Здравей Гост

Духовните хора и наталната карта

• 100 Отговора
  • 16369 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Духовните хора и наталната карта
« Отговор #100 -: Октомври 29, 2011, 10:10:57 pm »

Съгласна съм с теб.  :blink: Луната, като рефлектор на слънчевата светлина ни дава общата картина за човека и неговия вътрешен свят, например как взима решения. С главата (Слънцето) или със сърцето (Луната). Ако едно от светилата е наранено, то тогава какво правим? Ако например Слънцето е наранено, а както знаем Луна отразява неговата енергия ... тогава какво? Ако пък Слънце е силно, а Луна наранена ...? И тъй като Луна се асоциира с думата "поведение", то тогава как може да се намери баланса между двете светила, ако Луна е силна, а Слънце слабо или обратно? Нещо не ми се връзва както и да го мисля. Всички със силни Луни би трябвало да взимат решения със сърцето си, да ама в някой случаи трябва да се мисли и с главата (Слънце).    Най-доброто решение е и двете светила да са добре поставени и аспектирани в радикса, но както знаем това рядко се случва. Често едното светило е наранено и липсва баланс, който е необходим за вътрешния ни конфорт. Ако Слънце е наранено например, то тогава сърцето (Луната) не манипулира ли главата (Слънцето)?

Меркурий е главата, мислите. Слънцето е сърцето.

Да вземаш решения по Луната означава да се водиш от емоциите си и от несъзнателни импулси.

Tук въобще не визирам частите от човешкото тяло.
Стават големи недоразомения, когато нещата се четът директно.  :-[
В случая разговорът ми беше с друг участник във форума върху тази тема и съм доволна, че тя ми разбра адекватно мисълта.