Здравей Гост

Психо и астропортрет на потребителите на форума

• 61 Отговора
  • 6530 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Психо и астропортрет на потребителите на форума
« Отговор #20 -: Септември 20, 2011, 05:08:16 pm »
Това, че някой ще си " отворят очите ", няма нищо общо със
страданието и проблемите - или " просветлението " не решава
проблемите нито е лек против " страдание "
Нито пътя ни ще стане по-лек, ако го извървим " просветлени "   ;)

Това просто не е вярно. Още Буда е открил пътя извън страданието. И свел надолу, че изходът от страданието е отхвърляне на желанията.

Да  де....... и аз това казвам, че ако някой е много болен,
трябва да приеме това и да живее своята съдба и да не иска да " припка "

P.S. Ако пък човек няма желания да постигне нещо - то " земята ще спре
 да се върти "  :mellow:
« Последна редакция: Септември 20, 2011, 06:04:24 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Септември 20, 2011, 05:31:50 pm »
А Буда постига просветление, след като излиза навън от красивия си дворец и се сблъсква с бедни, болни и страдащи хора. Та изводът какъв е?
Мъдростта е изживян опит, тя не се добива чрез съзерцаване на неподвижна точка в стената, нито чрез четене на книги. Книгите ни дават знания, съдържат споделена мъдрост, но начинът, по който всеки от нас я интегрира, е много лично и интимно изживяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #22 -: Септември 20, 2011, 05:38:23 pm »
Буда, както и много други духовни будители са постигнали просветлние след период на депресия и изолация. Депресията може да бъде много креативен период. Илюзиите падат и виждаш реалността такава, каквато е. Това помага да се осъзнаеш и да предприемеш мерки и действия  за промяна.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Септември 20, 2011, 06:04:28 pm »
Буда, както и много други духовни будители са постигнали просветлние след период на депресия и изолация. Депресията може да бъде много креативен период. Илюзиите падат и виждаш реалността такава, каквато е. Това помага да се осъзнаеш и да предприемеш мерки и действия  за промяна.

О, да, депресията може да доведе и до самоубийство, ако няма компенсиращи аспекти към ряняващите теми в хорскопа и здрава ценностна система. Особено тежко е, когато ценностната система е пропукана- отслабено Слънце (фарът на Аз-а) или наранен Меркурий. Тогава става опасно за индивида и за другите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Септември 20, 2011, 06:08:29 pm »
Понякога и преобладаващите тригони вършат "чудеса".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Септември 20, 2011, 06:09:21 pm »
А Буда постига просветление, след като излиза навън от красивия си дворец и се сблъсква с бедни, болни и страдащи хора. Та изводът какъв е?
Мъдростта е изживян опит, тя не се добива чрез съзерцаване на неподвижна точка в стената, нито чрез четене на книги. Книгите ни дават знания, съдържат споделена мъдрост, но начинът, по който всеки от нас я интегрира, е много лично и интимно изживяване.

Много показателно за борбата до която може да доведе "сблъсъка на ценности". Самият той се връща към светския живот обаче, защото успява да прозре, че там би бил по-полезен на хората, отколкото като аскет в планината. И в този ред на мисли, да се върна към заглавието на темата. Няма лошо да изследваш своите вътрешни противоречия чрез астрологията. Но към какво те води това? Помага ли ти? А помага ли на други хора да разберат по-добре себе си? Ето на тези въпроси трябва да си отговори всеки. Иначе, никой не е съвършен и всеки се развива през целия си живот - някои стигат по-далеч, други - не толкова.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Септември 20, 2011, 06:16:50 pm »
Самият той се връща към светския живот обаче, защото успява да прозре, че там би бил по-полезен на хората, отколкото като аскет в планината.

Точно това имах предвид, споменавайки за "съзерцаване на неподвижна точка в стената".
Животът и опитностите, през които преминаваме, ни разкриват истинския смисъл на нещата.
Изолацията чрез затваряне във въображаем собствен свят може да ни дари с прозрения, но рядко с мъдрост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Септември 20, 2011, 06:22:54 pm »
Самият той се връща към светския живот обаче, защото успява да прозре, че там би бил по-полезен на хората, отколкото като аскет в планината.

Точно това имах предвид, споменавайки за "съзерцаване на неподвижна точка в стената".
Животът и опитностите, през които преминаваме, ни разкриват истинския смисъл на нещата.
Изолацията чрез затваряне във въображаем собствен свят може да ни дари с прозрения, но рядко с мъдрост.

Аз съм по-креативна в група. има един феномен, наречен групово творчество. това състояние не може да се изпита, когато си сам. Ако беше по-добре да сме сами, всеки от нас щеше да си "чопли" науката астрология и нямаше да комуникира с други хора със същите интереси.

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Септември 20, 2011, 06:23:33 pm »

О, да, депресията може да доведе и до самоубийство, ако няма компенсиращи аспекти към ряняващите теми в хорскопа и здрава ценностна система. Особено тежко е, когато ценностната система е пропукана- отслабено Слънце (фарът на Аз-а) или наранен Меркурий. Тогава става опасно за индивида и за другите.

Моето Слънце не е от най-силните и Меркурий ми е наранен...започнах да се притеснявам за себе си и околните... ;D

така ли? къде ти е картата? Хайде аз да преценя по аспектите. ти само знака на слънцето ли гледаш или и аспектите му?

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Септември 20, 2011, 06:44:06 pm »
К`о се "оплакваш", аз съм със Слънце във Водолей и Меркурий в риби.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #30 -: Септември 20, 2011, 07:04:56 pm »
Буда не е постигнал просветление, като е излязъл извън двореца, Буда не се е върнал към светския живот, Буда е постигнал просветление чрез медитация под дървото бодхи, т.е. нещо твърде близко до съзерцанието, Буда никога не е страдал от депресия...намерих кратко писание за живота му, за да не се разпространяват небивалици
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/79277/Main/79277

Но интеерсно докато четох текста, прочетох и аз нещо много интересно и впечатляващо - Под смокинята, Буда сънува как тялото му се разпростира в цялата си космичност – вижда главата си на Хималаите, дясната си ръка – на единия океан, лявата-на другия океан, а краката си – простиращи се на Южните океани.

Аз не го сънувах, в началото на август го опитах директно чрез визуализация и медитация, дойде ми отвътре, разпрострях себе си по цялото небе, високо в небето и се протягах на воля...а после ми почнаха здравословните проблеми незабавно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Септември 20, 2011, 07:12:35 pm »
Но Буда е опознал истинския живот, когато е излязъл навън и е видял колко страдащи хора има по света.
Това беше контекстът. Едно е да си фантазираш/представяш нещо, друго е да се сблъскаш с него челно, да го изживееш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Септември 20, 2011, 07:23:30 pm »
Той се е сблъскал, но не го е изживял, отишъл е да клечи под дървото бодхи.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Септември 20, 2011, 08:50:22 pm »
Депресията, икономическите кризи, автоматичните перални и СПИН-а са рожби на 20-и век.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Септември 20, 2011, 08:50:25 pm »

Поне го е видял, не е като да седиш в двореца и да броиш прашинките във въздуха.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Септември 20, 2011, 08:51:38 pm »

Поне го е видял, не е като да седиш в двореца и да броиш прашинките във въздуха.  ;D

Е да, се пак е Буда, не е Хело.  ;D

« Отговор #36 -: Септември 20, 2011, 09:04:00 pm »
Аз например много ви се ''кефя'' и ви ценя всичките - мъже и жени. Ето, че и тази тема беше ''разровена'' - браво за всичките ни усилия. Много ме е занимавал този въпрос с профила на потребителите. Интовертни или екстровертни - въздушни, водни - няма значение. Нека сме различни и същевременно необятни! Ние сме много креативни и е много важно да бъдем постоянно приятели и толерантни помежду си. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Септември 20, 2011, 09:16:35 pm »
Няма начин да проверим дали Буда е имал депресивни състояния. ;)..но защо точно на 29 години напуска двореца?!?...Сатурнчо май си е казал думата... ;)

И изоставил току-що роденото си дете, за да търси себе си.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #38 -: Септември 20, 2011, 09:30:27 pm »
Няма начин да проверим дали Буда е имал депресивни състояния. ;)..но защо точно на 29 години напуска двореца?!?...Сатурнчо май си е казал думата... ;)

И изоставил току-що роденото си дете, за да търси себе си.
Всички са един дол дренки...
А бе кажи му мъж и не го обиждай повече !!!
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #39 -: Септември 20, 2011, 09:36:49 pm »
Elfidka, какво заначи "всички мъже са един дол дренки" от астрологична гл точка, да не би да значи, че са безгръбначни?