Здравей Гост

Страх ли ви е да погледнете навътре към себе си?

• 33 Отговора
  • 3638 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re: Страх ли ви е да погледнете навътре към себе си?
« Отговор #20 -: Октомври 04, 2011, 01:03:25 am »
мен никога не ме е било страх, проблема е когато видя някои неща, които са част от мен, а не са нормални.....някои са отминали или просто дълбоко заспали, други може да са се трансформирали, други още не съм видяла, други пък са много живи в момента, но всички са били полезни за мен до момента.....погледа навътре е най-интересното нещо ........ :blink: ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Октомври 04, 2011, 04:39:35 am »
Ще вкараме повечко астрология в темата, като обвържем космичното състояние на Сатурн и Плутон в радикса с отговорите на тия, които се страхуват и тия, които не се страхуват,  или поне с желанието  да  се разсъждава по темата:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #22 -: Октомври 04, 2011, 08:13:05 am »
 :blink: Първи на хорото се хванаха именно акцентираните Сатурно/Плутони.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Октомври 04, 2011, 10:58:10 am »
Луна/Венера/Сатурн в съвпад в Овен и Слънце Риби опозиция Плутон Дева... :blink: както казах,доста късничко реших да погледна навътре в себе си или по-скоро не съм смятала за необходимо...все пак стелиума ми е в Овен и Марс като диспозитор на стелиума не ми е позволявал(поне преди години :blink:) ,да "се срещам" със страховете си,слабостите си,комплексите си... :blink: Сатурн пък Овен въобще не му е комфортно и това води до липса на връзка между вътрешния и външния живот и на човек му е трудно да достигне до психиката си(както в случая е при мен ;)) и се иска време докато се стигне до проникновение и разширяване на съзнанието или именно да се срещне със страховете си вътре в него.По същия начин е и с аспекта опозиция Слънце/Плутон.Колко Рибки имат "смелостта" да властват,да манипулират ,да са арогантни,да искат да управляват и т.н. без после да се чувстват виновни за това?!?... ;)...Е и в двата случая транзитите ме принудиха първо и после научиха да приема всичко онова ,което е вътре в мен и около мен...но всичко това не минава безболезнено и леко поне при мен... ;)...но пък чувството от промяната на мирогледа и отношението ми е страхотно.... ;)

Но пък когато така се случи, имаме едно сериозно предимство:) – наистина се себеопознаваме, а не само да си въобразяваме, че сме го направили:)
Т.е. работи си правилото, че по-лесните планетарни състояния, могат да останат неотработени и изобщо да не си даваме сметка, че е така:)

А ти изглежда го можеш онова важно нещо- да превръщаш слабостта в сила:)

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #24 -: Октомври 04, 2011, 09:02:18 pm »
аз да вкарам конкретика....
Плутон тесен съвпад с Луната в Скорпион...Сатурн управител на АСЦ в Скорпион на МЦ
Плутон/Луна тригон Слънце
Плутон/Луна квадрат Меркурий
Сатурн опозиция Венера, квадрат Юпитер
Сатурн съвпад ЮЛВ
Плутон/Луна опозиция Лилит
погледа навътре е необходимо страдание и безценно богатство, извор на сила и мъдрост    :mellow:  ;D :confuse3:

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Октомври 04, 2011, 09:05:44 pm »
Луна в Скорпион/съвпад с Плутон, не само че не се страхува, ами и нарочно дълбае в дълбочината на подсъзнанието, ей така само за да види докъде може да стигне. Повърхностните неща, не я привличат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #26 -: Октомври 05, 2011, 05:49:52 pm »
Луна в Скорпион/съвпад с Плутон, не само че не се страхува, ами и нарочно дълбае в дълбочината на подсъзнанието, ей така само за да види докъде може да стигне. Повърхностните неща, не я привличат.
абсолютно точно  :blink:

« Отговор #27 -: Октомври 08, 2011, 08:27:55 am »
Аз го правя сама на себе си и върху другите! Обаче другите се плашат, когато го прилагам върху тях. Пък аз нищо особено не правя, а само им задавам въпроси. Но за тях това е много и се дърпат.

Предполагах че и с тази тема ще я докараш до под кривата круша.Прилично изчаках да я зарежеш.
Имам един въпрос-ти като правиш фризьорските си опити да завреш другите в страховете и комплексите им,съзнаваш ли,че от теб се изисква да умееш да поемеш пълен контрол върху нещата,когато някой от опитните ти зайчета загуби контрол(което винаги се случва)?Знаеш ли значението на думата отговорност и способност да завърнеш човека към стабилно състояние?
Сега би трябвало да имаш отговор на въпроса защо другите ти се дърпат.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #28 -: Октомври 08, 2011, 06:05:01 pm »
Изключително интересен филм за Фройд, подсъзнателното, Рузвелт, Хитлер и племенника на Фройд, обърнал Америка в консуматорско общество за ползата и благото на корпорациите използвайки подсъзнателните желания у хората.

http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1318014108c.jpg

Има го в 4 части, това е краят на първата, върнете назад и си намерете останалите части.
Другият вариант е неорязан в колибката.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #29 -: Октомври 08, 2011, 06:49:45 pm »
Аз го правя сама на себе си и върху другите! Обаче другите се плашат, когато го прилагам върху тях. Пък аз нищо особено не правя, а само им задавам въпроси. Но за тях това е много и се дърпат.

Предполагах че и с тази тема ще я докараш до под кривата круша.Прилично изчаках да я зарежеш.
Имам един въпрос-ти като правиш фризьорските си опити да завреш другите в страховете и комплексите им,съзнаваш ли,че от теб се изисква да умееш да поемеш пълен контрол върху нещата,когато някой от опитните ти зайчета загуби контрол(което винаги се случва)?Знаеш ли значението на думата отговорност и способност да завърнеш човека към стабилно състояние?
Сега би трябвало да имаш отговор на въпроса защо другите ти се дърпат.

Тъй като не съм специалист, който да се заеме с някой с проблем и да го лекува дълго време, разчитам, че хората само от няколко разговора ще си направят изводи за себе си и евентуално ще видят посоката, в която да поемат и разчитам те да държат сами контрола и живота в ръцете си. Аз изобщо не възнамерявам да поемам пълен контрол върху нещата, а оставям хората сами да стигат до изводи и сами да решават. Не се смята за редно един психоаналитик да поема пълен контрол върху живота на човека. Той само помага.

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Октомври 08, 2011, 08:19:29 pm »
Глупости говориш Хело, психоаналитиците и подобните се занимават с подсъзнателното у човека, а то е неконтролируемо от съзнанието.
В процесинга има много строги правила за работа с хората и изобщо не можеш да оставиш кейс, когато само си го разорал и не си го довършил.
Това, което се опитваш да правиш, е опасно.
Добре че само се опитваш...но не си и въобразявай, че вършиш психоанализа или подобно. Ти дори не знаеш, че психоанализата работи с подсъзнанието.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #31 -: Октомври 09, 2011, 12:13:56 am »
Глупости говориш Хело, психоаналитиците и подобните се занимават с подсъзнателното у човека, а то е неконтролируемо от съзнанието.
В процесинга има много строги правила за работа с хората и изобщо не можеш да оставиш кейс, когато само си го разорал и не си го довършил.
Това, което се опитваш да правиш, е опасно.
Добре че само се опитваш...но не си и въобразявай, че вършиш психоанализа или подобно. Ти дори не знаеш, че психоанализата работи с подсъзнанието.

Кайли...,свирни като си свободна...и имаш мъничко време...,нужен ми е един отговор...С теб го правя лесно! :blink: :wub:
Мерсаж...предварително....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Октомври 09, 2011, 08:54:12 pm »
Марая, днес и вчера бях свободна, ма не съм ти прочела съобщението. Може утре вечер, примерно след 8?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #33 -: Октомври 09, 2011, 09:37:10 pm »
тука стана като лексикон :-X
или ААА
айде малко връзка със звездите: страхове- плуто, сатурн, 12 дом
преработка: как? през какъв период, аспект, има ли занчение сатурновото завръщане, а транзитите?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.