Здравей Гост

Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми

• 216 Отговора
  • 27128 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми
« Отговор #80 -: Март 01, 2012, 01:20:04 pm »
sladurkata, не знаех за Слънцето, значи такива като мен.  ;D Има нещо такова, като се замисля...

Grace , към средната възраст вървя, уверено.  ;D Но съм в очакване на съвпада транзитна Луна със Слънце, де да знам, може да ме очаква изненада зад ъгъла.  :rolleyes: Стабилни, с власт, уверени, такива ме привличат, повече на Сатурн ми приличат, отколкото на Луната в Рак. 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #81 -: Март 01, 2012, 03:13:06 pm »
Роня недей забравя че основен сигнификатор за мъжете които те привличат е слънцето ти, по знак и дом.

И по аспекти.

*

Stella

• 7765
« Отговор #82 -: Март 01, 2012, 03:22:32 pm »
sladurkata, не знаех за Слънцето, значи такива като мен.  ;D Има нещо такова, като се замисля...

Grace , към средната възраст вървя, уверено.  ;D Но съм в очакване на съвпада транзитна Луна със Слънце, де да знам, може да ме очаква изненада зад ъгъла.  :rolleyes: Стабилни, с власт, уверени, такива ме привличат, повече на Сатурн ми приличат, отколкото на Луната в Рак.

Не са такива като теб, а по аспектите на Слънцето можеш да разбереш към какви мъже ще се привлечеш.

Например моето Слънце е във Водолей в съвпад с луната. Аз се привличам от грижовни мъже.
Слънцето ми има квадрат с Нептун - първият ми мъж беше зодия Риби. Омъжих се за него, докато пр. Слънце беше в Риби. Луната му е в Рак.

Следващия аспект: Слънцето има сходящ тригон с Марс - предполага се, че следващият мъж трябва да има нещо общо със зодия Овен, още повече, че Слънцето вече е прогресирало в Овен. Настоящият ми приятел е новолунен Овен с Марс в Рак (господарят на светилата се управлява от луната).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Март 01, 2012, 03:24:34 pm »
Но знакът също има значение. човекът, който ни привлича трябва да има нещо от характеристиките на нашето Слънце. В горния пример.

Слънце във Водолей
Първият мъж е асцендент  Водолей.
Настоящият партньор има тригон на Уран с Марс (управител на светилата).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #84 -: Март 01, 2012, 03:51:35 pm »
Марс, Луната, Асц, и аспектите на Слънцето, както казва Стела - там търсете мъжа, който ви привлича.
Изобщо не мога да се съглася с твърдението, че  Слънцето като знак определя това. Никак даже.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #85 -: Март 01, 2012, 04:27:52 pm »
Марс, Луната, Асц, и аспектите на Слънцето, както казва Стела - там търсете мъжа, който ви привлича.
Изобщо не мога да се съглася с твърдението, че  Слънцето като знак определя това. Никак даже.
А за мъжки хороскоп вместо Марс Венера ли се гледа?
Че се опитвам тука да стопля половинката колко точно се е заблудил...... :haha:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #86 -: Март 01, 2012, 04:36:25 pm »
А аз какво да гледам като съм с два управителя на 7ми.
К7 водолей.
Уран ли да гледам или сатурн :unsure:

когато и който ти е по-изгодно ;D

Много точен и конкретен отговор ;D Мерси :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #87 -: Март 01, 2012, 05:14:43 pm »
А аз какво да гледам като съм с два управителя на 7ми.
К7 водолей.
Уран ли да гледам или сатурн :unsure:

когато и който ти е по-изгодно ;D

Много точен и конкретен отговор ;D Мерси :blink:

бонусче си е все пак ;D

иначе не знам дали не прави притежателя си някак специфично взискателен :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #88 -: Март 01, 2012, 05:20:41 pm »
О да,определено :-[
Много избирам.Но това на двата управителя ли се дължи?

*

Grace

• 2257
« Отговор #89 -: Март 01, 2012, 05:56:17 pm »
О да,определено :-[
Много избирам.Но това на двата управителя ли се дължи?

не, според мен на Сатурн.  :blink:

А за мъжки хороскоп вместо Марс Венера ли се гледа?
Че се опитвам тука да стопля половинката колко точно се е заблудил...... :haha:
точно така - Венера и Луна са най-силните показатели при мъжете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #90 -: Март 01, 2012, 06:51:17 pm »
Тъй като първият аспект ан моето Слънце е съвпада с Уран, съвсем точен, то затова мисля, че са като мен до известна степен и сега, като се замислих, вярно е. По-вярно е от планетите в 7-мия ми дом. Но първата ми сериозна връзка не знам доколко се е вписвал човека, не му знам точните данни. А първият ми брак - никак. Освен това Слънцето ми е в квадратура с Луната и Сатурн в 7-ми (това е вторият му аспект на Слънцето) и явно това играе роля в липсата на привличане с това, което особено Луната в Рак символизира. Наистина не мога да я видя като сигнификатор на привлекателни неща, дори и в смисъл на какво търсим във връзка. Аз обичам движение, дързост, промени на едро, несигурност, дори. Луната в Рак макар и променливо светило ми е по-домашна някак... Домът ми не е точно моята крепост, нямам проблем да го сменям, не ща домошарство, обичам Венериански домове с щипка Сатурнови антики и историческа стойност. Пътуването и смяната на местожителства са ми нужни. Много съм си мислила за тази Луна там... Уж силна, но нещо... Явно аз не мога да я разбера. Третият аспект на Слънцето е тригон с Марс пак в Рак. Аман.  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #91 -: Март 02, 2012, 10:37:44 am »
Тъй като първият аспект ан моето Слънце е съвпада с Уран,

Нещо все не разбирам как се търсят аспектите  :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Март 02, 2012, 10:40:47 am »

Как не разбираш? по числата на градусите на планетите.
По-малкото число показва първия аспект, а по-голямото число- следващия.
С една уговорка обаче. съвпадът винаги е по-силен от всички останали аспекти,
а квадратурата и опозицията са по-силни от тригона. Но да не те обърквам. ти си гледай градусите.

« Отговор #93 -: Март 02, 2012, 11:02:45 am »
а скритата квадратура по-силна ли е от тригона? например Сатурн 2 градуса в Стрелец квадрат Слънце 23 градуса Лъв?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Март 02, 2012, 11:09:38 am »
а скритата квадратура по-силна ли е от тригона? например Сатурн 2 градуса в Стрелец квадрат Слънце 23 градуса Лъв?

Това изобщо не е квадратура. Слънцето е по-бързото небесно тяло. Според мен е много слаб разходящ тригон, който е извън допустимата орбиса, за да се отчита.

*На практика в тази карта е по-силен тригона на Слънцето с Уран.

« Последна редакция: Март 02, 2012, 11:31:30 am от Stella »

« Отговор #95 -: Март 02, 2012, 11:46:31 am »
Да, Стела, точно в 10-ката, мъжът, който е оставил най-траен отпечатък в живота ми, е по този аспект (Водолей е).
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Papy

• 4343
« Отговор #96 -: Март 02, 2012, 01:41:56 pm »
Значи аз логиката я виждам, ама защо при мен не работи?
Слънце точен кв уран (водолей/скорпион)
Слънце тригон плутон (везни)
Марс почти точна опозиция нептун (близнаци/стрелец)
В седми-юпитер в овен
Марс тригон юпитер
Кои трябва да са мъжете?

*

Grace

• 2257
« Отговор #97 -: Март 02, 2012, 01:57:45 pm »
Значи аз логиката я виждам, ама защо при мен не работи?
Слънце точен кв уран (водолей/скорпион)
Слънце тригон плутон (везни)
Марс почти точна опозиция нептун (близнаци/стрелец)
В седми-юпитер в овен
Марс тригон юпитер
Кои трябва да са мъжете?

би следвало да е Водолей или просто със силен Уран
Скорпион или със силен Плутон
при теб досега какъв тип е партнъор е бил The One  :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #98 -: Март 02, 2012, 02:06:39 pm »

Как не разбираш? по числата на градусите на планетите.
По-малкото число показва първия аспект, а по-голямото число- следващия.
С една уговорка обаче. съвпадът винаги е по-силен от всички останали аспекти,
а квадратурата и опозицията са по-силни от тригона. Но да не те обърквам. ти си гледай градусите.

Обърква ме едно правило, което бях чела, но не знам дали ще го пресъздам правилно - за планети на изток градусите се броят от дясно на ляво в долната хемисфера, а за западните - обратно - откъм горната. Затова и пропуснах да  се задълбая  :-\
Ти под градуси имаш предвид орбисите за най-точния сходящ, нали? Или самите аспекти по посока на движение на планетата?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #99 -: Март 02, 2012, 02:58:10 pm »
понеже стана дума за аспектите на слънцето в женска карта и как те описват мъжете/връзките с тях, аз май по-назад бях питала: с кои планети се вземат аспектите? само с марс и тежките планети или с всички (луна, меркурий)?