Разгледах петицията, интересна е! Кога са приети тези вътрешни правила по чл.3 ал.2т.31 ЗМИП, някой знае ли?
Като поразмислих малко бих казал, че е доста интересна цялата ситуация:
Първо - българинЪТ малко се плаши от допълнителна работа, която, естествено за БълХария не се заплаща, та ми се видяха нормални реакциите и мненията на повечето, които са дали някакво мнение относно петицията.
Второ - С това, наистина ще се загуби едно страхотно доверие, което е нужно за отношенията счетоводител-работодател.
Трето - Не знам, дали ще е възможно, пък и не познавам допълнителните права и правомощия на един счетоводител, както и наказателно-процесуалните законите, които биха ги обвинили, ако се установи прикриване на информация свързана с препиране на пари или финансиране на тероризма (това второто за БълХария ми е малко смешно), но с една такава допълнителна отговорност с която се товарят счетоводителите, се замислям, дали утре някои частни фирми няма да се "измъкнат" обвинявайки счетоводителите си за "скритите" и "пренасочени" пари или неплатени данъци, като по този начин главните виновници да се извадят от уравнението. Ако няма някой закон - пак казвам, че не съм запознат, а просто размишлявам - то едни такива допълнителни изисквания от страна на ДАНС към счетоводителите биха били утре много добър повод за вицове и за циркове по съдебните зали.
Четвърто - и все пак...все отнякъде трябва да се почне и замисъла да има такъв "контрол" е добър, но малко трудно приложим. А и като цяло си мисля, че ще е поредния "безмълвен глас в пустиня" в законите.
п.п: Марая ти какво мислиш за петицията, че повдигна темата? Щото виждам само възмущение, ама не и обяснение, що се възмущаваш.