Здравей Гост

за загубеното и старите поверия

• 6 Отговора
  • 8774 Прегледи
*

lin

« -: Ноември 30, 2005, 07:14:25 pm »
Привет на всички!

Не съм писала отдавна, но все пак успявам редовно да следя какво се случва тук  :)

Поводът сега е, че искам да се допитам по един въпрос.
Най-вероятно касае някакво суеверие, но обещах да пусна темата и да събера и други гледни точки.

Иде реч за натрупването на няколко последователни събития, които заради периодичността си, са направили силно впечатление на моя близка приятелка.

Би ли могло според вас загубата на златно бижу да означава нещо?
Чувала съм 2 различни интерпретации по въпроса - и двете са от типа "поверия", или някой би ги нарекъл "суеверия"  ;)

Едното е, че загубата ще донесе някаква хубава компенсация в личния живот - любовта.
Другото е, че "плащаш" за това, че дефакто си се разминал да ти се случи нещо по-лошо.

Случаят на моята приятелка е по-специфичен обаче..
Тя губи вече 3-ти златен накит, подарен й все от един и същ човек - нейна приятелка от детството.
И това неминуемо й е направило впечатление.
И чуденето й нараства съвсем, когато пък малко след като загубва последния накит, въпросната приятелка загубва нероденото си дете без видима причина.

За кого биха могли да се отнасят тия събития?
Ако изобщо има някаква символика, то тя по-скоро като че ли е насочена към приятелството на двете момичета, отколото към загубата на нероденото дете...
Това са си мои разсъждения де  :), но си мисля, че и на мен биха ми направили впечатление подобни съвпадения.

Някакви предположения?

Благодаря предварително!  :)
« Последна редакция: Ноември 30, 2005, 07:15:25 pm от lin »

*

АН

« Отговор #1 -: Декември 01, 2005, 02:40:38 pm »
странно.....

От една страна можем да махнем с ръка и да кажем “случайност”, ако бяха само бижутата...Въпреки че няма случайности....

А сега..... – сякаш трябва да се обърне внимание на някакъв аспект във взаимоотношенията, без да се затварят очите....Като нещо неправилно решено....

:)

*

Гостlin

« Отговор #2 -: Декември 01, 2005, 05:10:46 pm »
Цитат
....Като нещо неправилно решено....

Не разбрах какво точно имаш предвид... но е факт, че въпросната бременност според всички приятели и вобще запознати е била някак си неуместна.
Бъдещата майка вече има едно дете /да е живо и здраво - много диво и ангелски красиво момиченце :) /, което за съжаление е лишено до голяма степен от родителски грижи и внимание.
Нямам предвид материални грижи, а такива, от които едно дете има нужда отвъд храната, дрехите и покрива над главата си...

Това е мнението и на момичето, което е загубило подарените накити...
Дали това е връзката???

*

АН

« Отговор #3 -: Декември 02, 2005, 01:31:49 pm »
може би това е връзката....

Ако се опитаме да разширим въпроса....

Появява се нещо необичайно, проблем или даже болест....Първата ни реакция е някаква форма на страх. После се “вземаме в ръце” или ни се връща духът и почва някаква комуникация между здравия разум и емоциите или сърцето.....

Обикновено установяваме, че между ума и емоциите има конфликт....
Умът и сърцето ако са в единство, всичко ще е наред....

В случая може би и за двете дами има някакъв знак и могат да се огледат във всички житейски области за такъв конфликт.....
 :)  

« Отговор #4 -: Декември 06, 2005, 11:13:13 am »
Здравейте мили момичета!
Не, няма нищо случайно!
От стара жена знам, че загубено злато е на ДОБРО, а намерено - ЛОШО!
Лошо, защото в метала се пренася енергията на човекът, който го е носел, а тя дали е добра?
А когато загубиш - ти по този начин изхвърляш енергия чрез метала. На пръв поглед е "трагедия", но е на добро.
А тези съвпадения с твоята "златна" загуба и "ембрионалната" на приятелката ти... Защо не си помислиш и за това - Дали този плод е бил читав? Защото организмът може да отхвърля и генетично увредени ембриони. А ти ако си много силно духовно свързана с твоята приятелка, защо да не улавяш тези нейни биолотични аномалии?

*

Гостlin

« Отговор #5 -: Декември 06, 2005, 01:09:25 pm »
Цитат
Здравейте мили момичета!
Не, няма нищо случайно!
От стара жена знам, че загубено злато е на ДОБРО, а намерено - ЛОШО!
Лошо, защото в метала се пренася енергията на човекът, който го е носел, а тя дали е добра?
А когато загубиш - ти по този начин изхвърляш енергия чрез метала. На пръв поглед е "трагедия", но е на добро.
А тези съвпадения с твоята "златна" загуба и "ембрионалната" на приятелката ти... Защо не си помислиш и за това - Дали този плод е бил читав? Защото организмът може да отхвърля и генетично увредени ембриони. А ти ако си много силно духовно свързана с твоята приятелка, защо да не улавяш тези нейни биолотични аномалии?
Привет Маги!  :)

И аз минах през тази интерпретация на случките.
Всъщност те не ме касаят пряко. Касаят моя приятелка и нейна позната от детинство.

Както и да е...
Обяснението за изхвърлянето на плода е съвсем логично.
Природата си знае работата и след като е 'решила' така, то значи нещо не е било наред.

Благодаря ти за обяснението за метала и енергиите.
Ще я преразкажа за успокоение на девойката  :)  

*

Ирина

« Отговор #6 -: Декември 19, 2005, 11:55:22 am »
)(
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 12:48:50 pm от Ирина »