Здравей Гост

Юпитер в опозиция на Плутон

• 133 Отговора
  • 13785 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Юпитер в опозиция на Плутон
« Отговор #100 -: Октомври 26, 2011, 12:28:53 pm »
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1940712151&page=19&view=collapsed&sb=5&vc=1

"Овенът се противопоставя на другите и по този начин познава себе си."

Сега разбрах защо ми идва отвътре все да противореча на другите. Защото имам Марс в 1ви дом.  ;D ;D

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
When One Door Closes Another Door Opens

*

Divna

• 2478
« Отговор #102 -: Октомври 26, 2011, 04:23:52 pm »
12 домната Венера се явява като спасителка на мъртви душици.  :-[
Ако желае да привлича свестни партньори се налага да поработи доста над Венера си.

Дивна, моля те, ще споделиш ли как точно трябва да се преработи Венерата в 12-ти дом? Предполагам, че няма план за действие, но някаква идея? Благодаря ти!

Romantica, всичко е строго индивидуално. Не си спомням радикса ти, но с няколко думи за Венера в 12 дом мога да кажа, че там тя е най-голямата съблазнителка и изкусителка.  ;) Нежна и изключително загадъчна за противоположния пол. Лошото е, че от страх да не остане необичана тя може да се впусне във връзка, в която да не се чувства щастлива.  Другият вариянт е да желае любов като във филмите - романтична, но и болезнена, краят на която често е неизвестен. Венера тук се страхува от самотата и въпреки това е способна да се уедини при първия неуспешен любовен опит, който може да донесе горчилка за цял живот.  :-[ Важно е да се знае какви аспекти получава Венера и в кой знак е също. В случая, в картата която Анабелл е поставила, Венера е на трон по знак и е силна, така че при твърд аспект от бавен транзит е възможно любовните емоции да се изживяват много трогателно. Да има много сълзи и посягане към опиати, включително алкохол. Не е задължително разбира се, но е често срещано при Венера в 12 дом. Спасението според мен е да не се вживява в главна героиня на филм или любовен роман, тъй като един ден илюзиите могат да причинят дълбоки психологични травми. Да се избягват сценарии за невъзможна любов (със семеен партньор например). Да се преосмисли отношението към любовта, тая която е реална. Да се обича партньора, а не самата любов. Венера в 12 дом е способна да бъде с някого, само заради любовта, защото тя е готова да даде много, но често избранника не заслужава любовта й, тъй като тя е с него, не за да обича него, а самата любов. Затова често подборът (партньорския) на дванайсетдомната Венера не е здравословен. Най-големият капан, в който може сама да влезе, това са илюзиите й за съвършената любов, тая която в реалния живот не съществува. Но пак повтарям, за да се намери изход е необходимо подробно да се проучи картата. Да се види, каква е позицията на Слънце в женски радикс, за да се доуточни какъв мъж може да бъде обект на нейните чувства и с какъв мъж би могла да сподели семейното си ложе, на какъв човек може да разчита и т.н. Винаги се намира изход и Венера в 12 дом рано или късно намира своето любовно щастие. Такава Венера може да обича както никоя друга, въпросът е обаче дали ще избере подходящия партньор, който да заслужава нейната безрезервна любов. Такъв, който да я кара да се чувства като опиянена.

*

Divna

• 2478
« Отговор #103 -: Октомври 26, 2011, 04:51:51 pm »
Карта 1 - на моя приятелка, която ходи, с най-големият простак на света, който я унижава; тя го издържа; той ми се развика и на мен няколко пъти и аз и казах, че си тръгвам (обади ми се по личния GSM, да ми държи сметка... това беше краят, за мен това е насилие). Тя е добър професионалист, той няма дори висше; тя някога беше сваляна от главния архитект на основен черноморски град в БГ (половината форум е от там), с когото не тръгна, защото ТЯ не била достатъчно добра за него, а това, че той я харесваше.... наша приятелка се ожени за него... няма да ви казвам двете в какви отношения са, но съпругата не беше виновна за нищо, освен, че се ЦЕНИ.

Анабелл, приятелката ти решава с кой, как и кога. Архитектът може да е бил добра партия за нея, но в очите на останалите, не и в нейните. Тя е лесно влюбчива и определено, тя е тази, която избира своя "любовен трофей". Не би допуснала никой да и се бърка в любовните отношения, защото там тя плува в свои води (Венера в 12 дом, във Везни). Пред избора между "удобна любов" и "мечтана любов" тя ще избере втория вариянт, макар той да и носи много горчилка. И понеже най-големите недоразумения ги търсим по Нептун и Плутон, в нейният случай Плутон е в 12 дом (в мунданният дом на Нептун), може да се каже, че приятелката ти рискува да попада в големи любовни интриги с Плутон и Венера в 12ти. Тук Плутон изисква да се развива концепция по какъв начин могат да се реализират дадени възможности и алтернативи. Налага на притежателя на радикса да изразява мнението си какво очаква от една връзка и да пита партньора дали е възможно той да задоволи очакванията й.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #104 -: Октомври 26, 2011, 04:59:50 pm »
Дивна, тя харесваше момчето, но прецени, че тя не е достатъчно добра за него. Това поведение на Плутон - сам да се отказва, много пъти съм го наблюдавала. Страх ги е другите да не ги отхвърлят.
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 10:56:31 am от Anabell »

*

Divna

• 2478
« Отговор #105 -: Октомври 26, 2011, 05:33:23 pm »
Карта 2 - бившият ми приятел, качвала съм я вече картата, алкохолик (дори за финландец), болезнено искащ (не знае какво иска, но МНОГО иска) загубва се в това, което според обществото е правилно; виждала съм го да участва във футболен турнир и да играе 5 часа почти без почивка и после почти да колабира, никакво усещане за мярка.

Анабелл, характерното за Плутон в 1ви дом е, че обича да налага мнението си сред заобикалящите го. Такива хора като цяло имат тенденция за доминантност в околната среда. На млади години, когато Плутон все още е "необработен" е характерно едно властно поведение и манипулация, които може да се превърнат в тирания за заобикалящите. Ако Плутон се "преработи", то тогава може да се очаква една личност с много силен характер, която знае какво иска от живота и най-вече как да го постигне. Тази позиция на Плутон дава голяма физическа издръжливост.
Най-известните гадатели са с Плутон на АЦ. Способни са да усещат с всичките си сетива заобикалящите ги. Могат да четат мислите и да предвиждат действията на околните. Един преработен Плутон на АЦ е цяло съкровище за хората, които са около него. Личност, с Плутон в 1ви дом е белязана за винаги. Положително или отрицателно, това зависи само от избора на личността. Ако е избрал като изход "чашката", за да избяга от реалната заобикаляща го среда, то тогава е възможно да потъне в дълбока перманентна криза. Да липсва самоуважение, отговорност ... като егоизмът и личните желанията да застанат на първа линия. Алкохолът може само да го накара да се чувства несигурен както в своя личен, така и в професионалния си живот. С Плутон на АЦ не е желателно да има някакво пристрастяване, което е унищожително както за самия притежател на радикса, така и за околните. Плутон е най-голямата предпоставка за ракови заболявания и тумори и тук на АЦ ако системно се приема алкохол, това може да е унищожително за него. Туморите (специално в главата, мозъка) са често срещани при Плутон в тая позиция.

*

Divna

• 2478
« Отговор #106 -: Октомври 26, 2011, 05:46:26 pm »
Дивна, тя харесваше "архитектът", но прецени, че тя не е достатъчно добра за него. После се обиди на приятелката ни, която се омъжи за него (благодарение на това, че се движихме заедно). Това поведение на Плутон - сам да се отказва, много пъти съм го наблюдавала. Толкова ги е страх другите да не ги отхвърлят, че се презастраховат, като изобщо не се предлагат.....

Вероятно е преценила, че не това е човекът, с когото би прекарала остатъка от живота си.
Обидила се е защото е осъзнала, че мъжът, който я е ухажвал може да обича и друга жена. Тя знае, че е била харесвана и като всяка една жена би желала да бъде незаменима. В случая се оказва, че въпросния ухажор я е заменил. Ами няма да и е приятно естествено. Но не се притеснявай за нея. Тя обича любовните страдания, които я карат да се чувства жива.  ;) Приятелката ти знае най-добре какво и носи удоволствия. 12 домната Венера по своему е мазохистична (когато не е обработена).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #107 -: Октомври 26, 2011, 06:04:36 pm »
О не се притеснявам, изобщо  :P. Всеки сам е отговорен за личното си щастие.  ;D

Тази вечер ще махна картите - все пак е лична инфо, мерси Дивна,  :wub: :confuse3: интересно ми беше да прочета анализите ти. За някой неща съм съгласна, за други не, но няма пълно щастие.  ;D :rolleyes:

*

Divna

• 2478
« Отговор #108 -: Октомври 26, 2011, 06:42:28 pm »
Според мен не е наше право да обвиняваме хората. Всеки е чадо божие и не ние сме тия които ще съдим и търсим негативното в другите. Не си спомням картата ти, но за да имаш проблем с хора, с Плутон на АЦ явно причината е в теб самата. Ти наричаш плутонианците - саморазрушители. Плутон не руши нещо, което е ценно и важно. Без никакво съмнение това е планета с висока ефективност. Тя търси свободата в отговорността. Ако и бъде налагано нещо насила, тогава ефекта на противодействие е разрушителен. Приеми, че хората с Плутон на АЦ са силни, навярно по-силни и от теб самата. Те знаят къде и как да пипнат (в повечето случаи дълбоко в нашето подсъзнание), за да ни помогнат да разберем кое в нас изисква промяна. В повечето случаи този процес е мъчителен, тогава, когато му се противопоставяме. Навярно за това ти се чувстваш зле в тяхно присъствие. Не ги вини, това са хора белязани от Бога, за да помогнат именно на обкръжението си да предприеме "дисекцията на тумора", който с годините сме спрели да му обръщаме внимание. Не случайно именно такива хора влизат в нашия живот - да ни покажат, че сме смъртни и че си имаме достатъчно работа върху нас самите и да се концентрираме върху нашите несъвършенства.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #109 -: Октомври 26, 2011, 06:59:34 pm »
Дивна, айде да не я почваме тая песен за кой бил по-силен и тн. Какво ме интересува аз или гаджето ми е по-силно, когато и двамата се борим за едно и също - общото ни лично щастие..... :P

А пък да се състезавам с една интелигентна, млада жена, моя приятелка, е най-тъпото нещо, което съм чувала, с извинение. Че ние сме тотално уникални и различни хора..............

*

Divna

• 2478
« Отговор #110 -: Октомври 26, 2011, 07:16:15 pm »
Анабелл, виждаш ли какво става в момента?! Аз говоря хипотетично, а ти го приемаш лично.
Общото лично щастие в партньорството няма как да го изградим ако не сме готови да приемем човека до нас, такъв какъвто е. Без никакви очаквания и надежди, че би могъл/а да се промени, така че на нас да ни е удобно или така както ние мислим, че на него/нея ще му е добре.

За приятелката си казваш, че излиза с човек без висше образование. Живяла съм с мъж 17 години, който нямаше висше и това не ми е пречило (нищо, че аз съм вишистка). Висшето образование не ни прави по-интелигентни или по-мъдри. В много случаи то може да ни попречи в личното ни щастие, тогава, когато се крепим на идеята, че сме еди какво си (силно его, ранено Слънце) и заслужаваме еди що си (силено желание, ранен Нептун).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #111 -: Октомври 26, 2011, 07:30:31 pm »
.............. мисля, че няма смисъл да продължаваме диалога, пак се почна с поученията и тн.... :P ;D
Приятна вечер Дивна  :88:

*

Divna

• 2478
« Отговор #112 -: Октомври 26, 2011, 07:50:59 pm »
.............. мисля, че няма смисъл да продължаваме диалога, пак се почна с поученията и тн.... :P ;D
Приятна вечер Дивна  :88:

Анабелл, какво в думите ми не ти хареса, за да желаеш да прекъснем диалога? Не бих си позволила да поучавам, освен децата ми, които според мен заслужават да им се даде съвет (майчински). В случая беше поискано (от теб самата) мнението за Плутон и за хората с Плутон на АЦ или в 1ви дом. Аз давам моето си лично мнение, което явно е в разрез на твоите лични очаквания. Това че ти го приемаш като поука за мен е абсурдно. И защо именно ти настояваш да кажеш последната дума? Ще се усмиля да те помоля, да поставиш радикса си.

« Отговор #113 -: Октомври 26, 2011, 08:10:56 pm »
абе квото и да си говорите Плутон в 1 не е виновен за алкохолизмът,той е Нептуново бягство,как си го представяте да изгуби Плутон в 1 контрол над себе си и властта над околните- напивайки се-изпадайки в безвластие чрез безпаметност :mellow:
Сатурн/Слънце,напрегнат.асп, дава - неудоволетвореност ,несигурност,не вярва в себе си, все другите са им  виновни, все има обективни обстоятелства,който му пречат, вътр. недоволство от всички и всичко,и тази огромна неудоволетвореност, ако няма с какво да запълниш ,използваш затъпители - алкохол, дрога, за да забравиш,че си  провалил високите си изисквания/очаквания
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #114 -: Октомври 26, 2011, 08:24:46 pm »
 Анабел, на какво в картата Ви се дължи (според Вас) залитанията по статус, дипломи, позиции в йерахията, популярност в "популярни" среди? :blink:

п.п. И аз имам лъвска Луна, че и доста ранена, но хората ги разглеждам извън социалния им контекст.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #115 -: Октомври 26, 2011, 08:26:05 pm »
Да, Нептун и при двамата е силен - при единия упр. Слънце, при другия управителя на асц в съвпад с Нептун.

И проявленията на тежките аспекти със Слънцето бяха на лице, по един или друг начин. И двамата бяха много самостоятелни още от малки, отсъстваща бащина фигура.

*

Asol

• 4140
« Отговор #116 -: Октомври 26, 2011, 08:31:07 pm »
Анабел, смяташ ли, че позицията в йерахията прави човека ?  :rolleyes:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #117 -: Октомври 26, 2011, 08:33:03 pm »
вижте ако Ви е толкова интересно пишете ми на Лични съобщения. Това не е публична информация. Този форум се чете от кой ли не.  ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Октомври 26, 2011, 08:56:25 pm »
Бабите и дядовците по двете линии са ми с университетски (преподавателски) титли, но тази "болест" мен ме е подминала. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #119 -: Октомври 26, 2011, 09:13:54 pm »
... тази "болест" ... :)

Ако съдим за такъв вид заболявания, според теб Лили, къде е необходимо да погледнем?