я бързо другите личности с опозиция Слънце/Луна да си кажат от кой тип са:)
Без да правя теста.... аз съм Гълъб! с малко примеси на Сова, обичам да спа до късно

Преди няколко години имах възможност да ходя на Тай-ЦИ. Това е медитативният вариант, след третото посещение, когато се унасях в сън изпадах в много странно състояние, но веднага включвах мисълта и всичко изчезваше. За съжаление тогава не прецених, че е следствие на медитациите.
Упражненията ги правехме цялата група много неправилно и Майстора ни поставяше ръце
крака , извивки по правилния начин... После отпуската свърши...и аз спрях да ходя.
Реших че не ми е нужно.
За съжаление късно осъзнах какво съм пропуснала.
И групата се разпадна, и Майстора вече бе напуснал Бургас..
Аз ходих на Тай Чи миналата година, за около 3 месеца... Мисля, че има разлика между тай-чи и тай-ци-цуан...
На тай чи не сме изпадали в сън, по скоро да се доближиш до едно друго състояние.. целта беше да отпуснеш тялото си докато си в поза "стълб" /мисля, че е същата която описваш/ и да станеш като проводник на енергия, да минава през теб, а ако някъде прекъсва, значи там имаш проблем и с течение на времето трябва да се "отпуши" мястото..
От части изглежда като бойно изкуство, но е от "мекия" тип. Упражненията с движения не се правят с физическа сила, а по-скоро ментална.. до колкото аз съм разбрала.
Развива енергията "чи" същата която се развива при Йога и др. такива.
Тя е нужна за освобождаване на съзнанието според мен и тъй като аз се интересувам от Осъзнати Сънища и за тях също е нужна тази енергия, за мен определено имаше ефект.
Трябва да започна тренировки отново

...аз съм от Варна обаче и доколкото знам школата тука е на добро ниво, за разлика от др. градове.
Помня, че освен учителят, който винаги беше там за да ни дава напътствия имаше и един сенсей - азиатец, който беше на около 50г. а вярвай ми изглеждаше на 30 и няколко