Здравей Гост

За интерпретациите

• 2 Отговора
  • 1958 Прегледи
*

Джинка

За интерпретациите
« -: Декември 01, 2005, 07:46:17 pm »
Четох някъде, че при транзитен Сатурн в 7ми дом не се правят интерпретации на дадената карта... :(  добре, а при сатурн в същото положение в натала отново ли не трябва да се тълкува картата?

*

Lillie

• 30532
За интерпретациите
« Отговор #1 -: Декември 01, 2005, 09:21:04 pm »
Цитат
"Четох някъде, че при транзитен Сатурн в 7ми дом не се правят интерпретации на дадената карта... :(  добре, а при сатурн в същото положение в натала отново ли не трябва да се тълкува картата?"
Категорично не! При Сатурн в 7 дом единствено в хорарна карта се смята, че същата не е "радикална", т.е. не подлежи на тълкуване.
Иначе Сатурн е една от най-важните планети във всяка натална карта /а също и в синастрията/ като се нарежда в йерархията непосредствено след личните планети. Всъщност той бележи границата между персоналното и трансперсоналното, именно затова планетите отвъд Сатурн се наричат "транссатурнови" - Уран, Нептун, Плутон...  :blink:  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
За интерпретациите
« Отговор #2 -: Декември 01, 2005, 09:26:53 pm »
...освен това транзитите на Сатурн през картата са извънредно важни и бележат събития /и изживявания/ не само в психоемоционален, а и в реален, битов план. Все пак Сатурн е много земна планета и се свързва с реални постижения  :)  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.