Здравей Гост

какви са тия

• 217 Отговора
  • 25590 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: какви са тия
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2011, 01:45:30 pm »
Но ние имаме възможност да имаме само материални неща . Или бъркам?-някъде. :unsure:

Оу, материалните неща днес ги имаме, а утре- може да ги нямаме- не така стои въпросът с умения, знания и пр- тях няма кой да ни ги отнеме:)

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Октомври 14, 2011, 01:46:27 pm »
Защото много често си мислим, че харесваме нещо си, а в последствие се оказва, че не  го харесваме – особено, когато го имаме:) – и нямам  в  предвид котките:)

не :blink:
но отчитайки "големите" неща, за дребните/ежедневните все ще се намери подобен пример, напълно естествено
но пък те от големите ми харесвания не са много тия, дето ги имам и са ме споходили ;D

Дай да мислим дали е така и ако е така, защо е така:)
Да започнем от това, че нехаресваните, но трайни ситуации, са удовлетворителни най-малко на подсъзнателно ниво:)/Кайли бързо се захвана да противоречи, но тя така си действа по принцип:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2011, 01:50:20 pm »
Ако котката се свързва с Луната , то в телец като знак на Венера значи , че това е причина да ги харесвам. Но Луната е У8 и котката се свързва с мистиката ;D и окултните неща , а те винаги са ме привличали. :unsure:

значи успешно си създаваш един свят и реалност около теб, в  която нещата са подредени, по местата, в съответствие едно с друго:) - добър модел, трябва да си го прилагаме във всички житейски сфери:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2011, 01:51:59 pm »

Защото много често си мислим, че харесваме нещо си, а в последствие се оказва, че не  го харесваме – особено, когато го имаме:) – и нямам  в  предвид котките:)
Не ти ли се е случвало?:)

В този смисъл .
Но ние имаме възможност да имаме само материални неща . Или бъркам?-някъде. :unsure:

Оу, материалните неща днес ги имаме, а утре- може да ги нямаме- не така стои въпросът с умения, знания и пр- тях няма кой да ни ги отнеме:)

Не мисля , че е възможно човек да загуби умения и знания. Тях ги има , защото ги придобива през живота си.
Не виждам как може да придобие знание и умение , което после не иска да има. :-[ Противоречиво ми изглежда и не намирам логика в мисълта.Не , че е задължителна. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2011, 01:55:43 pm »
Да започнем от това, че нехаресваните, но трайни ситуации, са удовлетворителни най-малко на подсъзнателно ниво:)

това с противореченето някога и аз го правех, сега по-рядко (чудя се, дали не е грешка) - сякаш влизаш в противоречие със себе си, за да ти стане максимално ясно, защото сравнението е в чист вид, а не от типа "краставиците в Била са по-евтини, следователно Била е по-евтина от Метро"

нехаресваните, но трайни ситуации са комфортни, но не удовлетворителни :blink: въпросът е може ли тия двете да се съчетаят по време

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2011, 01:57:15 pm »
Ако котката се свързва с Луната , то в телец като знак на Венера значи , че това е причина да ги харесвам. Но Луната е У8 и котката се свързва с мистиката ;D и окултните неща , а те винаги са ме привличали. :unsure:

значи успешно си създаваш един свят и реалност около теб, в  която нещата са подредени, по местата, в съответствие едно с друго:) - добър модел, трябва да си го прилагаме във всички житейски сфери:)

Само дето трудно можем да разберем коя реалност е реалния свят и кой е света на реалността. :-[  Тук сякаш следва да търсим по-скоро връзката между абстрактния , логическия и материалния свят в една паралелна реалност или нашия свят.
И как да подредим нещо , което е подредено още с раждането ни? :-\

*

Divna

• 2478
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2011, 02:10:10 pm »
Aз знам, че повечето животни са по 5 ти дом и Слънце, като котките са по Венера и Слънце, а кучетата по Марс и Слънце. Конете също като кучетата са по Марс и Слънце. Големите млекопитаещи животни са по 4ти дом и Луна (крави, прасета, слонове ...). Змиите, паяци и отровни насекоми и влечуги са по Плутон и 8ми дом.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Октомври 14, 2011, 02:24:22 pm »
Просто на някакви минутки 6 е под управлението на Скорпион. Марс е заточен в Телец, т.е. в рецепция с Венера и Луна. На к6 е Нептун. Юпитер пък е във Водолей, в рецепция със заточен Сатурн в Рак. Цял живот гледам котки, а напоследък и риби ;D. Сигнификаторите са ми изкилифенчени и котките ми не са породисти, обикновено улични и най-често черни. Рибите ми са също странни - малко недъгави и не по стандарт - имам една полусляпа и една с половин перка. Много се разбирам с всякаква твар, но само тези видове отглеждам активно, засега.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

лилид

« Отговор #28 -: Октомври 14, 2011, 02:25:24 pm »
ха така, чак сега под-разбрах отношението си към котките ... имам Марс (рачешки) в близнешки 6-ти, и чийто управител опозиционира Марсчето ми откъм 12 д ...  ;)
« Последна редакция: Октомври 14, 2011, 03:26:04 pm от лилид »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #29 -: Октомври 14, 2011, 02:25:32 pm »
Aз знам, че повечето животни са по 5 ти дом и Слънце, като котките са по Венера и Слънце, а кучетата по Марс и Слънце. Конете също като кучетата са по Марс и Слънце. Големите млекопитаещи животни са по 4ти дом и Луна (крави, прасета, слонове ...). Змиите, паяци и отровни насекоми и влечуги са по Плутон и 8ми дом.

Интересно , аз знам , че конете са на Юпитер.

*

AH

• 2201
« Отговор #30 -: Октомври 14, 2011, 02:30:17 pm »

[/quote]

Не мисля , че е възможно човек да загуби умения и знания. Тях ги има , защото ги придобива през живота си.
Не виждам как може да придобие знание и умение , което после не иска да има. :-[ Противоречиво ми изглежда и не намирам логика в мисълта.Не , че е задължителна. ;D
[/quote]

Исках да подчертая, че имаме възможност да имаме не само материални неща:) – нематериалните са по-важни:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #31 -: Октомври 14, 2011, 02:30:25 pm »
О, тук май ще ударим на камък с единните сигнификации. Според някои котките, даже и малките са по Лъв - Слънце. Според други по Слънце са маймуните. Птиците - по Венера, Меркурий, а черните - и по Сатурн. Кучетата по Марс или по Кету, влечугиге - по Сатурн, рибите - по Сатурн и Раху. Кравите - по Юпитер или Венера и така до безкрай...

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #32 -: Октомври 14, 2011, 02:31:21 pm »
това с противореченето някога и аз го правех, сега по-рядко (чудя се, дали не е грешка) - сякаш влизаш в противоречие със себе си, за да ти стане максимално ясно, защото сравнението е в чист вид, а не от типа "краставиците в Била са по-евтини, следователно Била е по-евтина от Метро"

нехаресваните, но трайни ситуации са комфортни, но не удовлетворителни :blink: въпросът е може ли тия двете да се съчетаят по време

Трябва да стигнем до подсъзнанието и да видим то какви команди за действия подава на Аза.
За целта първо трябва с цялата ни възможна вътрешна честност да си признаем добрите страни и предимствата на трайната неудовлетворителна ситуация.
После трябва да решим можем ли да се откажем от тия добри страни  в борбата или желанието си да променим трайната ситуация .
Ако стигнем до извод, че можем, то на практика осъзнато ще сме въздействали на подсъзнанието си.  И после ще се надяваме, че подсъзнанието и съзнанието съвместно и без противоречия ще ни доведат до промяната.

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Октомври 14, 2011, 02:38:23 pm »
Ако приемем,че на някои хора отглеждането на домашни любимци е хоби,забавление,създава им удоволствие може да гледаме 5 дом,неговия упр.дали си коресподират с 6 дом и върха с упр. Лъв ,дали също има аспекти съответно с нещо в 6 дом и упр. му. :blink:

а как стои въпроса с другите аналогии на 6-ти дом, след като управителят е в 5-ти?

и дай накрая един практичен и полезен извод от тия разсъждения:)

Ще дам пример с мен,защото моя упр .на 6 дом е Венера в 5 дом съвпад с Луна  упр.8 дом и Сатурн 2 дом...една от професиите ми,но не основна ми е хобито и от нея изкарвам пари,ежедневието ми също е забавно,защото другата ми професия (основната) е свързана донякъде с доставяне на удоволствие и грижа за другите,начина по който се обличам и нося дрехите си прави впечатление на околните и на мен това ми харесва,не ям какво да е и от кой да е,но имам афинитет към храната,диети не спазвам,навиците ми се "въртят" около удоволствията предимно...и стигнах до здравето :blink:...от малка боледувам много,но никога съм нямала болнав вид,напротив...бързо се възстановявам и болестите ми са свързани най-често от прекалено угаждане,изкушения,не спазване на режим... :blink:някои са трудно диагностициране( но това е от друг дом,аспект ;)...доставя ми удоволствие да си гушкам домашните любимци и когато съм имала подчинени,всичките са се забавлявали заедно с мен и са ме обичали... ;)...а , и да грижа се с удоволствие за децата на роднините ми... ;)

Излиза, че понеже управителят на 6-ти е в 5-ти, повечето от аналогиите му те радват и са ти успешни:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #34 -: Октомври 14, 2011, 02:40:03 pm »

[/quote]

Исках да подчертая, че имаме възможност да имаме не само материални неща:) – нематериалните са по-важни:)
[/quote]

Не ти ли се е случвало?:)

Аз съм съгласна , че ние имаме контрол и притежаваме единствено мисълта и в този смисъл нематериалните неща , които са абстрактни имат изключително място в живота ни.
Така и не успях да разбера , какво имаш в предвид ?

*

AH

• 2201
« Отговор #35 -: Октомври 14, 2011, 02:44:51 pm »
О, тук май ще ударим на камък с единните сигнификации. Според някои котките, даже и малките са по Лъв - Слънце. Според други по Слънце са маймуните. Птиците - по Венера, Меркурий, а черните - и по Сатурн. Кучетата по Марс или по Кету, влечугиге - по Сатурн, рибите - по Сатурн и Раху. Кравите - по Юпитер или Венера и така до безкрай...

според най-древните съответствия, които съм намирала, домашните животни най-общо са под 6-ти дом и виж как бързо се отдръпвам от противоречия:) - а липсата на единност си има и разни добри страни:) - дава свобода на интерпретациите, примерно:)

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #36 -: Октомври 14, 2011, 02:45:47 pm »

Трябва да стигнем до подсъзнанието и да видим то какви команди за действия подава на Аза.
За целта първо трябва с цялата ни възможна вътрешна честност да си признаем добрите страни и предимствата на трайната неудовлетворителна ситуация.
После трябва да решим можем ли да се откажем от тия добри страни  в борбата или желанието си да променим трайната ситуация .
Ако стигнем до извод, че можем, то на практика осъзнато ще сме въздействали на подсъзнанието си.  И после ще се надяваме, че подсъзнанието и съзнанието съвместно и без противоречия ще ни доведат до промяната.

Подсъзнанието работи със съзнанието , а съзнанието с АЗ-а. Как бихме стигнали от точка А до точка В , без да преминем през точка Б. :-\
Трайната ситуация идва от съзнанието си мисля.Подсъзнанието има друга далеч по-трудна задача.

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Октомври 14, 2011, 02:49:02 pm »

ти беше написала, че можем да имаме само материални неща, а аз обърнах внимание, че можем да имаме и нематериални, които са по-важни:) - може би просто трябваше да те попитам защо смяташ, че можем да имаме само материални неща:)

*

AH

• 2201
« Отговор #38 -: Октомври 14, 2011, 02:52:01 pm »

Подсъзнанието работи със съзнанието , а съзнанието с АЗ-а. Как бихме стигнали от точка А до точка В , без да преминем през точка Б. :-\
Трайната ситуация идва от съзнанието си мисля.Подсъзнанието има друга далеч по-трудна задача.

Азът се управлява и от съзнанието/Слънцето/ и от подсъзнанието/Луната/.
И истински трайните ситуации идват от подсъзнанието- то е много по-мощно от съзнанието:)

Каква е по-трудната задача на подсъзнанието?

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #39 -: Октомври 14, 2011, 02:56:48 pm »

ти беше написала, че можем да имаме само материални неща, а аз обърнах внимание, че можем да имаме и нематериални, които са по-важни:) - може би просто трябваше да те попитам защо смяташ, че можем да имаме само материални неща:)

Всъщност аз тръгнах от онова изречение в което говориш за :"Защото много често си мислим, че харесваме нещо си, а в последствие се оказва, че не  го харесваме – особено, когато го имаме:) – и нямам  в  предвид котките:)"
Или харесването и нехаресването в чистия му вид. Ние можем да имаме всичко в живота , стига да вярваме , че искаме да го имаме.
Какво имаше в предвид , след като нямаш в предвид котките? :-\
Мисля , че ние можем да имаме само материални неща , всичко останало ни има нас , защото е част от нас , а ние от него.И няма място за съмнение. :blink: