Плутон е планета за силните хора. Проблем е на човека като не може да удържи Плутон. Не е виновен самият Плутон, виновен е човека, че не си научава уроците. В презумцията, която ти казваш, излиза че от Плутон никога не може да стане нищо добро, което, за н-ти път казвам, не е така. Минах през 7 ада, когато за първи път направи опозиция към Слънцето ми. След това промени посоката на движението си и се отдалечи. В момента е възръвнал правото си движение и за втори път ще мине през 6 градус на Козирог. От първия път извадих толкова много позитиви като личностно развитие, че даже не приемам идването му за втори път насам със смесени чувства. Приемам го позитивно. Ще ме мъчи 6-7 месеца, ще затъвам, сигурно ще рева като идиот, сигурно ще загубя много, но накрая като се осъзная, ще ми е донесъл такива неща, които остават за цял живот. Плутон унищожава илюзиите, фантазиите, привидните неща. Ако някой иска да основе живота си на илюзии и фантазии и предпочита да е лъган зад гърба, но да си затваря ушите и очите, за да не види, да не би да развали идилията си, това е неговият избор, което не го прави правилният избор. Да стоиш на едно място и да си обсебен от някакви неща също не е правилният избор. Единственото сигурно, което имаш на този свят, е същността ти и това, което носиш във себе си. Нищо друго не ти принадлежи. И Плутон е тук, за да ни го докаже това. Защото човек е истински свободен и истински смел, когато се освободи от обсесиите си - по хора, тенденции, характерни черти, места на живеене и всичко останало. Рядкост е да имаш възможността от толкова силно транзитно влияние на Плутон, но моята карта си е такава ... след няколко годинки ще съвпадне с луната ми, и от там ще направи и опозиция с меркурия ми едновременно - двете доминанти в картата ми. Така че ти говори човекът "страдалец" едва ли не, според това което казваш. Излиза, че живота ми е обречен, но честно казано по-скоро бих го видяла като обречен, ако всичко което се случи, не се беше случило

По отношение на наталния Плутон, пак съм от много застрашената група, Скорпионово поколение ми е той, не е една от най-силните ми планети, но съм доволна от това, което носи и той. Не си го сменям за никакъв друг. :58:
Нептун е силна планета, но като всяка от духовните планети, е нож с две остриета. Неговото влияние е до толкова деликатно, че когато се влезе в сърпикосновение с него, не знаем кога реално сме усилили интуитивните си способности и духовната си прозорливост и кога сме попаднали жестоко в капана на илюзиите. А транзита ти с Нептун звучи наистина много готино, радвам се че си го прежиявала по такъв як начин, аз в момента имам една тригонче на транзитния нептун със слънцето, ще видим как ще ми се отрази