Здравей Гост

Няколко въпроса

• 46 Отговора
  • 6458 Прегледи
Няколко въпроса
« -: Септември 29, 2011, 08:58:15 am »
Имам няколко въпроса на които ще поискам вашите мнения.

1) Когато транзит удари прогресивна (била тя първична или вторична прогресия и т.н.) планета според вас възможно ли е да има събитие?

2) За да има събитие смятате ли, че винаги трябва да е намесен ъгъл - натален, прогресивен, соларен, лунарен и т.н.
Ако е така, то акцентирането върху прогресивна или натална планета посредством някой по-бавен транзит, какво би дала или довело, ако то не е събитие?

3) Когато в един хороскоп липсва даден елемент или качество, а и домовете съотнасящи се за елемента или качеството не са акцентирани до какво води това?
Например: липсват планети във въздух, както и в домовете 3-7-11. Или планети в кардинални знаци и такива в ъгловите домове.

*

AH

• 2201
Re: Няколко въпроса
« Отговор #1 -: Септември 29, 2011, 03:59:50 pm »
да не би да си очаквал събитие, да е имало предпоставки според хороскопа да се случи, пък то да не е се случило:)

« Отговор #2 -: Септември 29, 2011, 05:14:59 pm »
да не би да си очаквал събитие, да е имало предпоставки според хороскопа да се случи, пък то да не е се случило:)

Е, обикновено така се случва, за да тръгне човек да си задава такива въпроси. Сега се опитвам да разбера, къде съм сбъркал и то не само в един хороскоп.

« Отговор #3 -: Септември 29, 2011, 05:20:18 pm »
passion-desire,

благодаря ти за отговора. По принцип и аз така смятам, че трябва да е, обаааче.

Каква е разликата според теб (а и другите питам), когато една транзитна планета от Марс нататък премине през прогресивен ъгъл и когато премине през натален?

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Септември 29, 2011, 05:45:52 pm »
Е, обикновено така се случва, за да тръгне човек да си задава такива въпроси. Сега се опитвам да разбера, къде съм сбъркал и то не само в един хороскоп.

Ако е за чужд хороскоп, никъде не си сбъркал- там има чужда свободна воля.
Ако е за твоя, става сложно........Действат законите и на Нютон и на Кулон:), т.е. можем да привлечем или да отблъснем събитието:) – за това се опираме на квантовата физика, но тя пък дава еднаква вероятност за невъобразимо много неща, в зависимост от силата на мисълта:)/впрочем, законите на класическата и квантовата физика си действат и за чуждите хороскопи:)

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Септември 29, 2011, 06:02:22 pm »
Каква е разликата според теб (а и другите питам), когато една транзитна планета от Марс нататък премине през прогресивен ъгъл и когато премине през натален?
И аз до сега не съм правила съпоставка, но сега погледнах на бързо за няколко събития- има ги при транзит към наталните ъгли, но прогресивните са някъде напред.
Кажи ти какво си забелязал, че да проверим по-конкретно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Септември 29, 2011, 06:57:36 pm »
Всеки транзит към Пр.планета оказва влияние...и дава събитийност....Каква ще бъде обаче зависи от други фактори в картата...Аз работя с всички куспиди при вторичните прогресии и за мен те са изключително показателни....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Септември 29, 2011, 08:13:07 pm »

1) Когато транзит удари прогресивна (била тя първична или вторична прогресия и т.н.) планета според вас възможно ли е да има събитие?

Транзитен Юпитер ми се "лашка" върху прогресивната Венера в 5-ти дом напред-назад, напред-назад и още половин година ще я "оножда", ама все още нищо не се е родило!  ;D ;D ;D ;D

Възможно е да има събитие, съотнесено към наталната карта: прогресивни към натални, транзитни към натални, дирекционни към натални.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Септември 29, 2011, 08:17:34 pm »

2) За да има събитие смятате ли, че винаги трябва да е намесен ъгъл - натален, прогресивен, соларен, лунарен и т.н.
Ако е така, то акцентирането върху прогресивна или натална планета посредством някой по-бавен транзит, какво би дала или довело, ако то не е събитие?

Когато една планета (особено, ако е бавна) пресече ъгъл или обърне посоката от директна в ретроградна или обратното, винаги има събитие в дома в който навлиза и по отношение на дома, който управлява. Критичните планети са много важни, аз винаги ги наблюдавам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Септември 29, 2011, 08:32:45 pm »

3) Когато в един хороскоп липсва даден елемент или качество, а и домовете съотнасящи се за елемента или качеството не са акцентирани до какво води това?
Например: липсват планети във въздух, както и в домовете 3-7-11. Или планети в кардинални знаци и такива в ъгловите домове.

Асцендент в този елемент може да компенсира донякъде липсата на планети. На мен ми липсват планети в огън, но имам асц. Стрелец - изглеждам огнена на пръв поглед и това е лицето, което показвам пред света.

Познавам човек на който му липсва въздух - той пригежава Слънце, Меркурий и Венера в Телец, Юпитер и Сатурн в Козирог, Луна и Плутон в Дева. Марс и Нептун са водни, а Уран е огнен.  Човекът е вълк-единак. Не изпитва потребност да си служи със средства за комуникация, няма нужда и от социални контакти, въпреки, че професията му изисква такива и е бил все на ръководни постове.

« Отговор #10 -: Септември 30, 2011, 08:44:45 am »
Тадж,

Ако видиш дир. Луна в 4

-в съвпад с прогр.Мерк,У1,10
-опозе на дир.У4 Юпитер
- през дир.Луна - транзитират Марс,У8 и Плутон

какво събитие би прогнозирал :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #11 -: Септември 30, 2011, 08:55:40 pm »

Ако е за чужд хороскоп, никъде не си сбъркал- там има чужда свободна воля.
Ако е за твоя, става сложно........Действат законите и на Нютон и на Кулон:), т.е. можем да привлечем или да отблъснем събитието:) – за това се опираме на квантовата физика, но тя пък дава еднаква вероятност за невъобразимо много неща, в зависимост от силата на мисълта:)/впрочем, законите на класическата и квантовата физика си действат и за чуждите хороскопи:)

Абе и за мой, ама и за чужди най-вече, макар че отдавна съм спрял за себе си, щото го смятам за една объркваща илюзия.
Ще се опитам да обясня по-късно или утре, как гледам на прогресиите и връзката им със свободната воля, макар че ще ми е много трудно да го опиша, като виждане и като картини  :-\

« Отговор #12 -: Септември 30, 2011, 08:59:44 pm »
Всеки транзит към Пр.планета оказва влияние...и дава събитийност....Каква ще бъде обаче зависи от други фактори в картата...Аз работя с всички куспиди при вторичните прогресии и за мен те са изключително показателни....

А, защо така смяташ, че точно върху прогресивна с транзит отгоре й влияе на събитийно ниво и без ъгъл?
Дирекции слънчева дъга ползваш ли?

« Отговор #13 -: Септември 30, 2011, 09:00:38 pm »

Възможно е да има събитие, съотнесено към наталната карта: прогресивни към натални, транзитни към натални, дирекционни към натални.

А транзитни към прогресивни не?

« Отговор #14 -: Септември 30, 2011, 09:03:20 pm »

Когато една планета (особено, ако е бавна) пресече ъгъл или обърне посоката от директна в ретроградна или обратното, винаги има събитие в дома в който навлиза и по отношение на дома, който управлява. Критичните планети са много важни, аз винаги ги наблюдавам.

Добре, значи смяташ, че при едно обръщане на Меркурий в ретроградно движение води до големи промени при човек? Същото и при Венера, Марс, Юпитер и Сатурн?

« Отговор #15 -: Септември 30, 2011, 09:15:30 pm »

Асцендент в този елемент може да компенсира донякъде липсата на планети. На мен ми липсват планети в огън, но имам асц. Стрелец - изглеждам огнена на пръв поглед и това е лицето, което показвам пред света.

Познавам човек на който му липсва въздух - той пригежава Слънце, Меркурий и Венера в Телец, Юпитер и Сатурн в Козирог, Луна и Плутон в Дева. Марс и Нептун са водни, а Уран е огнен.  Човекът е вълк-единак. Не изпитва потребност да си служи със средства за комуникация, няма нужда и от социални контакти, въпреки, че професията му изисква такива и е бил все на ръководни постове.

Такива индивиди са ми много интересни, защото се показва, какво "става", когато липсва баланс. Но се чудех, дали и вие сте забелязали нещо такова, щото не са начесто да се срещат...

« Отговор #16 -: Септември 30, 2011, 09:20:18 pm »
Тадж,

Ако видиш дир. Луна в 4

-в съвпад с прогр.Мерк,У1,10
-опозе на дир.У4 Юпитер
- през дир.Луна - транзитират Марс,У8 и Плутон

какво събитие би прогнозирал :rolleyes:

Значи, до колкото разбирам - Асцендента е Дева, Иц е в Стрелец, дирекционната Луна е в Козирог и Плутон я тръмбова, а Марс да е там, значи е въпрос за бъдеще време? Или за минал?
И Луната е в опозиция с Юпитер в натала, като и прогресивен Меркурий е в отношение към дирекцията им?

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Септември 30, 2011, 09:21:51 pm »

А транзитни към прогресивни не?

Виж сега, за събитие не мога да ти кажа толкова категорично, защото винаги се намесват няколко метода.
За да твърдиш, че събитие, се дължи на транзит спрямо прогресивна планета, трябва да изолираш всички други влияния, т.е. да нямаш други находки.

Уран се мотае върху прогресивното ми Слънце в Овен. Какво ще ми кажеш за този транзит над пр. Слънце?
Слънце ми управлява 8-ми дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Септември 30, 2011, 10:11:52 pm »

А, защо така смяташ, че точно върху прогресивна с транзит отгоре й влияе на събитийно ниво и без ъгъл?
Дирекции слънчева дъга ползваш ли?

Zaщото всеки транзит влияе както на външно така и на вътрешно ниво...Има последователност ...или всяка провокация вътре работи и навън...както и обратното...
Да..,ползвам дирекции на слънчевата дъга. Теса доста интересни...,както и Символични дирекции...1*= 1г.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #19 -: Септември 30, 2011, 10:19:25 pm »
При мен - тр,.Сатурн ,когато достигне 23 във везни ще направи тригон с пр.Луна и с наталните възли - тригон северен,секстил южен във водолей и лъв.И какво да Очаквам?: ))))))
В момента Дирекцонен юПИТЕР ми  е върху Венера / в радикса са в паралел/ и ....... нищо не ми се случва ,нито по 5 дом / венера / нито по 6 дом / юпитер:)