Здравей Гост

За любовта, хармонията и многоликата Афродита...

• 57 Отговора
  • 12767 Прегледи
« Отговор #20 -: Септември 26, 2006, 08:14:17 pm »
Цитат
Мисля че предпоследния цитат е от книгата "Едно" на Ричард Бах. Дано да не греша. :)

Аз прочетох цялата тема от форума на окулт и намери много интересни коментари.

Интересно е, когато се постват мнения и от други форуми. :)
Здравейте, поздравявам Лили за темата.
Ще копна нещо тук:
Темата за сродната душа има и още една гледна точка, която донякъде може да обясни някои от въпросите на участниците. Изглежда, че често се случва, когато едната душа е на Земята във физическа форма, сродната и половинка да е на Небето, в Невидимия Свят. Един път на много прераждания има шанс двете сродни души да се срещнат на Земята облечени в плът....

Възможно е обаче сродната ви душа, която няма физическа дреха в момента, да работи чрез друг човек въхру вас или в помощ на вас. Тоест в даден момент обичате даден човек, тъй като сродната ви душа, работи и се проявява чрез този човек. Когато това въздействие престане, вие спирате да обичате. Естествено една такава гледна точка е възможно да предизвика ред допълнителни въпроси, а даже и объркване. Затова можете просто да я приемете като храна за размисъл, а не като абсолютна истина.

Освен единствена сродна душа, всеки си има и верига (най-веорятно повече от една) от сродни души. Твърди се, че сродните души слизат на Земята на групи с дадена мисия. С колкото с по-голям брой сродни души и вериги от сродни души, успеете да се свържете и да работите заедно в това си земно въплащение, толкова по-голям ще е шанса дадената верига от души да изпълниа космичната си мисия по-бързо и съответно толкова по-голямо ще е балгословението за вас.
Оттук е:   http://www.beinsadouno.com/board/index.php...topic=246&st=20

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #21 -: Септември 26, 2006, 08:26:10 pm »
И според мен човек има повече от една сродна душа.  Смятам, че е по-вероятно душите да се въплъщават на групи.

Четох някъде, че идеята за търсене на единствената сродна душа е била необходим етап от нашето развитие. :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #22 -: Септември 26, 2006, 10:08:14 pm »
Цитат
И според мен човек има повече от една сродна душа.  Смятам, че е по-вероятно душите да се въплъщават на групи.

Четох някъде, че идеята за търсене на единствената сродна душа е била необходим етап от нашето развитие. :)
Ето и друг форум, където са говорили на тази тема:

http://daobg.com/forum/lofiversion/index.php/t2186.html
« Последна редакция: Септември 26, 2006, 10:15:11 pm от *Eva* »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Септември 27, 2006, 08:17:23 am »
Благодаря за линковете, *Ева*!  

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Септември 27, 2006, 08:47:05 am »
Цитат
Темата за сродната душа има и още една гледна точка, която донякъде може да обясни някои от въпросите на участниците. Изглежда, че често се случва, когато едната душа е на Земята във физическа форма, сродната и половинка да е на Небето, в Невидимия Свят. Един път на много прераждания има шанс двете сродни души да се срещнат на Земята облечени в плът....

Наистина интересна гледна точка. Бях започнала да чета една езотерична книга, в която битието на Душите се разглеждаше в този контекст. Хипотетично се приема, че всяка Душа или тъй наречената Дух-Монада си има друга Сродна Душа, която обаче може и никога да не срещне тук, на Земята, въплътена в материална форма. Двете свързани Души имат Мисия - едната във видимия, земен живот, а другата на астрално равнище, в други сфери и измерения на Битието или, както казва *Ева*, "на Небето"...

В контекста на темата, ако трябва да потърсим някакви астрологични асоциации, отдавна ме 'човърка' един въпрос - задължително и непременно ли две Сродни Души, срещнали се "облечени в плът" на Земята, трябва да имат 'перфектна' синастрия, 'кармични' аспекти, активирани лунни възли и прочие астрологични "индикации" за силна привързаност един към друг?
Не ви ли се е случвало с човек, с който дори нямате кой знае каква синастрия, да имате обаче усещането, че сте свързани не само емоционално и ментално, а и духовно, астрално?
От гледна точка на тази перспектива сме свързани в астрала с всички свои близки и любими същества, връзката ни с които продължава да "живее", макар и въплътена в друга форма и в други измерения, дори след физическа раздяла.

Имали ли сте усещане за силна телепатична връзка с някой, с когото дори не ви 'свързва'  някаква забележителна на пръв поглед синастрия? Тази телепатия и чувството на искрена детска радост при всяка поредна среща с този човек на какво се дължи?
Има хора (Души), които идват в живота ни, за да го направят по-светъл и усмихнат, да ни 'отворят' очите и да ни 'пробудят' към нов живот, нов начин на живот, ново разбиране на живота... това ли е тяхната Мисия?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 27, 2006, 02:42:39 pm »
Символично представяне на многоизмерната същност на Битието на Душите

*e-t-e-r-n-i-t-y*

« Последна редакция: Септември 27, 2006, 02:45:28 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #26 -: Септември 27, 2006, 08:25:55 pm »
Цитат
Имали ли сте усещане за силна телепатична връзка с някой, с когото дори не ви 'свързва' някаква забележителна на пръв поглед синастрия? Тази телепатия и чувството на искрена детска радост при всяка поредна среща с този човек на какво се дължи?

Какво точно имаш предвид?  Аз лично последните две години проучвам предимно този въпрос, като не е изключено все още да съм много далеч от "Истината". :)
  За синастрията нищо не мога да кажа, понеже ми липсва информация. ;)  

« Отговор #27 -: Септември 29, 2006, 09:19:32 am »
Според мене има наистина доста сродни души, които са от едно ниво с нашето, но само една е тази, която е в абсолютен синхрон. Според мене е дадено да я срещнем само един път в един живот в подходящото време, но понякога ние не я забелязваме или я оставяме да отмине. Затова някои казват, че не са я срещнали. Не е задължително да е интимен партньор, може да е всеки от обкръжението ни. Според това, което имаме да отработваме.
« Последна редакция: Септември 29, 2006, 09:21:32 am от *Eva* »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Октомври 20, 2006, 08:37:03 am »
Намерих нещо интересно - на английски, копи-пействам го оттук:

http://www.astrostar.com/ToxicRelationships.htm

* * *
"Are You Stuck in a Toxic Relationship?"
By Dinorah Blackman

Friendship is all about looking out for each other and helping each other blossom. Learn to identify toxic relationships and walk away from them because you can only thrive when you march with the right people.

So how can you tell if you are stuck in a toxic relationship? Let me share some thoughts with you:

1. Toxic relationships are based on manipulation. A person who uses tears, tantrums, threats or bribery to bully you into doing what he or she wants is not a good companion.

2. Toxic friends are usually unavailable when your hard times come. There is nothing like difficulties to show you who your real friends are. Some people might use the liberating-sounding excuse that they do not have time for other people’s dramas, but the truth is that real friends hang around even when your cup is empty. And then they help you to fill it up again.

3. Toxic people are always raining on your parade. Everybody has dreams—you are entitled to them. Because your true friends care about you, they offer honest advice, but they still support your wild ambitions. Stay away from people who are quick to point out all the reasons why your idea is going to fail.

4. Toxic conversations leave you feeling empty. About a year ago I decided that I was spending too much time on the phone in pointless chitchat. So I simply stopped calling people. It was a drastic measure, I know, but after a few months I was able to figure out that my true friends were the ones that stayed in touch simply because they had something enriching to say. Although I make a good amount of calls for many different reasons, I only take time to chat with the few who bring out the best in me and who allow me to inspire them.

5. Toxic relationships can be exhausting. Walking on eggshells can really wear you out. A true friend permits you to be yourself without taking everything too personally. I once had a friend who was constantly getting offended by the things I did, whether real or imaginary. She would start pouting and I would berate myself trying to figure out what I had done wrong this time. Usually when she pointed out to me what my misdeed had been, it was something silly like laughing too loudly, or not smiling enough or not calling her all week. It was tiring and unfair.

6. Toxic people think it is their duty to improve you. Avoid people who are constantly criticizing everything you do and are intent on changing you. Although I am all for friends helping each other to grow, that process cannot be forced—it comes naturally.

7. Toxic relationships isolate you from friends and family. Beware of any association that consumes so much of your time and energy that you barely have a moment left for other friends and family. Toxic people tend to engulf you to the point that you feel like you are suffocating. Friends who have each other’s best interest at heart know that everybody needs space sometimes, and they are willing to step back and allow you to adjust at your own pace knowing well that this does not mean that the friendship is over.

You cannot partner with someone who does not share your goals and dreams simply because no matter how hard you try, you cannot teach people to care about you. This lack of appreciation for your true self will contaminate your environment and rob you of the ability to be the person you were meant to be.

* * *

N.B.: Според мен същото важи не само в приятелството, но и в любовта, а и в междуличностните взаимоотношения общо взето. Има безброй примери за 'токсични' връзки с 'токсични' партньори, които независимо от фрустрацията, която създават и за двамата партньори (и всички други, които попадат "под ножа") продължават да съществуват и да ни изпразват енергийно не само, докато не бъдат осъзнати истинските причини и мотивация това да /продължава да/ се случва, но дори и след осъзнаването...  :huh:

« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 08:50:32 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

« Отговор #29 -: Октомври 20, 2006, 12:01:50 pm »
Absolutely. Адски гадно е да усещаш как някой те омотава в паяжината си и да не можеш да се измъкнеш. А гадината токсична дори е способна да ти внуши, че едва ли не си влюбен в нея. И като се осъзнаеш изпадаш в някакви шизофренни състояния - да се чудиш дали повече я мразиш или обичаш. Е, слава Богу това преходно състояние не трае вечно и лека-полека измамното усещане за любов изчезва и в душата ти се настанява само омерзение, трайно и незаличимо. Бррр...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2006, 12:59:41 pm »
Много силни думи. Омерзение... бррр  :blink: В такива ситуации изпитвам донякъде смесени чувства - доколко са трайни и незаличими не знам, но определено те карат да се замислиш защо това се случва и да не би си се омотал в "паяжината", защото просто си позволил тя да бъде изплетена или да съществува?  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #31 -: Октомври 20, 2006, 01:00:23 pm »
Според вас какви могат да бъдат истинските причини? Защо позволяваме това да ни се случва? :unsure:  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #32 -: Октомври 20, 2006, 01:02:32 pm »
Lillie, какво е това единомислие? Е ти си го написала малко по-дълго. А аз както обикновено съм лаконична. Интересно ми е АН какво мисли. :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Октомври 20, 2006, 01:19:21 pm »
Цитат
Според вас какви могат да бъдат истинските причини? Защо позволяваме това да ни се случва? :unsure:
Защо позволяваме да ни манипулират и да бъдем манипулирани? О, това е много сложен въпрос! Дали пък науката психология е в състояние да даде точен и конкретен отговор на този деликатен въпрос?  :blink:

Причините да манипулираш са безброй, а що се отнася до причините и мотивацията да позволяваш да бъдеш манипулиран тук вече не са ми съвсем ясни нещата...  :o  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #34 -: Октомври 20, 2006, 05:13:23 pm »
Цитат
Absolutely. Адски гадно е да усещаш как някой те омотава в паяжината си и да не можеш да се измъкнеш. А гадината токсична дори е способна да ти внуши, че едва ли не си влюбен в нея. И като се осъзнаеш изпадаш в някакви шизофренни състояния - да се чудиш дали повече я мразиш или обичаш. Е, слава Богу това преходно състояние не трае вечно и лека-полека измамното усещане за любов изчезва и в душата ти се настанява само омерзение, трайно и незаличимо. Бррр...
Нещо в нас е било готово да ни се случи това.
Въпросът е да разбереме кое е това нещо, ако не искаме да ни се случва същото...
А може би все пак да искаме....
Общо взето, малко се познаваме, ако решим да се замислим...

*

АН

« Отговор #35 -: Октомври 20, 2006, 05:16:04 pm »
Цитат
Много силни думи. Омерзение... бррр  :blink: В такива ситуации изпитвам донякъде смесени чувства - доколко са трайни и незаличими не знам, но определено те карат да се замислиш защо това се случва и да не би си се омотал в "паяжината", защото просто си позволил тя да бъде изплетена или да съществува?  :huh:
Слънцето или Азът ти реагира бързичко - това им е хубавото на огнените Слънца :D  

*

АН

« Отговор #36 -: Октомври 20, 2006, 05:26:05 pm »
Цитат
Lillie, какво е това единомислие? Е ти си го написала малко по-дълго. А аз както обикновено съм лаконична. Интересно ми е АН какво мисли. :)
Мисля си, че сега всеки от нас си говори за нещо негово си и съвсем конкретно, и никак не е задължително опитностите ни да се припокриват и даже може да говорим за различни неща :D

От астрологична гледна точка  - Венера в напрегнати аспекти /необходимост от работа по аналогиите и/, Венера в аспект със Сатурн/кармични причини/, Венера в аспект с Нептун /тя просто си е такава - харесва илюзиите и паяжините, но лекичко се измъква от тях, особено ако аспектът е хармоничен/.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Октомври 20, 2006, 05:41:01 pm »
Цитат
Цитат
Нещо в нас е било готово да ни се случи това.
Въпросът е да разбереме кое е това нещо, ако не искаме да ни се случва същото...
А може би все пак да искаме....
Общо взето, малко се познаваме, ако решим да се замислим...
Интересна гледна точка. Да, нали всъщност така казват - дадено нещо (или някой) ни се 'случва' в момента, в който сме - Азът - готови за това изживяване. Други казват, че ние 'случваме' нещата и че всяка опитност - приятна или неприятна - ни е нужна и ни се 'дава' тогава, когато е необходимо да се изправим срещу тази си страна, осъзната или неосъзната...  :huh:

Целта е вместо да гледаме с "широко затворени очи" да се опитаме да разберем защо дадено нещо или някой идва в живота ни и защо именно в този момент. Вие как мислите?  :rolleyes:  :)
« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 05:59:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #38 -: Октомври 20, 2006, 07:05:22 pm »
Ние сме един камертон-всичко в нас трепти и резонира, само ако срещне външно нещо подобно на себе си. Или по-скоро обратното-срещаме външно само онова, което е вътре в нас.
Ние сме магнит, който привлича карфички-каквито намотки има магнитът, такива карфички привлича.
Подсъзнанието ни знае един единствен език-тоя на събитията, то не може да говори на езика на думите или на езика на логиката, неговият език са събитията. Всяко нещо, което ни се случва, е предизвикано от ония вътрешни намотки, привлекли съответните карфички.
Сменяш намотките и магнитът започва да привлича други събития.
Сменяш намотките и събитията остават същите-значи просто не си сменил намотките. И опитваш пак и пак, и отново и отново, докато се получи, после докато стане устойчиво...много е трудна тая дейност по сменяне на намотките, особено когато играем на сляпо.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2006, 08:26:36 pm »
Цитат
От астрологична гледна точка  - Венера в напрегнати аспекти /необходимост от работа по аналогиите и/, Венера в аспект със Сатурн/кармични причини/, Венера в аспект с Нептун /тя просто си е такава - харесва илюзиите и паяжините, но лекичко се измъква от тях, особено ако аспектът е хармоничен/.
  АН, да не би да имаш предвид, че малко поне успявам да си отработвам кармата по Венера? Ако е така, аз имам сериозен повод за празнуване. :)  :D  :rolleyes:

И понеже стана дума за идеи...
  А една моя идея е свързана с творчество-анализиране и обобщаване на разни постижения. Незнам тази идея по Венера ли е и какво да я правя. Даже ме страх да я споделя. Да работя ли по нея, какво да я правя?