Здравей Гост

какви са тия

• 217 Отговора
  • 25425 Прегледи
Re: какви са тия
« Отговор #200 -: Октомври 17, 2011, 03:43:10 pm »
По-вероятно е да е било авлига Лили. Лястовиците, отдавна ги няма вече.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #201 -: Октомври 17, 2011, 03:47:56 pm »
Пролетта и на нашия балкон намерихме изкормено гълъбче, ако си спомняте, бях питала в мистичната тема за знаците. Лили, освен пак да си огледаш картата, да видиш откъде идва посланието, за друго не се сещам в момента. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #202 -: Октомври 17, 2011, 03:48:14 pm »
Съдейки по описанието, не е и авлига, въобще не прилича.
Както и да е, сега се чудя дали да не спретна погребална церемония в някоя празна леха от цветя, имам няколко такива на терасата, пълни с пръст, все се канех да ги изхвърлям.

По Кету ще да е посланието... Не помня дали пернатите по Кету бяха, но се сещам, че петнистите животни се свързваха с Южния възел, може и птиченца.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #203 -: Октомври 17, 2011, 03:49:30 pm »
Съдейки по описанието, не е и авлига, въобще не прилича.
Както и да е, сега се чудя дали да не спретна погребална церемония в някоя празна леха от цветя, имам няколко такива на терасата, пълни с пръст, все се канех да ги изхвърлям.

Направи го! Не се чуди! :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #204 -: Октомври 17, 2011, 04:12:29 pm »
По Кету ще да е посланието... Не помня дали пернатите по Кету бяха, но се сещам, че петнистите животни се свързваха с Южния възел, може и птиченца.

Мисля, че като цяло са по Венера в джьотиш, но все пак, определящ беше цветът им - ако са врани (черни) са по Сатурн, зелени (папагали) по Меркурий и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #205 -: Октомври 17, 2011, 04:22:59 pm »
Лили, много съжалявам за загубата ти :'(

Сега, четейки написаното от теб се сетих нещо и ще разкажа.
Преди 4 г. горе-долу по-това време - м. октомври, влизайки в банята поглеждам нагоре към решетката на вентилатора (свързана е с комина), защото усещам някакъв шум и виждам едно зелено око, което ме гледа :o Много страшно ми стана, но взех стълба качих се, отворих и кво да видя - черен гълъб. Нещо не можех да се зарадвам, въпреки че винаги съм искала да имам гълъби. Хванах го с ръкавици и го пуснах да си живее, но имах чувството, че съм хванала дявола...
На следващия ден баба падна вкъщи, аз се прибирам и я виждам да лежи на двора, премръзнала... Родителите ми не бяха в града, беше ми паднала батерията на телефона... Започна ходенето по болници. Голям шок си беше :(

Нали казват, че гълъбите били душите на мъртвите, мисля, че това беше някакъв знак.
« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 04:39:45 pm от romantica »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #206 -: Октомври 17, 2011, 04:24:20 pm »
Пъстричко беше, с ръждив цвят и бяло коремче, с красива якичка на точици.
Чудех се дали пък не е послание по Раху, пребивавам в негова пратиантардаша до края на годината.

Вече го погребах в една празна цветна леха, ще чакам да спре бурята и да го изнеса някъде навън, имаме градинка наблизо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #207 -: Октомври 17, 2011, 04:31:45 pm »
Запали една свещ  и я остави да гори. Препоръчвам бяла. Ден на Луната е. Ще внесе друга енергия.

« Отговор #208 -: Октомври 17, 2011, 04:37:48 pm »
Лили, да не би да е дрозд - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Song_thrush.jpg :-\

*

Diyana

• 2705
« Отговор #209 -: Октомври 17, 2011, 04:41:46 pm »
Някоя чучулига? Има снимки и разни критерии за търсене, ако те интересува още.

http://www.birdsinbulgaria.org/birds.php?l=bg&semeystvo=40&vid=250&id=3096&type=bird
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #210 -: Октомври 17, 2011, 04:58:23 pm »
Ха, сега ще го обърнем на любители орнитолози.  :blink:
Абе не знам, и на дрозд прилича, и на чучулига.
Няма значение, вече спи вечен сън в една от лехите на терасата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #211 -: Октомври 17, 2011, 05:58:14 pm »
Ха, сега ще го обърнем на любители орнитолози.  :blink:
Абе не знам, и на дрозд прилича, и на чучулига.
Няма значение, вече спи вечен сън в една от лехите на терасата.

Lillie, moite syboleznovaniq za baba ti! We4na i pamet!

Ne razbiram, za6to v ky6tata si pogrebala pti4kata?!
Kato bqh malka si pogrebvah i az jivotinkite, no nikoga u doma.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #212 -: Октомври 17, 2011, 06:00:42 pm »
Навън е страшна буря - пороен дъжд с ураганен вятър, не спира от снощи.
Не мога да си покажа носа навън, не съм изкарвала кучетата на разходка от късния следобед вчера. Дори за хляб не мога да ида до най-близкия магазин, толкова е силна стихията навън.
Другият вариант беше да го хвърля от терасата в двора на блока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #213 -: Октомври 17, 2011, 07:48:02 pm »
 Да ви кажа...гларусите тук във Варна са доста хищни. Лятото "спасявахме" един гълъб от опитите на гларус да го удави в шадравана на центъра. На няколко пъти съм виждала там да плуват останки от гълъби-части от крила и т.н.
 Кофите за боклук са празни, не им се лови риба и нападат по-дребни от тях птици.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #214 -: Октомври 17, 2011, 07:51:33 pm »

Кофите за боклук са празни, не им се лови риба и нападат по-дребни от тях птици.

Много мързеливи са станали и риба не им се лови вече.  :lol:

Природният закон в действие - по-големият изяжда по-малкия. В бизнеса и света на корпорациите го наричат сливане и поглъщане. Същото, но с други играчи и други декори. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #215 -: Октомври 18, 2011, 08:13:09 am »
Лили, символично мъртвото пиленце,може  да е духът на баба ти, Бог да я прости,все още не е намерила покой и иска да те докосне,завръща се при любимите хора, изпитала си много силни чувства,докато си опитвала да го съживиш...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #216 -: Октомври 18, 2011, 01:40:09 pm »
Гарваните са хищни птици. Могат да убият гълъб дори, с лекота врабчета и подобни по размер. Имахме гарван за домашен любимец и знам какво правят. Но са много интелигентни. А когато се привърже и знае, че го храниш, каца по теб щом го повикаш, дори да е някъде по дърветата навън.

*

Divna

• 2478
« Отговор #217 -: Октомври 18, 2011, 03:57:44 pm »
Сега като ви чета, се зачудих какво ли трябва да значи това коте? Какво съобщение носи?

Аз имам заварено коте от около половин година.  :blink: Много ми е забавно с него. Такъв образ е, че падам от смях.  ;D Един такъв сериозен красавец, горделив и супер интелигентен за котарак.
Хони, той беше една от причините, за да се сближа с настоящия си партньор, който трябваше да тръгне командировка и донесе в апартамента ми котарака си след като разбира се му бях предложила да поема грижите, свързани около животинката докато той е на другия край на света. В момента котето си ни е като бебе. Но аз определено харесвам повече малки породи кученца.  :blink: