Здравей Гост

зет 6

• 72 Отговора
  • 10570 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: зет 6
« Отговор #40 -: Ноември 08, 2011, 01:26:49 pm »
мм да най вероятно към началото на октомври ми се дава съвпад на транзитен меркурий със сатурн и секстил с юпитер..:)))

Redigy, Лили е имала впредвид да погледнеш дали е аспектиран наталния Меркурий от някой бавен транзит.
Всъщност как е поставен наталния Меркурий в радикса ти (дом, знак, аспекти)?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #41 -: Ноември 08, 2011, 04:33:38 pm »
мм да най вероятно към началото на октомври ми се дава съвпад на транзитен меркурий със сатурн и секстил с юпитер..:)))

Redigy, Лили е имала впредвид да погледнеш дали е аспектиран наталния Меркурий от някой бавен транзит.
Всъщност как е поставен наталния Меркурий в радикса ти (дом, знак, аспекти)?

А, защо се гледа това?

Аз ходя сега на курс към Московската академия или нещо такова и преподавателката казва, че били им легитимни дипломите/ не че тръгвайки имах идея за това/.
Ето ви сайта им : http://urania-bg.com/

*

Asol

• 4140
« Отговор #42 -: Ноември 08, 2011, 05:06:45 pm »
Дипломата може да е легитимна само ако въпросното учебно заведение фигурира в списъците на акредитираните за България. Ето и списък.
А вие какво изучавате в тази академия, че задаваш такива въпроси ?! Тук май повечето сме от самоуката академия.  :-[

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #43 -: Ноември 08, 2011, 05:16:02 pm »
разбивате ме  :rolf: :rolf:, защо са ви СЕРТИФИЦИРАНИ курсове по астрология ? Т'ва да не е архитектура, че да си чакате за проектантската правоспособност и печата.......и да не можете да практикувате, защото държавата Ви забранява и сте подсъдими, НЯМА ТАКОВА НЕЩО. Ако някой преподавател в БГ Ви кефи, се записвате и това е! Иначе от нета и от книгите МОЖЕ да се изучите без проблем, тук наистина повечето сме така... а и вече с всичките астро програми.........не си давайте парите за глупости....всички курсове са главно направени за ПАРИ и са толкова разтеглени във времето...
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Ноември 08, 2011, 05:19:55 pm »
В този форум има теми - обзорните, които много ПРОФЕСИОНАЛНИ астролози в БГ не могат да осмислят (аз лично не съм писала в нито една от темите, никой тук не е професионален астролог, така че, не правя реклама)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Ноември 08, 2011, 05:20:39 pm »
Аз ходя сега на курс към Московската академия или нещо такова и преподавателката казва, че били им легитимни дипломите/ не че тръгвайки имах идея за това/.

Легитимни ще са в Русия, ако наистина е акредитирано учебно заведение и щом има лиценз. Това обаче не означава, че тази академия автоматично получава статут на заведение, чиито дипломи се признават в България или друга държава. И да се легализира дипломата, астрологията като учебен предмет/специалност все още официално не е призната в нашата страна. Така ми се струва по пътя на логиката, пък може и да греша.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #46 -: Ноември 08, 2011, 05:24:26 pm »
айде вижте ги тези от Ураниа

http://urania-bg.com/sites/default/files/lecture2.pdf

тема за парите - от лекциите им. Еми не са така нещата и това са общи приказки НАВСЯКЪДЕ в нета ги има. Изберете си друга школа, има по-добри в БГ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Ноември 08, 2011, 05:28:10 pm »
тема за парите - от лекциите им. Еми не са така нещата и това са общи приказки НАВСЯКЪДЕ в нета ги има.

Права си, тия неща сме ги чели и в книгите. И са общи приказки.

Да не говорим за това, че освен Венера и Плутон има и други планети, отговорни за парите.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #48 -: Ноември 08, 2011, 05:33:50 pm »
Плутон дава екстремално богатство, но и екстремален банкрут, много повърхностни лекции, но за да запазим добрия тон  ;D, ако Ви се социализира, общува с хора, запишете се на който и да е курс, но ако ще УЧИТЕ... си подберете добре учителите.  :P В един курс не може да се преподаде всичко, но могат да бъдат по-коректни. Астрологията е "дълбока вода", не е средство за изкарване на пари....това е вторично....

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #49 -: Ноември 08, 2011, 05:50:36 pm »
Аз сега започнах. А се записах там, защото една позната ми ги препоръча като систематично подредени. Нямах идея за академия и прочие. Въобще не ме интересува дипломата - написах го, защото казвате, че нямало лицензирани дипломи.
На мен не ми се отдава самоукството много-много сякаш, макар, че от пролетта, когато реших да уча, до сега съм прочела много и понаучила. И от вас включително.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #50 -: Ноември 08, 2011, 08:27:53 pm »
 ;D :P важното е ти да се чувстваш добре, ние сме длъжни  :P да си кажем мнението, нали е ФОРУМ и различни хора четат темите.

Какво да кажа, аз съм ходила на какви ли не курсове по езици, математика, и тн и тн... почти никаква полза няма, ако не ти е добър учителя, най-вече като ПРЕПОДАВАТЕЛ, а не като лингвист/математик/астролог.... Систематизираните лекции са супер, ама 3 добри книжки ти вършат същата работа, но ако правите постоянно хороскопи и ги коментирате... поне лично за мен би било най-добре от самото начало да се почне холистично... ;D това е нещо, което текста не може да предостави, а човешкото общуване на живо може...  :-[

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #51 -: Ноември 08, 2011, 08:46:06 pm »
Точно това имам предвид, Анабел, благодаря, че така добре го формулира.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #52 -: Ноември 08, 2011, 08:54:02 pm »
;D :P важното е ти да се чувстваш добре, ние сме длъжни  :P да си кажем мнението, нали е ФОРУМ и различни хора четат темите.

Какво да кажа, аз съм ходила на какви ли не курсове по езици, математика, и тн и тн... почти никаква полза няма, ако не ти е добър учителя, най-вече като ПРЕПОДАВАТЕЛ, а не като лингвист/математик/астролог.... Систематизираните лекции са супер, ама 3 добри книжки ти вършат същата работа, но ако правите постоянно хороскопи и ги коментирате... поне лично за мен би било най-добре от самото начало да се почне холистично... ;D това е нещо, което текста не може да предостави, а човешкото общуване на живо може...  :-[

Те сигурно правят хороскопи и ги коментират, ама "професионалната" програма на преподавателя им дава грешни изчисления  ;D  Сигурно защото и школата им е уранясала, та така ме изненадаха неочаквано с друг асцендент  ;D Прибрах си се у дома след астроконсултацията и си се зачетох в книжките си - там не ми казват, че за втори брак се гледа пак само седми дом, а ме насочват и към 9-ти, и към 11-ти дом; не ми се казва просто, че щом имам Плутон в 1-ви дом това означава периодични кризи в брака, понеже давал опозиция на 7-ми дом и край, така ще е, а ми обясняват как да предолея това и да се науча на партньорство; не ми и казват, че щом луната на детето ми е в 12-ти дом, то ти ще е емоционално отдалечено от мен, а ми казват, че се случва при родени преждевременно деца и отделени в началото от майката; и имам риби на десцедент и първият ми мъж не е близвал алкохол - отивам да чета защо така бившият не отговаря на описанието  ;D От тази събота определено предпочитам книгите пред лекциите на един човек  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Ноември 08, 2011, 09:22:17 pm »
Зависи на какъв преподавател ще попаднеш, също така е важно да има синхрон между очакванията на обучаващия се и начина, по който преподавателят изнася материала.
Във Варна се сещам за трима-четирима мъже астролози, които са и добри преподаватели. За жена астролог, която да я бива и в преподаването, не се сещам, те повечето са към руската школа и репертоарът не се различава особено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #54 -: Ноември 08, 2011, 09:31:32 pm »
Освен планетите има и дух/същност.Някой хора се раждат с няколко прераждания напред. Един добър астролог преподавател (поел е тази отговорност) трябва поне да даде 3-4 възможности за проява на дадена планета, знак, аспект и тн.

Но това значи самият той да е на по-високо ниво. Трагедия е ако учителят ти, всъщност няма твоите качества, ще ти навреди; В задължителното образование има инспектори, програми ВСИЧКО се следи, точно за да се избегнат такива неща, а астрологията, която е толкова свързана с личността ни, пряко с нас, е много отговорна "дисциплина" за преподаване....някой може да се "самоубие" след КОРЕКТЕН  ;D :P анализ....

На мен ми направи впечатление и друго за дадената школа - написали са 3-4 основни теми и дават обяснение "клиентите Ви ще идват главно за тези теми". Някак го няма основното - всеки, който търси астрологията има усещане, че вселената е разум, няма го това в техния сайт, усещането, че астрологията те свързва с вселената, че ти помага да разбереш себе си и да си в хармония със себе си, с хората и света. Ако един астролог с практика, не е видял това... че всичко е част от един по-голям план, НИЩО не разбира от астрология....  :P ;D каквито и дипломи да има....

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #55 -: Ноември 08, 2011, 10:51:46 pm »
Зависи на какъв преподавател ще попаднеш, също така е важно да има синхрон между очакванията на обучаващия се и начина, по който преподавателят изнася материала.
Във Варна се сещам за трима-четирима мъже астролози, които са и добри преподаватели. За жена астролог, която да я бива и в преподаването, не се сещам, те повечето са към руската школа и репертоарът не се различава особено.

Иска ми се да се появи "моят преподавател", но все още съм на ниво моят си хороскоп и може би затова и няма да се "появи" - не съм готова  :blink: За сега чета книгите на един сръбски астролог и се радвам, че е доста различен от руската школа  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Ноември 09, 2011, 04:12:32 am »
Руската школа е много фаталистична....  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Ноември 09, 2011, 07:06:34 am »
Andrea, и какво му е различното и кой е този астролог ? Нищо не пречи на човек да чете неща от различните школи. :P Това по-скоро може да е полезно.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #58 -: Ноември 09, 2011, 07:32:06 am »
Andrea, и какво му е различното и кой е този астролог ? Нищо не пречи на човек да чете неща от различните школи. :P Това по-скоро може да е полезно.

Разбира се, но преди 5 години само една негова книга ми систематизира доста практични неща, а тогава още у нас нямаше отпечатана такава, а бях прочела доста. Надявам се да го преведа и издам.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #59 -: Ноември 09, 2011, 09:12:19 am »
Не, този се занимава с кармична астрология, а аз съм далеч от нея. Освен това прегледах и не видях Душан Величкович да е публикувал книги, затова пък има голямо присъствие в ютуб  :blink: Ще си позволя да не отговарям, защото наистина ми се иска да го издам преди известното бг издателство в тази област  :blink: