А, ако не ти функционира както трябва интуицията ?
А отде знам, че умът ми функционира, както трябва?
Няма усет, който да функционира неправилно, просто има усет, много замърсен с умствени спекулации.
Усетът си е наред, само трябва да го изчистим.
Инетресно, защо смяташ, че би било възможно интуицията да не функционира правилно, пък за ума не задаваш тоя въпрос?...
От филмчето с пчелите пак - едни пестициди в много малки дози и експертите ги изследват три дена. Пчелата наобикаля киткити с пестициди и после я изследват три дена, на пчелата нищо и няма, експертите заключават, че пестицидът е безвреден.
Пчеларите опонират, а какво става след три месеца, експертите отговарят убедено, че трите месеца не се обект на изследвания и затова няма проблем.
Тая ситуация от ума ли е или от интуицията?
Умът разполага с три факта и прави заключение. След 3 дена се прибавя 4-и фактор, който променя логиката и умът прави противоположното заключение, след още 2 седмици се прибавят още 2 нови факта и умът прави хептен пък различно заключение.
Аз отде да знам всички факти ли са налични за моя ум, за да знам дали е направил правилното заключение?
Докато при усета няма такова нещо - тресне те прозрението и то е завинаги и не зависи от количеството и силата на фактите.
Умът работи с факти, които са плаващи пясъци, и с измислена логика. Усетът работи с божествено озарение.