Last Kiss

Това са нещата, които първо ми идват на ум.
1. Самият роман. Имам усещането, че хората около мен са толкова изморени, от работа, от постоянната комуникация с други хора и този роман само с лични преживявания, в някакво градче на края на света е като някаква сбъдната мечта. Почивка от реалността, мечта на милиони....
2. Образът на Едуард – мъж страдал достатъчно и достатъчно самонаблюдаващ се, вслушващ се в себе си. Той трябва или да се е родил с отворено съзнание или наистина да е поне на 45-50 години. Аз видях снимки на авторката, има много силна енергия, обаче мъжът и за нищо не става, той до нея просто се губи. Мисля си, че тя наистина е измислила този образ, не го е срещнала в живота си. И мисля, че наблюденията и за идеалния мъж отговарят много добре на очакванията на повечето жени (тук всеки може да коментира дали е на същото мнение, лично аз с удоволствие бих живяла с толкова разумен мъж).
3. Самите вампири – хищното в човека; понеже професията ми е такава, налага ми се да участвам в много конкурси и тн., дори с приятелите ми, живеещи като моя живот се шегуваме, че трябва да ловуваме, тя много осъзнато описва поведението на хищниците, сякаш го е изживявала или .... Защото всеки човек до една или друга степен „ловува” – търси си някакви неща важни за него.
4. Правото на избор – това, че можеш да избереш дали да се подчиниш на инстинктите и материята или да ги овладееш и контролираш, тази книга е като наръчник на моменти за духовно израстване. Поне аз това, което наблюдавам, е че човек, за да стигне до някакви нива на съзнание първо трябва да стане „хищен” да слезе на ниво инстинкти, да осъзнае какво всъщност е това да си човек, да се самонаблюдава, да се „усеща” себе си, материята, независимо какво усеща, да не отрича нищо и тогава да продължи, избирайки, кои усещания да прояви в живота. Това под някаква форма го има описано в книгата.
5. Осъзнаването – тя описва осъзнати хора, нарича ги вампири, но за мен това са човешки способности, но способности на „по-висши”

човешки същества. И това, че трансформирайки се във „вампир” (термина, който ползва авторката) всеки засилва някакви вродени качества също мисля е някак вярно. Мисля, че когато хората стават по вслушани в себе си, развиват сетива, различни от тези на масовия човек.
Предполагам и много други неща – но в дадения момент се сещам само за тези неща. Мисля това ме впечатли най-много. МНОГО

:rolf: :confuse3:
Интересно ми е и друго мнение. Ние с приятелки, вече си запазихме места за нощната Премиера на Здрач на 17.11.2011

, оказа се, че фенките наистина са доста. Но те не се занимават като нас с "мистика", затова пуснах темата тук.