Здравей Гост

За любовта, хармонията и многоликата Афродита...

• 57 Отговора
  • 12732 Прегледи
*

АН

« Отговор #40 -: Октомври 21, 2006, 05:29:06 pm »
Цитат

И понеже стана дума за идеи...
  А една моя идея е свързана с творчество-анализиране и обобщаване на разни постижения. Незнам тази идея по Венера ли е и какво да я правя. Даже ме страх да я споделя. Да работя ли по нея, какво да я правя?
Естествено, че ще работиш :D  - нали трябва да правим и нещо по-интересно в живота си, освен всичко рутинно, ежедневно и задължително :)
Пък и сега всякак идеята ти е благоприятствана от звездите и ще те радва. Може да продължи дълго, което пък е още по-хубаво :) Да не изброяваме всички аспекти сега в хороскопа ти, които бележат нова идея, и то творческа и полезна :)

Не смееш  да споменеш  хубавото, да не избяга :), т.е. да не призовеш противодействащи сили :) Е, можеш да не я споменаваш за сега пред мъже, понеже наталната Венера е в опозиция с транзитните Марс и Слънце :)  - но пък опозицията дава много енергия :)  

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2006, 12:35:23 pm »
AН, благодаря ти за куража. :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #42 -: Септември 20, 2007, 02:18:01 pm »
Първо тази тема е много хубава и щеми е интересно да се разгърне още като мнения по отношение на Сродните души и възможните астрологични връзки.
Далеч съм от мнението,че само един вид аспекти в синастрията могат да определят едно такова положение,но въпреки това се установява степента на свързаност донякъде с аспектите на Венера/Нептун и Венера/Плутон и донякъде тези Венера/Уран заради влиянието на тези планети в някаква степен отвъд настоящите рамки на времето и засягайки нашите най-висши и дълбоки страни.Тези които имат двоен аспект между Венера/Нептун и/или Венера/Плутон със сигурност имат срещи през много животи и връзката е изключително силна-но това важи когато вече се установи,че дадена среща и човек е наша Сродна Душа-и сега няма да се повтарям достатъчно добре е описано тук кога това е така залагайки най-вече на общия резонанс който се усеща и прелива през всички или почти всички взаимни нива.
Иначе от кармични срещи до такива със Сродни Души трябва да се прави разлика.
Интересно е,че и при мен има нещо което Lillie  е видяла в живота си-съвпад на Соларния Асцендент до 1 градус с някой близък.При мен това е налице със определено Сродна Душа-явно допълнително освен всичко друго и в това няма нищо "случайно".С въпросното лице освен,че имаме двойни аспекти на Венера и Нептун и Плутон(съвпад и тригон/ секстил и опозиция) и съвпади с възли и други,сме родени и на едно число(16).За моя случай съм сигурен,че тази навързаност и със Соларния Асцендент е допълнителна индикация за свързаността на душите,макар че ако не се наблюдава силна синастрия дори и да срещаме някои хора за хубаво или за кармично разплащане едва ли тази сродност би била толкова явна и силна,като резонанс на душите и като важно значение на тази среща за пътя и на двамата, така че не може нещо толкова важно като Сродна Душа да не е заложено по съдба и в хороскопа/картите. ;)  

*

Синухе

• 4978
« Отговор #43 -: Септември 20, 2007, 02:24:20 pm »
И нещо друго-за две такива Сродни Души общото в синастриите ми с тях беше образуването на конфигурация Пръст на Съдбата (2 планети в секстил правят куинконс към 3-та синастрична) много точен до 1 градус орбис и за 3 планети като пърия случай беше синастрична Луна,а втория Слънце(за майтап първото лице е от женкси пол(Луна),второто от мъжки(Слънце),а двете лица сами по себе си са огледален образ на Слънце,Луна и Асцендент-т.е. едни и същи знаци с различно разпределение на светилата и асцендента в тях). :rolleyes:  

*

Синухе

• 4978
« Отговор #44 -: Септември 20, 2007, 02:25:23 pm »
Оф,забрайх да вметна дори че основата на тази конфигурация са именно моя Нептун и Плутон.... :blink:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Септември 20, 2007, 06:12:53 pm »
Аха, интересно... от личен опит мога да подтвърдя същото. Често, когато съм имала усещане за силна духовна връзка с някой, е имало синастричен аспект Венера-Нептун в съчетание с Венера-Плутон, вкл. и в осреднената карта се среща - в композита и в комбина. Пръстът на Съдбата или така нареченият "yod" също нерядко има присътствие, включени са и лунните възли, еднакви и повтарящи се соларни асценденти...
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 12:03:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #46 -: Септември 20, 2007, 06:49:56 pm »
мдаааа... изучавам едно взаимоотношение и аз, та рекох да видя имаме ли и "пръст на съдбата".
Ами, ако правилно съм разбрала как се образува фигурата, имаме

:lol:  
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 11:40:18 am от лилид »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #47 -: Септември 22, 2007, 12:24:30 pm »
Вчера щях да припадна! :D  В един сайт гледах според източника основните показатели за съдбовни срещи,връзки тип Сродни души и освен всичко класическо,Вертекс,Ерос и Психея,се разглеждаше Мидпойнта Слънце/Луна като много важен в това отношение като висока точка на снзитивност и обмяна на енергии.И гледам аз за две синастрии с такъв тип контакт-в първия случай Мидпойнта Слънце/Луна се оказа на един и същ градус! и после гледам и  този на Венера/Марс е също в един градус(даже върху Локус Фортуната ми); втория случай Мидпойнта на Слънце/Луна на отсрещната страна е в точен съвпад с Десцендента ми.Не че някога съм се съмнявал в Астрологията,но именно с тези с които имам това разгръщане,потенциал,съдбвоност и т.н. дори и Мидпойнтите отговарят. :blink:  Установил съм,че ако нещо го има то е налице почти навсякъде и се припокрива от много места. Някой да има подобен "опит"? :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Септември 22, 2007, 12:39:24 pm »
Мидпойнтите наистина работят, а So/Mo се счита за един от най-важните... ако не е най-важният. Разглеждам предимно мидпойнтите на реалните планети плюс на лунните възли с планета, дават допълнителна информация, особено когато нещо не е ясно. С транснептунови и астероидни мидпойнти не работя.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #49 -: Септември 22, 2007, 12:51:29 pm »
И аз останалите Мидпойнти не ги разглеждам-може би за да не изпадам в много голяма крайност бих казал,че ако в синастрията са акцентирани ясно и силно дадени планети извън тези,може и да ги погледна като допълнителна информация.Иначе,да този Слънце/Луна е най-важен и няма как да не е -както по отношение на нас самите+активизацията му от Солар,Лунар,Транзит, Прогресия и прочие(взимам съвпад до 1 градус) ,така и синастрично заради основния обмен Слъне/Луна или Ян/Ин принципа.Като цяло според мен е добре да се изследват мидпойнти на полярните двойки търсейки къде и как се изразява тяхното равновесие и силен обмен извън природата на аспекта ако съществува: Венера/Марс, Меркурий/Юпитер.

*

лилид

« Отговор #50 -: Септември 24, 2007, 12:49:59 pm »
Цитат
В един сайт гледах според източника основните показатели за съдбовни срещи,връзки тип Сродни души
кой е тоя сайт, моля  :P  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Септември 24, 2007, 01:18:41 pm »
Да не е случайно този?  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #52 -: Септември 24, 2007, 02:11:02 pm »
Да,този е сайта! :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Октомври 24, 2007, 11:10:33 am »
Да актуализирам темата за Венера  :)
За пореден пък се убеждавам как си личи знакът на Венера при някои жени още при първа среща, особено ако е подсилен от Слънцето  :o
Преди около час бях извикана на една нотариална сделка. Клиентката, на която трябваше да превеждам, ме грабна веднага със силното си "въздушно" и "венерино" излъчване. Дори си помислих, че трябва да има нещо в Близнаци, а може и съвпад Слънце/Венера във въздушен знак или силно влияние на Везни. Подскачаше като маймунка на стола, непрекъснато жестикулираше, излъчваше един много типичен чар, характерен за силно поставена или акцентирана по някакъв начин въздушна Венера, когато жената напълно осъзнава силата на обаянието си и често злоупотребява с него.
Изобщо не се учудих щом разбрах, че е със Слънце в Близнаци  :lol:
Не на последно място беше много делова, прагматична и с отлична икономическа култура, което предположи силно влияние на Сатурн.
И ето какво установих, след като построих карта без час:
- Слънце в съвпад с Венера в Близнаци, т.е. изгорена Венера - бинго!
- Сатурн в един знак със Слънце/Венера
- Слънце/Венера в квадрат с Плутон - вероятно много добре знае как и за какво да използва чара си  ;)
- Луна/Уран във Везни - още едно попадение.
Непрекъснато прекъсваше другите, не спираше да бърбори, начинът на изразяване бе шеговит, престорено сладникав, обръщаше се към всички присътстващи жени, участващи в сделката, с "миличка", но се усещаше нетолерантност като при човек, който не би понесъл някой да го надприказва - Меркурий в знака на Луната в квадрат към Уран /и Луна/ и в опозиция към Юпитер, в един знак с Марс. Усмихваше се, демонстрирайки чаровни трапчинки, но погледът й оставаше студен като на човек, който мисли много прагматично и знае какво иска. Дори омайната "венерина" усмивка не успя да скрие твърдостта на намеренията й.
Последната й шега *но мисля, че никаква шега не е* бе да попита, кикотейки се, защо в декларацията за гражданско състояние няма оставени редове за повече от един-два разтрогнати брака, понеже нейният случай бил такъв  :lol: Не бих се учудила, ако всичките й бракове са били възприемани от нея като "сделка", какъвто впоследствие установих, че е бил и последният...
И колко често зад лъскавата фасада, зад една грижливо поддържана "за пред хората" опаковка няма абсолютно нищо. Все едно че гледаш порцеланова кукла. И си тръгваш с леко чувство на гадене...

« Последна редакция: Октомври 24, 2007, 11:39:13 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jabka

• 20
« Отговор #54 -: Октомври 26, 2007, 02:32:46 am »
Здравейте,
виждам, че споделяте доста ценна информация. Аз се опитвам да чета най-различни неща и резултатът е плачевен. Информацията е много разхвърляна и много често си противоречи. Незнам дали и вие сте имали същия проблем?  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Октомври 26, 2007, 12:02:46 pm »
Цитат
Информацията е много разхвърляна и много често си противоречи. Незнам дали и вие сте имали същия проблем?
Разбира се, че сме имали и в някои случаи все още имаме  :rolleyes:
И за това е създаден сайтът - не само с цел популяризиране на астрологията, а и за споделяне на теоретичен и емпиричен опит, на лични виждания и отношение, на всичко прочетено, научено, систематизирано по пътя на изследване, наблюдение, тестване...
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jabka

• 20
« Отговор #56 -: Октомври 26, 2007, 08:00:38 pm »
Благодаря Lillie, от това което прочетох, виждам, че повечето участници във форума са доста "напред с материала". Забелязах, че сте давали доста линкове за сайтове на английски. Аз го поназнайвам, но все още ми е трудно да се справям с доста от термините, а и тях ги няма в повечето речници.
Аз съм в началото и информацията поместена във форума ми помага, за което отново "Благодаря"  :D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Октомври 26, 2007, 08:09:02 pm »
Цитат
Забелязах, че сте давали доста линкове за сайтове на английски. Аз го поназнайвам, но все още ми е трудно да се справям с доста от термините, а и тях ги няма в повечето речници.
О, и аз не съм филолог  :D
Но неволята учи на всичко, тъй като на български почти няма астрологични книги, които наистина да си струват. Много ценна информация се намира в чуждоезичните сайтове, хем така си упражняваш и съответния език, тук-там с помагала и речници  :)
Ако нещо не ти е ясно от специализираните термини, питай тук, може някой и да знае  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.