Здравей Гост

Медитации

• 28 Отговора
  • 7455 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Медитации
« -: Октомври 10, 2011, 01:39:05 pm »
Имате ли опит или поне да сте чували за лечебни медитации? Разкажете за това, ако сте чували.

*

Freya

• **
  • 1178
Re: Медитации
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2011, 02:25:29 pm »
Струва ми се, че темите които пускаш едва ли те интересуват толкова. Със същия успех просто ще провериш каква информация има в интернет по въпроса, вместо да пускаш по тема всеки ден...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2011, 05:30:52 pm »
Разкажете за това, ако сте чували.

Няма пък!  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

• 2187
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2011, 06:20:33 pm »
не че е нещо важно, но какво ви става :thinking:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2011, 06:36:57 pm »
Разкажете за това, ако сте чували.

Няма пък!  :tongue2:

Вещичке, точно теб не те питам. Ако ти наистина постигаше с въображението си нещата, които си мислиш, че постигаш, то нямаше да се чудиш как да постигнеш нещата, които искаш.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2011, 06:40:57 pm »
Ако ти наистина постигаше с въображението си нещата, които си мислиш, че постигаш, то нямаше да се чудиш как да постигнеш нещата, които искаш.

Не се чудя за нищо, защото постигам това, което искам, а твоите изводи си ги дръж за плевнята...  :72:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2011, 06:44:50 pm »
Ако ти наистина постигаше с въображението си нещата, които си мислиш, че постигаш, то нямаше да се чудиш как да постигнеш нещата, които искаш.

Не се чудя за нищо, защото постигам това, което искам, а твоите изводи си ги дръж за плевнята...  :72:

Продължавай да се самозаблуждаваш по Слънце в Риби в квадратура с Нептун.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2011, 06:53:18 pm »
Продължавай да се самозаблуждаваш по Слънце в Риби в квадратура с Нептун.

Нито един уважаващ себе си и наричащ себе си "Астролог", никога не би употребил дадена планета или аспект като обида за някого  ;) , защото поне на първо четене знае и за нивата на отработка... Това е напълно първобитна и малоумна обида от твоя страна и въобще не ми пука от мнението ти. Може да ме обиди някой, който има високо ниво на интелект и е доказал себе си, но ти, която доказваш ежеминутно ниво на току що поникнал райграс можеш само да ме разсмееш с плиткоумието си... Айде да наблегнеш повечко на люцеринката, че скоро сланите ще я попарят и може да останеш на сухоежбина...  :49:

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2011, 07:02:14 pm »
да следя ли тук какво става, както сте я подкарали с тоя диалог, или да си чета Душата на злото на Максим Чатам:)

Hm, може ли един въпрос- ти защо не си пишеш по някаква тема като си имаш някакви размисли или като откриеш нещо интересно в книгите, а все успяваш да се конфронтираш с другите?:) Та това е страхотното предимство на монитора - пише си човек и може да си говори най-вече със себе си:)- това със сигурност е слушател и събеседник, когото уважава:)

/впрочем, конфронтирайте се колкото си искате, стига да внимавате с изразните средства:)/

*

abroad

• 2187
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2011, 07:09:40 pm »
Сензорите ли ми са притъпени, но и защо не усетих конфликт в отварянето на темата, ама само в отварянето ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2011, 07:11:37 pm »
Ан,

я си чети книжката и аз отивам това да правя. То е ясно защо рядко вече се пише по дадени теми. И на мен също ми писна от тъпи "засечки", които са интересни само за автора си, но не и за аудиторията. Имам какво да кажа по темата, но няма да го направя, защото е безмислено. Напоследък само наминавам да хвърля по едно око и това е... Напълни се с безмислени теми и анкети и то без резултати накрая. Ясно е от мненията накъде клони резултата, но от обществена гледна точка е редно да има обобщение на финала... абе аре... Мен ме чака "Хипсосъзнание" на Джон Бейнс и нова серия на Supernatural...

Лека ти вечер и приятно четене!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2011, 07:13:15 pm »
не че е нещо важно, но какво ви става :thinking:

Очаквам и Онанимния да се включи в темата, дори и да няма какво да каже за медитацията. Гледам, че вече слухти в списъка с онлайн потребителите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2011, 07:23:04 pm »
Имам какво да кажа по темата, но няма да го направя, защото е безмислено.

Смисълът на какво се подчинява :blink:
Ако аз имам какво да кажа (смислено) и не съм прекалено изморена, бих се пръснала ако не го споделя. Това е форум, не лична кореспондеция, може да послужи и на друг и то много съществено :blink:
Имам съвсем оскъден и кратък опит с разни упражнения рано сутрин, като прелюдия към медитацията, но така и не стигнах до същинската нея :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2011, 07:27:30 pm »
Ако аз имам какво да кажа (смислено) и не съм прекалено изморена, бих се пръснала ако не го споделя. Това е форум, не лична кореспондеция, може да послужи и на друг и то много съществено :blink:

Права си, но аз вече не изпитвам оня изгарящ напън за споделяне както преди време...  ;)  Относно послужването на друг - ми който търси, намира. Писала съм на много места и доста по темата, така че не е трудно да се изрови от форума. Па и да не съм само аз - хиляди могат да споделят по тази тема точно... Предпочитам засега да се задоволя с наблюдението...  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2011, 07:31:45 pm »

Смисълът на какво се подчинява :blink:

Как бе, няма достатъчно слушатели.  :blink:

Пък и остава под въпрос възможността за отворена дискусия и обмяна на опит, ако повечето от участващите в темата не са имали такива преживявания.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2011, 10:33:51 am »
Имам съвсем оскъден и кратък опит с разни упражнения рано сутрин, като прелюдия към медитацията, но така и не стигнах до същинската нея :blink:

ти ходи ли на тай чи?
то се занимава с медитации, всъщност както всички йоги:)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2011, 01:36:54 pm »
Състезателния принцип не е характерен за медитацията...,както и за духовността...,каквито претенции имамЕ всички...без изключение в този форум...В сегашния свят в който победители няма няма и победени... :blink:
За да бъдеш ГУРУ се иска любов...и позитивизъм...И когато говориш за каквото и да било...е нужно да знаеш , че носиш отговорност за всяка дума....

поста не е насочен към никого персонално..., а към всички...и пишещи и четящи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2011, 06:43:29 pm »
ти ходи ли на тай чи?
то се занимава с медитации, всъщност както всички йоги:)

не, нещо изникна в същия ден, когато трябваше да започне групата :blink:
в последствие стана ясно, че акцента не е върху медитацията, което пак ми пасваше, но...
имам едни упражнения за рано сутрин, но именно защото е твърде рано за "такива" като мен, не успявам да ги подновя след дълго прекъсване :-[

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2011, 06:56:53 pm »
какво искаш да кажеш с това, че е твърде рано?

Понякога ми се струва, че всички тия описания на медитативните състояния са преувеличени......
Просто е важно да упорстваме за разни дребни неща като сутрешната гимнастика- вероятно това калява волята и духа - а те всякак са важни - всъщност до какъвто и проблем или задача да опрем, в последна сметка все стигаме до Слънце и Луна- някак ежедневно трябва да ги уважаваме и да се грижим за тях с някакви подходящи ритуали...- като най-елементарна гимнастика.

А за тай чито- ми явно не ти е било нужно:)/както и на мен:)/

*

abroad

• 2187
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2011, 10:14:39 pm »
какво искаш да кажеш с това, че е твърде рано?

защото съм от така наречените 'сови' и ако професията ми го позволяваше щях да работя между 19.00 - 03.00ч., когато винаги съм била най-продуктивна, дори и да успея да заспя в съвсем ранните часове на нощта за мен е почти наказание да стана преди 10ч., когато се чувствам най-добре за сутрешно кафе :blink:

ето един простичък тест, за тези които все още имат съмнения към кои се отнасят :blink:: Чучулига, гълъб или сова?

отне ми години пренастройка, за да се превърна поне в гълъб :blink: