Здравей Гост

Идентификация на смърт на родител в картата

• 12 Отговора
  • 4180 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Много ми се иска с тази тема да обсъдим кое в картата дава информация за предстояща смърт на родител . Лично аз загубих баща си при Сатурнов възврат, като тр. Плутон беше в сходящо опозе нат. Сатурн.
Качвам и картата с датата на събитието.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Re: Идентификация на смърт на родител в картата
« Отговор #1 -: Септември 27, 2011, 09:57:34 am »
За смърт на баща според мен търсиме аспекти на Слънце,Сатурн и управителя на 10 дом като сигнификатори.Прогресии и дирекции на оси също.После ще пусна и моя карта.Много ясно е показано,просто класика.
При теб Сатурна си е в 10 дом така,че той си показва бащата в твоята карта плюс Венера като управител на дома.
 Първо имаш възврат на Сатурн.Дирекционно и прогресивно МЦ в съвпад със Сатурна.Соларното МЦ е в съвпад с Венерата ти в 12 дом. Прогресивния АСЦ пък е в квадратура към Сатурн.Това виждам като най-важно.Ти си имала и други важни събития по Венера през тази година и нещата се пооплитат.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #2 -: Септември 27, 2011, 10:40:04 am »
Пускам моя карта .Баща ми почина тогава.Имаме дирекционен Сатурн върху  Слънце.Транзитен Сатурн върху АСЦ и квадрат към Слънце.Дирекционни,прогресивни и соларни оси имат аспект съм управителя на 10дом-Меркурий

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Септември 27, 2011, 11:27:57 am »
Моят баща почина при съвпад Плутон Слънце и Меркурий - управител на десети дом.
Сатурн и Уран квадратури към тях.

« Отговор #4 -: Септември 27, 2011, 11:28:55 am »
Смърт на майка.Според мен гледаме Луната като първи сигнификатор на майката в малка част Венера(при мен Венера е в родителски дом и в рецепция в Луна),4-ти дом и неговия управител,планети вътре.
  В тази карта се вижда едно струпване  в началните градуси на Овен.Прогресивната Луна е там,транзитен Сатурн,соларно МЦ,прогресивен ДСЦ и всички правят квадратура към Юпитер(у4 във 4-ти дом) и Венера в 10-ти дом.Във солара за годината АСЦ е в Рак близо до ЮЛВ а соларната Луна е съвсем в края на Риби и в сходящ съвпад със Сатурн

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Септември 28, 2011, 06:00:03 am »
Тук май е добре да се гледа и хороскопа на починалия родител- ще се свие кръга на по-еднозначните фактори.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Септември 28, 2011, 07:53:05 am »
Аз има едно предположение.......
В Наталната карта на детето по-принцип би трябвало да е дадено при какви обстоятелства - при транзити на кои планети би могло да се злучи събитието на загубата. Но това е само предположение...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #7 -: Септември 28, 2011, 08:05:48 am »
Баща ми почина при катастрофа. При мен тогава прогресивното Слънце е било в съвпад с Хирон, Сатурн - съвпад с АСЦ-та, транзитен ЮЛВ съвпад с Меркурий, който ми управлява 4-ти дом. В солара за годината, соларен АСЦ в точен съвпад с натален Плутон, който е У8.
На баща ми не му знам часа на раждане, но транзитен Нептун е бил в съвпад със Слънцето му, Сатурн - в съвпад със СЛВ. Прогресивно Слънце съвпад с Юпитер и прогресивен Марс - квадратура Хирон.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #8 -: Септември 28, 2011, 08:19:37 am »
Тук май е добре да се гледа и хороскопа на починалия родител- ще се свие кръга на по-еднозначните фактори.
Слагам картата на баща ми за деня на смъртта.Часът не е сигурен.Напасвала съм го по специфични неща от живота му.Почина в съня си.Трети инфаркт.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Септември 28, 2011, 08:54:48 am »
Засегнати са Марс и Меркурий- управители на 4 и 6 натални домове. Има и един съвпад на тр. Уран с прог. Луна. Не виждам към наталното Слънце някакви стресиращи аспекти. :-\
Ако не знаех какво точно се е случило, не бих казала, че ще има смърт. Не ми е отчетлива подобна развръзка. :-\

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #10 -: Септември 28, 2011, 09:12:44 am »
Транзитен Нептун съвпад с Меркурий в 12-ти, Меркурий У6 - починал в съня си. По дирекции Плутон е в 8-ми и образува тригон към наталното Слънце в 1-ви дом. Дирекционен Хирон е в разходяща опозиция с наталното Слънце.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #11 -: Септември 28, 2011, 11:05:01 am »
Засегнати са Марс и Меркурий- управители на 4 и 6 натални домове. Има и един съвпад на тр. Уран с прог. Луна. Не виждам към наталното Слънце някакви стресиращи аспекти. :-\
Ако не знаех какво точно се е случило, не бих казала, че ще има смърт. Не ми е отчетлива подобна развръзка. :-\
  Часът не е сигурен.Както казах напасвала съм го по специфики от живота му.Управитеря на 8 дом в случая може и да е Слънцето.В тази карта не се вижда ,но транзитното Слънце е в квадрат към натално.Имаме упр. на 4дом- Марс транзитиращ в 8ми в Лъв и в точна опозиция към Сатурн(упр. на Слънцето) и тр. Сатурн съвпад с Марс.Не знам какво още да гледам.

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Септември 28, 2011, 11:57:53 am »
Забелязала съм, че при предизвестнена смърт на родител, така да се каже, /т.е. поради старост или тежко, продължително боледуване и др/, няма неблагоприятно действие на по-бавните транзити, нито пък са включени от силни аспекти наталните планети.
 Но пък често има хармонични аспекти на тр.Юпитер и Сатурн, особено, ако смъртта е свързана с някакво наследство или поемане на по-големи отговорности.

Но за деня на смъртта бързите малефици често са на куспидите на 8-ми и 12-ти дом.

Всъщност, заради това допускам, че до по-еднозначни критерии може да се стигне като се отчете и хороскопа на родителя- защото дори в хороскопа на детето да няма категорични указания от по-бавни транзити или пък по прогресии или дирекции, в хороскопа на родителя има индикации за смърт.