Здравей Гост

Луна в РАК ?

• 73 Отговора
  • 11219 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Луна в РАК ?
« -: Септември 25, 2011, 09:54:35 am »
Съфорумнички и съфорумници, моля Ви за мнениеята и наблюденията, които имате върху хора с Луна в Рак.

Какво забелязвам аз:

1. Хората наистина са много несъзнателни и до голяма степен Луната е доминиращото светило.

2. Около мен винаги има поне един човек с Луна в Рак, който винаги внушава на другите, че е много ценен, много
компетентен. Те никога не се съзтезават, не обичат да губят енергия и не обичат лошите емоции и създават техен си свят, в който те са царици. Изрично употребявам думата царици. Скоро препрочетох Алиса в огледалния свят на Луис Карол и там много правилно се казва - ЦАРИЦАТА е най-бърза (както и в играта на шах). Забелязвам, че хора с Луна в Рак използват всякакви методи и манупулации, за да си постигнат целите, изключително променливо мнение - вървят с течението, с победителите и всичко това се случва абсолютно несъзнателно за тях.

Наблюдавам, че те самите не са креативни, но намират начин чрез имитация да имат много добър живит губейки минимално количество собствена енергия.

Това наблюдавам напоследък, не го отчитам като лошо или добро, отчитам го най-подходящия начин да живееш, с минимални разходи на енергия. Но при мъжете определено ме дразни такова поведение (но моята Луна е в Лъв, така, че имам доста добра концентрация и непроменливост на енергията, за добро и за лошо).

Това, което обаче наистина ме възмущава в Луна в Рак е внушението. Забелязвам, че тези хора внушават на другите, че техния модел на живот е най-добър, и така на подсъзнателно ниво, държат други хора в "подчинение". Създават нещастни хора, защото всеки най-добре знае за себе си, какъв е и всеки е нещастен когато изживява чужд живот.

Вие имате ли такива наблюдения? Лично за мен, чак сега покрай хората с Луна в Рак, които проявяват много чисто Лунните качества разбрах, защо Луната отговаря за лошата магия, левия път (падението) и задържането на човечеството на нисше ниво....

Мнения, моля  ;D
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
Re: Луна в РАК ?
« Отговор #1 -: Септември 25, 2011, 09:58:19 am »
Луната отговаря за огледалото, нали ?

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Септември 25, 2011, 10:50:56 am »
дали магията е добра или лоша :) - субективно:)

Някои хора смятат, че всяка магия е лоша:)

Но в книгите пише, че двигателната  сила на Лунната магия е чарът- в него няма лошо:)

После Луна в Рак е със силно и чисто действие - постулат в астрологията - отречем ли законите и, не се занимаваме с астрология:)
Когато се проявява Луната в Рак  по друг начин, обяснението е в нещо от останалите характеристики на хороскопа:)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #3 -: Септември 25, 2011, 10:54:13 am »
Съфорумнички и съфорумници, моля Ви за мнениеята и наблюденията, които имате върху хора с Луна в Рак.

Тук е пълно с хора с Рачешки Луни и за тях е писано много.
Вероятно това е твое лично възприятие и опитност с хора,
чиято Луна случайно е била в Рак, но всичко , което описваш
може да се дължи  на други фактори.

Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 25, 2011, 12:19:09 pm »
Цитат
Наблюдавам, че те самите не са креативни, но намират начин чрез имитация да имат много добър живит губейки минимално количество собствена енергия.

Креативността ако се свързваше с лунния знак в хороскопа, астрология щяхме да практикуваме след прочитане на 4-5 книжки.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Септември 25, 2011, 12:53:56 pm »
Mayanna, аз не разбрах точно какво ти е питането, но аз си се харесвам повече като Принцеса в определение ;D
На Луната в Лъв по ще и подхожда Царица
между другото в кой градус на Лъва ти попада - да не се окаже по сидерал и тя в Рак ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Септември 25, 2011, 12:55:31 pm »
Добре, че го има сидерала, сега мога по близнашки да се измъкна и да заявя, че не попадам в таргет групата.  :P

Цитат
между другото в кой градус на Лъва ти попада - да не се окаже по сидерал и тя в Рак

Залагам на Магха (близо до Регулус - "кралската звезда"), пък може и да греша.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #7 -: Септември 25, 2011, 02:27:27 pm »

Какво забелязвам аз:

1. Хората наистина са много несъзнателни и до голяма степен Луната е доминиращото светило.

2. Около мен винаги има поне един човек с Луна в Рак, който винаги внушава на другите, че е много ценен, много
компетентен. Те никога не се съзтезават, не обичат да губят енергия и не обичат лошите емоции и създават техен си свят, в който те са царици. Изрично употребявам думата царици. Скоро препрочетох Алиса в огледалния свят на Луис Карол и там много правилно се казва - ЦАРИЦАТА е най-бърза (както и в играта на шах). Забелязвам, че хора с Луна в Рак използват всякакви методи и манупулации, за да си постигнат целите, изключително променливо мнение - вървят с течението, с победителите и всичко това се случва абсолютно несъзнателно за тях.

Аз се съмнявам, че съзнателността и креативността могат да бъдат определени само от Луната ( без значение в кой знак
и дом се намира тя ). Това за постигането на целите, според мен също не зависи само от Луната.

Добре, че го има сидерала, сега мога по близнашки да се измъкна и да заявя, че не попадам в таргет групата.  :P

На мен сидералът доста ми обърква сметките  ;D - Луната ми от лъв отива в рак, а изявите й определено са
по-скоро лъвски, Слънцето ми от дева отива в лъв и не знам дали пък то не е в основата на лъвските проявления.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #8 -: Септември 25, 2011, 02:28:29 pm »

нали  ;D  и аз така  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

leny

• 21
« Отговор #9 -: Септември 25, 2011, 03:10:29 pm »

В книжките пише, че в хороскопа ни има две светила и още осем планети, които изграждат характера и темперамента на човека. Колко монипулатори познавам от други зодии.  :P Проста работа.

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Септември 25, 2011, 05:29:16 pm »
За креативността (творчеството) отговарят Слънцето и 5-ти дом, не Луната.
Баща ми, съпругът ми и много други мои познати имат Луна в Рак или управител на луната в Рак. Настроенията им са податливи на лунните движения и фази. Те просто следват тази цикличност. И понеже луната най-често сменя знак, тези хора често сменят и насторенията си, но в това има определена цикличност и ако я доловиш, няма проблем -те стават адски предвидими. Наистина следват ритъма на своето тяло и не влизат в излишен преразход на енергия, но това е добре, според мен. Докато огнените и въздушните луни се раздават и изчерпват бързо, то водните луни следват своя вътрешен биологичен ритъм. Просто тези хора са по-привързани към първичните потребности и към физиологията си. И все пак зависи от аспектите на Луната по какъв начин ще се изяви тази привързаност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Септември 25, 2011, 05:35:16 pm »

В книжките пише, че в хороскопа ни има две светила и още осем планети, които изграждат характера и темперамента на човека. Колко монипулатори познавам от други зодии.  :P Проста работа.

Според мен различните знаци манипулират за различни неща, които смятат за важни. На някои в по-голяма степен им е заложено и не зависи, толкова от зодията или от знака, а колкото от аспектите на рождените планети. А какъв манипулатор може да бъде Сатурн, чрез чувството за дълг, например, нямате си на идея просто.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Септември 25, 2011, 08:15:59 pm »
А Скорпион освен чрез секса и общото имущество, с какво друго манипулира според вашите лични срещи с такива?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Септември 25, 2011, 09:04:09 pm »
За креативността (творчеството) отговарят Слънцето и 5-ти дом, не Луната.
Баща ми, съпругът ми и много други мои познати имат Луна в Рак или управител на луната в Рак. Настроенията им са податливи на лунните движения и фази. Те просто следват тази цикличност. И понеже луната най-често сменя знак, тези хора често сменят и насторенията си, но в това има определена цикличност и ако я доловиш, няма проблем -те стават адски предвидими. Наистина следват ритъма на своето тяло и не влизат в излишен преразход на енергия, но това е добре, според мен. Докато огнените и въздушните луни се раздават и изчерпват бързо, то водните луни следват своя вътрешен биологичен ритъм. Просто тези хора са по-привързани към първичните потребности и към физиологията си. И все пак зависи от аспектите на Луната по какъв начин ще се изяви тази привързаност.

мерси много Стела, точно това си мислех, но явно не съм го описала добре. Благодаря пак, интересуваше ме точно такъв тип наблюдения.

Да и аз отчитам, че уникалната креативност е по Слънце, лъв и 5 дом.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Септември 25, 2011, 09:11:18 pm »
Темата ми беше провокирана от бивш мой колега с Луна в Рак.

Той много често казва "аз не си пазя идеите, защото идеите са навсякъде", но след като работи с нашия екип 3 месеца, забелязахме как нищо не създава той, но много добре успява да "отрази" нашите идеи. Освен това успя и много добре да ги представи за собствени (и пред пресата и пред шефовете ни). Наложи се да го отстраним, но беше доста тежко решение, освен това той има достъп до много ценна информация все още и няма никакви скрупули да се възползва максимално от личния чужд труд и дори имам усещането, че не усеща границата на свое и чуждо - интелектуално консуматорство. Но все повече си мисля, че наистина до голяма степен реакциите му са инстинктивни и неосъзнати. Някак много бързо му идва от вътре....

Не си спомням да съм чела тема в такава насока и понеже трябва много ясно да се реши на екипно ниво, какво правим от тук нататък имах нужда и от обективни мнения.

« Отговор #15 -: Септември 25, 2011, 09:16:34 pm »
Не познавам лично човек с Луна в Рак (поне не знам да познавам), но гореописаното крадене на идеи, липсата на скрупули и други качества от този сорт са присъщи на един човек от моето работно обкръжение с АС Рак. В момента аз съм основна потърпевша от неговите кражби. Реакциите и действията на този г-н обаче се много добре планирани и изпипани (той има силен Сатурн в съвпад с МС).
Мисълта ми е, че добре разбирам реакцията и чувствата ти към въпросния човек.

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Септември 25, 2011, 09:25:51 pm »
И аз съм запозната отблизо с подобен тип хора - нямат нищо рачешко в хороскопа си. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #17 -: Септември 25, 2011, 09:26:12 pm »
 :blink:

моят "колега" е още малък, няма и 30 години, може би след време нещата ще са други, ще си използва вродените качества осъзнато, знам ли. Със сигурност видях на 2 пъти да унижава по-чувствителни колеги (направо ще кажа жени колежки) и да им внушава, с много спокоен глас, че са некомпетентни и некадърни. Това се случи и с мен на по-късен етап, естествено доведе до малък емоционален срив, но и аз имам изгряващ Сатурн и Уран и до сега интуицията ми не ме е лъгала и повдигнах въпроса "официално". Той запази емоционален баланс, което съм наблюдавала при всичките си приятели с Луна в Рак и това при публично обсъждане му дава предимство. А имам толкова добри приятелки Раци, просто.... :cry3:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #18 -: Септември 25, 2011, 10:10:01 pm »
Сложи му картата на твоя колега, да видим от къде идва това, което описваш,
защото със сигурност - самообладание, хладнокръвно " крадене" на идеи,
манипулиране, поведение унижаващо дамите - не е от Рачешката Луна   :o
( ако нямаш точен час на раждане - може дори Луната да не е в Рак )

Аз съм имала такъв колега и той беше като " валяк" - просто преминаваше
през всеки като валяк, умееше да " продава" себе си и всичко до което се добереше-
нямаше 30 год - Козирог със стелиум в 6-дом и  Луна в Овен на МЦ
Естествени минерали и амулети

*

Anabell

• 2022
« Отговор #19 -: Септември 26, 2011, 05:33:34 pm »
не мога да му сложа картата, нямам точен час, но искам да поясня нещо, това за ЛУна в Рак съм го наблюдавала при брат ми също и още две близки приятелки (с които обаче не съм прекарвала по 8 часа на ден), но и двете не работят, а са издържани от партньорите си. Едната завърши магистратура в централно европейска държава изцяло на издръжката на приятеля си (за който няма да се ожени, в прав текст ми е казвала, че просто чака подходящ човек, и нали се занимавам с хороскопи, щом се появи "потенциален" идва при мен), другата наистина много си обича съпруга, и той много я обича, но го разведе и все пак остави две деца без баща, но нейното мнение е "всеки се бори за щастието си".

Другата ми колежка е двоен Скорпион с Луна в Овен и понякога е рязка, но винаги е открита и личното ми мнение е, че е наивна на моменти като дете. И най-близкия ми приятел астролог е с Луна в Овен (но с изгряващ Сатурн и Юпитер) и иска да е шеф, изучава психология, астрология и НЛП и тн, но за да е добър шеф. И двамата работят много, имат си мнение, и си го казват в прав текст. Рачешката ЛУНА ще ти внуши, какво да е твоето мнение... а това не ми харесва и при екипна работа направо считам за опасно, защото вместо да се създаде един цялостен продукт, и всички да са доволни, че все пак творят, изживяват себе си, се оказва, че един човек се възползва от другите и им внушава, че са некадърни. Това просто не мога да го простя на никой....