Здравей Гост

Моля за малко помощ

• 40 Отговора
  • 4559 Прегледи
*

caraly

• *
  • 112
Моля за малко помощ
« -: Октомври 17, 2011, 09:43:03 pm »
 Здравейте! Бих искала да получа информация за натална карта. Дата: 25.10.1985 г., час-23:55ч., гр. Варна. Какво мислите за тази карта? Моля, не ми давайте препратки към сайтове, изчела съм доста. Интересуват ме подробности, които съм виждала да се дискутират по форуми главно. Например-какво значи това, че четвърти дом е пълен, а седми-празен? Защо всички планети са разположени в едната половина на картата? и др. особености.  :blink:

*

caraly

• *
  • 112
Re: Моля за малко помощ
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2011, 09:57:25 pm »
Ами, благодаря. Ще се включа и в другата тема

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2011, 10:09:10 pm »
 Най-заинтересована съм от начина на разположение на планетите-т.е., това, че са само в едната половина на картата и най-вече празните 10, 11, 12 дом, което автоматично означава
липса на осъществена кариера, липса на активен социален живот, поне според мои скромни познания. Също пълният 4 и празният 7 дом. Означава ли безбрачие празния 7 дом? Благодаря предварително :blink:

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2011, 10:10:28 pm »
Това е картата ми :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2011, 10:30:58 am »
Означава ли безбрачие празния 7 дом?:blink:

Не. Гледа се позицията на господаря на 7-ми дом и неговите аспекти. С Водолей на върха на 7-ми може да има нестандратни брачни взаимоотношения или съжителсство без брак. Водолей предпочита неконвенционалните взаимоотношения.

« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 10:40:22 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2011, 10:33:03 am »
Най-заинтересована съм от начина на разположение на планетите-т.е., това, че са само в едната половина на картата и най-вече празните 10, 11, 12 дом, което автоматично означава
липса на осъществена кариера, липса на активен социален живот, поне според мои скромни познания.

Не означава автоматично това. Гледа се силата, разположението е аспектите на господарите на Мц и на 11-ти дом. А 12-ти не се свързва въобще с кариера и социален живот. С Венера - У10 на трон въобще не можеш да кажеш, че ще липсва съществена кариера, при това в тригон с Юритер в 6-ти дом и в секстил с Уран в 5-ти.
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 10:37:42 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2011, 05:37:15 pm »
Stella, много ти благодаря. А вярно ли е, че ако преобладаващите планети са в долната част на картата, човек е интроверт и няма толкова активен социален живот?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2011, 05:54:23 pm »
А вярно ли е, че ако преобладаващите планети са в долната част на картата, човек е интроверт и няма толкова активен социален живот?

Зависи какво разбираш под социален живот.
Представи си един учен, философ или творец с акцент върху долната хемисфера.
Навярно ще има потребност от време на време да се уединява, да не се навира в светлината на прожекторите, но пък за сметка на това ще обогатява обществото с прекрасни творби и открития.

Представи си политик или публична личност с преобладаващи планети в горната хемисфера.
Някои от тях може и да оставят незабравима следа след себе си, други да са продукт на времето си или просто еднодневки.

Ако говорим за лидерство, акцентът върху долната хемисфера може да даде духовен водач, а акцентът върху горната да даде обществен лидер, борец за популярни каузи, т.е. такива, които да намерят публичен резонанс и са също продукт на своето време, на епохата, към която принадлежат.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #8 -: Октомври 19, 2011, 08:03:44 pm »
липса на осъществена кариера, липса на активен социален живот, поне според мои скромни познания. Също пълният 4 и празният 7 дом. Означава ли безбрачие празния 7 дом? Благодаря предварително :blink:
Мен също ме вълнуват подобни неща.Обяснението,което съм прочел е,че когато в някои от домовете не попада нито една планета,значи в делата ,свързани с тази сфера всичко ще бъде идеално,както трябва да е у всеки.Но и там е казано да не се прима написаното като абсолютно,а с доза съмнение.Очевидно това обяснение е в продължение на тезата им,че:" Ако на небето нямаше планети, ние бихме се проявявали еднакво хармонично във всички дванайсет сфери, даже без да се замисляме за това, и не бихме познавали нито скръбта, нито щастието в нищо." :blink:
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2011, 08:18:55 pm »
А вярно ли е, че ако преобладаващите планети са в долната част на картата, човек е интроверт и няма толкова активен социален живот?

Зависи какво разбираш под социален живот.
Представи си един учен, философ или творец с акцент върху долната хемисфера.
Навярно ще има потребност от време на време да се уединява, да не се навира в светлината на прожекторите, но пък за сметка на това ще обогатява обществото с прекрасни творби и открития.

Представи си политик или публична личност с преобладаващи планети в горната хемисфера.
Някои от тях може и да оставят незабравима следа след себе си, други да са продукт на времето си или просто еднодневки.

Ако говорим за лидерство, акцентът върху долната хемисфера може да даде духовен водач, а акцентът върху горната да даде обществен лидер, борец за популярни каузи, т.е. такива, които да намерят публичен резонанс и са също продукт на своето време, на епохата, към която принадлежат.

Особено , ако осите на картата са в мутабелни знаци.... ;D

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #10 -: Октомври 19, 2011, 10:59:46 pm »
Очевидно това обяснение е в продължение на тезата им,че:" Ако на небето нямаше планети, ние бихме се проявявали еднакво хармонично във всички дванайсет сфери, даже без да се замисляме за това, и не бихме познавали нито скръбта, нито щастието в нищо."

Така е, мъдро казано.

Обяснението,което съм прочел е,че когато в някои от домовете не попада нито една планета,значи в делата ,свързани с тази сфера всичко ще бъде идеално,както трябва да е у всеки

Orfei, това май и аз съм го чела някъде, много ми е познато, но... при мен, в 7 дом поне, засега няма нищо идеално. За другите домове са ми горе -долу нормални нещата, но 7 :o-меко казано неидеален. Затова се съмнявам в истинността :bli.
Интересни са ми също астероидите-дано не се бъркам- Церера, Юнона, Селена и т.н. Сигурно казват доста подробности за малките неща, които в крайна сметка се оказват много важни.

« Отговор #11 -: Октомври 19, 2011, 11:13:21 pm »
Мен преди време ми бяха интересни фигурите които образуват планетите, първо, като видиш картата. Не знам как се наричат, принципно съм новобранец, така че ако казвам нещо грешно, ще се радвам да ме поправите.  :o Като цяло, това много засилва положението на луната ти +, тя е единствената планета в южната хемисфера на картата. Не бих казала, че ти липсва активен социален живот, или тази карта показва, че трябва да имаш липса на социален живот, по-скоро нивото на преработка на планетите при теб е свързано с вътрешна работа върху теб самата. Теб хората могат да ти дадат по-малко, с тази карта, отколкото ти можеш да дадеш на себе си. Луната по-скоро ти е като антената към света, тя улавя влиянията от външния свят и ги носи на другите планети (при положителните аспекти, отрицателните изискват работа), и другите планети изразяват непряко принципите си, чрез нея. Прякото влияние на тези принципи човек може да ти го види като те опознае. Знам, че го казах много абстракно ама ... за момента това мога.  ;D Надявам се да е било от полза.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2011, 11:24:47 pm »
ThunderGoddess, мерси. От полза е, защото ме наведе на размисъл. Изобщо, всичко ми е от полза, докато изградя някаква представа за нещата. Но в това, което казваш, има логика, не е абстрактно. Вярно е.

А това, за фигурите, които образуват планетите-сега да не кажа глупост- не са ли аспектите :rolleyes:

« Отговор #13 -: Октомври 19, 2011, 11:37:26 pm »
Да, да, аспектите са, но като се съберат важните аспекти на натлната карта на едно място, фигурката, която се получава от тях :D На английски се води planetary pattern. Аспекта за мен е една чертичка, но като съберем всички аспекти, освен информацията от всички аспекти, получаваме и допълнителна именно по този "вид" на наталната карта.

Това имам предвид :)

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2011, 11:42:55 pm »
Имаш предвид фигурата ,която се получава от сборния вид на всички аспекти ли? Например, в една карта, гледайки я за пръв път, се вижда правоъгълник, на друга -триъгълник и т.н. Това ли?

« Отговор #15 -: Октомври 19, 2011, 11:45:30 pm »
Да, всяка такава фигура си има някакво определено значение и в линка, в който дадох, са написани, мисля, всички възможни и какво дават те на човека. За моята конфигурация си беше доста точно и преди време ми послужи като основа към едно по-правилно тълкуване на натаната карта, така че се надявам, ако някои от потребителите не го знаят, да им послужи добре.

*

caraly

• *
  • 112
« Отговор #16 -: Октомври 19, 2011, 11:48:19 pm »
Ох, не мога да отворя линка. Извинявай, ще може ли да пробваш пак да го постнеш?

« Отговор #17 -: Октомври 19, 2011, 11:57:14 pm »
Пратих ти го на ЛС да не спамим много темата. :D

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2011, 12:38:42 am »
Orfei, това май и аз съм го чела някъде, много ми е познато, но... при мен, в 7 дом поне, засега няма нищо идеално. За другите домове са ми горе -долу нормални нещата, но 7 :o-меко казано неидеален. Затова се съмнявам в истинността :bli.
Интересни са ми също астероидите-дано не се бъркам- Церера, Юнона, Селена и т.н. Сигурно казват доста подробности за малките неща, които в крайна сметка се оказват много важни.

Малко хора познавам без проблеми."Да живеете е вредно за вашето здраве"-казваше един професор  :blink:.Аз също в 7 нямам нищо...Може би за някои проблеми отговорът можем да открием по-бързо вътре в себе си,отколкото горе,вгледани в небето...иначе звездите са красиви и аз ги броя :blink:Надявам се нещата при вас да се оправят каквито и да са те.Ако се късае за правни проблеми или извънправни,но в правото :blink:,защото 7 дом е свързан и със закони,съдилища освен с партньори и брак,бихте могли да ми пишете на лично,ако прецените,че може с нещо да съм полезен.
А за астероидите също има интересни неща,потърсете в интернет и прочетете от различни места.Тук във форумите също имаше мнения за някои от тях.Нанасяйте ги на картата и тях да видите къде попадат.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2011, 12:49:17 am »

А моят 7 дом също е във водолей и възнамерявам да се оженя и да бъде прекрасно:)Чудя се как си съжителстват скорпионът и лъва във вас :blink: