Здравей Гост

И още за любовта....

• 46 Отговора
  • 6583 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re: И още за любовта....
« Отговор #20 -: Декември 04, 2011, 11:18:38 am »
 нека да бъдем по-точни по  отношение на прогресивна синастрия
 сигурно с брат пит добре ми пасва, но ние като не се познаваме много важно и ако няма в моя хороскоп начало на връзка кел файда, че сме имали обща синастрична прогресия;
 има няколко маркера за влюбвания, връзки  на планетен принцип, ако липсват  натални условия за реализиране на такава връзка, насложените синастрии или прогресии няма да покажат нищо друго освен привличане, разбиране, флуиди и т.н.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Декември 04, 2011, 11:22:53 am »
нека да бъдем по-точни по  отношение на прогресивна синастрия
 сигурно с брат пит добре ми пасва, но ние като не се познаваме много важно и ако няма в моя хороскоп начало на връзка кел файда, че сме имали обща синастрична прогресия;
 има няколко маркера за влюбвания, връзки  на планетен принцип, ако липсват  натални условия за реализиране на такава връзка, насложените синастрии или прогресии няма да покажат нищо друго освен привличане, разбиране, флуиди и т.н.

Прогресивната синастрия не може да даде нещо повече от наталните заложби, защото е ПРОИЗВОДНА, при това СИМВОЛИЧНА карта. Трябва да има реален транзит, за да отклюючи нещо заложено. По-добре работи транзит към синастрия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #22 -: Декември 04, 2011, 11:34:46 am »
разбира се, че натала е отправна точка за всичко. той също е част от прогресивната синастрия, както и за всяко друго нещо в астрологията. но както предполагам знаеш, астрологията предполага, а не дава категорични твърдения за нищо. точно в това е красотата и, мъдростта и предизвикателството. живота е съвкупност от много фактори и неща;

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Декември 04, 2011, 11:41:12 am »
но както предполагам знаеш, астрологията предполага, а не дава категорични твърдения за нищо.

Астрологията е точна наука. Астрологът предполага.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #24 -: Декември 04, 2011, 11:52:20 am »
горния пост беше по повод изказването на Kaya  :blink:
а за другото, астрологията е математика, да, но ако го няма тълкуването....какво остава  :blink: а аз не бих се доверила на астролог, който смее да твърди, че е категоричен в тълкуванията си.

*

Asol

• 4140
« Отговор #25 -: Декември 04, 2011, 11:54:19 am »
Grace, а ти щом повдигна въпроса проверила ли си го на практика ? На мен ми изглежда като строеж на къща без основи, водопроводна и ел. инсталация. Иначе всякакви неща може да пишат по книгите и май не е необходимо всичко да приемаме едно към едно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Декември 04, 2011, 12:36:30 pm »
горния пост беше по повод изказването на Kaya  :blink:
а за другото, астрологията е математика, да, но ако го няма тълкуването....какво остава  :blink: а аз не бих се доверила на астролог, който смее да твърди, че е категоричен в тълкуванията си.

О, примери много, но всичко е написано в наталната карта. Информацията се изкривява през очите на гледащия. Астрологът вижда едно ограничено събитие...но за да бъде категоричен трябва в съзнанието си да успее да обхване всички фактори и събития и чак тогава да формулира това, което има да каже. В крайна сметка избора е на натива и зависи от неговите нагласи и приоритети. Така, че трябва да се пипа внимателно из тази материя. Много често се вижда ВЕРОЯТНОСТТА, а тя се представя като бъдещо събитие, което е изключително грешен подход.

Например казваме, че на някого му предстои сватба...и сме категорични в това, което казваме. В един момент се получава така, че наистина някой предлага брак на натива, но сватба няма и няма да има, защото нативът избира да се влюби в друг. Визирам темата "сватбата на Мия". 

Или, казваме на Милкиуей, че на майка и предстои заболяване, че и операция на брат и, ползвайки производни домове. Всъщност се влошава състоянието на баща и, (човекът е диабетик и лекарите препоръчват да му се ампутира крака). Даже се пускат аргументи как Сатурн и Уран отговаряли за ампутацията. Накрая човекът си умира без да му ампутират краката. Ампутацията си остава само една от вероятностите, а смъртта е истинското събитие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Декември 04, 2011, 12:43:25 pm »
Съгласна съм с горенаписаното за прогресивната синастрия. Не омаловажавам значението й, но прогресивният композит (ако това сте имали предвид) реагира спрямо текуща натална динамика, т.е. дадено събитие или развитие на отношенията трябва да е заложено на първо място в наталните карти на двойката към определен момент.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Декември 04, 2011, 01:16:50 pm »
 :93: е нЕАм думи....любовта и ампутацията какво общо имат....
Или някои хора са ампутирани от любов ....,за сметка на какво обаче? ;D :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #29 -: Декември 04, 2011, 02:12:22 pm »
казва се прогресивна синастрия. метода е разработен и отлично обяснен от Paul Westran - "When stars collide". Книгата я няма преведена на български, но който чете английски, страхотно четиво и метод, който работи на 99 %.
накратко - изследва над 2000 карти на двойки. съпоставя картите на двамата партнъори в момента на създаване на връзка - натална към прогресивна или прогресивна към прогресивна. разглеждат се Слънце, Марс и Венера, както и Дсц., нарочно взимайки при това мн стегнатия орбис от 2*. Резултатите показват, че към момента на възникване на всяка романтична връзка има аспект / съвпад, тригон, опозиция или квадрат /, но най-често съвпад или тригон между изброените планети или Дсц.
например- прогресивен Марс на единия съвпад с натална Венера на другия. или прогресивна Венера на единия тригон с натално Слънце на другия. или прогресивна Венера на единия квадрат прогресивен Марс на другия. и т.н. ефекта е най-силен при сходящ аспект и започва постепенно да намалява 2-3* след преминаването му.
направете го за момента на започване на някоя ваша връзка и ще се изненадате от резултата  :blink:
и давайте отзиви тук, ще бъде интересно да направим своеобразна анкета от личния опит на повече хора.. :blink:
p.s. ето така можете да си отговаряте и на въпроса , ще има ли връзка, накъде и кога вървят нещата...

Единственото което забелязвам в синастрията ми с един мой обект ;D е:
Неговият прогресивен марс в тригон с моята нат венера.Сходящ от 2 гр.
А.....още един намерих. Моето прогресивно слънце е в сходящ тригон с неговата венера.

*

Grace

• 2257
« Отговор #30 -: Декември 04, 2011, 02:49:38 pm »
Grace, а ти щом повдигна въпроса проверила ли си го на практика ? На мен ми изглежда като строеж на къща без основи, водопроводна и ел. инсталация. Иначе всякакви неща може да пишат по книгите и май не е необходимо всичко да приемаме едно към едно.
проверила съм го, да. това беше първото, което направих, щом прочетох за това. старая се, преди да отрека нещо или да се съглася с него, да имам лични впечатления ако е възможно. та, върнах се към началото на първата ми връзка, започнала 1997г. и продължила дълги години - мое прогресивно Слънце съвпад негова натална Венера. Негов прогресивен Марс квадрат моя натална Венера. негово прогресивно Слънце квадрат мой прогресивен Десц. И точна опозиция прогр.Асц - прогр.Десц. Друга моя връзка, актуална сега   -  негова прогр.Венера съвпад мое натално Слънце, негов прогр.Марс съвпад моя натална Венера. моя прогр Венера съвпад негов прогр.Десц.
Както знаете, натала е основата, но картата има своя динамика. Различни фактори /играчи/ в определен момент излизат на преден план, активирайки се от транзитите. Прогресиите също, най-общо казано ни позволяват да видим точно тази динамика към определен момент, защото нищо не е статично.  :blink: няма как да надникнем в бъдещето, ако работим без различните предсказателни техники.

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Декември 04, 2011, 03:41:39 pm »
С какво личните или прогресивните планети на единия или другия поотделно допринасят да предположим нещо за евентуално бъдещо съвместно развитие в партньорски план, ако още не е налице среща ? Защото този метод казваш има известни основания въз основа на които се смята, че потвърждават тази теория, но при разглеждани прогресивни синастрии за реализирана вече среща и фактическа връзка, а пък то тогава какво има да прогнозираме ?!

*

Grace

• 2257
« Отговор #32 -: Декември 04, 2011, 04:05:37 pm »
Asol, не съм мн сигурна, че разбирам добре въпроса ти.
С какво личните или прогресивните планети на единия или другия поотделно допринасят да предположим нещо за евентуално бъдещо съвместно развитие в партньорски план, ако още не е налице среща ?

ами краткия отговор е - с нищо. и не е нужно да се занимаваме. защото ако няма среща, няма връзка. иначе хипотетично можем да си изчисляваме съвместимостта и шансовете за връзка от Брад Пит до Джордж Клуни......и да си правим синастрии, прогресивни или не с който ни хрумне. Това не ни гарантира връзка с Брад Пит, нали така?
Защото този метод казваш има известни основания въз основа на които се смята, че потвърждават тази теория, но при разглеждани прогресивни синастрии за реализирана вече среща и фактическа връзка, а пък то тогава какво има да прогнозираме ?!

ами няма, да. Но можем да се върнем назад и да проверим, дали в началото на връзката е имало такива аспекти. Аз не искам да ставам защитник на този метод. Просто го проверих за себе си и за приятели и се учудих, колко е показателен. Ще ми бъде интересно и други да го потвърдят или отрекат, НО въз основа на личен опит и наблюдения от практиката. 

*

Asol

• 4140
« Отговор #33 -: Декември 04, 2011, 04:31:00 pm »
Въпросът ми беше по-скоро риторичен. От прогностична гледна точка няма много смисъл да го разглеждаме само за да констатираме нещо, което вече е факт.

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Декември 04, 2011, 07:41:29 pm »
Може да срещнат съвсем други индивиди.
За мен по-голямо значение имат аспектите между господарите на домовете, за да се види дали животът на двама души ще протече в съвместна посока - в професионален, личен или приятелски план.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #35 -: Декември 05, 2011, 04:37:17 pm »
Марая, а на кои домове?

« Отговор #36 -: Декември 10, 2011, 11:38:49 am »
  Искам да постна карти на моя връзка, по-скоро приятелство. За да видите как са се развили нещата между нас. За мен той беше мъжът, в когото се влюбих по ученически - чиста и романтична любов. Неговото присъствие ми стигаше. А за него аз съм била нещо отвъд обичта /приятел, сестра, майка, брат и т.н. - каквото означава това за един Водолей, ма аз не съм го разбрала, по негови думи/. След 10 години запознанство и приятелство - все се връщаме на нулева точка....Аз прекъсвам отношенията и бягам, впоследствие се връщам /но не физически, той се връща физически при мен/, защото не искам да го загубя като приятел, знаейки че той също не иска да ме загуби като такава, но е такъв келеш, че всеки път аз като го отрежа, мълчи месеци  ;D - аз също....Ма накрая пак все едно че никога не сме се карали....А в тия приятелски отношения са намесени някакви страсти, които аз не мога да разгадая....
Първо ще постна синастрията.

« Отговор #37 -: Декември 10, 2011, 11:42:21 am »
Сега са прогресивните карти на двамата към деня на първата ни среща - 22.07.2001г, реалният контакт се осъществи след 3 месеца някъде.
Моята натална с неговата прогресивна към горната дата.
Неговата натална с моята прогресивна към 22.07.2011г.

« Отговор #38 -: Декември 10, 2011, 11:44:43 am »
И прогресивната ни синастрия към тази година /към датата на сдобряване - виртуално/, след 3-месеца мълчане като камъни от моя и негова страна....

« Отговор #39 -: Декември 10, 2011, 12:00:20 pm »
Дам, Водолей с Луна в Риби е много труден за разбиране. Не се притеснявай, грешката не е в твоя телевизор. Ще се учудя, ако той разбира себе си... Шегувам се за последното.
Имате почти припокриване на осите, но обърнати, предполагам, се допълвате добре. Твоите планети са накацали на АС-то му, а твоята Венера е направо в съвпад с него. Учудвам се, че казваш, че той те възприема като сестра. Венера в съвпад с АС си е влюбване от пръв поглед, за човека с АС-то също така, не само за Венерата. Освен това имате и съвпад Слънце/Венера. Твоята Луна е в съвпад с негово Слънце - основен аспект за съвместимост. Колкото до връщането - твоят Сатурн е хванал Слънцето му с напрегнат аспект (квадрат) - трудно му е да избяга от теб. Извинявай, че съм толкова кратка, трябва да стана от компютъра в момента.