Здравей Гост

Марс в Дева 2011

• 146 Отговора
  • 24473 Прегледи
Re: Марс в Дева 2011
« Отговор #140 -: Декември 18, 2011, 09:59:50 am »
все живеех в бъдещето,до мига в който прогр.Слънце влезе в Козирог, от тогава съм само тук и сега
а бъдещето е дар свише
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #141 -: Декември 18, 2011, 10:23:45 am »
 Oтносно "пироманството" копнах един пост, с който съм почти съгласна:

Зимата реално още не е започнала, а вече може да се констатира озверяване на определени кръгове - нещо, което считах за по-възможно да се случи към февруари-март.

Субективно изключвам битовите причини. Естествено, при толкова избуяли омрази толкова простотия и агресия, неизбежно ще има и подпалени коли на "един отвратителен тип", "на оня тъп селянин, който спира в градинката" и т.н. Извършители по-скоро ще се някакви имитатори на подпалвачите.
 Ще има и случайно изгорели от купонясващи.

Икономическите причини са винаги във фокуса. Нали знаете, търси се този, който има интерес.
 Изгорелите коли на платения паркинг вероятно са някакво особено намигване, че "не е там заровено кучето".
 Няма нищо по-омразно за зстрахователя от проблемите на застрахования. Е, по-омразно е вероятно плащането. Хич не го обичат туй, да знаете. Стане ли масов проблем, ще ни покажат пръст. А чуе ли се, че започнат с усукванията, масата би предпочела да пропусне следващата вноска. Ефектът ще е обратен. Няма начин да не се чуе - пострадалите са много, надъхани и гласовити, проблемът е остър и е във фокуса на общественото внимание.
 Поведенческият модел на свързан по някакъв ачин с тях извършител би бил друг, обаче. По-рядко, сравнително редовно, запомнящо се, но оставящо друг привкус в публиката.

Преди споменаване на друг възможен кръг от причини, не е лошо да се отметне, че очевидно става дума за някаква група от хора. Трудно мога да си представя, че в един човек биха се съчетали толкова много "качества". Ако по-долу говоря в единствено число, то считайте, че става дума за "тях".

Много свободно време. С просто око е видимо, че някой е посветил живота си напоследък на това "творение". Нещата само изглеждат хаотични. Истината е по-скоро друга. Никой не ще да го хванат, а това изисква запознаване с обстановката, планиране, някакво макар и елементарно отиграване. Трябва си организация за захождане и отстъпление.

Очевидно са необходими доста средства. Оставете шишето бензин. То не се брои. Целият живот на някого е вътре сега. Осигуряване на условия, транспорт, комуникация. Само си представете, че някой започне инцидентно да излиза ежедневно по нощите със собствената си кола и да обикаля с бутилка бензин под седалката в търсене. Не е това, ама хич. Групите са поне две. Едната действа тази нощ, след това почива и планира следващо действие, а другата я сменя.

Видимо е посветен изцяло на това, което може да се обясни само с някакво изключително силно мотивиране. Тежката емоционална травма или някаква специфика в психиатричния статус не могат да се отхвърлят като възможен мотив, но то много трудно би се вързало с останалата част на картината.

Видимо е смел и дързък.

Умен и хладнокръвен.

Има и още характеристики, но на кой му пука.

В основата стоят някакви криминални типове и интереси. Не може да се изключи, но ако има запознати с подобна настройка и начин на мислене и поведение, може да сподели. Аз тук давам заето.

Политически. Хм. Сложна е тук картината. Пълен абсурд е да се счита, че някаква опозиция, която има място, възможности и перспективи в обществото, би тъжала по толкова безумен начин за поредната си изборна загуба.
 Отчаяните от неизбежното си сбогуване с политиката опозиционери биха били по-добър отговор. Но, надеждата умира последна, а следващите избори са още далеч.
 Не ще да са и те.

Властта винаги е сред заподозрените, но на тях точно в момента в нашата страна никак не им е належащо да се отвлича внимание встрани. Представиха се положително на изборите. Ежедневно се режат лентички, Още не са опукали целия резерв. Снегът се бави. Големите и сериозни проблеми извън страната дават сериозна мотивация за обосноваване на непопулярни, но неизбежни мерки. Не.

Социални (разбирани в по-широк смисъл ) мотиви. Хм. Не знам.

« Отговор #142 -: Декември 18, 2011, 10:45:27 am »
  Не ми се мъдри по въпроса, но нещата изглеждат доста ясни. Скоро предполагам ще наложат високи цени на застраховки, всичко това е подготовка /оправданието, нуждата от застраховането/, задължително и желателно. Видите ли, за да получите нещо в замяна на изгорелите си коли, да бяхте ги застраховали на фул Каско...Най-големите пари са в застрахователиня бизнес...А щетите, между впрочем застрахователя не ги плаща от джоба си, пак ние си ги плащаме. С виновно поведение или без вина - няма значение...засегнатия ще получи там някакво обезщетение от застрахователя /ако е имал благоразумието да си направи застраховка/, но тази изплатена щета, ведно със законните му лихви, ще бъде платена от причинителя на вредата - ще не ще.....реално Застрахователните компании, не губят, едно че предварително са си попълнили капитала са парите от застрахователните полици, и друго че с тях покриват щети, но си ги изискват от физическите или др. лица, причинили вредата... :-X Понякога ми се гади и повръща от цялата низост в мозъците ни...

*

Stella

• 7765
« Отговор #143 -: Декември 18, 2011, 10:56:08 am »
  Не ми се мъдри по въпроса, но нещата изглеждат доста ясни. Скоро предполагам ще наложат високи цени на застраховки, всичко това е подготовка /оправданието, нуждата от застраховането/, задължително и желателно. Видите ли, за да получите нещо в замяна на изгорелите си коли, да бяхте ги застраховали на фул Каско...Най-големите пари са в застрахователиня бизнес...А щетите, между впрочем застрахователя не ги плаща от джоба си, пак ние си ги плащаме. С виновно поведение или без вина - няма значение...засегнатия ще получи там някакво обезщетение от застрахователя /ако е имал благоразумието да си направи застраховка/, но тази изплатена щета, ведно със законните му лихви, ще бъде платена от причинителя на вредата - ще не ще.....реално Застрахователните компании, не губят, едно че предварително са си попълнили капитала са парите от застрахователните полици, и друго че с тях покриват щети, но си ги изискват от физическите или др. лица, причинили вредата... :-X Понякога ми се гади и повръща от цялата низост в мозъците ни...

;D Мислим еднакво. Всичко е добре организирана корпоративна стратегия. това обяснява защо повечето от изгорелите коли не са били застраховани. Ако бяха - компаниите щяха да плащат.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #144 -: Декември 31, 2011, 03:52:36 pm »
Изпращаме годината с марсова Луничка минала през Уран - по-по-леко с бомбите.  ;D Много настроение и усмивки за всички!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #145 -: Януари 01, 2012, 03:17:44 pm »
А днес горя Мола в София :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #146 -: Януари 05, 2012, 01:29:46 am »
Вождът ни е топ-пожарникар, сигурно ще изгори цялата държава!

Ха-ха-ха.... ;D...То няма такава...има територия... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците