Здравей Гост

Моля за помощ!

• 17 Отговора
  • 2196 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Моля за помощ!
« -: Ноември 10, 2011, 03:07:59 pm »
Момичета, имам нужда от помощ. Човек, който ми е много близък и е много важен за мен има сериозен проблем. От преди две-три години започнаха проблемите му с наркотиците. Мина през различни периоди, опитваше се да спре, терапии, лечение, смени града за известно време... Но много е трудно човек да се "откачи" от такава зависимост.
От февруари тази година той е в комуна в Испания, по собствено желание. Би следвало по негови думи да излезе някъде февруари 2012 и има намерение да се връща в България, но нищо не е сигурно.
Момчето е много интелигентно, хубав и позитивен човек е.

В този ред на мисли искам да се обърна към астрологията за да видя какво му се очертава и и може ли по някакъв начин да се спомогне положителното развитие на ситуацията.
Дали този шанс който му е даден ще се отрази добре, дали животът му ще се промени към добро.

Не съм сигурна в случай, като този дали може да помогне натал, прогресии, транзити или пък хорар..
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 08:56:40 am от Freya »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Моля за помощ!
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2011, 04:46:52 pm »
На прима виста, нямам опит с такива въпроси....

Водолей, мъжете Водолеи много се влияят от средата си, и Нептун на асц, и прогресивна Луна и Слънце в Риби. Венера в Козирог също не е добре, но поне диспозира Марс във Везни, който е на МЦ; Упр асцендент в Скорпион - предполагам изпада в дупки и е краен. Юпитер в Скорпион не е много добра комбинация....знаеш Скорпионите колко обичат да изследват "тъмните" неща от живота...и квадрат със Слънце, много тежък аспект.....Сатурн е добре поставен, но комбинацията Марс/Сатурн/Плутон в съвпад....може да се замеси с мафията много сериозно, а Варна както знаем има силови групировки свързани с наши побратими.....но може и всъщност да се чувства много добре именно в такава среда, с толкова много въздух в картата му трябва добро обкръжение, което да го ПОДКРЕПЯ емоционално, заради водата в прогресията към дадения момент. А и с този Нептун в 1 дом...

Мисля, че е като попивателна - каквато е енергията около него такъв става, с толкова Риби. В БГ в момента социалната енергия не е добра. Да се запише на бойно изкуство, за да е с дисциплинирани, позитивни хора. ТРЯБВАТ му хора, сам няма да се справи, няма достатъчно Земя в картата си. 
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 05:47:41 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2011, 04:59:36 pm »
Фрея, какъв е искал да стане?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2011, 06:55:25 pm »
На прима виста, нямам опит с такива въпроси....

Водолей, мъжете Водолеи много се влияят от средата си, и Нептун на асц, и прогресивна Луна и Слънце в Риби. Венера в Козирог също не е добре, но поне диспозира Марс във Везни, който е на МЦ; Упр асцендент в Скорпион - предполагам изпада в дупки и е краен. Юпитер в Скорпион не е много добра комбинация....знаеш Скорпионите колко обичат да изследват "тъмните" неща от живота...и квадрат със Слънце, много тежък аспект.....Сатурн е добре поставен, но комбинацията Марс/Сатурн/Плутон в съвпад....може да се замеси с мафията много сериозно, а Варна както знаем има силови групировки свързани с наши побратими.....но може и всъщност да се чувства много добре именно в такава среда, с толкова много въздух в картата му трябва добро обкръжение, което да го ПОДКРЕПЯ емоционално, заради водата в прогресията към дадения момент. А и с този Нептун в 1 дом...

Мисля, че е като попивателна - каквато е енергията около него такъв става, с толкова Риби. В БГ в момента социалната енергия не е добра. Да се запише на бойно изкуство, за да е с дисциплинирани, позитивни хора. ТРЯБВАТ му хора, сам няма да се справи, няма достатъчно Земя в картата си.
Ами смятам, че средата и обкръжението наистина му влияят. А той е доста социален... предполагам заради въздушните знаци. Права си за някои неща. 
Дисциплина му трябва и идеята за бойно изкуство е добра..аз съм му предлагала и е заинтересуван по принцип.
Благодаря за отговора.  :blink:
Мен ме вълнува по принцип по прогресии и транзити какви периоди му предстоят.
Цитат
Фрея, какъв е искал да стане?
В смисъл професионално ли?
По принцип много се интересува от военна история, голяма страст му е. И знае много по въпроса, но не се е занимавал с нещо свързано с това.
Военен сигурно би му отивало, но не точно.
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 07:00:50 pm от Freya »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2011, 07:03:39 pm »
От това, което знаеш за него, дали е имал липсващ баща?

Или бащата на баща му е липсвал?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2011, 07:16:25 pm »

Астрологически, въз основа на какво правиш такова предположение?
Може да се каже, че по някакъв начин баща му е "липсвал", да. По-скоро дори с дядо си (по бащина линия) имат по-добра връзка, или поне той винаги се е възхищавал на дядо си и начина му на живот.
Интересно сега се замислих, че никога не е говорил много за баща си.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2011, 07:19:42 pm »

Астрологически, въз основа на какво правиш такова предположение?
Може да се каже, че по някакъв начин баща му е "липсвал", да. По-скоро дори с дядо си (по бащина линия) имат по-добра връзка, или поне той винаги се е възхищавал на дядо си и начина му на живот.
Интересно сега се замислих, че никога не е говорил много за баща си.

Не го правя въз основа на астрологически предпоставки.

Защо баща му е липсвал?

А бащата на баща му липсвал ли е на баща му, поради някаква причина?

Дядо му да не е някой свободолюбив тип? Или пък е преподавател, професор, банкер?

« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 07:33:56 pm от Hm »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2011, 07:37:10 pm »
Ок, тогава на какво се дължи предположението ти?
Развели са се техните, може би когато е бил 9-12 годишен примерно.
Никога не са били близки с баща си. И баща му като цяло не мисля, че е изиграл кой знае каква роля когато е израствал, поне аз такива наблюдения имам.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Ноември 10, 2011, 07:42:52 pm »
Никога не са били близки с баща си. И баща му като цяло не мисля, че е изиграл кой знае каква роля когато е израствал, поне аз такива наблюдения имам.

Според Семейните констелации, в повечето случаи стремежът (може и несъзнателен) към липсващия баща или пък друг роднина, който се стреми към липсващия си баща, е причината за наркотичната зависимост.

Кажи за дядо му. Дали е свободолюбив тип, Уранианец или Юпитерианец? На село ли живее?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2011, 07:52:11 pm »
Плутон транзитира 1 дом и после "налазва" личните планети, поне още 10 години ще е като в чистилище.......това виждам. Но това е и шанс да си вземе живота в ръце. Като се замисля най-тежкият му натален аспект е Юпитер квадрат Слънце. За мъжете Слънцето е много важна планета, а Юпитер му е упр асц, и сега Плутон диспозитор на Юпитер (и по натал във Везни) е в Козирог и в 1 дом....и наталната Венера е там...

Има един лаф - няма бивш наркоман.... за съжаление изобщо не съм позитивно настроена за тези карти. Само Сатурн дава лъч светлина, обаче от опита си с Водолеи мъже (Слънце в падение...), а при него и другата мъжка планета Марс е в заточение, Луната изобщо не е силна, нито асцендента. Да огнен знак е, но Нептун там, е добре само за светци или Холивудски актьори.....Единственото добро е, че Юпитер е над хоризонта и че има планети над хоризонта.
Но е нощно раждане, и Марс може да се води при определени условия за Дорифорий, но Марс в съвпад с много по-силно поставения Сатурн (и по знак и по позиция). При мен Сатурн помага, но ако се подчинявам на условията му.

Каквито и транзити и прогресии да има това момче (а към дадения период нищо ново не се задава) трябва да прояви МНОГО воля и дисциплина и да направи много компромиси със себе си.

Съжалявам, не мога да кажа нищо по-добро, ако някой друг вижда по-хубави неща, нека се включи.... :blink:, винаги е хубаво да завършваме позитивно  :-[

И най- лошото - минало му е сатурновото завръщане и не се е изчистил....

Ако оцелее може да стане страхотен психолог или лечител от някакъв тип....
« Последна редакция: Ноември 10, 2011, 08:03:40 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2011, 08:11:32 pm »

Според Семейните констелации, в повечето случаи стремежът (може и несъзнателен) към липсващия баща или пък друг роднина, който се стреми към липсващия си баща, е причината за наркотичната зависимост.

Кажи за дядо му. Дали е свободолюбив тип, Уранианец или Юпитерианец? На село ли живее?

Не знам как се определят тези стереотипи.
Дядо му е деспотичен тип, изключително стриктен и в начина си на живот и всичко, чак до крайности. Води здравословен начин на живот, и за възрастта си е доста жив и буден. Той се е изградил като такъв, поради влиянието на неговия доведен баща, който е бил е Германец - генерал. И още от малък, доведения му баща го е учил на дисциплина по крайни начини.
Навремето когато дядото на моят приятел е бил млад е постигнал много и е бил известен заради постиженията си, отново свързани с историята.
Предполагам и от там идва уважението на приятеля ми към дядо му и интереса към военната история... почнах да намирам логика в пъзела.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #11 -: Ноември 10, 2011, 08:13:40 pm »
Благодаря Анабел, има за какво да помисля от това което каза.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Ноември 10, 2011, 08:15:49 pm »

Не знам как се определят тези стереотипи.
Дядо му е деспотичен тип, изключително стриктен и в начина си на живот и всичко, чак до крайности. Води здравословен начин на живот, и за възрастта си е доста жив и буден. Той се е изградил като такъв, поради влиянието на неговия доведен баща, който е бил е Германец - генерал. И още от малък, доведения му баща го е учил на дисциплина по крайни начини.
Навремето когато дядото на моят приятел е бил млад е постигнал много и е бил известен заради постиженията си, отново свързани с историята.
Предполагам и от там идва уважението на приятеля ми към дядо му и интереса към военната история... почнах да намирам логика в пъзела.

Ето, че положението е такова, каквото питах. Липсващ баща. Бащата на баща му е имал доведен баща.

Харесва дядо си и има интерес към военната история, защото дядо му е имал такъв интерес.

Ако изобщо иска да се излекува, нека отиде на Семейни констелации.

По хороскопа - мога да предположа несъзнателна идентификация с дядо си - Слънце във Водолей, Уран в 12-ти дом. Уран е дядо. Съвпада на Сатурн с Плутон е това по военната история. Плутон е в квадратура със Слънцето.

Вероятно по много други неща прилича на дядо си. Сигурно по още нещо повтаря съдбата му.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #13 -: Ноември 10, 2011, 08:30:25 pm »
Дам, и аз стигнах до такива изводи. Идентификация с дядо си.. и от части той замества образа на бащата, може би.
Само, че той не повтаря съдбата му, тъй като дядо му е изключително дисциплиниран, за разлика от него. И точно това му липсва.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #14 -: Ноември 10, 2011, 08:39:14 pm »
Дам, и аз стигнах до такива изводи. Идентификация с дядо си.. и от части той замества образа на бащата, може би.
Само, че той не повтаря съдбата му, тъй като дядо му е изключително дисциплиниран, за разлика от него. И точно това му липсва.

Повтаря съдбата му по това, че и двамата са израстнали без баща и по това, че и двамата се интересуват от военна история.

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Ноември 10, 2011, 09:33:09 pm »
Мисля, че е можел да бъде лекар с добра практика. Щеше да отработи по подходящ начин някои констелации. Всъщност като начин на преработка е добре след като се излекува да намери начин да помага в същата сфера, но вече като човек, който е победил себе си.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #16 -: Ноември 10, 2011, 09:41:25 pm »
Мисля, че е можел да бъде лекар с добра практика. Щеше да отработи по подходящ начин някои констелации. Всъщност като начин на преработка е добре след като се излекува да намери начин да помага в същата сфера, но вече като човек, който е победил себе си.
И това е интересна мисъл... по принцип има някакъв интерес към психология и беше споменал веднъж, че иска да учи за терапевт.
А аз имам идея по какъв начин мога да го насоча на някъде.

« Отговор #17 -: Ноември 13, 2011, 11:15:45 pm »
Аз мисля че при този човек в един момент ще има много осезаем поврат под една или друга форма, ще се видоизмени тотално.