Здравей Гост

Марс в Дева 2011

• 146 Отговора
  • 24449 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Марс в Дева 2011
« Отговор #40 -: Декември 12, 2011, 01:04:35 pm »
Не я приемам аз тази опозиция, след като Юпитер в преминал в Телец.
Везни и Телец са в куинсконс. Не са опозиторни знаци, независимо от орбисата - аспектът опозиция се е разпаднал.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Декември 12, 2011, 03:39:25 pm »
Тогава се информирай за  скритите аспекти...Има и такива...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #42 -: Декември 12, 2011, 03:52:54 pm »
Оказва си въздействие въпреки куинкоксните знаци. Отчитам го като фактор тези дни.
« Последна редакция: Декември 12, 2011, 03:57:05 pm от Asol »

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Декември 12, 2011, 08:41:25 pm »
Тогава се информирай за  скритите аспекти...Има и такива...

не са действащи. слаба ракия.
не само, че съм информирана. Аз зная.
не всичко, което отчита механично астроком-а е аспект.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Декември 12, 2011, 09:03:34 pm »
Оказва си въздействие въпреки куинкоксните знаци. Отчитам го като фактор тези дни.

Няма как да го почувстваш в личен план, ако не ти засяга нещо в наталната карта. Но ако ти засяга планета в Телец, това означава, че усещаш съвпада на Юпитер с въпросната планета. Ако ти засяга планета във Везни, то тогава усещаш съвпада на Сатурн с въпросната планета. А съвпадите са винаги по-силни от една опозиция, камо ли от един кунсконс. Друг е въпроса, ако имаш натална опозиция в критичните градуси по оста Овен-Везни или в началните на Телец-Скорпион, тогава може да усетиш Юпитер, понеже е критичен. Най-силно се усеща планетата в КРИТИЧЕН ГРАДУС.  ;D

дори, самото обстоятелство, че Юпитер е критичен е достатъчен сам по себе си, за да го усетиш по-силно. Виж кои дела ти управлява.

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Декември 12, 2011, 09:45:02 pm »
Става въпрос за мунданната ситуация и не е нужно да засяга картата директно, за да има ефект бил то и като енергиен и емоционален фон и за активност в една или друга насока. Сходството между отделни фактори поражда въздействието. Не съм имала намерение да влизам в спорове по конкретния въпрос. Просто констатирам факта въз основа на мои наблюдения, че опозицията  си действа в картите на други хора, въпреки че не аспектира натала.

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Декември 12, 2011, 09:46:35 pm »
Става въпрос за мунданната ситуация и не е нужно да засяга картата директно, за да има ефект бил то и като енергиен и емоционален фон и за активност в една или друга насока. Сходството между отделни фактори поражда въздействието. Не съм имала намерение да влизам в спорове по конкретния въпрос. Просто констатирам факта въз основа на мои наблюдения, че опозицията  си действа в картите на други хора, въпреки че не аспектира натала.

Дай пример. Не споря, а ми е интересно да обменям наблюдения.
Ако искаш, разбира се. не е задължително.
Аз в личен план мога да дам примери.

« Отговор #47 -: Декември 12, 2011, 10:42:45 pm »
следях го този Марс като ми пресече Асц., според Ръшман , да даде проблеми със зъби,
но нали по натал Марс е на Асц каре със Слънцето,този път съпругът ми засегна - с два извадени наведнъж и един пломбиран :'(
Марс У8, с упойки и рязане
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Декември 12, 2011, 10:53:44 pm »
догодина си е за догодина ;D
сега са в опозиция

Тцтцтц, Аброуд, направо ме прободе в сърцето с тези токчета. Венера в Риби припада при вида на изящни обувки.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Декември 12, 2011, 10:55:58 pm »
следях го този Марс като ми пресече Асц., според Ръшман , да даде проблеми със зъби,
но нали по натал Марс е на Асц каре със Слънцето,този път съпругът ми засегна - с два извадени наведнъж и един пломбиран :'(
Марс У8, с упойки и рязане

И аз така, следях и треперих за един приятел, че Уран му затисна Марса - да не стане внезапен инцидент. На него - нищо, а жена му падна и си счупи ръката. това беше единствения инцидент в семейството.

« Отговор #50 -: Декември 13, 2011, 08:03:49 am »
при мен е обратното тр.Марс е в съвпад с Уран на Асц и тр.Нодална ос/4-10/ го квадратира

*

Asol

• 4140
« Отговор #51 -: Декември 13, 2011, 08:15:01 am »

При подобен мунданен аспект се появяват хора, които имат въпросната опозиция в натала си. Влязоха в по-близък орбис и воала. Не е тя разбира се единствения фактор, но е част от нещата.

« Отговор #52 -: Декември 13, 2011, 08:35:54 am »

При подобен мунданен аспект се появяват хора, които имат въпросната опозиция в натала си. Влязоха в по-близък орбис и воала. Не е тя разбира се единствения фактор, но е част от нещата.

и с каква цел се появяват ,на какво са носители

*

abroad

• 2187
« Отговор #53 -: Декември 13, 2011, 08:48:26 am »

Тцтцтц, Аброуд, направо ме прободе в сърцето с тези токчета. Венера в Риби припада при вида на изящни обувки.

аз и без Венера в риби потрепервам всеки път ;D
понякога и сън не ме хваща, докато не си купя харесаните

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Декември 13, 2011, 09:23:54 am »

Благодаря, Асол! Много интересно наблюдение. Да речем, че мога да приема аспекта опозиция за все още действащ, но само защото е сходящ, поради ретроградния ход на Юпитер. Иначе щеше да си работи като отдавна разпаднала се опозиция, демек дотолкова слабо, че не си струва да го отчиташ.  ;D

Но все пак си мисля, че ако не ти засягат чувствителна точка в натала, тези хора идват и си отиват с разпадането на аспекта без да ти повлияят кой знае колко.

*

Asol

• 4140
« Отговор #55 -: Декември 13, 2011, 09:39:19 am »
Стела, тези дни гледах една карта, в която нямаше кой знае какви транзити към натала, но въпреки това имаше случка. Така че явно не е задължително винаги да има връзка между двете.

*

AH

• 2201
« Отговор #56 -: Декември 13, 2011, 10:06:12 am »
Да речем, че мога да приема аспекта опозиция за все още действащ, но само защото е сходящ, поради ретроградния ход на Юпитер. Иначе щеше да си работи като отдавна разпаднала се опозиция, демек дотолкова слабо, че не си струва да го отчиташ.  ;D

От една страна си права, от друга- не съвсем.
Планетите сами по себе си имат сила и щом сключват аспект, тя се проявява.
Ако между знаците, в които попадат, има същия аспект, силата е по-голяма.
Нали няма,  ако Слънцето е на 1гр в Овен, а Луната на 29 в Риби  да кажем, че не са в съвпад, защото са в различни знаци.

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Декември 13, 2011, 05:59:49 pm »
Да речем, че мога да приема аспекта опозиция за все още действащ, но само защото е сходящ, поради ретроградния ход на Юпитер. Иначе щеше да си работи като отдавна разпаднала се опозиция, демек дотолкова слабо, че не си струва да го отчиташ.  ;D

От една страна си права, от друга- не съвсем.
Планетите сами по себе си имат сила и щом сключват аспект, тя се проявява.
Ако между знаците, в които попадат, има същия аспект, силата е по-голяма.
Нали няма,  ако Слънцето е на 1гр в Овен, а Луната на 29 в Риби  да кажем, че не са в съвпад, защото са в различни знаци.

Уран е на 0 гр. и нещо си в Овен. Що не вземем да го отнесем направо към Риби и да си отчетем едно секстилче с Плутон в Козирог, а? Ще си го наречем "скрит" секстил. Еми, не не мога съвсем да се съглася, Ани.

*

abroad

• 2187
« Отговор #58 -: Декември 13, 2011, 06:28:31 pm »
, Ани.

;D ;D ще ме умориш от смях  :haha:

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Декември 13, 2011, 06:36:25 pm »
, Ани.

;D ;D ще ме умориш от смях  :haha:

Що се смееш пък ти? С тия обувки направо ме пробождаш в сърцето - много са изящни. :confuse3: