с последния пост е някак естествено завършена, можем в тая да се върнем на някои въпроси, които се появиха междувременно.
Например, за Осъзнаването и Приемането – дали:“ Всичко започва от приемането.“ е вярно? – може би е обратното:) И как астрологически да ги разграничим....
И още- етера – оставян е настрани от древността- и като заговорих за древността, Нептун е бил непознат тогава- дали заради това е оставен настрана.........
Със сигурност двете понятия не са тъждествени. Осъзнаването не е приемане, понеже приемането предполага сравняване с определени ценностни категории, присъщи на индивида и обикновено е свързано с избор.
Смятам, че не можем да даваме астрологични обосновки на категориите приемане и осъзнаване. Това са НАДГРАЖДАЩИ КАТЕГОРИИ, резултат от комплексни фактори в хороскопа. Биха могли да се разглеждат астрологично, единствено в контекста на отделния хороскоп. Но все пак нека да не забравяме, че духовното ниво не се вижда в хороскопа и двама души с еднакви аспекти не биха не биха приели осъзнаваното по еднакъв начин. корективът обикновено е ценностната ни система.
Например, аз осъзнавам, че мъжът ми си има любовница, но не мога да приема този факт, защото е в разрез с моята ценностна система - противопоставям се и го напускам.
Втори пример, осъзнавам, че човекът кръшка, това е в разрез с ценностите ми, но стоя при него, за да се тормозим взаимно. Не приемам този факт, но и нищо не се старая да променя.
Трети пример, осъзнавам че мъжът ми кръшка, но се примирявам със случилото се, защото го приемам за нормално и естествено по ред причини.
Четвърти пример - осъзнавам, че човекът кръшка, това ме наранява, защото е в разрез с моите ценности, но променям ценностната си система, за да останем заедно, защото издигам друга ценност над тази да си бъдем верни в общоприетия смисъл. Това е най-трудният избор.
Май доста алтернативи ни предоставя живота.