Здравей Гост

Сатурн в 10 дом

• 12 Отговора
  • 4744 Прегледи
*

Lina

• *
  • 118
Сатурн в 10 дом
« -: Ноември 29, 2005, 02:44:13 pm »
Здравейте,

Какви са според вас рисковете при Сатурн в 10 дом? Мога и сама да предположа за някои  :rolleyes:  , но ми се иска да видя непредубедено и неутрално мнение.

Благодаря предварително.
Dare mighty things!

*

Lillie

• 30532
Сатурн в 10 дом
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2005, 03:55:39 pm »
Здравей,
въпреки че нямам лични наблюдения, бих искала да споделя интуитивното си виждане, или по-скоро усещане, за тази позиция на Сатурн.
Първо - независимо от знака - Сатурн тук е "на трон", т.е. в собствена обител...и това поставя особен акцент върху важността му в картата - от една страна поради факта, че кулминира близо до МС и се намира в т.нар. гокленова зона, а от друга страна тази му позиция най-вероятно ще изисква да положим особени усилия, за да спазим строгите изисквания на Сатурн-Господаря на Кармата в този дом. Не искам да прозвучи фаталистично, но ми се струва, че именно тук е приложим принципът *всичко или нищо* /но не и в степента и смисъла, присъщи на Плутон и знака Скорпион/. Тоест при спазване принципа на Сатурн, изразен съвсем лаконично чрез  "ред, структура и търпение", получаваме признание и заслужена награда и съответно при неспазване принципа на Сатурн и бягане от отговорност с прехвърляне на вината върху другия/другите съществува вероятност всичко да се срути или в момента, в който се наложи да направим равносметка на живота си, да се изправим пред факта, че не сме успели да се реализираме в една или друга степен... не знам, това е мое лично мнение, с което никой не обвързвам...  :o  ;)
« Последна редакция: Ноември 30, 2005, 11:55:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Сатурн в 10 дом
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2005, 06:41:43 pm »
кой Сатурн те вълнува в момента - натален или транзитен?

И защо точно рисковете? - избор ли имаш?

А изобщо - по мои наблюдения, никоя друга планета не ни поставя в някой житейски период пред по-сериозни изпитания - ни Плутон, ни Уран....Не случайно индусите са стигали само до нея.....Дори пряката връзка с някоя рискована ситуация или събитие да е с Уран или Плутон, то пак сякаш в дъното е Сатурн....
И респективно, щом най-големите ни житейски изпитания са по Сатурн, то и най-големите ни успехи са по него...Дори да не го осъзнаваме.....

И за 10-ти дом....Добро място за него, но повече от където и да било другаде, иска отговорност към аналогиите и на дома и към собствените си....Добре е, че се припокриват...Също така силно, при това и неблагоприятно в по-голяма степен, действа в 4-ти дом, но пак по отношение на аналогиите на 10-ти дом и към собствените си аналогии....

И решението е в самодисциплината, самоконтрола, труда, отговорността към кариерата и здравето....Ако човек съумее да се придържа към тях и най-големият риск или изпитание ще е стъпало към успех.... :)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн в 10 дом
« Отговор #3 -: Декември 05, 2005, 10:20:16 am »
Благодаря за мненията.

Извинете ме - забравих да напиша, че става въпрос за транзитен Сатурн.

Интересувах се от рисковете, защото позитивните неща не ме плашат, т.е. нека се случват.  :D

Dare mighty things!

*

Lillie

• 30532
Сатурн в 10 дом
« Отговор #4 -: Декември 05, 2005, 10:48:03 am »
Цитат
"... става въпрос за транзитен Сатурн.
Интересувах се от рисковете, защото позитивните неща не ме плашат, т.е. нека се случват"
Мисля си, че щом Сатурн се свързва с реални постижения, т.е. материализиране на опита с проекция на вътрешна трансформация навън, в действителността, би трябвало наистина периодът да носи потенциални възможности, но и рискове в съответната област, символизирани от дома, през който транзитира Сатурн. Имайки предвид, че Сатурн изисква отговорност и концентрация, а един от основните му принципи е "свиване" /но не и в буквалния смисъл на думата - "свиване на възможности"/, бихме предположили, че транзитът на Сатурн през даден дом ще изисква задълбочаване на вниманието тук, в тази сфера, подреждане и структуриране на приоритети без излишно разпиляване и хабене на енергия. Поставя се една конкретна, определена цел /или набор от цели/, която се изпълнява. Сатурн не толерира непоследователно и нецеленасочено поведение, така характерно за Нептун, а защо и не Уран...  :rolleyes:  ;)
« Последна редакция: Декември 05, 2005, 10:51:58 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн в 10 дом
« Отговор #5 -: Декември 05, 2005, 12:19:04 pm »
И аз си мислех за някакви подобни неща.

Конкретно зададох въпроса, защото в известен смисъл ми предложиха нова работа /но не съвсем  :D /, а аз съм доволна от настоящата. И се чудех дали проучвайки новата, не поставям пред риск положението си в старата. Тогава се сетих, че тр. Сатурн ми е в 10 дом, което до тук ми е донесло само хубави неща в професионалната област /дори малко над очакваното/, но не може да не крие и рискове.

И зададох въпроса...  :D  
Dare mighty things!

*

Lillie

• 30532
Сатурн в 10 дом
« Отговор #6 -: Декември 05, 2005, 12:33:11 pm »
Най-добре ще е да провериш аспектите на тр. Сатурн към натални планети и други важни радикални точки. Те ще ти подскажат как най-оптимално да използваш енергията на този значим транзит, имайки предвид, че минава през втората по важност точка в хороскопа  :rolleyes:  ;)
Всяка планета, което с особена сила важи за Сатурн, кулминира в съвпад с МС...но реалните резултати зависят както от качеството на планетата, аспектите й, така и от свободната ни воля и от външните обстоятелства...  :blink:
От личен опит за съжаление все още не мога да споделя как се отразява този транзит на Сатурн - в момента карам сатурнова революция в 9 дом, но го чакам след някоя-друга година като навлезе в Дева да ми застане на МС в точна опозиция с Марс...уффф, сигурно натискът върху и без това кроткия ми Марс ще е доста осезателен  :unsure:  :ph34r:
П.П. По принцип един бавен транзит в повечето случаи протича паралелно с други транзити. Важни са транссатурновите планети в аспект с ъглите в хороскопа и други важни точки и планети, докато аспектите на бързите планети най-вероятно ще "натиснат спусъка" на конкретното събитие или това, което има да се случва...
« Последна редакция: Декември 05, 2005, 12:34:40 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Сатурн в 10 дом
« Отговор #7 -: Декември 05, 2005, 12:47:19 pm »
Цитат
"...Тогава се сетих, че тр. Сатурн ми е в 10 дом, което до тук ми е донесло само хубави неща в професионалната област /дори малко над очакваното/, но не може да не крие и рискове"

Сетих се, че напоследък много се говори за актуалния в момента неподвижен Grand Cross в небето, и като се съчетае със символизма на ретро Марс в Телец, където е в заточение, та...всъщност зависи дали Големият кръст ти попада върху четирите ъгъла в картата - тогава, предполагам, периодът ще е особено съществен, но и сложен. Струва ми се, че такава конфигурация изисква размисъл, макар опозицията Марс-Юпитер и да иска да наложи своето - експанзия, хабене на сили и възможности в преследване на големи /и далечни/, широкомащабни цели и проекти...но Сатурн - строгият ни Учител - ще тушира този устрем към донякъде необмислени действия - най-вече чрез присъщите му дистанциране, мъдрост и концентрация  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Сатурн в 10 дом
« Отговор #8 -: Декември 07, 2005, 03:58:22 pm »
Цитат
"Струва ми се, че такава конфигурация изисква размисъл, макар опозицията Марс-Юпитер и да иска да наложи своето - експанзия, хабене на сили и възможности в преследване на големи /и далечни/, широкомащабни цели и проекти..."
Щях да забравя за едно малко, но съществено "но" във връзка с тази опозиция  :o  Символизмът на Телец-Скорпион всъщност няма нищо общо с грандомански цели...друго си е тази опозиция да се случи в Лъв-Водолей, Стрелец-Близнаци... Тук целта, в чиято основа е нуждата от постигане на баланс между два противоположни, но и допълващи се знака, е по-конкретна, фиксирана, дефинирана и задълбочена. Най-вероятно ще изисква реалистичен, разумен подход...  :rolleyes:  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Сатурн в 10 дом
« Отговор #9 -: Декември 07, 2005, 06:03:54 pm »
Цитат

Конкретно зададох въпроса, защото в известен смисъл ми предложиха нова работа /но не съвсем  :D /, а аз съм доволна от настоящата.
Да ти дам конкретен пример с една моя позната, при подобно действие на тр.Сатурн.

Смени си фирмата и високата си длъжност с по-реномирана фирма, но с по-ниска длъжност, с идеята, че в новата фирма има по-добри шансове за развитие. Общо взето си е амбициозна :) След около година новата работа вече не я удовлетворяваше и се премести в малка частна фирма, но с най-добро заплащане и с най-много реална власт. След още година и тая работа вече не я удовлетворяваше и пак смяна :)  - всичките и работи бяха с ново местоживеене - обиколи страната и сега е на морето :)  - навсякъде работи здраво и натрупа солиден опит :)

Преди това около 10 години си беше в една и съща фирма, а при Сатурн в 10-ти успя да смени няколко :)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн в 10 дом
« Отговор #10 -: Декември 09, 2005, 04:45:58 pm »
Цитат
Да ти дам конкретен пример с една моя позната, при подобно действие на тр.Сатурн.

Интересен пример - в смисъл, че наистина прилича на моята ситуация. Но аз реших, че няма да си сменям работата и го реших без много колебания (изненадващо за мен  :D ).
В първия ден на настоящата ми работа ми се обадиха от едно друго място да ми предложат работа - добра и с по-висока заплата, но аз и тогава не приех. Тогава обаче много се чудих и ми беше мъчно, че отказах. Сега съм доволна от решението си.

Има някакви необясними вътрешни усещания, които ни карат да правим правилните избори.

Dare mighty things!

*

АН

Сатурн в 10 дом
« Отговор #11 -: Декември 09, 2005, 05:18:12 pm »
Сатурн сега е в неподвижен знак и запазвайки някакво относително спокойствие и неподвижност, сигурно си в синхрон с неговото влияние :)  

*

Lina

• *
  • 118
Сатурн в 10 дом
« Отговор #12 -: Декември 12, 2005, 02:10:47 pm »
Цитат
Сатурн сега е в неподвижен знак и запазвайки някакво относително спокойствие и неподвижност, сигурно си в синхрон с неговото влияние :)
Надявам се!  :D  
Dare mighty things!