Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32673 Прегледи
*

amanda

• *
  • 208
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #60 -: Октомври 16, 2011, 02:21:23 pm »
Човешкото его каквито и маски да използва, търси отражение, има нужда от обратна връзка. :)

Мдаа, важно е да стигнем по-далеч от него. Или до колективното , което ми се струва в пъти по-ограничено от собственото ни. :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #61 -: Октомври 16, 2011, 02:27:49 pm »
Има една много интересна теория, на англичаните естествено, за интелектуалното ниво на една нация, изчислено спрямо развитието на падежните форми. Естествено теорията е сътворена за да се докаже превъзходството на англо-саксонската народност, но все пак беше интересна. Твърдяха, че народите, запазили падежните си форми и употребяващи формални конструкции, за да изразяват функция - са по-назад в цивилизационното си развитие. Но това не е форум за семантика, семиотика и синтаксис. Ако ви се продължава темата в тази посока, по добре да се прехвърлим при истинските специалисти. Лично АЗ не съм специалист по всичко и не възнамерявам да водя спорове без да има истински експерт. Загуба на енергия и време е.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #62 -: Октомври 16, 2011, 02:30:29 pm »
Естествено, ВИЕ разбирате от много по-висши неща, БОЖЕСТВЕНИЯ ЕЗИК....

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #63 -: Октомври 16, 2011, 02:31:45 pm »
Темата е много сериозна и важна,
предполагам всички от нас имат сериозни търсения в посоката О_съзнавам, след като се занимават с астрология. Мотивите са различни естествено.  :P

Ще изкажа тук личните си наблюдения, предполагам всички знаем класическата трактовка на нещата - Слънцето и съзнанието.

Аз съм земна зодия, с много вода. Мисля, че почнах да се осъзнавам сериозно след 21. Болезнен процес. Мисля, че има нещо свъзрзано с преминаването от Скорпион към Стрелец и съзнанието.

Хората около мен със силен Юпитер, са много осъзнати и над нещата. Докато Скорпионите много точно наблюдават външните процеси, но са само-разрушителни, не могат все още да се издигнат.

За мен лично Сатурн и Юпитер са планети, които те заставят да се съобразяваш с другите (такъв живот ти се налага да водиш), налага ти се да разбереш механизмите на обществото, да се погледнеш от страни, не като център на вселената, а като малка частичка от много по-голяма система. Това води до осъзнаване.

Лично мен са ме обвинявали, че съм "Брутална", защото понякога с моя изгряващ Сатурн ми се налага да заставям хората да пренебрегват личността си, в името на обществени каузи. Пак болезнен процес. На никой не му харесва да види цялата картинка, и да осъзнае, че е малка част от нея, а не самата картинка. Обаче Сатурн същевременно ме поставя в позиции на "властващ". Защото за да се случи нещо, някой трябва да може да анализира системата и да я контролира. Това не е Слънчевата позиция на Актьора под прожекторите, а Режисьора зад кадър. Нещо като диригент. По принцип Сатурн не обича много, много да си губи времето с хората, за разлика от Юпитер. Странното е, че мен сами ме търсят хората за определени длъжности и отговорности.

Мисля, че наистина първите 4 зодии са "най-егоцентрични", Овен, Телец, Близнаци, Рак, пречупват всичко през себе си. Втората група - Лъв, Дева, Везни, Скорпион вече имат много сериозно усещане за другия свят извън тях. Те за мен лично са и най-страдащите в зодиака. За третата група Стрелец, Козирог, Водолей и Риби - всичко е ясно, ние сме част от много сложна система, която е много по-силна и важна от нашата личност.

Силно ме впечатли това. :-\
Какво означава разрушителен знак?
По отношение на Юпитер и Сатурн - единия разширява , другия свива. Това са основните принципи на двете планети. Юпитер е управител на знака Стрелец и дневен управител на знака Риби. Изявата му в двата знака е различна. В стрелец той развива философства , в Риби отдава. И двата знака заемат важни домове , които се намират в дневната част на картата. 9-ти и 12-ти , или и двата са свързани с пътуването. Но за разлика от Риби , които имат още един нощен управител , знака стрелец има само един -Юпитер. :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #64 -: Октомври 16, 2011, 02:35:14 pm »
Сатурн ИЗКРИСТАЛИЗИРА е доста по-точно да се каже, от свива.

Дискусията ми е много интересна, но трябва да Ви напусна, защото имам срещи и задължения в реалния живот. Надявам се, Аманда (дали идва от адамант, човек, първиЯТ човек) да се засечем отново. С Лили неизбежно се засичаме.  :P :P :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Октомври 16, 2011, 02:37:59 pm »
Естествено, ВИЕ разбирате от много по-висши неща, БОЖЕСТВЕНИЯ ЕЗИК....

Божественият език е достъпен за всички ни и се съдържа в дребните неща и знаци, които често подминаваме, зашеметени от собствената си значимост. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #66 -: Октомври 16, 2011, 02:38:10 pm »
Сатурн ИЗКРИСТАЛИЗИРА е доста по-точно да се каже, от свива.

Дискусията ми е много интересна, но трябва да Ви напусна, защото имам срещи и задължения в реалния живот. Надявам се, Аманда (дали идва от адамант, човек, първиЯТ човек) да се засечем отново. С Лили неизбежно се засичаме.  :P :P :rolf:

Приятни изживявания от предстоящите реални мероприятия. ;) ;D В днешния свят кое е реално и нереално знаем ли? :P

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #67 -: Октомври 16, 2011, 02:56:09 pm »
ами приятно е да си философства човек:)

но столът не мисли:) - някой друг е вложил съзнание и то стои на едно и също място- пък нашето осъзнаване може да се повишава или намалява

Това , че не мисли , не означава , че няма енергията на вложената мисъл:-)
Нима чашата , която е пълна с морска вода не е морето? :rolleyes:
Всичко се съдържа във всичкото. Нали малкото е част от голямото и обратното. :blink:

Това не е съвсем вярно. Чашата пълна с морска вода не е морето , водата в тая чаша може да се разглежда като част
от морето, но тази част не е и не може да бъде равнопоставена с цялото море.

Не може едновременно малкото да е част от голямото и голямото да е част от малкото.Това е противоречие, защото
ако голямото е част от малкото , от това следва , че в малкото има нещо допълнително освен голямото и излиза , че
малкото е по-голямо от голямото.
Частта може да се разглежда като елемент на цялото, но цялото никога не може да се сведе само до един негов
елемент.

*

Uran

• 6041
« Отговор #68 -: Октомври 16, 2011, 03:04:01 pm »
 Някои езикови конструкции се налагат поради демократизирането на езика и лесната му книжовна усвояемост. Целта НЕ Е да се създават изкуствени елити на база степен на грамотност, а тази грамотност да стане норма.
Ингилизите да си наврат изследванията където искат, а най-добре в тази част управлявана от Плутон. ;D Ай сиктир, ;D тук (из тези земи) докато е създаван философията, те са висели по дърветата. ;D

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #69 -: Октомври 16, 2011, 03:14:25 pm »
Всеки елемент от цялото е цяло . :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Октомври 16, 2011, 03:24:04 pm »
Че кой е казал, че е успял да надскочи себе си? В природата на човека е заложено все да се стреми да надскочи себеподобните ("Вижте ме аз къде съм, а вие още висите по дърветата!"  :blink:), затова механизмът на сравняване работи, при това безотказно. Но в крайна сметка не можем да избаламосаме целия свят, ако вътрешната ни реалност не отговаря на някои външни демонстрации. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #71 -: Октомври 16, 2011, 03:24:30 pm »
Интуицията е един чужд език на Егото и съвършено непознат за АЗА.
Много ми харесва една чужда думичка , доста често употребявана напоследък "hater". Част от Аза или Егото е? :rolleyes:
Всъщност и тя е английска думичка. ;D
Интересно ми е , за теб има ли значение солена или сладка е водата? :-\ Или е по-важно да има вода. :rolleyes:

*

Uran

• 6041
« Отговор #72 -: Октомври 16, 2011, 03:28:06 pm »
Римската, Византийската, Френската империи са оставили след себе си култура, държавнически практики, пътища, култура в строителството..., а ингилизите са като мароканските скакалци- след тях пустош и глад.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Октомври 16, 2011, 03:32:49 pm »
Със сигурност разликата между солена и сладка вода бихме разбрали, ако се озовем сами на спасителен сал в океана... Заобиколени от безбрежни води, от които нито капка не ще можем да отпием, за да утолим жаждата си. В случай, ако не сме решили да предадем богу дух.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #74 -: Октомври 16, 2011, 03:35:25 pm »
Не можем да се сравняваме с нищо , особено съдейки другите. Нали казват , че съдейки другите съдим себе си.  :blink:
По-важна е реакцията ни , която е наше право , а не поведението и мнението на другите.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #75 -: Октомври 16, 2011, 03:35:55 pm »
Всеки елемент от цялото е цяло . :blink:

Това изречение не е еднозначно по смисъл   ;) .

Ако имаш предвид, че всеки елемент може да се раглежда като нещо завършено, или че всеки елемент може да се интерпретира като цяло в смисъл на съвкупност от други още по-малки елементи, съм съгласен.
Но ако искаш да кажеж, че всеки елемент е еквивалентен на това, от което е елемент, тогава не съм съгласен и по-горе съм
написал моите доводи.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #76 -: Октомври 16, 2011, 03:36:44 pm »
Със сигурност разликата между солена и сладка вода бихме разбрали, ако се озовем сами на спасителен сал в океана... Заобиколени от безбрежни води, от които нито капка не ще можем да отпием, за да утолим жаждата си. В случай, ако не сме решили да предадем богу дух.

По-важно е да разберем , че няма значение каква е водата. :blink: Има значение , че има вода!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Октомври 16, 2011, 03:41:34 pm »
По-важно е да разберем , че няма значение каква е водата. :blink: Има значение , че има вода!

Ако не проговори инстинктът ни за оцеляване (в ситуация като гореописаната).
Иначе за духа няма значение каква е водата. Оцеляването е приоритет на егото, респ. предпочитанията към качествата и вкуса на водата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #78 -: Октомври 16, 2011, 03:47:07 pm »

Ако не проговори инстинктът ни за оцеляване (в ситуация като гореописаната).
Иначе за духа няма значение каква е водата. Оцеляването е приоритет на егото, респ. предпочитанията към качествата и вкуса на водата.

Или Егото е това , което борави с образите и не може да разграничи Опознае цялото .

*

Uran

• 6041
« Отговор #79 -: Октомври 16, 2011, 03:48:39 pm »
 Аманда, мисля че не сте разбрала достатъчно добре теорията за фракталната действителност. Не е вярна ако се опитаме да я обърнем или е валидна в изключително ограничен кръг от случаи.