Правя го непрекъснато, във всекидневието си. Но не мисля че е на толкова дълбоко ново както ти го описваш. Забелязвам тези проявления в себе си, и се надявам някой ден да мога да ги приема и осъзная напълно, че да се освободя от тях

Обаче с такива домофикации, като нашите на човек не му се дава да гледа навътре в себе си, щото има друго за задача и чак когато я завърши може и да му се даде да я погледне 
Не знам за каква задача става на въпрос, но според мен за да може човек да разбере другите, първо трябва да направи същото със себе си. Промяната е първо с нас, после в света около нас.
Как може да ме е страх от такова нещо, като това ще ме направи свободен?
Зависи от човека. Това значи да си признаеш всички тези негативи пред себе си, не е лесно.. А има хора които никога не признават себе си за виновни. Те са "безгрешни" пред себе си, познавам такива. Тези хора не осъзнават, че това ще ги направи свободни!
Аз вярвам, че това ме прави свободна и затова се стремя умишлено към промяна, и много лесно си признавам грешките. Мисля, че е въпрос на характер до някъде...