Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21643 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: в тоя форум
« Отговор #140 -: Октомври 13, 2011, 12:31:22 pm »
А, ако не ти функционира както трябва интуицията ?

А отде знам, че умът ми функционира, както трябва?
Няма усет, който да функционира неправилно, просто има усет, много замърсен с умствени спекулации.
Усетът си е наред, само трябва да го изчистим.
Инетресно, защо смяташ, че би било възможно интуицията да не функционира правилно, пък за ума не задаваш тоя въпрос?...

От филмчето с пчелите пак - едни пестициди в много малки дози и експертите ги изследват три дена. Пчелата наобикаля киткити с пестициди и после я изследват три дена, на пчелата нищо и няма, експертите заключават, че пестицидът е безвреден.
Пчеларите опонират, а какво става след три месеца, експертите отговарят убедено, че трите месеца не се обект на изследвания и затова няма проблем.
Тая ситуация от ума ли е или от интуицията?

Умът разполага с три факта и прави заключение. След 3 дена се прибавя 4-и фактор, който променя логиката и умът прави противоположното заключение, след още 2 седмици се прибавят още 2 нови факта и умът прави хептен пък различно заключение.
Аз отде да знам всички факти ли са налични за моя ум, за да знам дали е направил правилното заключение?
Докато при усета няма такова нещо - тресне те прозрението и то е завинаги и не зависи от количеството и силата на фактите.
Умът работи с факти, които са плаващи пясъци, и с измислена логика. Усетът работи с божествено озарение.

*

AH

• 2201
« Отговор #141 -: Октомври 13, 2011, 12:36:50 pm »
Не знам дали ще доживея съвпада ... ;)...преживях квадрата... ;)

кажи за квадрата, макар че съвпадът всякак ще е различен:) - много са интересни тия планетарни взаимодействия- как пък успяват да са такива многообразни в проявите си:)

*

Divna

• 2478
« Отговор #142 -: Октомври 13, 2011, 03:12:34 pm »
като ти премине Плутона през Слънцето - напред-назад и отмине,тогава ще ме разбереш :blink:

Kakvo da prawim tiq deto sme se rodili s toq syvpad? ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #143 -: Октомври 13, 2011, 03:17:16 pm »
И е така- стелиумите зареждат и разреждат – това е идея за тия, които периодично са разредени:)

Moq Merk dnes raboti na zabaveni oboroti, ta ne6to ne shva6tam ideqta... AH, kakvo za steliumite  namekva6?

*

Stella

• 7765
« Отговор #144 -: Октомври 13, 2011, 03:23:45 pm »
И е така- стелиумите зареждат и разреждат – това е идея за тия, които периодично са разредени:)

Moq Merk dnes raboti na zabaveni oboroti, ta ne6to ne shva6tam ideqta... AH, kakvo za steliumite  namekva6?

Не е причината в Мерка ти.....то аз въобще не схващам изначално.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #145 -: Октомври 13, 2011, 03:37:45 pm »

Стелиумът си е струпване на енергия – тъкмо говорехме, че когато това се е случило в трети дом, разходките са се оказали много подходящ начин за зареждане с положителна енергия или пък разтоварване от негативни мисли и проблеми.

Ако беше се случило, примерно,  в шести дом, можеше да се окаже, че работата е начин за разтоварване..........

И друг път, при други хора,  съм забелязвала същото.
Който си има стелиум или друг някакъв енергиен акцент, може да поразсъждава върху товаи да го провери. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #146 -: Октомври 13, 2011, 03:46:37 pm »
Който си има стелиум или друг някакъв енергиен акцент, може да поразсъждава върху товаи да го провери.

И на мен така ми се отрази наскорошното струпване във Везни, в опозиция към стелиума ми.
Чувствам се като изцедена, засега не откривам решение - нито разходките и срещите/разговори с приятели ме зареждат, не усещам никакво желание да пиша и творя... Чудех се дали да пробвам с някоя йога техника за овладяване на това състояние, но вътрешно усещам съпротива или по-скоро безразличие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #147 -: Октомври 13, 2011, 03:58:48 pm »

И на мен така ми се отрази наскорошното струпване във Везни, в опозиция към стелиума ми.
Чувствам се като изцедена, засега не откривам решение - нито разходките и срещите/разговори с приятели ме зареждат, не усещам никакво желание да пиша и творя... Чудех се дали да пробвам с някоя йога техника за овладяване на това състояние, но вътрешно усещам съпротива или по-скоро безразличие.

а по принцип заниманията, свързани с дома, в който попада стелиумът ти, зареждат ли те с енергия?

*

abroad

• 2187
« Отговор #148 -: Октомври 13, 2011, 04:00:05 pm »
аз нямам стелиум, но този във Везни ми дръпна енергията, буквално. Дали пък не е от тр. Марс в 8ми :-\ Но пикът се оформи на пълнолунието..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Октомври 13, 2011, 04:05:01 pm »
а по принцип заниманията, свързани с дома, в който попада стелиумът ти, зареждат ли те с енергия?

Да, но точно там се затлачиха нещата през последните няколко години, по всички аналогии на дома.
И всяка година почти по едно и също време, когато има струпване на транзитни планети във Везни, изпадам в това състояние, сега и Сатурн допълнително го нагнетява.

Но пикът се оформи на пълнолунието..

При мен новолунието във Везни отключи много неприятни изживявания, около пълнолунието напрежението започна леко да спада. В нощта на пълнолунието сънувах сън, който ми даде отговор (надявам се) на един важен и наболял за мен въпрос.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #150 -: Октомври 13, 2011, 04:05:28 pm »
аз нямам стелиум, но този във Везни ми дръпна енергията, буквално. Дали пък не е от тр. Марс в 8ми :-\ Но пикът се оформи на пълнолунието..

ти за зареждане май ще трябва да търсиш нещо по Юпитер или Нептун.
Но наистина сега тр.Марс ти е в опозиция на натален Юпитер.

*

Stella

• 7765
« Отговор #151 -: Октомври 13, 2011, 04:09:40 pm »
Стелиумите са много коварни, защото теглят към себе си и няма мърдане от делата на дома - щеш не щеш си влагаш енергията там, пренебрегвайки доста други сфери от живота. Според мен, човек най-добре си почива в противоположния дом, но когато и там има транзитен стелиум, тогава ства "льошо" - зацикляш на опозицията. Целта е да се научи човек разумно да си насочва и изразходва енергията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #152 -: Октомври 13, 2011, 04:10:42 pm »

Да, но точно там се затлачиха нещата през последните няколко години, по всички аналогии на дома.
И всяка година почти по едно и също време, когато има струпване на транзитни планети във Везни, изпадам в това състояние, сега и Сатурн допълнително го нагнетява.

ясно е, че задължително човек трябва да си има 2-3 неща, на които да разчита да го заредят с енергия, когато му е важно. И трябва да си ги открие или да си ги създаде някак.
Случаят с кратки пътувания и разходките покрай реки е много показателен.
И имам доста познати, които казват, че не излязат ли поне един ден в седмицата до планината, следваща работна им е кошмар.........
а ако не е природата, все нещо трябва да е......

*

Divna

• 2478
« Отговор #153 -: Октомври 13, 2011, 04:13:56 pm »

Lillie, zabelqzala sym, 4e hora sys stelium v 12 se zanimavat s meditaciq ili yoga. Qvno ne na vsi4ki ni e prisy6to da go pravim.  :-[

*

Divna

• 2478
« Отговор #154 -: Октомври 13, 2011, 04:15:34 pm »

ясно е, че задължително човек трябва да си има 2-3 неща, на които да разчита да го заредят с енергия, когато му е важно. И трябва да си ги открие или да си ги създаде някак.
Случаят с кратки пътувания и разходките покрай реки е много показателен.
И имам доста познати, които казват, че не излязат ли поне един ден в седмицата до планината, следваща работна им е кошмар.........
а ако не е природата, все нещо трябва да е......

Moqt stelium e v 11 dom i raztovarvam blagodarenie na astrologiqta. Tq mi e hobito i mi dejstva neveroqtno dobre.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Октомври 13, 2011, 04:17:11 pm »

Lillie, zabelqzala sym, 4e hora sys stelium v 12 se zanimavat s meditaciq ili yoga. Qvno ne na vsi4ki ni e prisy6to da go pravim.  :-[

Лично познавам абсолютен Тома Неверни със стелиум в 12 дом (плюс Луна в Стрелец в съвпад с Юпитер и Уран), който и дума не иска да чуе за езотерика, медитация, йога и духовни практики.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #156 -: Октомври 13, 2011, 04:24:52 pm »

Лично познавам абсолютен Тома Неверни със стелиум в 12 дом (плюс Луна в Стрелец в съвпад с Юпитер и Уран), който и дума не иска да чуе за езотерика, медитация, йога и духовни практики.  ;)

Qvno ne mu e veren 4asa.   ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #157 -: Октомври 13, 2011, 04:27:08 pm »

а с какво се разтоварва?

*

AH

• 2201
« Отговор #158 -: Октомври 13, 2011, 04:29:30 pm »
Стелиумите са много коварни, защото теглят към себе си и няма мърдане от делата на дома - щеш не щеш си влагаш енергията там, пренебрегвайки доста други сфери от живота. Според мен, човек най-добре си почива в противоположния дом, но когато и там има транзитен стелиум, тогава ства "льошо" - зацикляш на опозицията. Целта е да се научи човек разумно да си насочва и изразходва енергията.

Много точно за стелиумите,наистина енергията ти всичката отива там...и забравяш,че има и други неща... ;)...И особено ако към тях няма аспект от друга/и планети.Доста време обаче се изисква докато човек успее да я разпределя тази енергия равномерно и не винаги се получава.При мен и досега моя стелиум в 5 дом все ме дърпа там...в 10 дом ми е малко широк стелиума... ;)

е, в пети поне са удоволствията:) - ако беше в 6-ти или пък тоя в десети да е по-силен, само щеше да работиш и да си полезна :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #159 -: Октомври 13, 2011, 04:31:24 pm »
Мен ме зарежда кафето. Не пия ли кафе сутрин съм умряла...Слънце и Марс са ми в заточение - едно кафе добре ми идва сутрин за отскок.