Здравей Гост

Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми

• 216 Отговора
  • 27126 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми
« Отговор #100 -: Март 02, 2012, 03:02:27 pm »
понеже стана дума за аспектите на слънцето в женска карта и как те описват мъжете/връзките с тях, аз май по-назад бях питала: с кои планети се вземат аспектите? само с марс и тежките планети или с всички (луна, меркурий)?

всички, сходящи, приоритет най-тесния орбис.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #101 -: Март 02, 2012, 03:16:39 pm »
вързах два брака ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #102 -: Март 02, 2012, 03:17:29 pm »

би следвало да е Водолей или просто със силен Уран
Скорпион или със силен Плутон
при теб досега какъв тип е партнъор е бил The One  :blink:

Скорпиони не понасям-ни жени, ни мъже-и те не ме понасят, особено жените-направо все едно ток ги бие :)
Случвало се е мъж скорпион да ме хареса
До момента мъжете са 2 близнака и 1 рак

Да кажем, че по марса ходя, ама нали аспектите трябваше да се гледат...

*

Grace

• 2257
« Отговор #103 -: Март 02, 2012, 03:21:34 pm »
да ти кажа, Папи, не отговаряш на схемата...засега.  :blink:
и аз не се връзвам, но при повечето работи.. :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #104 -: Март 02, 2012, 03:21:42 pm »
хм. Я да вида дали съм разбрала:
Слънце Сатурн - 176
Слънце Уран - 123
Слънце Нептун - 96.
Подреждам ги по орбиси и имам - първи разходящ с Уран - развода; сходящ със Сатурн - брак с по-голям; и трети - с Нептун....  :-\ :-\ :-\
Така ли е?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #105 -: Март 02, 2012, 03:23:59 pm »
вързах два брака ;D

:rolf: :rolf:

аз УЖ също връзвам, ама като гледам....но предложения съм имала... ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #106 -: Март 02, 2012, 04:02:01 pm »
Всъщност класическото разбиране за управител на седми дом не се изчерпва по никакъв начин с диспозитора на 7 дом. Управителят трябва да има достойнство на к7 - а домицилът е само едно от петте възможни достойнства, второ - да не е перегрин, защото тогава "предава" управлението на делата по седми дом върху собствения си диспозитор и да е с такова функционално разположение в картата, че да "вижда", тоест да е в мажорен аспект със седми дом.
Тогава той върши работата, ако не отговаря на едно от тези три условия - очевидно нищо не управлява.

Втори подход в добавка към първия - задължително и преди всичко друго, се търсят управителите (и тримата) на триплицитета на к7 и се преценява силата им. От една страна, триплицитетният управител има много повече възможности да влияе върху картата - той се включва при транзити/дирекции/прогресии, когато има активност към трите елемента от съответната стихия/триплицитет, а не само в конкретния знак на к7 и чисто статистически има повече силни периоди.

Тъй като седми дом не управлява само партньорите, има разпределение на ролите между отделните управители на триплицитета - първият управител се грижи за партньора по брак, вторият - за битките, борбите (Езра и Бонати) и споровете, решавани в съда (според Дарио), а третият - за съюзите (Бонати и Езра) и за съвместните дела, бизнес-партньорствата и участието в тях (Дарио).

Практически повечето "афоризми" от класическата астрология имат точно това предвид, когато говорят за управител, но е ясно, че днес това се превежда просто като "диспозитор"=господар на знака на куспидата.

Ей от тук на тръгват и митовете за изключенията от митовете в астрологията. Май. ;D

много е хубав този пост, при мен по тази класификация Слънцето пак ми се явява индикатор на съпруга, което мога да потвърдя от връзките си. ;) Никога не съм харесвала мъж, който да няма нещо в Козирог. В наистина сериозна връзка съм била само с мъже със Слънце, Луна в Козирог.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #107 -: Март 02, 2012, 04:07:35 pm »
Diyana, би ли разяснила нагледно казаното за триплицитета и 3 управители при К7 Риби, например ?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #108 -: Март 02, 2012, 04:56:16 pm »
И на мен ми е интересно. Пак гледах: К7  в Рак, водно триплицити. Луната (У на Рак) си е вкъщи - в Рак, силна е. Управителят на трите водни, на цялото триплицити - Марс, също е в рак и то в началото, в собствения си терм. Но там е в падение (което винаги ми е било много странно). Така или иначе, с Марс (У на триплицити) в рак пак излиза, че трябва да ме привличат такива. Или бъркам?

*

Papy

• 4343
« Отговор #109 -: Март 02, 2012, 05:07:09 pm »

Да-и ти така мислиш, нали
В момента тия изключения-и по предсказателните методи като цяло, много ме тормозят
Ония 5%...

*

Stella

• 7765
« Отговор #110 -: Март 02, 2012, 05:45:28 pm »

Да-и ти така мислиш, нали
В момента тия изключения-и по предсказателните методи като цяло, много ме тормозят
Ония 5%...

ами да ти кажа, аз не съм се отписала още. Слънцето има един сходящ квадрат с Юпитер в 11-и и аз го чакам да се прояви един ден. нямам други аспекти. засега партнъорствата имат проявление само по планетата в 7-и дом. а мъжете, които са ме привличали са по АСЦ и Луна.

Аз предлагам да сложим картата на Елизабет Тейлър и да броим аспектите. Поне часът и на раждане е еизвестен. Какво значи, "Не съм се отписала"? Тя има толкова много бракове, колкото аспекти няма наталното и слънце. А и защо гледате само аспектите на Слънцето, погледнете и тези на Марс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #111 -: Март 02, 2012, 06:03:11 pm »
тя имаше съвпад Венера/Уран в Овен в 7-и доколкото си спомням.

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Март 02, 2012, 06:23:07 pm »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #113 -: Март 02, 2012, 06:32:55 pm »
Слънцето й има само един сходящ.  ;D  Извън това, че Дсц й е в Близнаци, иначе никога не бих предположила, че е имала толкова много бракове. По-скоро бих мислила в насока местения, промени на местожителство, дори родителски катаклизми... Много съм далеч от истината още.  :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #114 -: Март 02, 2012, 06:35:28 pm »
Слънцето й има само един сходящ.  ;D

И Меркурий е в падение като моя. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #115 -: Март 02, 2012, 06:37:34 pm »
Луна в Скорпион и Венера+Уран в Овен... Да, бунтарка определено, нейното е закон, чувствена, много ме радва тази жена, и сега все още ме радва. Изчела съм всичко, което можах за нея.

Тези аспекти на Слънце, марс и т.н. се надявам да не са съвсем верни. Ето, и Лиз Тейлър го доказва.  ;D А, и Юпитера й е ретро като моя. Успокоих се.

*

Grace

• 2257
« Отговор #116 -: Март 02, 2012, 06:39:08 pm »
е да, обаче аз се сетих, че може да се гледат не само сходящите, а и разходящите аспекти на Сл. мисля, че Ръшман го пишеше... :unsure:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #117 -: Март 02, 2012, 06:39:28 pm »
Аз пък съм чела, че десцедентът й е в Риби и оттам идвал оптимизмът й за лесно сключване на бракове, така че се изненадах сега  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #118 -: Март 02, 2012, 06:40:57 pm »
е да, обаче аз се сетих, че може да се гледат не само сходящите, а и разходящите аспекти на Сл. мисля, че Ръшман го пишеше... :unsure:

Е тогава повечето ще сме с опции за доста бракове.  :P Само мажорните ли?

С шест опции съм. Имам доста хляб, докато ги оползотворя всичките.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #119 -: Март 02, 2012, 06:42:39 pm »
категорично само мажорните. но Ръшман изрично уточнява, че това са възможности т.е. някои може и да не се реализират в брак.