Здравей Гост

Изследване на 4-ти дом

• 21 Отговора
  • 4509 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Изследване на 4-ти дом
« -: Септември 14, 2011, 07:15:35 am »
Погледнете кой е знакът на върха на вашия 4-ти дом. А къщо и планетите в него, но особено знака.

Да кажем, че имате Риби на върха на 4-ти дом. Помислете за хора във вашия род - родители, баби и дядовци, чичовци, лели, прабаби и прадядовци, които са били с качества като на знака на върха на дома (в примера Нептунианци).

После помислете за този отявлен представител (в примера Нептунианец) на вашия род и си помислете дали и по какво вашата съдба повтаря тяхната.

*

tania

• **
  • 743
Re: Изследване на 4-ти дом
« Отговор #1 -: Септември 14, 2011, 08:38:48 am »
Имам Близнаци на ИЦ. Майка ми беше Близнаци, също и една леля по бащина линия, баща ми беше учител. Не мисля, че по някакъв начин повтарям съдбите им, най- тясно свързана се чувствам с баща ми. С него имаме доста общи неща и като характер, и като физика, и като детство...
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #2 -: Септември 14, 2011, 09:36:54 am »
Хирон ми е в 4 дом. И все се чудя/ нали съм обсолютно начинаещ/ какво значи на върха на дома?

« Отговор #3 -: Септември 14, 2011, 10:03:01 am »
при мен 4дом е скорпион.в него е и сатурн.
нито майка ми,нито баща ми са скорпион или пък козирог.по-скоро си мисля че може едната ми баба да има нещо общо.
а относно съдбите ни-поне за в момента- са коренно различни. :blink:

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #4 -: Септември 14, 2011, 01:55:49 pm »
Значи при мен върха е в риби - баба ми беше риби. И съвпада с ИС.
Сходство може да се намери в съдбите, но и разлики.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #5 -: Септември 14, 2011, 02:38:31 pm »
Аз имам уран в 4ти и майка ми е със слънце във водолей.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Септември 14, 2011, 07:40:40 pm »

Повтаряш ли по нещо живота на майка си? Професия, взаимоотношения с мъжете, със свекървата, с родителите (отношенията и пс нейните родители да са същите като твоите отношени яс твоите родители), взаимоотношения с децата, възпитание, друго?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Септември 14, 2011, 07:41:28 pm »
Значи при мен върха е в риби - баба ми беше риби. И съвпада с ИС.
Сходство може да се намери в съдбите, но и разлики.

Какво сходство имате в съдбите?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Септември 14, 2011, 07:43:04 pm »
Връх в Козирог. Никой от рода не е Козирог или с отявлен Сатурн

А някой със Сатурнианско поведение? И каква част от дома е в Козирог и каква част е във Водолей? Кое преобладава? Ако има повече Водолей търси Уранианци и хора от рода, заминали надалеч от родния дом, в друг град.

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Септември 15, 2011, 06:59:04 am »
Това изследване май се оказва по-трудно, защото ми се струва, че много от вас не могат да осъзнаят как точно повтарят съдбите на хората от рода си.

Ако някой открие нещо да се включи, иначе няма смисъл.

Аз бих изложила целта на въпросното изследване по друг начин.

Приемаме, или установяваме, че повтаряме в някаква степен характер или съдба на родител или близък/впрочем, и без астрология, с възрастта ние все повече започваме да приличаме на родителите си/.

Въпросът е, как от хороскопа си да получим подсказки за справяне с нежелана или негативна черта или ситуация, която присъства и при родителите. /ясно е, че  ако в доброто повтаряме чужда съдба, всичко е наред/

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #10 -: Септември 15, 2011, 07:50:33 am »
Повтаряш ли по нещо живота на майка си? Професия, взаимоотношения с мъжете, със свекървата, с родителите (отношенията и пс нейните родители да са същите като твоите отношени яс твоите родители), взаимоотношения с децата, възпитание, друго?
Не мисля, че повтарям нещо от живота й. Тя е останала без родители от млада. Сама се е справяла с живота си. По отношения на мъжете- също нищо общо. Баща ми е коренно различен от моя мъж. За професията й - за малко да й я наследя. Учих това, което тя 2 г. и после се отказах. За свекървите има общо - тя не харесва нейната и аз не харесвам моята:) За възпитанието на децата - може би от нея съм възприела да се държа приятелски с детето ми, както и тя с мен. За повечето неща, обаче,  се старая да не приличам на нея и живота ми да не е като нейния. Единственото, по което си приличаме е, че и двете сме много свободолюбиви.
« Последна редакция: Септември 15, 2011, 07:55:08 am от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #11 -: Септември 15, 2011, 08:24:29 am »
Ами мисля, че с условности може да се намери общо, например - тя много малко еработила през живота си, а докато бях омъжена и аз не работех. Дядо ми е боготвореше до края си, моя мъж сега твърди, че съм жената, ама преди 3 години друго пееше. Другото е гласа - наследила съм от баба си гласови данни. иначе не си приличаме. Понякога си мисля, че тя се прероди в дъщеря ми. Това между другото.

По другия ти въпрос - не съм преживявала разводи в детството, но когата се роди брат ми, нашите забравиха, че на 7 не съм пораснала и се превърнах за тях във възрастен. Може би това е едни вид загуба, особено на майка ми.

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #12 -: Септември 15, 2011, 01:29:34 pm »
Здравей Хело.Много интересно изследване на 4-ти дом.Ще ми бъде от голяма полза да ми зададеш въпроси .По натал при мен-Слънце-4д Луна-4д Мерк-4д Венера-4д Юпитер-4д САТУРН-4дом. ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Септември 15, 2011, 02:24:30 pm »
Здравей Хело.Много интересно изследване на 4-ти дом.Ще ми бъде от голяма полза да ми зададеш въпроси .По натал при мен-Слънце-4д Луна-4д Мерк-4д Венера-4д Юпитер-4д САТУРН-4дом. ;)

Кои знаци са ти там, коя планета го управлява?

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #14 -: Септември 16, 2011, 01:58:32 pm »
Извинявай за забавения отговор.Управител на 4 дом ми е Сатурн.

« Отговор #15 -: Декември 02, 2013, 10:57:36 pm »
Погледнете кой е знакът на върха на вашия 4-ти дом. А къщо и планетите в него, но особено знака.

Да кажем, че имате Риби на върха на 4-ти дом. Помислете за хора във вашия род - родители, баби и дядовци, чичовци, лели, прабаби и прадядовци, които са били с качества като на знака на върха на дома (в примера Нептунианци).

После помислете за този отявлен представител (в примера Нептунианец) на вашия род и си помислете дали и по какво вашата съдба повтаря тяхната.

4-ти дом ми е в риби и дядо ми е риби. Имаме многоо общо, например, много грешки, които съм в правила в тинейджърските си години , ги е правил и той на тази възраст и с огромно сходство. Сега обаче, това ме притесни малко, защото ако съдбите ни, продължат да се повтарят и аз трябва да следвам неговата сега- може би не бих издържала...
Without "art" the Earth is just "eh"!

« Отговор #16 -: Декември 03, 2013, 07:16:38 am »
4-ти дом ми е в Стрелец. Вътре са разположени Уран и Нептун. В рода ми няма нито Стрелци,Нито Водолеи,само една Риба-моя вуйчо. Не мисля,че имаме нещо общо,даже не сме и близки,а на тази тема не и разбирам просто логиката...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #17 -: Декември 03, 2013, 07:34:12 am »
при мен е в козирог. нямам в рода козирози или водолеи или някой със сатурново поведение.

« Отговор #18 -: Декември 03, 2013, 07:52:16 am »
При мен е във водолей-слънцето ми е там.Баща ми е въздушна зодия(близнаци) и мисля,че следвам неговия път...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #19 -: Декември 03, 2013, 07:53:08 am »
При мен 4ти дом е в скорпион, израснала съм сред скорпиони, буквално - баба, дядо и баща ми. Уран е в 4ти дом, майка ми е с асцедент водолей, имам някои подозрения, че и баща ми също е с водолейски асцедент, но не съм сигурна.