Лъвове и Везни.
Много често го наблюдавам при уж свенливите Раци - при мнозина от тях има страшна амбиция за популярност и успех сред някаква група или аудитория. Влиянието на Рак и Везни се среща най-често по мои наблюдения, дори Лъвът се нарежда след тях.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #36 -: Септември 09, 2011, 05:45:30 pm »
а защо мислите е така?
Везните ужким вечно се люшкат от крайност в крайност - често те могат да оправят чужди проблеми, но не и своите, Раците пък са доста чувствителни, ужким тихи, вярно обичат да се застраховат за черни дни (странно за мен, но ми прави впечатление, че сред най-добрите програмисти имат изразен рак  :-\), Лъвовете - за тях е по-логично да харесват да са център..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 09, 2011, 07:31:09 pm »
Луната и Венера са планети, свързани с популярността, с умението да се харесаш на целевата аудитория.
Слънцето дава водачи - духовни и политически, които увличат хората със силното си присъствие, със своята харизма.
Докато Луната и Венера завладяват, откликвайки на настроенията и потребностите на групата, умеят да ги отразяват и по-лесно печелят симпатиите на хората.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Септември 09, 2011, 07:34:28 pm »
Ще споделя моите наблюдения, забелязала съм тенденцията, че популярните личности имат за управител на асцедента лична планета , а не тежка. 

Споделям някои от наблюденията ти, но все пак асцендентите се управляват и от класическите си управители. даже в ранна възраст класическият управител е по-изявен от транссатурновия.

По-скоро бих казала, че популярните личности имат управител на асцендента в екстровертен знак. Бих подредила личности така по популярност:
1. Асцендент в екстровертен знак, У1 в екстровертен знак
2. Асцендент в интровертен знак , У1 в екстровертен знак
3. Асценднет в екстровертен знак, У1 в интровертен знак
4. Асцендент в интровертен знак, У1 в интровертен знак.

Тук могат да се добяват и други допълнителни характеристики, като например У1 над хоризонта или под хоризонта и т.н.
« Последна редакция: Септември 09, 2011, 07:38:36 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Септември 09, 2011, 07:44:26 pm »
(странно за мен, но ми прави впечатление, че сред най-добрите програмисти имат изразен рак

Не е задължително да са програмисти, може просто да разбират от компютри над средното ниво. приятелят ми има Марс в Рак, който е управител на светилата му и се справя много добре с компютрите. Скорпионите са също добри компютърни специалисти, при това познавам 2-ма такива, които са напълно самоуки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥