Здравей Гост

И още за любовта....

• 46 Отговора
  • 6593 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
И още за любовта....
« -: Октомври 05, 2011, 03:03:49 pm »
Коя е невъзможната любов? Среща с нея някога имали ли сте? Какво си казахте? Защо се оказа невъзможна? Промени ли Ви? С какво и как направи промените?
Къде я срещаме в синастричната карта? Можем ли и ако ДА....кога и как да я превърнем във възможна....

Знам защо си дошъл..,но те моля иди си.
Знам как светят тези зелени зеници.
Знам , че търсиш утеха, оправдание , обич и сила....,
но при мен ги няма любовта си на друг съм дарила....

Откъс от един мой стих... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: И още за любовта....
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2011, 03:06:38 pm »
За "невъзможните" любови впоследствие винаги съм осъзнавала, че човекът просто не е бил за мен и не се е случило за мое добро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2011, 03:08:57 pm »
За "невъзможните" любови впоследствие винаги съм осъзнавала, че човекът просто не е бил за мен и не се е случило за мое добро.

Но..как ги разбираме...,кога и при какви транзити *осъзнаваме* , че любовта е невъзможна любов? :-\

Има ли акцент на прогресивните луни? Можем ли да преценим дали е възможна или невъзможна любовта? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2011, 03:17:06 pm »
Трудно ми е да дефинирам какво е невъзможна любов... Ти можеш ли?  :rolleyes:

Освен ако приемем, че това е несподелена любов или неконсумирана връзка.

Имала съм такава платонична любов, но си нямам никаква представа при какви транзити съм я срещнала, дори не помня месеца и годината. Пък не мога да твърдя, че не е имало харесване от отсрещната страна, просто си беше "лапешка" история - да видим кой е по-голям инат. :-[

Пък и аз не съм ангел с бели крила, на любовните щения на неколцина мъже и аз не не съм успяла да откликна. Тогава обаче не се занимавах с никаква астрология, нито си спомням таймингът какъв е бил.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2011, 03:26:56 pm »
Невъзможна е онази любов...,която е забранена според мен... :blink:...от закона/макар , че щом говорим за любов..то тя не признава закони с изключение на един единствен закон...нейния или закона на любовта/...
Невъзможна е и онази любов при която има различия на ментално, емоционално , дори и физическо ниво...,но единия партньор бива привлечен....и не може да разбере желанията на другия....Невъзможна поради разстояния....не само в километри....

http://www.youtube.com/watch?v=f9hhD1UwzH0&feature=player_embedded#!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2011, 03:36:15 pm »
Невъзможна любов от гледна точка на това, че е била "забранена" (нежелана от някои хора) и на редица различия, съм имала, успяхме обаче да я направим възможна... В момента, в който забраната отпадна, вече не изпитвахме интерес и влечение един към друг, освен топли приятелски чувства... Може би това ни е държало толкова време заедно - ограничението, срещу което бяхме изправени, докато връзката съществуваше.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2011, 03:47:55 pm »
Невъзможна любов от гледна точка на това, че е била "забранена" (нежелана от някои хора) и на редица различия, съм имала, успяхме обаче да я направим възможна... В момента, в който забраната отпадна, вече не изпитвахме интерес и влечение един към друг, освен топли приятелски чувства... Може би това ни е държало толкова време заедно - ограничението, срещу което бяхме изправени, докато връзката съществуваше.

Според мен всяка любов е малко или много невъзможна...в определени периоди на връзката...Пак стигаме до ЕГО-то в чистия му вид....Любовта понякога , да не кажа в повечето пъти е абстракция...Един силен Нептун - добре интегриран и аспектиран я създава в странни форми , които не разпознаваме...Сякаш през стъкло усещаме сладостта на меда...и по един неподправен начин лепнат трелите на любовта....Събуждайки се разбираме...и осъзнаваме..,че любовта е и възможна и невъзможна...Там някъде по средата.... ;D

http://www.youtube.com/watch?v=mvCBFkQclDQ&feature=related

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2011, 05:17:07 pm »
Много често пишеш ти за невъзможни любови. Очевидно това ти се пада.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4895.msg188154.html#msg188154

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5029.0.html

Според мен каквото привлечеш, това ти се пада. "възможно" и "невъзможно" са субективни оценки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2011, 07:30:37 pm »
ВАЖНО Е ДА ВИДИМ ДАЛИ СМЕ ПРОМЕНИЛИ ОТНОШЕНИЕТО СИ... ;D

За мен *невъзможни неща* неща никога не е имало с изключение на едно...,което е невъзможно за всички ни...Или да се върнем там...откъдето сме дошли.... ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Декември 01, 2011, 04:50:21 pm »
Коя е невъзможната любов? Среща с нея някога имали ли сте? Какво си казахте? Защо се оказа невъзможна? Промени ли Ви? С какво и как направи промените?
Къде я срещаме в синастричната карта? Можем ли и ако ДА....кога и как да я превърнем във възможна....

Марая, мисля, че няма невъзможна любов. има такава, която не се е осъществила, поради една или друга причина. но ако любовта е истинска, и ако и двамата я искат достатъчно силно, сигурна съм...няма невъзможна любов  :blink:
намерих тук във форума една стара твоя тема " писмо до една невъзможна любов.." или нещо подобно от миналата коледа и ми стана интересно. защо да е била невъзможна? доколкото разбирам си е било ЛЮБОВ...и за двамата. :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #10 -: Декември 01, 2011, 09:15:34 pm »
Една от първите ми любови се оказа невъзможна, та сигурно за това ще я помня цял живот. Оказа се, че е гей - от това по-невъзможна любов, здраве му кажи  :33:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Декември 01, 2011, 09:54:59 pm »
 :blink: да, така е, но това не се брои.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Декември 02, 2011, 02:00:26 pm »
:blink: да, така е, но това не се брои.

Брой се...и още как...И аз съм го изпитвала...дори съм го споделяла...

Стелла...,аз имам възможни любови...Имам управител на 5-ти дом Марс , който според западната астрология е поставен в знак на екзалтация и е перфектно аспектиран с цялата карта...Марс тригон Луна....Или аз умея да изразя чувствата си , да отдавам любов и да получавам. Чувствата ми са свързани с посветеност..,защото и Луната е екзалтирана....
Марс в тригон Уран...ми дава възможността да бъда бъда смела , защото се свързва с 10-ти дом..../мястото на Уран в наталната ми карта/...или целите ми са справедливи и винаги работят за доброто..Тук е силата на волята и вярата в доброто...Тъй като Уран управлява 3-ти дом....ДА! Последната ми връзка и ПЪРВА от ВИРТУАЛА Е МНОГО СИЛНА ВРЪЗКА В РЕАЛА....
Марс в секстил Нептун...ми дава възможността за идеализъм...,но здравословен...,защото е осъзнат...Марс е под хоризонта , а Нептун е над хоризонта...
Марс в тригон Плутон...означава , че в предишни инкарнации съм си заслужила да работя с енергията на Плутон и КУНДАЛИНИ....,защото съм използвала силата на волята за добро....
Марс е в точен секстил със Сатурн...Притежавам устойчив характер и умея да внеса критерии за справедливост и ред...
Марс УПРАВЛЯВА 5-ТИ...Луната Управлява 8-ми...Както споменах аспекта е тригон.... ;D Може би това е причината да не се радвам...на прясно /и***не/...,защото за мен е винаги прясно...
И да...още нещо...след дългото въргаляне около връзки с водните домове...успях да тръгна по пътя на СЛВ и да усетя КРАСОТАТА НА БЛИЗНАКА...в себе си и около себе си....Или с две думи...да разбера , чрез огледалото колко съм красива...и какво искам...първо от себе си...,а после от другите....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #13 -: Декември 02, 2011, 02:07:31 pm »
ето ти, Марая, база.
Моята невъзможна любов с неговия ужасен Сатурн!!! :angry:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Декември 02, 2011, 02:18:24 pm »
ето ти, Марая, база.
Моята невъзможна любов с неговия ужасен Сатурн!!! :angry:

Ти...в качеството на мъж ли? ;D

По въпроса за синастрията...На първо място това е една карта , която маркира картите на раждането ни и е момента снимка...Аз лично я приемам като основа на заложеното и продължавам да надграждам...Или изготвям прогресивните карти , които едва тогава синастрирам ;D/нова дума/ ;D...една към друга , за да схвана посоките на индивидите по време на развитието им към дадения етап от време...
По отношение на светилата нещата са прекалено важни...Тук по-скоро обръщам внимание на Луната , защото съм на мнение , че Луната е най-важното нещо свързано с емоциите ни...както и с потребностите ни...
Заложеното в наталната синастрия е свързано с определени домове...От които вадя следната информация...Едната луна отваря път към лечението и болката по Хирон , защото той-Хирон не е свикмал на моногамни връзки...Другата Луна показва , че търси красиви и стойностни , дълбоки отношения...,защото и липсват в законната връзка...От тук нататък следва място за прогресиите...по които мога да разбера , защо е невъзможно и каква е причината за това.... :blink:
А Сатурн държи нещата под контрол...и тук е много важно да се знае , че без аспекти на Сатурн...връзка няма...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Декември 02, 2011, 02:45:45 pm »
Връзката е от 13г. Идва и си отива. Хирон е свикнал на моногамни връзки  :blink: Ще ми е трудно да ти ги прогресирам от 1998г насам... но това е.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Декември 02, 2011, 03:12:56 pm »
Връзката е от 13г. Идва и си отива. Хирон е свикнал на моногамни връзки  :blink: Ще ми е трудно да ти ги прогресирам от 1998г насам... но това е.

Изобщо не е трудно....Прогресирай всичко към датата....на запознанството...И ми го покажи.... :blink:/ако искаш/....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Декември 02, 2011, 03:17:59 pm »
ок, тези дни ще го направя, за няколко дати/месеци или поне приблизително обаче

А Шопенхауер

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #18 -: Декември 04, 2011, 08:50:58 am »
Марая, правилно ли разбрах - правим прогресивна карта на двамата човека към датата на срещата, после виждаме датата и часа, който излиза и правим натална карта за тази дата, след това на двете нови натални им правим синастрия?

*

Grace

• 2257
« Отговор #19 -: Декември 04, 2011, 10:04:03 am »
казва се прогресивна синастрия. метода е разработен и отлично обяснен от Paul Westran - "When stars collide". Книгата я няма преведена на български, но който чете английски, страхотно четиво и метод, който работи на 99 %.
накратко - изследва над 2000 карти на двойки. съпоставя картите на двамата партнъори в момента на създаване на връзка - натална към прогресивна или прогресивна към прогресивна. разглеждат се Слънце, Марс и Венера, както и Дсц., нарочно взимайки при това мн стегнатия орбис от 2*. Резултатите показват, че към момента на възникване на всяка романтична връзка има аспект / съвпад, тригон, опозиция или квадрат /, но най-често съвпад или тригон между изброените планети или Дсц.
например- прогресивен Марс на единия съвпад с натална Венера на другия. или прогресивна Венера на единия тригон с натално Слънце на другия. или прогресивна Венера на единия квадрат прогресивен Марс на другия. и т.н. ефекта е най-силен при сходящ аспект и започва постепенно да намалява 2-3* след преминаването му.
направете го за момента на започване на някоя ваша връзка и ще се изненадате от резултата  :blink:
и давайте отзиви тук, ще бъде интересно да направим своеобразна анкета от личния опит на повече хора.. :blink:
p.s. ето така можете да си отговаряте и на въпроса , ще има ли връзка, накъде и кога вървят нещата...