е да, обаче аз се сетих, че може да се гледат не само сходящите, а и разходящите аспекти на Сл. мисля, че Ръшман го пишеше... :unsure:
Цитат на: Grace в Март 02, 2012, 06:39:08 pmе да, обаче аз се сетих, че може да се гледат не само сходящите, а и разходящите аспекти на Сл. мисля, че Ръшман го пишеше... :unsure:Дрън-дрън...та пляс...Преди всичко се гледа Управителя на 7-ми , планетата в 7-ми/ако има/...диспозитора на декадата...Аз гледам и дуода и фас...И не бъркам..,ако гледам тези неща.Има неаспектирани слънца...,а с няколко брака...
Аз пък съм чела, че десцедентът й е в Риби и оттам идвал оптимизмът й за лесно сключване на бракове, така че се изненадах сега :blink:
Цитат на: eaglet в Март 02, 2012, 06:39:28 pmАз пък съм чела, че десцедентът й е в Риби и оттам идвал оптимизмът й за лесно сключване на бракове, така че се изненадах сега :blink:и аз имам такъв спомен - затова и Венера/Уран в 7
хм. Я да вида дали съм разбрала:Слънце Сатурн - 176Слънце Уран - 123Слънце Нептун - 96. Подреждам ги по орбиси и имам - първи разходящ с Уран - развода; сходящ със Сатурн - брак с по-голям; и трети - с Нептун.... Така ли е?
Цитат на: Yaya в Март 02, 2012, 03:21:42 pmхм. Я да вида дали съм разбрала:Слънце Сатурн - 176Слънце Уран - 123Слънце Нептун - 96. Подреждам ги по орбиси и имам - първи разходящ с Уран - развода; сходящ със Сатурн - брак с по-голям; и трети - с Нептун.... Така ли е?долу-горе, ама подреди и марс в колонката по подобна логикаа може и планетата в седми- не съм чела на горе да проследя какво е положението при тебМоже ли някой да реагира на този пост, поне да знам дали съм ги уцелила
Цитат на: Марая в Март 02, 2012, 06:43:11 pmЦитат на: Grace в Март 02, 2012, 06:39:08 pmе да, обаче аз се сетих, че може да се гледат не само сходящите, а и разходящите аспекти на Сл. мисля, че Ръшман го пишеше... :unsure:Дрън-дрън...та пляс...Преди всичко се гледа Управителя на 7-ми , планетата в 7-ми/ако има/...диспозитора на декадата...Аз гледам и дуода и фас...И не бъркам..,ако гледам тези неща.Има неаспектирани слънца...,а с няколко брака... моля ако вече сте обсъждали тия неща- някой да даде надежден линк, тука ми куца теорията...мда- трябват ми значи таблиците - от кой до кой градус в кой знак кой го управлява- гледам, че зета ги казва, ама трябва и някъде другаде да ги има?
моля ако вече сте обсъждали тия неща- някой да даде надежден линк, тука ми куца теорията...мда- трябват ми значи таблиците - от кой до кой градус в кой знак кой го управлява- гледам, че зета ги казва, ама трябва и някъде другаде да ги има?
Ето табличката за есенциалните достойнства по Птолемей, повечето астролози работят по нея.Аз работя по Омар, тя ми е от курса на Румен Колев, но разликите с Птолемей не са много съществени.
Не, дуодите са заемка от индийската астрология, има карта Двадашамша - 12-ти хармоник. Всеки зодиакален знак се разделя на по 2 гр. 30 мин.Декадите (деканатите) също - карта Дреккана, всеки знак се разделя на по 10 градуса.
Не, на нищо не съотвестват термите. И не ми е ясно откъде и на каква база древните са ги изчислили и ги свързват с определена планета от септенера.Навамшата е разделяне на знаците на по 3 гр. 20 мин.
поне правилни ли са терма и фаса?ако да- значи 2* овен- терм юпитер, фас марстоест- мъж стрелец или овен?
Цитат на: Papy в Март 02, 2012, 10:00:55 pmпоне правилни ли са терма и фаса?ако да- значи 2* овен- терм юпитер, фас марстоест- мъж стрелец или овен?От 0 гр. 01 мин. Овен до 5 гр. 59 мин. Овен - терма на Юпитер.А фасовете съответстват на деканатите - по 10 градуса.