Здравей Гост

Моля за малко помощ

• 40 Отговора
  • 4560 Прегледи
*

caraly

• *
  • 112
Re: Моля за малко помощ
« Отговор #20 -: Октомври 20, 2011, 01:07:41 am »
Orfei, не знаех, че 7 дом е свързан със съдилищата и правото. Ето, че научих нещо ново.
Имах предвид партньорски взаимоотношения. В момента не е проблем, но винаги е било.

Чудя се как си съжителстват скорпионът и лъва във вас :blink:-трудно :blink:.

А моят 7 дом също е във водолей и възнамерявам да се оженя и да бъде прекрасно:)-а, това е обнадеждаващо да го чуя. Значи вероятно някой ден и аз ще успея да го направя с минимални проблеми.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #21 -: Октомври 20, 2011, 01:35:19 am »
Orfei, не знаех, че 7 дом е свързан със съдилищата и правото. Ето, че научих нещо ново.
Имах предвид партньорски взаимоотношения. В момента не е проблем, но винаги е било.

Чудя се как си съжителстват скорпионът и лъва във вас :blink:-трудно :blink:.

А моят 7 дом също е във водолей и възнамерявам да се оженя и да бъде прекрасно:)-а, това е обнадеждаващо да го чуя. Значи вероятно някой ден и аз ще успея да го направя с минимални проблеми.
Е,то и аз имам в предвид някой ден,надявам се не много далеч.Мисли позитивно,представяй си хубавото и го викай при себе си.Може въобще да няма проблеми.Това твоето  от скорпионската меланхолия ли е или азът има проблеми с гордостта.Твоята комбинация ми се струва много интересна.Тези двете стихии трябва да се подкрепят като се приемат една друга :blink:
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #22 -: Октомври 20, 2011, 02:45:26 am »

Това твоето  от скорпионската меланхолия ли е или азът има проблеми с гордостта.

И двете ги имам. Но повече е това, че понякога претеглям за и против страшно много време. А за 7 дом- не че съм песимист, по-скоро усещане. Но това са " бели кахъри ". По-интересно е това, което чета за себе си, от тези карти :blink:. Продължавам да се образовам.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #23 -: Октомври 20, 2011, 12:16:38 pm »
И двете ги имам. Но повече е това, че понякога претеглям за и против страшно много време. А за 7 дом- не че съм песимист, по-скоро усещане. Но това са " бели кахъри ". По-интересно е това, което чета за себе си, от тези карти :blink:. Продължавам да се образовам.
Да това с претеглянето го разбирам.Сигурно има едно гласче,което иска да действа и  едно друго ,което му казва "мм,чакай,я пак си помисли" ;D.Моите приятелки скорпиони  се намръщват,когато им се налага да бъдат активни:)А лъва,който дълго време стои пасивен става ленив според мен или си задрямва ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #24 -: Октомври 20, 2011, 01:17:43 pm »
Да, да, аспектите са, но като се съберат важните аспекти на натлната карта на едно място, фигурката, която се получава от тях :D На английски се води planetary pattern. Аспекта за мен е една чертичка, но като съберем всички аспекти, освен информацията от всички аспекти, получаваме и допълнителна именно по този "вид" на наталната карта.

Това имам предвид :)
И аз четох някъде за формите. Моята карта е тип купа (BOWL) аспектите ми заемат точно половината от картата, като една опозиция ги затваря и разделя от другата част :)
Бих могла да направя една интерпретация.. все едно значението на тази опозиция ме ограничава по някакъв начин... и поставя всичко останало в рамките си... примерно :blink:
Опозицията е Слънце - Луна

« Отговор #25 -: Октомври 20, 2011, 01:21:24 pm »
Аз имам see-saw :D Прекрасната красота на рядкото щастие :D:D:D::D

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #26 -: Октомври 20, 2011, 02:58:56 pm »
все едно значението на тази опозиция ме ограничава по някакъв начин... и поставя всичко останало в рамките си... примерно :blink:

Кои домове на картата ти са свободни от планети и аспекти?

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #27 -: Октомври 20, 2011, 03:01:12 pm »
Моите приятелки скорпиони  се намръщват,когато им се налага да бъдат активни:)А лъва,който дълго време стои пасивен става ленив според мен или си задрямва ;D

Ами от известно време е точно така. :blink: А иначе съм доста активна по принцип, освен това не ме " свърта " много на едно място. И в крайн асметка става една отвратителна комбинация от мързел и...лъв, който пак го мързи :o

« Отговор #28 -: Октомври 20, 2011, 03:16:01 pm »
1,2,6,7,8,9,12  са ми свободни, не е като да нямам :D За мен когато планетите ми са разположени така, виждаш, става въпрос за 5 дома, всичко, два от които са с една планета, повече от половината ми домове са празни, дава концентрация на силата в една насока. Въпроса е че много трябва да внимаваш да не сбъркаш насоката, защото ако стане, наистина пропадаш много дълбоко, няма на какво друго, в което успяваш, да се опреш. Но никога не съм се замисляла за значението на празните ми домове в наталната карта. Като човек с много опозиции, бих могла да кажа, че не толкова ме ограничават, колкото правят така, че да бягам от единия към другия принцип, двете противоположности, правят ме много нервна, принципно други индикатори за някаква нервност не мисля, че имам, но просто да същетаваш в себе си така две противоположности, които си дърпат в своите насоки, накрая имам чуството че ще се разкъсам :D
Иначе и аз съм мързелив човек, някак си нямам енергия, нама от къде да я имам тлкова много. Имам лъвове, до известно време имат концентрация, но решат ли, че е време за почивка, всичко колабира, така че ми е познато. :D Ето ми я всъщност и моята натална карта:
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 08:52:21 pm от ThunderGoddess »

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #29 -: Октомври 20, 2011, 03:42:41 pm »
Но никога не съм се замисляла за значението на празните ми домове в наталната карта.

Четох в един руски сайт, че празните домове означават липсата ни на интерес в съответната област и съответно като няма интерес- не се развиваш. Примерно- заети са 1 2 3 4 5 6-човек се занимава главно с личните си неща, околният свят не го интересува толкова. Дом, семейство, деца, личен живот, пари, здраве, родители и роднини. Не се стреми да прави кариера, смисъла на живота вижда главно в : '" човек е длъжен в живота си да построи дом, да посади дърво и да отгледа дете ". Това и прави. Превеждам го буквално.
Затова и едно от нещата които питах, са за това.
А относно енергията, не знам дали си правила матрицата на Питагор.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2011, 03:44:35 pm »
ThunderGoddess, имаш 3 планети Козирог. Още като започна да пишеш, ми заприлича на Козирог. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #31 -: Октомври 20, 2011, 04:03:50 pm »
Цитат
Като човек с много опозиции, бих могла да кажа, че не толкова ме ограничават, колкото правят така, че да бягам от единия към другия принцип, двете противоположности, правят ме много нервна, принципно други индикатори за някаква нервност не мисля, че имам, но просто да същетаваш в себе си така две противоположности, които си дърпат в своите насоки, накрая имам чуството че ще се разкъсам :D
Така е тука си права и просто такова е значението на опозициите. Ако задоволиш едното, ощетяваш другото. Противоположности са и следователно едното е в разрез с другото. Аз също така я усещам моята.
Но аз имах в предвид друго по-горе..интерпретирах си по мой начин формата на картата ми. не говорих за опозицията сама по себе си.
Цитат
Цитат
Четох в един руски сайт, че празните домове означават липсата ни на интерес в съответната област и съответно като няма интерес- не се развиваш. Примерно- заети са 1 2 3 4 5 6-човек се занимава главно с личните си неща, околният свят не го интересува толкова. Дом, семейство, деца, личен живот, пари, здраве, родители и роднини. Не се стреми да прави кариера, смисъла на живота вижда главно в : '" човек е длъжен в живота си да построи дом, да посади дърво и да отгледа дете ". Това и прави. Превеждам го буквално.
Затова и едно от нещата които питах, са за това.
Празни са ми доста домове, то е нормално... 2,5,7,8...По твоята логика и аз трябва да съм доста ощетена откъм любов имайки в предвид, че и 5 и 7 са ми празни :)
Но нали Стелла ти обясни вече, че не означава това.
Аз не смятам, че от нещо такова елементарно могат да се правят толкова крайни заключения.. има други неща които трябва да се вземат в предвид.
Дори и да е вярно това което си прочела, то не трябва да се приема така буквално.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #32 -: Октомври 20, 2011, 04:49:14 pm »
все едно значението на тази опозиция ме ограничава по някакъв начин... и поставя всичко останало в рамките си... примерно :blink:

Самата тази мисъл те ограничава :blink:Посади си нова...например,че си надарена с две стихии и би могла да постигаш повече неща от други..но за да ги ползваш и двете,трябва да ги владееш..а да ги владееш е съвкупност от няколко неща:1.да се стремиш да ги опознаваш2.да ги приемаш такива каквито са 3.да се смириш в себе си поне за малко,за да достигнеш онази равновесна точка,в която ще потече мъдростта за самата теб,а и ще се почустваш по-добре,ще усетиш,че можеш и по-малко ще позволяваш на външните дразнители :blink: да те накланят в крайности.Аз имам твоя кръст AC-DC.MC-IC

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #33 -: Октомври 20, 2011, 06:04:14 pm »

Самата тази мисъл те ограничава :blink:Посади си нова...например,че си надарена с две стихии и би могла да постигаш повече неща от други..но за да ги ползваш и двете,трябва да ги владееш..а да ги владееш е съвкупност от няколко неща:1.да се стремиш да ги опознаваш2.да ги приемаш такива каквито са 3.да се смириш в себе си поне за малко,за да достигнеш онази равновесна точка,в която ще потече мъдростта за самата теб,а и ще се почустваш по-добре,ще усетиш,че можеш и по-малко ще позволяваш на външните дразнители :blink: да те накланят в крайности.Аз имам твоя кръст AC-DC.MC-IC
Да не би да имаш впредвид че АЦ-ДЦ и МЦ-ИЦ са ти в опозиция?  :haha: :rolf: :yahoo:

Както и да е..Карали, под падащото меню "размер на шрифта" има един бутон "вмъкни цитат", използвай го, че май стават обърквания кой какво казал..
Орфей, не си ме разбрах правилно (но ти може би мислиш, че Карали го е писала и от там се обърка) аз по-горе поясних какво исках да кажа с това с ограниченията.
Не ме ограничава опозицията, и да прав си трябва да се намери баланса между двете крайности...

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #34 -: Октомври 20, 2011, 06:17:07 pm »
Цитат
Празни са ми доста домове, то е нормално... 2,5,7,8...По твоята логика и аз трябва да съм доста ощетена откъм любов имайки в предвид, че и 5 и 7 са ми празни :)

Freya, никъде не съм писала, от какво съм ощетена ;). Може би ти възприемаш прекалено буквално моите въпроси. На мен просто такъв ми е начина на изразяване. Аз не знам дали си ощетена откъм любов, но доколкото знам, празен 5 дом означава, че децата не са приоритет за теб. Разбира се , може и да не съм права. Аз и сега още се ориентирам за някои неща.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #35 -: Октомври 20, 2011, 06:38:28 pm »
пак не уцели  ;D селектирай текста, които искаш да цитираш и тогава цукаш бутона цитат.
А аз да съм казала, че си ощетена? Може би пък ти не разбираш моя начин на изразяване.
Цитат
Най-заинтересована съм от начина на разположение на планетите-т.е., това, че са само в едната половина на картата и най-вече празните 10, 11, 12 дом, което автоматично означава
липса на осъществена кариера, липса на активен социален живот, поне според мои скромни познания. Също пълният 4 и празният 7 дом. Означава ли безбрачие празния 7 дом? Благодаря предварително
Според мен засягаме една и съща тема. Имах в предвид, че съдейки по това което казваш, на мен не са ми приоритет деца и брак (5,7 дом) демек, аз използвах израза "ощетена" за да не изпадам в подробности. Пък и ти говориш за липса а аз просто използвах друга дума. Дай да не спорим защото аз много обичам, ама няма смисъл :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Октомври 20, 2011, 06:57:07 pm »
Аз не знам дали си ощетена откъм любов, но доколкото знам, празен 5 дом означава, че децата не са приоритет за теб.

Пък аз съм цъфнала и вързала с моя претъпкан 5 дом  :-[, и на мен децата не са ми особен приоритет, дотук нямам нито едно, а вече е време (биха казали бабите  ;D).
По въпроса за децата се разглеждат съответните сигнификатори в картата.
При теб, доколкото се сещам, 5 дом не е чак толкова празен - имаш Уран и Нептун там, но е важно да се отчете статусът на Луната, Венера и Юпитер в хороскопа, ако искаме да анализираме тази сфера.

Дори ако 5 дом е акцентиран в хороскопа, има значение какви планети се намират тук, защото ако Луна/Венера или Луна/Юпитер може да дадат афинитет към децата и те да ти осмислят съществуването, а Меркурий/Юпитер или Меркурий/Сатурн да изместят фокуса в друг сфера - образование, наука, развитие на интелекта...

Сатурн, разположен в 5 дом в сидералната ти карта (по Джйотиш), може да даде известно забавяне, но не и липса на деца. Просто по-предпазлив и разумен може да е подходът в това отношение или имането на деца да дойде на дневен ред след постигане на други условия или предпоставки.

Това, че за някой сексът и сетивността могат да играят важна роля в отношенията, все още не означава, че има силно изразен инстинкт за създаване на потомство. Има карти, в които определен мотив може да надделее над друг, например сетивността да е по-силна от желанието да се грижиш за дете. Не говоря конкретно за теб, а по принцип. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #37 -: Октомври 20, 2011, 08:08:19 pm »
Аз не знам дали си ощетена откъм любов, но доколкото знам, празен 5 дом означава, че децата не са приоритет за теб.

Пък аз съм цъфнала и вързала с моя претъпкан 5 дом  :-[, и на мен децата не са ми особен приоритет, дотук нямам нито едно, а вече е време (биха казали бабите  ;D).

Блажени са бабите :blink:Да са живи и здрави.
Май,ако се направи статистика,ще излезе,че и пълни 5домове и празни,тук доста от потребителите имат въпроси/проблеми свързани с любовта или производни от нея.Това е напълно нормално  :blink:

« Отговор #38 -: Октомври 20, 2011, 08:09:42 pm »
ThunderGoddess, имаш 3 планети Козирог. Още като започна да пишеш, ми заприлича на Козирог. :blink:

;D Хъххъъхъъъ, ама как, те са моята гордост.  ;D ;D Има го и психологическия момент, че те са ми някак си по-"тачените", особено Луната ми е отявлена любимка, нищо че е така насадена в това заточение  ;D Много си ме радва как си работи. Иначе из астро.ком-а като се разрових из възможните карти в extended chart section, имаше някакво simple chart delianation by Walter Pullen и вътре из него измерено до колко една планета доминира в хороскопа ти, така наредени една след друга по сила, после наредени знаците един след друг по сила в хороскопа ти, после една отделна табличка със стихиите, коя е водеща, още една с качествата - кардинални, подвижни, неподвижни.
Според това нещо Козирога ми е по-малко водещ от Рака с 0,1%, но аз даже като равни не ги считам, Козирога ми се струва по-доминиращ, но вероятно защото аз съм му позволила да бъде такъв.
Иначе за домовете ... така като ги гледам ми се струва че един празен дом кармично не е приоритет на човека, а нещо ако не ти е приоритет от кармата, малко трудно да имаш време за него и да ти е такъв интерес, докато пълните домове крещят и викат -" виж ме, чакай, обърни ми внимание, остави ги тия другите празни тъпанари". Би трябвало нещата да вървят сравнително гладко, ако имаш време да си надигнеш главата от грижите по останалата част от картата, която е по-активна.  :-\ Но сте прави, че ако ви интересува нещо кокретно дали ще ви върви, вече става комплексен фактор и трябва да се погледнат доста работи, преди да се стигне до заключение.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2011, 10:11:52 pm »
Цитат
Имах в предвид, че съдейки по това което казваш, на мен не са ми приоритет деца и брак (5,7 дом) демек, аз използвах израза "ощетена" за да не изпадам в подробности.[/quote ;

Бъркаш основни понятия или не се изразяваш правилно. Така, че наистина няма смисъл от спора защото поне аз не разбрах за какво спориш, освен, чене ти се говори за моя 7 и твоя 5 дом ;D