Здравей Гост

Празнуване на рожден ден

• 30 Отговора
  • 6024 Прегледи
Празнуване на рожден ден
« -: Септември 25, 2011, 05:50:48 pm »
Има ли някакво значение къде си празнуваме рождените дни и на какво влияе това? Малко инфо по темата и да дискутираме...

Re: Празнуване на рожден ден
« Отговор #1 -: Септември 25, 2011, 08:45:14 pm »
да за новият солар ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2 -: Септември 25, 2011, 09:49:55 pm »
А според вас има ли влияние върху преминаването към нов асцендент за идната година?
Искам да разбера как можем да преценим къде например да си празнуваме рожден ден и прочее....

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #3 -: Септември 25, 2011, 10:03:36 pm »
Солар се прави за мястото, където ще прекараш годината. Ако ще бъдеш и на друго място, се построява солар и за другото, но той важи само докато си там.
 Не можем да излъжем вселената като си сложим соларния Асц в 5 дом например  :49:, за да избегнем тежките въпроси на 8-ми  :41:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Септември 25, 2011, 11:50:02 pm »
Солар се прави за мястото, където ще прекараш годината. Ако ще бъдеш и на друго място, се построява солар и за другото, но той важи само докато си там.
 Не можем да излъжем вселената като си сложим соларния Асц в 5 дом например  :49:, за да избегнем тежките въпроси на 8-ми  :41:

Всъщност можем ако заминем на такава географска ширина която да подхожда и спомага за промяната на соларния АЦ.
Всъщност, от кога по-точно действа солара, защото аз за 2011 имам соларен АЦ в 5 дом ама за сега нищо. Е то рожденният ми ден е след 3 дни на 29 септември. Може и да е рано за 5-то домни събития, ама зна ли ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Септември 26, 2011, 12:12:45 am »
ПОНЯКОГА...ТРЯБВА ДА ИЗБЯГАМЕ НА ДРУГ КОНТИНЕНТ..,АКО ИСКАМЕ ДА ПРОМЕНИМ...СОЛАРНАТА КАРТА! НО ..,НЯМА ГАРАНЦИЯ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Септември 26, 2011, 05:43:16 am »
добре е да се погрижим преди РД да не изпадаме в т.н. Сатурнова дупка, която се свързва с разни равносметки, а в деня и известно време след това да положим усилия да сме силни:)

« Отговор #7 -: Септември 26, 2011, 09:40:07 am »
Много интересно, аз никога не съм изследвала това, докато една близка ми каза че нейната астроложка й е казала да празнува рождения си ден на изток, за да не работела цяла година в асц Дева, а на изток ще е във Везни.

Как бих могла да изследвам това в картата си и да разбера къде би било подходящо? На мен скоро също ми предстои рожден ден. Миналата година без да искам го празнувах във Виена, не знам сгрешила ли съм или не съм...

*

Divna

• 2478
« Отговор #8 -: Септември 26, 2011, 03:33:21 pm »
Оушън, има опция в астроком, която може да зададе различните части на земното кълбо, в които може да празнуваш рожденния си ден. Поиграх си малко, за да видя къде попада соларен Асц. в различните континенти. Ако празнуваш рожденния си ден в Европа, то тогава сол. Асц попада в 5ти натален дом (в близост до наталната ти Луна), ако пък избереш Северна Америка, то тогава Асц е в Козирог, в близост до соларна Луна. Решиш ли да отидеш в Азия, то асц ти преминава в Дева, а ако избереш Русия, то сол.асц. попада в Лъв. Където й да се насочи човек обаче, малко вероятно е да "избяга" от транзитите. Хубави или лоши, те ще си работят през годината (особено тежките транзити), така че домовата соларна система надали ще им попречи да си свършат работата.
Ако ти се заформя някакво пътуване по рожденният ти ден, според мен не го отлагай, но специално да пътуваш, за да промениш "съдбата си" ... не знам какво да ти кажа. После ако нещо не ти харесва ще се упрекваш ли цяла година, че си отишла в Азия, а е трябвало да отидеш например в Америка?
Гледай си дирекциите и транзитите, солара е само едно малко допълнение към тях. А и за да действа на новите координати би трябвало да поостанеш поне няколко седмици, да не говорим и месец на избраното от теб място (държава). Иначе след завръщането ти в БГ, солара ще си работи като за координати на БГ.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #9 -: Септември 26, 2011, 03:52:12 pm »
Цитат
Иначе след завръщането ти в БГ, солара ще си работи като за координати на БГ.
Бях останала с впечатлението, че е важно мястото, на което празнуваш РД в момента, в който започва новата соларна година.

Искам да избегна един квадрат на Сатурн към соларния Асц :unsure:

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #10 -: Септември 26, 2011, 04:30:19 pm »
Не мисля, че соларът е силна предиктивна техника. Имала съм Плутон съвпад със с.Асц, а годината ми беше супер оптимистична и ведра; имала съм с.Асц в 11 дом, а изкарах много самотна година. По-важни са другите методи - транзитите, дирекции, прогресии. Ако имаш тежкар в тежък (дори и лек) аспект, никакъв соларен асцендент не може да те спаси  :blink:

Да питаш нещо по-опитните. Веднъж в един чужд сайт четох, че соларът показвал изминалата година, а не предстоящата. После не намерих никъде другаде такава информация. Вие имате ли някакви подобни наблюдения  :thinking:

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Септември 26, 2011, 06:48:56 pm »
Сатурновата дупка е съвсем различно понятие. струва ми се, АН е имала нещо друго предвид - намаляването на жизнеността в края на едногодишният цикъл на Слънцето, което всеки от нас преживява с наближаването на рождения си ден.

Според мен, за да си прекараш добре рождения ден е добре да бъдеш в синхрон с основните теми в солара си. Например през тази година, аз имах съвпад на соларно Слънце с Марс - страхотно си изкарах на планина със ски учител. Този съвпад се свързва със спорта и физическата активност.

Виж кой е основният/първият аспект на Слънцето ти, следвай неговата ключова символика и така ще ти бъде приятно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Септември 26, 2011, 06:50:23 pm »
Не мисля, че соларът е силна предиктивна техника. Имала съм Плутон съвпад със с.Асц, а годината ми беше супер оптимистична и ведра; имала съм с.Асц в 11 дом, а изкарах много самотна година. По-важни са другите методи - транзитите, дирекции, прогресии. Ако имаш тежкар в тежък (дори и лек) аспект, никакъв соларен асцендент не може да те спаси  :blink:

Да питаш нещо по-опитните. Веднъж в един чужд сайт четох, че соларът показвал изминалата година, а не предстоящата. После не намерих никъде другаде такава информация. Вие имате ли някакви подобни наблюдения  :thinking:

Соларът дава само основните теми и е по-точен за началото на годината.
За по-голяма достоверност, всичко се отнася към наталната карта: транзити към натални, прогресии към натални и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Септември 26, 2011, 07:01:02 pm »
струва ми се, АН е имала нещо друго предвид - намаляването на жизнеността в края на едногодишният цикъл на Слънцето, което всеки от нас преживява с наближаването на рождения си ден.

Забелязах, че при мен този период винаги е по средата, т.е. около и по време на слънчевата опозиция.
Дори правих статистика - повечето неприятни събития, засягащи взаимоотношенията (вкл. и раздели) се случват при струпване на транзитни планети във Везни, в опозиция към наталните ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Септември 26, 2011, 07:05:52 pm »
струва ми се, АН е имала нещо друго предвид - намаляването на жизнеността в края на едногодишният цикъл на Слънцето, което всеки от нас преживява с наближаването на рождения си ден.

Забелязах, че при мен този период винаги е по средата, т.е. около и по време на слънчевата опозиция.
Дори правих статистика - повечето неприятни събития, засягащи взаимоотношенията (вкл. и раздели) се случват при струпване на транзитни планети във Везни, в опозиция към наталните ми.

А не си ли си помисляла, дали при теб това би могло да се дължи на квадратът между светилата, който се превръща в тао-квадрат?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 26, 2011, 07:08:39 pm »
А не си ли си помисляла, дали при теб това би могло да се дължи на квадратът между светилата, който се превръща в тао-квадрат?

Възможно и това да е причината.
Откакто се помня, септември и октомври винаги са ми били най-неприятните месеци - Слънце в Дева/Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Септември 26, 2011, 08:51:42 pm »
Оушън, има опция в астроком, която може да зададе различните части на земното кълбо, в които може да празнуваш рожденния си ден. Поиграх си малко, за да видя къде попада соларен Асц. в различните континенти. Ако празнуваш рожденния си ден в Европа, то тогава сол. Асц попада в 5ти натален дом (в близост до наталната ти Луна), ако пък избереш Северна Америка, то тогава Асц е в Козирог, в близост до соларна Луна. Решиш ли да отидеш в Азия, то асц ти преминава в Дева, а ако избереш Русия, то сол.асц. попада в Лъв. Където й да се насочи човек обаче, малко вероятно е да "избяга" от транзитите. Хубави или лоши, те ще си работят през годината (особено тежките транзити), така че домовата соларна система надали ще им попречи да си свършат работата.
Ако ти се заформя някакво пътуване по рожденният ти ден, според мен не го отлагай, но специално да пътуваш, за да промениш "съдбата си" ... не знам какво да ти кажа. После ако нещо не ти харесва ще се упрекваш ли цяла година, че си отишла в Азия, а е трябвало да отидеш например в Америка?
Гледай си дирекциите и транзитите, солара е само едно малко допълнение към тях. А и за да действа на новите координати би трябвало да поостанеш поне няколко седмици, да не говорим и месец на избраното от теб място (държава). Иначе след завръщането ти в БГ, солара ще си работи като за координати на БГ.

Дивна, да в 5 дом ми е Близнаци и действително е близо до наталната ми Луна. Това за всяка година ли важи или само за идната? Ако си празнувам рождения ден в Европа, означава ли ( логично ) че през следващата година ще е засегнат въпроса с децата - по 5 дом? А как да видя примерно за тази 2011, след като съм празнувала пак в Европа, кой е бил соларния Асц. и кой дом е засегнал?

Благодаря за информацията!

« Отговор #17 -: Септември 26, 2011, 09:21:28 pm »
Какво ще разкажете за Сатурновите си кризи преди РД? Доколкото знам са около 40 дена преди РД, аз скоро влизам в тази " схема ".....

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Септември 27, 2011, 07:00:45 am »
Какво ще разкажете за Сатурновите си кризи преди РД? Доколкото знам са около 40 дена преди РД, аз скоро влизам в тази " схема ".....

Рядко се проявяват, понякога никога, но пък ако се случат, могат да бъдат доста неприятни.
Наскоро едно момиче се оплакваше – няма неблагоприятни влияния на тр.Сатурн, нито пък към натален, даже по-скоро благоприятни, а настроението и равносметките са като при неблагоприятно проявление на силно Сатурново влияние.
Превенцията – гледа си човек текущите задължения отговорно, търси си работа и занимания, които да блокират тъжни или песимистични мисли. Поддаде ли се на прекалена самокритичност или пък да гледа на бъдещето със страх и тревога, все едно да е на велосипед и вместо да избере подходяща велосипедна алея, да тръгне по черен и неравен път:).
Или пък- да стои пред виенско колело и да избере да се качи на него, с идеята, че ще се промени нещо, при това да пренебегне текущи задачи. Колелото го изкушава, даже и да не харесва въртенето, но няма слизане от него поне за един оборот/в случая на Слънцето/ -е, освен ако не обича да скача от високо, което си е риск:)
/колелото в случая е въртене и превъртане на мрачни мисли:)/

« Отговор #19 -: Ноември 13, 2011, 11:29:32 am »
В крайна сметка скоро ми предстои рождения ден, към края на месеца. Това върху което много искам да обърна внимание е здравето. Ще ми помогнете ли да взема решение къде да празнувам? :)